TheDe Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Αναμένεται να ξεκινήσω σαν προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος ΔΕΟ του ΕΑΠ και θα ήθελα την γνώμη κάποιου που φοιτεί στο εν λόγω τμήμα, σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας της σχολής,αλλα και ιδιαιτέρως των μαθηματικών.Καθώς και πόσες Θ.Ε θα προτείνατε για κάποιον πρωτοετή.
dionisis1925 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Ε αν έχεις διαβάσει το πρόγραμμα των σπουδών και την περιγραφή της κάθε ενότητας θα καταλάβεις για το επίπεδο των μαθημάτων. Ε ο μέσος όρος παίρνει 2 θεματικές. 2
Dark_panel Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, TheDe είπε Αναμένεται να ξεκινήσω σαν προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος ΔΕΟ του ΕΑΠ και θα ήθελα την γνώμη κάποιου που φοιτεί στο εν λόγω τμήμα, σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας της σχολής,αλλα και ιδιαιτέρως των μαθηματικών.Καθώς και πόσες Θ.Ε θα προτείνατε για κάποιον πρωτοετή. Ο βαθμος δυσκολιας ειναι κατι αρκετα υποκειμενικο. Εγω του χρονου τελειωνω τη ΔΕΟ, εχοντας ξεκινησει το 2017-2018, με 2 ενοτητες ανα ετος μ.ο. Αν εχεις εστω και λιγο μια μαθηματικη σκεψη, δε θα σε δυσκολεψει ιδιαιτερα. Προσοχη, μιλαω για μαθηματικη σκεψη, ΟΧΙ μαθηματικες γνωσεις (εγω αν και απο θεωρητικη στο σχολειο, ειχα ανεκαθεν μαθηματικο τροπο σκεψης, οπότε και δε μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα ιδιαιτερα). Σιγουρα καποιες ενοτητες είναι περισσοτερο απαιτητικες απο άλλες όπως πχ οι ΔΕΟ13-25-34-31, αυτο ομως δε σημαινει οτι ειναι και ακατορθωτες. Με σωστο διαβασμα και οργανωση ολο το χρονο, μια χαρα θα τα πας. Εχε υποψιν οτι οι ενοτητες 25 κ 34 εχουν γενικα αρνητικη βαθμολογια, οπότε εκει ισως χρειαστεις καποια βοηθεια για να κατανοησεις καποια πραγματα καλυτερα. Απο κει και περα, προτεινω 2 ενοτητες το χρονο, αν δε βιαζεσαι να παρεις πτυχιο, και να προσπαθεις να συνδυασεις μια θεωρητικη ενοτητα με μια πρακτικη. 1
TheDe Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 24 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Ο βαθμος δυσκολιας ειναι κατι αρκετα υποκειμενικο. Εγω του χρονου τελειωνω τη ΔΕΟ, εχοντας ξεκινησει το 2017-2018, με 2 ενοτητες ανα ετος μ.ο. Αν εχεις εστω και λιγο μια μαθηματικη σκεψη, δε θα σε δυσκολεψει ιδιαιτερα. Προσοχη, μιλαω για μαθηματικη σκεψη, ΟΧΙ μαθηματικες γνωσεις (εγω αν και απο θεωρητικη στο σχολειο, ειχα ανεκαθεν μαθηματικο τροπο σκεψης, οπότε και δε μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα ιδιαιτερα). Σιγουρα καποιες ενοτητες είναι περισσοτερο απαιτητικες απο άλλες όπως πχ οι ΔΕΟ13-25-34-31, αυτο ομως δε σημαινει οτι ειναι και ακατορθωτες. Με σωστο διαβασμα και οργανωση ολο το χρονο, μια χαρα θα τα πας. Εχε υποψιν οτι οι ενοτητες 25 κ 34 εχουν γενικα αρνητικη βαθμολογια, οπότε εκει ισως χρειαστεις καποια βοηθεια για να κατανοησεις καποια πραγματα καλυτερα. Απο κει και περα, προτεινω 2 ενοτητες το χρονο, αν δε βιαζεσαι να παρεις πτυχιο, και να προσπαθεις να συνδυασεις μια θεωρητικη ενοτητα με μια πρακτικη. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.Επίσης, θεωρείς οτι θα μπορούσα να πάω κάποιο πανεπιστημιακό φροντηστήριο για μαθηματικά κυρίως η δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο; Είς πάσαν περίπτωσιν εχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνω αν χρειαστεί.
Dark_panel Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 22 λεπτά πριν, TheDe είπε Ευχαριστώ για την ενημέρωση.Επίσης, θεωρείς οτι θα μπορούσα να πάω κάποιο πανεπιστημιακό φροντηστήριο για μαθηματικά κυρίως η δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο; Είς πάσαν περίπτωσιν εχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνω αν χρειαστεί. Αυτο θα το δεις εσυ και θα το κρινεις, αν θα χρειαστεις φροντιστηριο δηλαδη..αν αποφασισεις να πας, θα σου προτεινα να βρεις καθηγητη και να κανεις ιδιαιτερα, εκτος των γνωστων οργανωμενων φροντιστηριων και τετοια..καλυτερη ποιοτητα μαθηματων και οι εργασιες σου δε θα ειναι copy-paste, να μαθεις κ 5 πραματα παραπανω. 1
suffocater Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Στις 21/7/2022 στις 2:06 ΜΜ, TheDe είπε Ευχαριστώ για την ενημέρωση.Επίσης, θεωρείς οτι θα μπορούσα να πάω κάποιο πανεπιστημιακό φροντηστήριο για μαθηματικά κυρίως η δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο; Είς πάσαν περίπτωσιν εχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνω αν χρειαστεί. Την τελείωσα φέτος στα 4 χρόνια, aka 3 ενότητες ανά έτος ,με full time δουλειά. Αρκετοί συμφοιτητές κόπηκαν στα μαθηματικά, ή ζορίστηκαν πολύ. Εξαρτάται απο το υπόβαθρο σου, ΚΑΙ από τον καθηγητή που θα σου κάτσει(εννοώ την μεταδοτικότητά του, όχι ότι κάποιοι περνάνε αέρα και κάποιοι κόβουν).Την χρονιά που έδωσα, διπλα μου στο αμφιθέατρο είχα 2 κοπέλες, η μία το έδινε 3η φορά και η άλλη 4η. ΔΕΝ είναι αυτός ο κανόνας όμως. Εγώ τα πέρασα με ελάχιστο διάβασμα ,αλλά τα ήξερα απο προηγούμενη σχολή. Οπως βλέπεις, είναι λιγο σχετικά τα πράγματα. Πχ, ΔΕΟ 10 που είναι δίκαιο, οι περισσότεροι το έβριζαν, αλλά σε μένα άρεσε. Σε κάθε περίπτωση, θα αποκτήσεις ενδιαφέρουσες γνώσεις. Στο δεύτερο έτος θα σε ζορίσει λογικά η λογιστική, στο 3ο έτος η 31 και η 34 (οικονομικές) και στο τελευταίο έτος η 40. Αν είσαι full time φοιτητης, να πας για τα 4 έτη. Αν δεν το βιάζεσαι ιδιαίτερα, μπορεις να το μοιράσεις και στα 6/8. Σε κάθε περίπτωση,μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς φροντιστήριο και να δεις πως και αν την παλεύεις. Το καλό είναι πως θα κανεις εργασίες καθε 2 μήνες που θα καταλαβαινεις εκ των πραγμάτων αν κατανόησες αυτά που πρέπει ,ειδάλλως δεν θα μπορείς να κάνεις τις εργασίες. Οπότε αν δεις πως δεν τα καταφέρνεις, ξεκινάς τότε. 1
Dark_panel Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, suffocater είπε Την τελείωσα φέτος στα 4 χρόνια, aka 3 ενότητες ανά έτος ,με full time δουλειά. Αρκετοί συμφοιτητές κόπηκαν στα μαθηματικά, ή ζορίστηκαν πολύ. Εξαρτάται απο το υπόβαθρο σου, ΚΑΙ από τον καθηγητή που θα σου κάτσει(εννοώ την μεταδοτικότητά του, όχι ότι κάποιοι περνάνε αέρα και κάποιοι κόβουν).Την χρονιά που έδωσα, διπλα μου στο αμφιθέατρο είχα 2 κοπέλες, η μία το έδινε 3η φορά και η άλλη 4η. ΔΕΝ είναι αυτός ο κανόνας όμως. Εγώ τα πέρασα με ελάχιστο διάβασμα ,αλλά τα ήξερα απο προηγούμενη σχολή. Οπως βλέπεις, είναι λιγο σχετικά τα πράγματα. Πχ, ΔΕΟ 10 που είναι δίκαιο, οι περισσότεροι το έβριζαν, αλλά σε μένα άρεσε. Σε κάθε περίπτωση, θα αποκτήσεις ενδιαφέρουσες γνώσεις. Στο δεύτερο έτος θα σε ζορίσει λογικά η λογιστική, στο 3ο έτος η 31 και η 34 (οικονομικές) και στο τελευταίο έτος η 40. Αν είσαι full time φοιτητης, να πας για τα 4 έτη. Αν δεν το βιάζεσαι ιδιαίτερα, μπορεις να το μοιράσεις και στα 6/8. Σε κάθε περίπτωση,μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς φροντιστήριο και να δεις πως και αν την παλεύεις. Το καλό είναι πως θα κανεις εργασίες καθε 2 μήνες που θα καταλαβαινεις εκ των πραγμάτων αν κατανόησες αυτά που πρέπει ,ειδάλλως δεν θα μπορείς να κάνεις τις εργασίες. Οπότε αν δεις πως δεν τα καταφέρνεις, ξεκινάς τότε. Aπλα να ανφερω οτι απ το 2022-2023 η δεο31 αλλαζει υλη, της αφαιρουν τα παραγωγα-αξιογραφα και τα πηγαινουν στη 41! Οπότε ισως γινει ακομα πιο ευκολη (συγκριτικα με τη δεο34, η 31 ειναι παιχνιδακι θα ελεγα). Απο κει κ περα, θα συμφωνησω στο οτι δεν υπαρχει κανονας για το πόσο δυσκολευει καποιον μια ενοτητα, ειναι καθαρα προσωπικο θεμα. Πχ οταν εδινα τη 13, στο τμημα μου ειχαμε ατομα που κοβονταν συνεχως για 3-4 χρονια..εε εγω την περασα με 9 και ημουν κι απο θεωρητικη κατευθυνση στο σχολειο. Οπότε ειναι καθαρα υποκειμενικη η δυσκολια της καθε ενοτητας. 2
airtrelomike13 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, suffocater είπε Την τελείωσα φέτος στα 4 χρόνια, aka 3 ενότητες ανά έτος ,με full time δουλειά. Αρκετοί συμφοιτητές κόπηκαν στα μαθηματικά, ή ζορίστηκαν πολύ. Εξαρτάται απο το υπόβαθρο σου, ΚΑΙ από τον καθηγητή που θα σου κάτσει(εννοώ την μεταδοτικότητά του, όχι ότι κάποιοι περνάνε αέρα και κάποιοι κόβουν).Την χρονιά που έδωσα, διπλα μου στο αμφιθέατρο είχα 2 κοπέλες, η μία το έδινε 3η φορά και η άλλη 4η. ΔΕΝ είναι αυτός ο κανόνας όμως. Εγώ τα πέρασα με ελάχιστο διάβασμα ,αλλά τα ήξερα απο προηγούμενη σχολή. Οπως βλέπεις, είναι λιγο σχετικά τα πράγματα. Πχ, ΔΕΟ 10 που είναι δίκαιο, οι περισσότεροι το έβριζαν, αλλά σε μένα άρεσε. Σε κάθε περίπτωση, θα αποκτήσεις ενδιαφέρουσες γνώσεις. Στο δεύτερο έτος θα σε ζορίσει λογικά η λογιστική, στο 3ο έτος η 31 και η 34 (οικονομικές) και στο τελευταίο έτος η 40. Αν είσαι full time φοιτητης, να πας για τα 4 έτη. Αν δεν το βιάζεσαι ιδιαίτερα, μπορεις να το μοιράσεις και στα 6/8. Σε κάθε περίπτωση,μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς φροντιστήριο και να δεις πως και αν την παλεύεις. Το καλό είναι πως θα κανεις εργασίες καθε 2 μήνες που θα καταλαβαινεις εκ των πραγμάτων αν κατανόησες αυτά που πρέπει ,ειδάλλως δεν θα μπορείς να κάνεις τις εργασίες. Οπότε αν δεις πως δεν τα καταφέρνεις, ξεκινάς τότε. το οποιο να πουμε οτι η Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, είναι από τις ελάχιστες σχολές, που αναγνωρίζεται τόσο ακαδημαικα όσο και επαγγελματικά, και το αναφέρω αυτό διότι το ΕΑΠ έχει σχολές που δεν τυγχάνουν αναγνώρισης ( Ευρωπαικος πολιτισμος κλπ) Με τη Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, εγγράφεσαι στο Οικονομικό Επιμελητήριο, αποκτάς την άδεια λογιστή και μπορείς να κάνεις αίτηση για τις προκηρύξεις του Δημοσίου ως ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ κλπ. 3 1
velociraptoras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε το οποιο να πουμε οτι η Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, είναι από τις ελάχιστες σχολές, που αναγνωρίζεται τόσο ακαδημαικα όσο και επαγγελματικά, και το αναφέρω αυτό διότι το ΕΑΠ έχει σχολές που δεν τυγχάνουν αναγνώρισης ( Ευρωπαικος πολιτισμος κλπ) Με τη Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, εγγράφεσαι στο Οικονομικό Επιμελητήριο, αποκτάς την άδεια λογιστή και μπορείς να κάνεις αίτηση για τις προκηρύξεις του Δημοσίου ως ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ κλπ. ο ελληνικός και ο ευρωπαικός πολιτισμός φυσικά και αναγνωρίζονται και ακαδημαικά αλλά και για διορισμό, επαγγελματικά δικαιώματα για την εκπαίδευση και μόνο δεν έχουν. Σε άλλες θέσεις του δημοσίου μια χαρά αναγνωρίζονται πχ διοικητικες 3
TheDe Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Στις 26/7/2022 στις 6:22 ΜΜ, airtrelomike13 είπε το οποιο να πουμε οτι η Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, είναι από τις ελάχιστες σχολές, που αναγνωρίζεται τόσο ακαδημαικα όσο και επαγγελματικά, και το αναφέρω αυτό διότι το ΕΑΠ έχει σχολές που δεν τυγχάνουν αναγνώρισης ( Ευρωπαικος πολιτισμος κλπ) Με τη Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, εγγράφεσαι στο Οικονομικό Επιμελητήριο, αποκτάς την άδεια λογιστή και μπορείς να κάνεις αίτηση για τις προκηρύξεις του Δημοσίου ως ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ κλπ. Καλά η πραγματικότης είναι και το γνωρίζω εκ πείρας οτι δεκάδες τμήματα ΑΕΙ δεν τυγχάνουν ευρείας ακαδημαϊκής και εργασιακής αναγνώρισης, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα. Κυρίως, βολεύει τις πολιτικές σκοπιμότητες η δημιουργία τμημάτων. Βέβαια μετά κρατούν ομήρους τους αποφοίτους. Στις 26/7/2022 στις 11:55 ΠΜ, suffocater είπε Την τελείωσα φέτος στα 4 χρόνια, aka 3 ενότητες ανά έτος ,με full time δουλειά. Αρκετοί συμφοιτητές κόπηκαν στα μαθηματικά, ή ζορίστηκαν πολύ. Εξαρτάται απο το υπόβαθρο σου, ΚΑΙ από τον καθηγητή που θα σου κάτσει(εννοώ την μεταδοτικότητά του, όχι ότι κάποιοι περνάνε αέρα και κάποιοι κόβουν).Την χρονιά που έδωσα, διπλα μου στο αμφιθέατρο είχα 2 κοπέλες, η μία το έδινε 3η φορά και η άλλη 4η. ΔΕΝ είναι αυτός ο κανόνας όμως. Εγώ τα πέρασα με ελάχιστο διάβασμα ,αλλά τα ήξερα απο προηγούμενη σχολή. Οπως βλέπεις, είναι λιγο σχετικά τα πράγματα. Πχ, ΔΕΟ 10 που είναι δίκαιο, οι περισσότεροι το έβριζαν, αλλά σε μένα άρεσε. Σε κάθε περίπτωση, θα αποκτήσεις ενδιαφέρουσες γνώσεις. Στο δεύτερο έτος θα σε ζορίσει λογικά η λογιστική, στο 3ο έτος η 31 και η 34 (οικονομικές) και στο τελευταίο έτος η 40. Αν είσαι full time φοιτητης, να πας για τα 4 έτη. Αν δεν το βιάζεσαι ιδιαίτερα, μπορεις να το μοιράσεις και στα 6/8. Σε κάθε περίπτωση,μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς φροντιστήριο και να δεις πως και αν την παλεύεις. Το καλό είναι πως θα κανεις εργασίες καθε 2 μήνες που θα καταλαβαινεις εκ των πραγμάτων αν κατανόησες αυτά που πρέπει ,ειδάλλως δεν θα μπορείς να κάνεις τις εργασίες. Οπότε αν δεις πως δεν τα καταφέρνεις, ξεκινάς τότε. Ευχαριστώ και εσένα συνάθεε για την ενημέρωση. Παρατήρω οτι όλοι επικεντρώνεστε στις ίδιες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε. Η αλήθεια είναι οτι πάω για πλήρης φοίτηση με ελάχιστες περιόδους αναστάτωσης επαγγελματικής και μή, οπότε απο τα λεγόμενα σας κρίνω πως θα έχω την ευκαιρία να καταλάβω καλύτερα τα ΄΄οικονομικά μαθηματικά΄΄. Ίδωμεν.... 1
billakos2d Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα , θα ξεκινήσω φέτος στο τμήμα και θα ήθελα να μάθω πως ήταν η μέχρι τώρα εμπειρία ?
Dark_panel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 8 hours ago, billakos2d said: Καλησπέρα , θα ξεκινήσω φέτος στο τμήμα και θα ήθελα να μάθω πως ήταν η μέχρι τώρα εμπειρία ? Απαιτητικο τμημα. Αν δε διαβασεις και δεν κανεις εργασιες, ενοτητα δεν περνας. Αλλά δίνει πτυχιο με πληρη επαγγελματικα δικαιωματα.
filipN Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, billakos2d είπε Καλησπέρα , θα ξεκινήσω φέτος στο τμήμα και θα ήθελα να μάθω πως ήταν η μέχρι τώρα εμπειρία ? - Είναι πιθανόν το μοναδικό θέμα που, σε μια σελίδα του, υπάρχουν οι απαντήσεις για όλα τα βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας υποψήφιος φοιτητής του ΕΑΠ που έως τώρα δεν είχε καμία επαφή με την Τριτοβάθμια Πανεπιστημιακή εκπαίδευση. - Χρειάζεται απλά να διαβάσεις προσεκτικά την απάντηση της 21/7/2022 (Dark_panel) και τις απαντήσεις της 26/7/2022 (suffocater & Dark_panel ). (Αν υπάρχει κάποια άλλη, και συγκεκριμένη απορία, είναι σίγουρο ότι τα ίδια μέλη θα σου δώσουν αξιόπιστη απάντηση). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα