Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα. Πάω σήμερα να ανοίξω τον υπολογιστή στο γραφείο του συναδέλφου, το οποίο γραφείο είναι φουλ στη σκόνη, στα τσιγάρα και η μονάδα είναι στο πάτωμα, και μπαμ, σηκώνονται ντουμάνια από σκόνες και τα ανεμιστηράκια πάνε Τούρμπο (δεν έχω ξανακούσει τέτοιο θόρυβο από μονάδα). Είπε πως έως εχθές δούλευε κανονικά. Εντωμεταξύ όταν το ανάβω, η οθόνη δεν πιάνει σήμα στο dvi (έχω συνδεδεμένες και κάμερες στην οθόνη, αλλάζω πηγή και με πετάει πίσω στις κάμερες) , οπότε η επιλογή για bios δεν είναι εφικτή. Πάει ο νους μου ότι πρέπει να βγάλω την κάρτα για καθάρισμα, αλλά, για να μην κάνω τζάμπα δουλειές, είπα να σας συμβουλευτώ! Anyone?? :D

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Πάει ο νους μου ότι πρέπει να βγάλω την κάρτα για καθάρισμα, αλλά, για να μην κάνω τζάμπα δουλειές, είπα να σας συμβουλευτώ!

Δε θα κάνεις τίποτα με το καθάρισμα. Το καθάρισμα είχε νόημα μέχρι χτες. Αυτό που περιγράφεις ακούγεται σαν κάρτα γραφικών και μάλιστα με σοβαρή βλάβη. Θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς καθόλου. Μόνο εις βάρος σου θα είναι εργασιακά.

Μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, με πολύ προσοχή δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών ή την onboard για επιβεβαιώσεις τη βλάβη. Είναι προτιμότερο αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το POST να το σβήσεις το μηχάνημα και να μην προσπαθήσεις να bootάρεις windows. Αν δεν ξέρεις τι είναι το POST και πότε έχει ολοκληρωθεί, άλλος ένας λόγος να μην κάνεις τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Δε θα κάνεις τίποτα με το καθάρισμα. Το καθάρισμα είχε νόημα μέχρι χτες. Αυτό που περιγράφεις ακούγεται σαν κάρτα γραφικών και μάλιστα με σοβαρή βλάβη. Θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς καθόλου. Μόνο εις βάρος σου θα είναι εργασιακά.

Μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, με πολύ προσοχή δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών ή την onboard για επιβεβαιώσεις τη βλάβη. Είναι προτιμότερο αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το POST να το σβήσεις το μηχάνημα και να μην προσπαθήσεις να bootάρεις windows. Αν δεν ξέρεις τι είναι το POST και πότε έχει ολοκληρωθεί, άλλος ένας λόγος να μην κάνεις τίποτα.

Δεν ξέρω τι είναι το POST. Οπότε μου λες να πάω για άλλη καινούργια μονάδα; 

Αν έχω αρχεία που χρειάζονται, υπάρχει τρόπος να τα τραβήξω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι θα έλεγα ότι ένα καθάρισμα δεν κοστίζει τίποτα, μαζί με ένα reseat μπορεί να δώσει και πιθανότητες επαναλειτουργίας. Αξίζει ακόμα και για μια στις 100.

Αν δεν έχεις ιδέα άστο όπως είναι να το δει κάποιος που γνωρίζει.

Εφόσον υπάρχουν σημαντικά αρχεία, είτε βάζεις τον σκληρό σε εξωτερικό κουτί και τα τραβάς , είτε τον βάζεις σε 2ο μηχάνημα και τα τραβάς.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Οπότε μου λες να πάω για άλλη καινούργια μονάδα; 

'Οχι. Να βρεί ο αρμόδιος τηλέφωνα τεχνικών Η/Υ και να κανονίσετε με όποιον μπορεί να έρθει να σας κάνει διάγνωση στο χώρο σας. Τον ενημερώνετε για πιθανή βλάβη κάρτας γραφικών για να έχει μία μαζί του στη μικρή περίπτωση που το μηχάνημα σας δεν έχει ενσωματωμένη και να εξυπηρετηθείτε πιο γρήγορα.

29 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Αν έχω αρχεία που χρειάζονται, υπάρχει τρόπος να τα τραβήξω; 

Αν δε μπλέξετε με άσχετο μάστορα, θα σας το φτιάξει και θα δουλεύει το ίδιο και καλύτερα από πριν. Είναι ευθύνη του τεχνικού να μη χαλάσει τα αρχεία σας, αλλιώς έχει βούρτσα και ξύλο.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bobbyray21 είπε

Είπε πως έως εχθές δούλευε κανονικά

Μπορεί για αυτόν το κανονικά να είναι με τους ανεμιστήρες φουλ και θόρυβο λες και είναι έτοιμο για απογείωση. Έχει τύχει να καθαρίσω μηχάνημα χρήστη και να αλλάξω ανεμιστήρες και μετά να μου κάνει παράπονα ότι πλέον δεν καταλαβαίνει πότε λειτουργεί και πότε όχι γιατί δεν κάνει θόρυβο.

Αυτό με τις κάμερες θες να το εξηγήσεις λίγο; Μήπως υπάρχει κάποιο KVM που δίνει στην οθόνη σήμα από δύο μηχανήματα ταυτόχρονα; Αν ναι, μην αποκλείεις την πιθανότητα να τα έπαιξε το KVM ή να έχει φύγει κάποιο καλώδιο.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, clampro είπε

Αυτό με τις κάμερες θες να το εξηγήσεις λίγο; Μήπως υπάρχει κάποιο KVM που δίνει στην οθόνη σήμα από δύο μηχανήματα ταυτόχρονα; Αν ναι, μην αποκλείεις την πιθανότητα να τα έπαιξε το KVM ή να έχει φύγει κάποιο καλώδιο.

Δεν παίζει kvm, απλά όταν αλλάζω το source button της οθόνης για να πιάσω dvi, δηλαδή το σήμα της μονάδας, δεν αναγνωρίζει σήμα και με πετάει πίσω στην πηγή της κάμερας 

10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό που γράψατε είναι σχήμα λόγου ή ακούστηκε όντως μπαμ;

Σχήμα λόγου... Και μπαμ, και τσακ, και ξάφνου... Ντουμανια

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Σχήμα λόγου...

Υπάρχει πάντως και το κυριολεκτικό, αλλά λογικά μετά από αυτό δεν θα άναβε καν το σύστημα. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν να είναι η GPU αφού ξαφνικά παίζουν τέρμα τα ανεμιστηράκια. Επαγγελματίας όμως θα πρέπει να το αποφανθεί αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Υπάρχει πάντως και το κυριολεκτικό, αλλά λογικά μετά από αυτό δεν θα άναβε καν το σύστημα. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν να είναι η GPU αφού ξαφνικά παίζουν τέρμα τα ανεμιστηράκια. Επαγγελματίας όμως θα πρέπει να το αποφανθεί αυτό.

Το μυαλό μου πάει στη gpu και εμένα. Κανόνισα ήδη ραντεβού να του ρίξουν μια ματιά, αν και δεν του δίνω πολλές ελπίδες! 

• Like 2
Δημοσ.

Μου θυμισες μια περίπτωση οταν ήμουνα φοιτητής στα ΤΕΙ. Παω στην γραμματεία με ενα φιλαράκι και πετυχαίνουμε τον υπεύθυνο να παλεύει με μια κεντρική μονάδα. Έσβηνε από υπερθέρμανση, μούγγριζε σαν θηρίο κτλ .Οταν την ανοίξαμε, πάθαμε σοκ, ποιο πολύ "μαλλί" και από πουλόβερ είχε μέσα αχαχαχ.

Ένα καθάρισμα και βλέπεις πως πάει ;)

Ευτράπελα

Spoiler

Είχα πάει να δω το πισι ενος φίλου, το ανοίγω και βρισκω ενα μακαρόνι μέσα, του λεω πείνασε και ζήτησε να φάει ? (Είχε το καπακι ανοιχτο απο πάνω, εποχές celeron 300mhz). Δεν με εκπλησει τπτ πλεον, ο άλλος μου λέει σβήνει το pc και είχε κανει ο αθεόφοβος. Πέρασε το heatsink/cooler με το προστατευτικό κάλυμμα που έρχεται στον πάτο...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε

Οταν την ανοίξαμε, πάθαμε σοκ, ποιο πολύ "μαλλί" και από πουλόβερ είχε μέσα αχαχαχ.

Τα ίδια και σε εμάς (εκεί ανοίγω εγώ τα PC αυτοβούλως): 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bobbyray21 είπε

Καλημέρα στην ομάδα. Πάω σήμερα να ανοίξω τον υπολογιστή στο γραφείο του συναδέλφου, το οποίο γραφείο είναι φουλ στη σκόνη, στα τσιγάρα και η μονάδα είναι στο πάτωμα, και μπαμ, σηκώνονται ντουμάνια από σκόνες και τα ανεμιστηράκια πάνε Τούρμπο (δεν έχω ξανακούσει τέτοιο θόρυβο από μονάδα). Είπε πως έως εχθές δούλευε κανονικά. Εντωμεταξύ όταν το ανάβω, η οθόνη δεν πιάνει σήμα στο dvi (έχω συνδεδεμένες και κάμερες στην οθόνη, αλλάζω πηγή και με πετάει πίσω στις κάμερες) , οπότε η επιλογή για bios δεν είναι εφικτή. Πάει ο νους μου ότι πρέπει να βγάλω την κάρτα για καθάρισμα, αλλά, για να μην κάνω τζάμπα δουλειές, είπα να σας συμβουλευτώ! Anyone?? :D

ενδιαφέρον  το θέμα σου έγραψες 5 σειρές την 6 που να λέει από τι αποτελείται το pc την ξέχασες ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...