Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια αυτο το εξαρτημα  το fan hub λειτουργει γιατι θελω να ρηθμησω τα φανς  να χαμηλοσουν αλλα ειναι 3πινα και μου ειπαν οτι με το fan hub μπορει να το ρυθμησω απο τα μπαιος και μετα μολις ξεκινισω παλι τον υπολογηστη θα διαγραφουν οι ρηθμησεις τι να κανω εχω απελπιστει απο τον θορυβο 😩

Δημοσ.

Δεν είναι όλα τα fan hub ίδια...

Τα 3πινα fan δεν γίνεται να τα ελέγξεις από το bios, μόνο από εξωτερικό controller (αν έχει  πχ το  hub)

Οι πιθανές λύσεις

Αν μιλάμε για cpu cooler:

• χρειάζεσαι αλλαγή σε καλύτερη ψύκτρα
  • αν είναι 4pin το fan μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές όμως δεν προτείνεται καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του cpu πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση

Αν μιλάμε για case fans:

• μπορεί να τα αποσυνδέσεις, είναι κάτι που φυσικά δε συνίσταται μιας και θα ανεβάσεις τις θερμοκρασίες του πύργου
  • μπορείς να βρεις controller που ρυθμίζει τις στροφές σε 3pin fans
  • μπορείς να αντικαταστήσεις με οικονομικά 4pin που κάνουν έλεγχο στροφών
  • Like 2
  • Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, grigoris1999 είπε

Παιδια αυτο το εξαρτημα  το fan hub λειτουργει γιατι θελω να ρηθμησω τα φανς  να χαμηλοσουν αλλα ειναι 3πινα και μου ειπαν οτι με το fan hub μπορει να το ρυθμησω απο τα μπαιος και μετα μολις ξεκινισω παλι τον υπολογηστη θα διαγραφουν οι ρηθμησεις τι να κανω εχω απελπιστει απο τον θορυβο 😩

Αν μιλαμε για case fans και οχι για CPU (εκει δεν το πειραζεις) μια παλια λυση που εκανα εγω πριν βγουν ολα αυτα τα ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα ηταν να βαλω μια αντίσταση σε καθε fan σε σειρα με το + της τροφοδοσίας 56Ω 1W. Χαμήλωναν οι στροφές και ο θόρυβος. Μια ακόμα λύση απλη ειναι και ενα dimmer για led οπως αυτο 12V.  Με ξεχωριστά καλώδια βάζεις το ποτενσιόμετρο στην πρόσοψη του tower η οπου αλλου θελεις εσυ και ρυθμιζεις τις στροφες. Αυτα αν υπαρχει η βασικη γνωση για να κανεις τετοιες συνδεσεις. Αλλιώς κοιτας σε ετοιμο controller.

index.jpeg

dimmer-led-30-331120.jpg

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, grigoris1999 είπε

ποια μητρική ? Δεν έχει θέση για τριπινα ?

615612606_.png.a515f518aaad7edab49e000f257312bb.png

Δημοσ.
Στις 21/7/2022 στις 7:07 ΜΜ, nickol-us είπε

Τα 3πινα fan δεν γίνεται να τα ελέγξεις από το bios

Αν η μητρική είναι σχετικά σύγχρονη, γίνεται.

Ψάξε στο bios για DC mode ή voltage control mode. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, tasvar είπε

Ψάξε στο bios για DC mode ή voltage control mode. 

Αυτό, γιατί με τα παραπάνω που διάβασα, άρχισα να αμφισβητώ για τον εαυτό μου με τον τρόπο που χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου.

Spoiler

MSI_SnapShot_00.jpg.b419b363cf8d0ca2d63938b3fe4fa1ee.jpg

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 21/7/2022 στις 7:58 ΜΜ, Petros Electron είπε

Αν μιλαμε για case fans και οχι για CPU (εκει δεν το πειραζεις) μια παλια λυση που εκανα εγω πριν βγουν ολα αυτα τα ψιψιψίνια και κοκοψόψαρα ηταν να βαλω μια αντίσταση σε καθε fan σε σειρα με το + της τροφοδοσίας 56Ω 1W. Χαμήλωναν οι στροφές και ο θόρυβος. Μια ακόμα λύση απλη ειναι και ενα dimmer για led οπως αυτο 12V.  Με ξεχωριστά καλώδια βάζεις το ποτενσιόμετρο στην πρόσοψη του tower η οπου αλλου θελεις εσυ και ρυθμιζεις τις στροφες. Αυτα αν υπαρχει η βασικη γνωση για να κανεις τετοιες συνδεσεις. Αλλιώς κοιτας σε ετοιμο controller.

index.jpeg

dimmer-led-30-331120.jpg

Οταν λες controler ενοεις αυτο που συνδεη το 3πινο σε 4πινο; λειτουργει αυτο ή μολις βγω απο τα bios θα ξανα γηνουν ετσι οπως ηταν

Δημοσ.
12 ώρες πριν, grigoris1999 είπε

Οταν λες controler ενοεις αυτο που συνδεη το 3πινο σε 4πινο; λειτουργει αυτο ή μολις βγω απο τα bios θα ξανα γηνουν ετσι οπως ηταν

Κατι σαν και αυτο. Υποστηρίζει 3 ή 4 pins και εχει και ρυθμιστή στροφών.

b79cade84b6e52623ec24b9dfa4b243483c6aae3_original.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Κατι σαν και αυτο. Υποστηρίζει 3 ή 4 pins και εχει και ρυθμιστή στροφών.

b79cade84b6e52623ec24b9dfa4b243483c6aae3_original.jpeg

Κανουν για ολα τα φαν ε να παω να το παρω αν κανει βρηκα με 15 ευρω

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, grigoris1999 είπε

Κανουν για ολα τα φαν ε να παω να το παρω αν κανει βρηκα με 15 ευρω

αυτη ειναι μια εξωτερικη λυση. δλδ συνδεεις τα φαν του κουτιου σε ξεχωριστο κοντρολερ.  

αλλα δεν εχεις πει ακομα ποια μητρικη εχεις, για να καταλαβουμε ΑΝ χρειαζεσαι εξωτερικο κοντρολερ, ή μπορεις να ελεγξεις τα φαν μεσω της μητρικης, 

και επισης δεν λες ποια φαν εχεις, αν  ειναι αφτερμαρκετ ή αν ειναι του κουτιου, στην περιπτωση αυτη αναφερεις και ποιο κουτι εχεις.....! 

αν δεν δινεις ΙΝΦΟ, δεν θα παρεις και καταλληλες απαντησεις. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cabdik είπε

αυτη ειναι μια εξωτερικη λυση. δλδ συνδεεις τα φαν του κουτιου σε ξεχωριστο κοντρολερ.  

αλλα δεν εχεις πει ακομα ποια μητρικη εχεις, για να καταλαβουμε ΑΝ χρειαζεσαι εξωτερικο κοντρολερ, ή μπορεις να ελεγξεις τα φαν μεσω της μητρικης, 

και επισης δεν λες ποια φαν εχεις, αν  ειναι αφτερμαρκετ ή αν ειναι του κουτιου, στην περιπτωση αυτη αναφερεις και ποιο κουτι εχεις.....! 

αν δεν δινεις ΙΝΦΟ, δεν θα παρεις και καταλληλες απαντησεις. 

Εχεις δικιο μιτρικηhttps://www.skroutz.gr/s/19383854/MSI-MPG-X570-Gaming-Plus-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Το κουτι δεν το εχει πια στο ιντερνετ ειναι αυτο 

Screenshot_20220723-135817_Samsung Internet.jpg

Δημοσ.

δεν μπορει αυτη η μητρικη με τοσα connectors για 4πιν να μην μπορεις να ελεγξεις τα φαν σου....!!!  

αν κανουν θορυβο, τοτε κοιτα να αλλαξεις τα φαν με καλυτερα...!! 

X570.JPG

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το πιο εύκολο είναι να αλλάξεις τα fan με 4πινα.

Και δεν πρέπει να είναι ακριβά. Κάποια στιγμή που είχα κοιτάξει είχε 5άδα με 10-20€ νομίζω.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Silverage είπε

Το πιο εύκολο είναι να αλλάξεις τα fan με 4πινα.

Και δεν πρέπει να είναι ακριβά. Κάποια στιγμή που είχα κοιτάξει είχε 5άδα με 10-20€ νομίζω.

Και τα 3πινα ρυθμίζονται απο το bios. DC mode.

Bios DC.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...