skepasti21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι για αγορά μεταχειρισμένου DIESEL, χρήση Ι.Χ. Γνωρίζω ότι πρέπει να είναι κατηγορίας euro 5 και άνω. Από κει πέρα, πρέπει να φοβάμαι κάτι στο diesel? Στα πολλά κυβικά,το πολύ 2000, παίζει τεκμήριο ,σήμα, ασφάλιστρα , δεν ξέρω πείτε, είμαι μυρωδιάς από Diesel. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από skepasti21
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Στα πολλά κυβικά,το πολύ 2000, παίζει τεκμήριο ,σήμα, ασφάλιστρα , δεν ξέρω πείτε, είμαι μυρωδιάς από Diesel. Ολα αυτα που αναφέρεις παίζουν Ελλαδα μενεις;
skepasti21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Ναι Ελλάδα πες ρε φιλαράκι, βγάλε με από το σκοτάδι.
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 59 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Σκέφτομαι για αγορά μεταχειρισμένου DIESEL, χρήση Ι.Χ. Γνωρίζω ότι πρέπει αν είναι κατηγορίας euro 5 και άνω. Από κει πέρα, πρέπει να φοβάμαι κάτι στο diesel? Στα πολλά κυβικά,το πολύ 2000, παίζει τεκμήριο ,σήμα, ασφάλιστρα , δεν ξέρω πείτε, είμαι μυρωδιάς από Diesel. Εγώ πάλι δεν γνωρίζω ότι πρέπει να είναι κατηγορίας euro 5 και άνω, μάλλον ξέρεις περισσότερα από εμάς. Όσο για τεκμήρια, σήμα, ασφάλιστρα κτλ δεν αλλάζει κάτι επειδή είναι diesel, χρεώνεται ότι ακριβώς θα χρεωνόταν και ένα βενζινοκίνητο.
Free Bird Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, skepasti21 είπε Σκέφτομαι για αγορά μεταχειρισμένου DIESEL, χρήση Ι.Χ. Γνωρίζω ότι πρέπει αν είναι κατηγορίας euro 5 και άνω. Από κει πέρα, πρέπει να φοβάμαι κάτι στο diesel? Στα πολλά κυβικά,το πολύ 2000, παίζει τεκμήριο ,σήμα, ασφάλιστρα , δεν ξέρω πείτε, είμαι μυρωδιάς από Diesel. Αν το αυτοκίνητο είναι αγορά από Ελλάδα, δεν τίθεται θέμα κατηγορίας EURO. Αν είναι εισαγωγής τότε πρέπει να είναι από EURO 5B. Τα EURO 5A έχουν ένα επιπλέον χαράτσι 1.000 €, ενώ τα EURO 4 και κάτω έχουν επιπλέον χαράτσι 3.000 €. Από κει και πέρα, σαν κάτοχος diesel εδώ και 4 χρόνια έχω να σου πω ένα πράγμα. Όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα μηχανήματα κλπ το πιο σημαντικό είναι η τέλεια συντήρηση - χρήση. Το πιο σημαντικό στο diesel είναι να είναι καλό το καύσιμο ( όσο μπορεί να το ελέγξει κάποιος αυτό ) και το αυτοκίνητο να κάνει αρκετά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο. Εάν ας πούμε είσαι Αθήνα και κινήσε μονίμως στο κέντρο, πήγαινε κάθε 15 μέρες στην Αττική Οδό ή στην Εθνική για μισή ώρα με 2.500 - 3.000 στροφές για να κάνει αναγέννηση το φίλτρο dpf κλπ. αλλιώς θα μπουκώσουν κάποια στιγμή όλα και θα πας για μπεκ και μπορεί να θέλεις 1.500 €. Γι αυτό κατηγορούν κάποιοι τα diesel. Δεν τους φέρονται σωστά και μετά τους φταίει το αυτοκίνητο ....
skepasti21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, Free Bird είπε Αν το αυτοκίνητο είναι αγορά από Ελλάδα, δεν τίθεται θέμα κατηγορίας EURO. Αν είναι εισαγωγής τότε πρέπει να είναι από EURO 5B. Τα EURO 5A έχουν ένα επιπλέον χαράτσι 1.000 €, ενώ τα EURO 4 και κάτω έχουν επιπλέον χαράτσι 3.000 €. Καλά δεν μιλάμε για παλιό diesel έτσι και αλλιώς , δεν είναι λογικό νομίζω να πάει κάποιος εκεί. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο χαράτσι? Πληροφοριακά, μένω σε νησι Μυτιληνη και η δουλειά μου είναι 50χλμ από την πόλη αλλά αμάξι να πάρω 1-2 φορές το μήνα οπότε ίσως είναι ένα κριτήριο αυτό με τα μπεκ. Με προβληματισες και καλά εκανες. 1
Free Bird Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 25 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Καλά δεν μιλάμε για παλιό diesel έτσι και αλλιώς , δεν είναι λογικό νομίζω να πάει κάποιος εκεί. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο χαράτσι? Πληροφοριακά, μένω σε νησι Μυτιληνη και η δουλειά μου είναι 50χλμ από την πόλη αλλά αμάξι να πάρω 1-2 φορές το μήνα οπότε ίσως είναι ένα κριτήριο αυτό με τα μπεκ. Με προβληματισες και καλά εκανες. Το χαράτσι αφορά Μόνο τα εισαγωγής. Αν το φέρει ο έμπορας θα το βάλει πάνω στην τιμή, εσύ δε θα καταλάβεις κάτι. Αν το φέρεις εσύ απ' έξω, θα το ... νοιώσεις ! Μάλλον δε χρειάζεσαι diesel. Αν έκανες 15-20.000+ χλμ το χρόνο, οκ.
Grim Ripper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Καλά δεν μιλάμε για παλιό diesel έτσι και αλλιώς , δεν είναι λογικό νομίζω να πάει κάποιος εκεί. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο χαράτσι? Πληροφοριακά, μένω σε νησι Μυτιληνη και η δουλειά μου είναι 50χλμ από την πόλη αλλά αμάξι να πάρω 1-2 φορές το μήνα οπότε ίσως είναι ένα κριτήριο αυτό με τα μπεκ. Με προβληματισες και καλά εκανες. Μόνο για ΣΚ ας πούμε το θες το αμάξι; Πάντως μιας και δεν είναι σαν την Αθήνα έχεις σίγουρα διαδρομές για να πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα για την αναγέννηση του dpf. Πάντως όντως δεν ακούγεται να χρειάζεσαι αυτοκίνητο diesel. Άκυρο αλλά πού πας για δουλειά; Από το νησί είμαι και εγώ αν και μένω Αθήνα. 😛
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 54 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Πληροφοριακά, μένω σε νησι Μυτιληνη και η δουλειά μου είναι 50χλμ από την πόλη αλλά αμάξι να πάρω 1-2 φορές το μήνα Αν είναι έτσι μάλλον δεν πρέπει να προτιμήσεις ντίζελ, μη σου πω ότι δεν είναι καν αναγκαίο να πάρεις αμάξι. 1
GodzillaCover Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Βενζίνη παρε. Η διαφορά στο κόστος μετακίνησης για τα χιλιόμετρα που κανεις είναι αμελητέα. 1
skepasti21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε Μόνο για ΣΚ ας πούμε το θες το αμάξι; Πάντως μιας και δεν είναι σαν την Αθήνα έχεις σίγουρα διαδρομές για να πηγαίνεις με σταθερή ταχύτητα για την αναγέννηση του dpf. Πάντως όντως δεν ακούγεται να χρειάζεσαι αυτοκίνητο diesel. Άκυρο αλλά πού πας για δουλειά; Από το νησί είμαι και εγώ αν και μένω Αθήνα. 😛 Καλλονή φιλαράκι 🙂 37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν είναι έτσι μάλλον δεν πρέπει να προτιμήσεις ντίζελ, μη σου πω ότι δεν είναι καν αναγκαίο να πάρεις αμάξι. Τι εννοείς να μην πάρω αμάξι? Κάτι καταλαβαίνω αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω. 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, skepasti21 είπε Τι εννοείς να μην πάρω αμάξι? Κάτι καταλαβαίνω αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω. Επειδή θα χρησιμοποιείς το αμάξι 1-2 φορές το μήνα μόνο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Επειδή θα χρησιμοποιείς το αμάξι 1-2 φορές το μήνα μόνο. Χαρά στο κουράγιο σου Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από jmmys
tutuyo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 εγω παλι εχω ακουσει οτι τα καλα ντιζελ ειναι τα μπλε
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 11 ώρες πριν, Free Bird είπε Αν το αυτοκίνητο είναι αγορά από Ελλάδα, δεν τίθεται θέμα κατηγορίας EURO. Αν είναι εισαγωγής τότε πρέπει να είναι από EURO 5B. Τα EURO 5A έχουν ένα επιπλέον χαράτσι 1.000 €, ενώ τα EURO 4 και κάτω έχουν επιπλέον χαράτσι 3.000 €. Από κει και πέρα, σαν κάτοχος diesel εδώ και 4 χρόνια έχω να σου πω ένα πράγμα. Όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα μηχανήματα κλπ το πιο σημαντικό είναι η τέλεια συντήρηση - χρήση. Το πιο σημαντικό στο diesel είναι να είναι καλό το καύσιμο ( όσο μπορεί να το ελέγξει κάποιος αυτό ) και το αυτοκίνητο να κάνει αρκετά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο. Εάν ας πούμε είσαι Αθήνα και κινήσε μονίμως στο κέντρο, πήγαινε κάθε 15 μέρες στην Αττική Οδό ή στην Εθνική για μισή ώρα με 2.500 - 3.000 στροφές για να κάνει αναγέννηση το φίλτρο dpf κλπ. αλλιώς θα μπουκώσουν κάποια στιγμή όλα και θα πας για μπεκ και μπορεί να θέλεις 1.500 €. Γι αυτό κατηγορούν κάποιοι τα diesel. Δεν τους φέρονται σωστά και μετά τους φταίει το αυτοκίνητο .... Έχω diesel (renault clio) στην Αθήνα το κυκλοφορώ λίγο βέβαια αφού το αμάξι στο κέντρο είναι θάνατος, παρόλα αυτά δεν το ήξερα αυτό που λες πριν το πάρω, δηλαδή τα ταξί τι γίνεται; χαλάνε συχνά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα