pcmasterrace123 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι το κατάλληλο subforum για αυτό το θέμα. Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση για όσους είχαν σχετική εμπειρία. Κάποιος ο οποίος θέλεις να φτιάξει παιχνίδια και να τα πουλήσει χρειάζεται να ανοίξει επιχείρηση ή μπορεί να το αποφύγει πχ αν πουλήσει το παιχνίδι μέσω κάποιου publisher. Επίσης όσο αφορά τα πνευματικά δικαιώματα ,αν δεν είμαι επιχείρηση και πάλι μου ανήκουν όλα τα δικαιώματα του παιχνιδιού? Η χρειάζεται να ανοίξω επιχείρηση για να μου ανήκουν τα δικαιώματα του?
pi314 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρέπει να διαβάσεις τι γράφουν τα πακέτα των εταιρειών που υπάρχουν (σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού) όσον αφορά το πλήθος των καταναλωτών που στοχεύεις. Δηλαδή, από κάποιον αριθμό και κάτω είναι free και από κάποιον αριθμό και πάνω πληρώνεις... Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από pi314
pcmasterrace123 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, pi314 είπε Πρέπει να διαβάσεις τι γράφουν τα πακέτα των εταιρειών που υπάρχουν (σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού) όσον αφορά το πλήθος των καταναλωτών που στοχεύεις. Δηλαδή, από κάποιον αριθμό και κάτω είναι free και από κάποιον αριθμό και πάνω πληρώνεις... Συγνώμη δεν κατάλαβα την απάντηση σου. Σε τι πακέτα αναφέρεσαι?
antbyron Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 30 minutes ago, pcmasterrace123 said: Καλησπέρα δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι το κατάλληλο subforum για αυτό το θέμα. Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση για όσους είχαν σχετική εμπειρία. Κάποιος ο οποίος θέλεις να φτιάξει παιχνίδια και να τα πουλήσει χρειάζεται να ανοίξει επιχείρηση ή μπορεί να το αποφύγει πχ αν πουλήσει το παιχνίδι μέσω κάποιου publisher. Επίσης όσο αφορά τα πνευματικά δικαιώματα ,αν δεν είμαι επιχείρηση και πάλι μου ανήκουν όλα τα δικαιώματα του παιχνιδιού? Η χρειάζεται να ανοίξω επιχείρηση για να μου ανήκουν τα δικαιώματα του? Πρέπει να ανοίξεις εταιρεία για να πουλήσεις το οποιοδήποτε παιχνίδι. Πρέπει να φορολογηθείς για κάθε έσοδο που θα έχεις σύμφωνα με την λογική του κράτους.
velociraptoras Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Κανονικά ναι, πρέπει να δηλωσεις όλα τα έσοδα στην εφορία, αλλά για το αν χρειάζεται να κάνεις έναρξη ή μπορείς με άλλο τρόπο καλύτερα να ρωτήσεις ένα λογιστή. Αν εισαι ηδη ΕΕ απλά προσθέτεις εναν ΚΑΔ, αν είσαι υπάλληλος οι εισφορές συμψηφίζονται με τις εργοδοτικές ΑΛΛΑ φορολογείσαι από το πρώτο ευρω που θα βγάλεις. Αν είναι ανεργος την έβαψες γιατι τα παιχνίδια σου θα πρέπει να είναι ανάρπαστα για να μπορεις να βγαλεις τουλάχιστον αυτά που θα πρέπει να πληρώνεις στον ΕΦΚΑ και το κράτος. Αν λοιπον δεν έχεις αυτη τη στιγμή ενεργό επάγγελμα και εισαι στο ξεκινημα καλύτερα να διαθέσεις δωρεάν ό,τι φτιάξεις κι αν δεις οτι έχει απήχηση βάλε αγορές μεσα στο παιχνίδι ή βγάλε το επόμενο με πληρωμή
pcmasterrace123 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε Κανονικά ναι, πρέπει να δηλωσεις όλα τα έσοδα στην εφορία, αλλά για το αν χρειάζεται να κάνεις έναρξη ή μπορείς με άλλο τρόπο καλύτερα να ρωτήσεις ένα λογιστή. Αν εισαι ηδη ΕΕ απλά προσθέτεις εναν ΚΑΔ, αν είσαι υπάλληλος οι εισφορές συμψηφίζονται με τις εργοδοτικές ΑΛΛΑ φορολογείσαι από το πρώτο ευρω που θα βγάλεις. Αν είναι ανεργος την έβαψες γιατι τα παιχνίδια σου θα πρέπει να είναι ανάρπαστα για να μπορεις να βγαλεις τουλάχιστον αυτά που θα πρέπει να πληρώνεις στον ΕΦΚΑ και το κράτος. Αν λοιπον δεν έχεις αυτη τη στιγμή ενεργό επάγγελμα και εισαι στο ξεκινημα καλύτερα να διαθέσεις δωρεάν ό,τι φτιάξεις κι αν δεις οτι έχει απήχηση βάλε αγορές μεσα στο παιχνίδι ή βγάλε το επόμενο με πληρωμή Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου ,αυτή ήταν ότι χρειαζόμουν. Έχω μόνο δύο ερωτήσεις ακόμα. Αν παρέχω το παιχνίδι δωρεάν δεν χρειάζεται να ανοίξω επιχείρηση και επίσης μου ανοίκουν όλα τα δικαιώματα του παιχνιδιού που φτιάχνω? Επίσης με μπέρδεψε λίγο η περίπτωση να είμαι εργαζόμενος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ανοίξω επιχείρηση ,αλλά θα πληρώνω λιγότερα χρήματα στο κράτος μιας και ο εργοδότης πληρώνει ήδη τον ΕΦΚΑ? Επίσης γίνεται να ανοίξω επιχείρηση ενώ είμαι ήδη εργαζόμενος?
velociraptoras Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, pcmasterrace123 είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου ,αυτή ήταν ότι χρειαζόμουν. Έχω μόνο δύο ερωτήσεις ακόμα. Αν παρέχω το παιχνίδι δωρεάν δεν χρειάζεται να ανοίξω επιχείρηση και επίσης μου ανοίκουν όλα τα δικαιώματα του παιχνιδιού που φτιάχνω? Επίσης με μπέρδεψε λίγο η περίπτωση να είμαι εργαζόμενος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ανοίξω επιχείρηση ,αλλά θα πληρώνω λιγότερα χρήματα στο κράτος μιας και ο εργοδότης πληρώνει ήδη τον ΕΦΚΑ? Επίσης γίνεται να ανοίξω επιχείρηση ενώ είμαι ήδη εργαζόμενος? Αν εργαζεσαι ως υπάλληλος ενα μέρος ή ολόκληρο το εφκα θα πληρωνεται από τον εργοδότη σου. Αλλά τα εσοδα σου ως ΕΕ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρω. Πρεπει να βρεις λογιστή να σε κατατοπίση ακριβως τι πρέπει να κάνεις. Αν είσαι στο δημόσιο τότε όχι δε μπορείς στο ονομα σου αλλά κι εκει υπάρχουν παραθυράκια μεχρι συγκεκριμένο ποσό. Εναλλακτικά υπάρχουν ισως κι άλλοι τρόποι αλλά είναι κατα βάση παράνομοι Για τα πνευματικά δικαιώματα δε γνωρίζω
pi314 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Στις 21/7/2022 στις 12:09 ΜΜ, pcmasterrace123 είπε Συγνώμη δεν κατάλαβα την απάντηση σου. Σε τι πακέτα αναφέρεσαι? Όταν αποφασίσεις σε τι γλώσσα θα γράψεις το game σου, πρέπει να δεις τί λέει η εταιρεία ως προς το πλήθος των πελατών που στοχεύεις. Φαντάζομαι σε C# θα γράψεις τον κώδικα, οπότε πρέπει να δεις η τάδε εταιρεία που χρησιμοποιείς τις βιβλιοθήκες της, για έως πόσα άτομα που θα πουλήσεις το game σου είναι free και από πόσα και πάνω είναι επί πληρωμή. Για παράδειγμα, έστω ότι σου λέει μέχρι 1.000 κόπιες είναι free, από 1.000 έως 5.000 το κόστος είναι τόσο, για 5.000 έως 10.000 αντίτυπα είναι τόσα τα χρήματα, κτλ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα