amgamer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα..προέρχομαι από 2 σκληρούς που φύγανε rma . Συγκεκριμένα wd40ezaz 4tb . Πρώτη φορά τόση αποτυχία με wd. σε 1 μήνα κλατάραν ακριβώς με Τον ίδιο τρόπο, κατα τη διαρκεια μεγάλου copy media files .Βάρεσαν κεφαλή. Θέλω λοιπόν ένα 4tb εσωτερικό να μπει σε ένα lan pc απλά για backup αρχεία που να μη με προδώσει ξανά.δε θέλω να πάω σε πολύ δυνατά μοντέλα black κτλ θέλω απλά να αποθηκεύω αρχεία είτε από κατέβασμα είτε εικόνες βίντεο. Τα φώτα σας ... έχω σκληρούς black 10 χρόνια σκυλιά... τέτοια φόλα με τους blue δε ξαναδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, amgamer είπε Πρώτη φορά τόση αποτυχία με wd. σε 1 μήνα κλατάραν ακριβώς με Τον ίδιο τρόπο, κατα τη διαρκεια μεγάλου copy media files .Βάρεσαν κεφαλή. Άρα ελαττωματική παρτίδα. Οι επόμενοι θα είναι εντάξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amgamer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Κάτι πιο αντοχής στη τιμή των 80 με 90 υπάρχει?εκτός από blue ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Πάρε έναν WD red. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amgamer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 33 λεπτά πριν, random_dude είπε Πάρε έναν WD red. Αυτοί οι ironwolf λένε τπτ η είναι χειρότεροι από τους wd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Διαλέγεις CMR σκληρούς ανεξάρτητου μάρκας και τέλος. Οι WD blue ίσως ήταν SMR: https://documents.westerndigital.com/content/dam/doc-library/en_us/assets/public/western-digital/product/internal-drives/wd-blue-hdd/product-brief-western-digital-wd-blue-pc-hdd.pdf για αυτό τα παίξανε…. 1 ώρα πριν, random_dude είπε Πάρε έναν WD red. https://blog.westerndigital.com/wd-red-nas-drives/ δεν όλοι οι red το ίδιο… Εγω θα έπαιρνα από red plus και πάνω… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμένα ο δικός μου HDD (WD20EZBX) είναι SMR. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daynight Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 μονο οι zrz ειναι cmr αλλα και παλι μπρορει να τεζαρουν τους πρωτους μηνες πολυ κακη ιδεα να εχεις backup σε νεο δισκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, atheatos είπε https://blog.westerndigital.com/wd-red-nas-drives/ δεν όλοι οι red το ίδιο… Εγω θα έπαιρνα από red plus και πάνω… Είπε ότι θέλει μέχρι €90 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, daynight είπε μονο οι zrz ειναι cmr αλλα και παλι μπρορει να τεζαρουν τους πρωτους μηνες πολυ κακη ιδεα να εχεις backup σε νεο δισκο Όντως είναι πολύ κακή ιδέα να έχεις backup σε ένα δίσκο για αυτό επιλέγουμε για backup, θήκες ή NAS με διπλους δισκους και πάνω.(Raid 1 και πάνω) 19 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Εμένα ο δικός μου HDD (WD20EZBX) είναι SMR. δεν συνιστάται για raid Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από atheatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 ήσυχο κεφάλι σε δίσκο καινούριο δε μπορείς να έχεις. είναι λαχείο ειδικά όσο θα προτιμάς οικονομικότερα μοντέλα από τις elite σειρές. τελείως ήσυχο κεφάλι μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σενάρια. ο ιδανικός τρόπος εύρεσης αξιοπιστίας είναι να βρεις σε αγγελία elite σειρά δίσκου με μεγάλο υπόλοιπο εγγύησης από κάποιον που αναβαθμίζει σε χωρητικότητες. άπαξ και δεν έβγαλε θέμα στις πρώτες 100-200-300ώρες λειτουργίας δε πρόκειται (κατά 99.999% για να μην είμαστε απόλυτοι) να σου βγάλει θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, greekfragma είπε ήσυχο κεφάλι σε δίσκο καινούριο δε μπορείς να έχεις. είναι λαχείο ειδικά όσο θα προτιμάς οικονομικότερα μοντέλα από τις elite σειρές. τελείως ήσυχο κεφάλι μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σενάρια. ο ιδανικός τρόπος εύρεσης αξιοπιστίας είναι να βρεις σε αγγελία elite σειρά δίσκου με μεγάλο υπόλοιπο εγγύησης από κάποιον που αναβαθμίζει σε χωρητικότητες. άπαξ και δεν έβγαλε θέμα στις πρώτες 100-200-300ώρες λειτουργίας δε πρόκειται (κατά 99.999% για να μην είμαστε απόλυτοι) να σου βγάλει θέμα. Όταν με ρωτάνε ποιον δίσκο να πάρουν για backup, απαντάω να πάρουν δυο δίσκους (για raid 1 τουλάχιστον) γιατί ένας ίσων κανένας... Κατέβασε και άλλο το ποσοστό (99.9% ?). Δεν ξέρεις το μέλλον ενός σκληρού και πάντα παίρνεις μέτρα ως αναλώσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Just now, atheatos said: Όταν με ρωτάνε ποιον δίσκο να πάρουν για backup, απαντάω να πάρουν δυο δίσκους (για raid 1 τουλάχιστον) γιατί ένας ίσων κανένας... Κατέβασε και άλλο το ποσοστό (99.9% ?). Δεν ξέρεις το μέλλον ενός σκληρού και πάντα παίρνεις μέτρα ως αναλώσιμο. καλά προφανώς σαν την ασφάλεια του raid 1 ή την αντιγραφή των δεδομένω σε 2 δίσκους διαφορετικής μάρκας μοντέλου μάλιστα είναι το πλέον ενδεδειγμένο. εννοείται οτι αν καιγόμαστε τόσο για δεδομένα δε θα τα έχουμε ποτΕ σε ένα μόνο σημείο. απλά ο περισσότερος κόσμος δε σηκώνει οικονομικά 2πλούς δίσκους ή συστήματα με raid1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, greekfragma είπε άπαξ και δεν έβγαλε θέμα στις πρώτες 100-200-300ώρες λειτουργίας δε πρόκειται (κατά 99.999% για να μην είμαστε απόλυτοι) να σου βγάλει θέμα. Μια χαρά-μια χαρά (ακόμα δεν έχω βάλει data για αποθήκευση)! Spoiler 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amgamer Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Συμφωνώ με όλα που ακούω. Δεν τα έχω σε ένα σημείο εννοείται αλλά δε τα έχω και raid .ουσιαστικά ήθελα ένα μεγάλο σκληρό να ξεφορτωνω αρχεία σε ένα τρίτο pc που το έχω μόνο για αυτό το σκοπό. Απλά σε σχέση με παλιούς σκληρούς που τόσα χρόνια είχα παντα black παρατηρω ότι και έχουν ρίξει ποιότητα όλοι στη κατηγορία των 100e και έχουν γίνει όλοι 256mb cache Smr. Θα πρέπει δλδ η να πάω σε 200ε για 4tb μόνο η να πάρω άλλο έναν blue και να κανω raid ... απλά κ αυτό σε ένα σύστημα αν γίνει κάνα τσαφ πάνε κ οι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα