Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Εχω επεξεργαστη Zen2(3700x) amd.Motherboard εχω Asus croshhair vi extrme το chipset της ειναι Χ370.Βλεποντας βιντεο στο yt ειδα πως ελεγαν οτι οι zen 2 πρεπει να ειναι σε Χ470 η Χ570.Εγω που τον εχω πανω σε Χ370 υπαρχει θεμα δηλαδη πεφτουν αρκετα η αποδοση του cpu η ειναι ελαχιστες οι διαφορες;

Ευχαριστω για τον χρονο σας 

Δημοσ.

Η μητρική σου είναι πολύ δυνατή σαν υλοποίηση και θεωρώ απίθανο να σου δημιουργεί πρόβλημα με τον 3700x ή να σου έχει μειωμένες επιδόσεις.

Το μόνο που σου λείπει από αυτή τη μητρική είναι κατά βάση το pcie 4 το oποίο δεν θεωρείται απαραίτητο σε όλο το hardware ούτε υπάρχουν αισθητές διαφορές σε όλες τι χρήσεις, κυρίως σε συγκεκριμένες κάρτες γραφικών αλλά και δίσκους που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο

Μπορείς να τρέξεις κάποιο benchmark και απλά να βεβαιωθείς οτι τα νούμερα(επιδόσεις) ταιριάζουν με των υπολοίπων, πχ ένα cinebench ή το passmark

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο cinebench θα βαλω να κανει τεστ και τους 8 πυρηνες ή μονο τον 1 ; Ακομη να βαλω advanced;

Επεξ/σία από goutza
Δημοσ.

Έχω 5600Χ σε Χ370 μητρική...σε κάθε μα κάθε test που έχει γίνει (πλέον και από review sites), δεν υπάρχει ούτε 0.1% πτώσης σε σχέση με Χ470/Χ570 μητρικές.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας (πέρα από κάποια τυχαία δυσλειτουργία λόγω bios ή οτιδήποτε).

Στο cb θα κάνεις και τα 2 test, αν θέλεις.

Δημοσ.

Τελεια ακομη κανει κατι περιεργα με τις θερμοκρασιες.Δηλαδη σε idle μπορει να ειναι 50 βαθμους που σε idle θα επρεπε να εχει 30 .Μετα μπορει να πηγενει αποτομα 70 και να πεφτει .Θελει update bios για να λυθει αυτο ; ή περνει περισσοτερο ρευμα απο οτι πρεπει;

Δημοσ.

Αν τον έχεις stock, μια χαρά φυσιολογικά είναι αυτά για την εποχή.

Δεν έχεις κανένα λόγο να μπλέξεις αυτή τη στιγμή, ειδικά αν από τη χρήση σου είσαι ικανοποιημένος.

Δημοσ.
Spoiler

Αν τα παραπάνω αποτελέσματα είναι σωστά, τότε είναι κάτι εκατομμύρια φορές ταχύτερος ο επεξεργαστής από τους αντίστοιχούς του.

Δημοσ.

Το μόνο που λείπει στις x370 είναι το pcie4, το TPM 2.0 και το ReBar σε κάποιες από αυτές. Ακόμα και οι μνήμες πάνω κάτω στα ίδια τρέχουν (ειδικά στην CH6) σε σχέση με νεότερα chipset.

4 ώρες πριν, goutza είπε

Τελεια ακομη κανει κατι περιεργα με τις θερμοκρασιες.Δηλαδη σε idle μπορει να ειναι 50 βαθμους που σε idle θα επρεπε να εχει 30 .Μετα μπορει να πηγενει αποτομα 70 και να πεφτει .Θελει update bios για να λυθει αυτο ; ή περνει περισσοτερο ρευμα απο οτι πρεπει;

Αυτή είναι η κλασική συμπεριφορά στους zen2. Idle λογικά ανάμεσα στους 40 με 50 θα παίζει ο 3700x αυτή την εποχή ανάλογα το cpu cooler την ambient και αν έχει φάει UV. Σε παλιότερα agesa βοήθαγε ένα μικρό UV και δεν έχανες επιδόσεις, τώρα στα τελευταία γίνεται ποιο σωστή διαχείριση στα ρεύματα σε stock και δε χρειάζεται να πειράξεις τίποτα imo.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, ilos είπε

Το μόνο που λείπει στις x370 είναι το pcie4, το TPM 2.0 και το ReBar σε κάποιες από αυτές. Ακόμα και οι μνήμες πάνω κάτω στα ίδια τρέχουν (ειδικά στην CH6) σε σχέση με νεότερα chipset.

Αυτή είναι η κλασική συμπεριφορά στους zen2. Idle λογικά ανάμεσα στους 40 με 50 θα παίζει ο 3700x αυτή την εποχή ανάλογα το cpu cooler την ambient και αν έχει φάει UV. Σε παλιότερα agesa βοήθαγε ένα μικρό UV και δεν έχανες επιδόσεις, τώρα στα τελευταία γίνεται ποιο σωστή διαχείριση στα ρεύματα σε stock και δε χρειάζεται να πειράξεις τίποτα imo.

Την στοκ ψυκτρα εχω απανω.Σκεφτομουν να αγορασω κι αλλα φανακια για να εχω καλυτερο cooling flow στο κουτι.Τα φανακια που εχω μεσα μου φαινεται  πως δεν κανουν καλο cooling (Δεν ειμαι σιγουρος ).

Τωρα;

image.png

Επεξ/σία από goutza
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, goutza είπε

Την στοκ ψυκτρα εχω απανω.Σκεφτομουν να αγορασω κι αλλα φανακια για να εχω καλυτερο cooling flow στο κουτι.Τα φανακια που εχω μεσα μου φαινεται  πως δεν κανουν καλο cooling (Δεν ειμαι σιγουρος ).

Τωρα;

image.png

Τα φανάκια σε ένα κλειστό (όχι καλά αεριζούμενο) κουτί μπορεί και να μην προσφέρουν τίποτα. Αν θες περισσότερες πληροφορίες πες μας το κουτί που έχεις και το παρών setup των ανεμιστήρων

Πολύ σημαντικό η after market ψύκτρα. Θα δεις τεράστια διαφορά θερμοκρασιών cpu με ψύκτρες  ακόμα και των 20 ευρώ

Το σκορ στο cinebench με τα  συγκριτικά που είδα βρήκα στο νετ είναι κοντά, οπότε από επιδόσεις είσαι καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Κουτι εχω το cougar panzer evo rgb.Εχω 4 φανακια 3 μπροστα που βαζουν αερα και 1 πισω που βγαζει.Γενικα το set up μου ειναι 

-Cpu:3700x

-Mobo:croshhair vi extreme 

-Ram:32 gb gskill

-Psu : 1.000w super flower gold πιστοποιηση(Το ξερω πως το psu ειναι περιττο για το συστημα που εχω)

-SSD:1TB burst

-GPU:ASrock 590 8gb Oc

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θα θεωρούσα πρωτεύον την ψύκτρα του επεξεργαστή, κατά δεύτερον ίσως έβαζα ακόμη άλλον ένα ανεμιστήρα εξαγωγής για να έρθει πιο balanced η πίεση του κουτιού, εξαρτάται βέβαια και από τις θερμοκρασίες που έχεις γενικά στο σύστημα..

Αν δεν κάνεις κάποια βαριά χρήση, ακόμη και όπως είναι μπορεί να μη σου δημιουργεί πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν κανω καποια βαρια χρηση κανα lol παιζω cs και βιντεο βλεπω αυτη την περιοδο. Πιο παλια επαιζα ποιο πολυ περιοδο καραντινας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...