Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Μένω επαρχία και λόγω παιδιων είναι δυσκολο να αλλάξω πολη. Όπως καταλαβαίνετε εδώ υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες για δουλειά. Θέλω να ξεκινήσω κάτι εξ αποστάσεως αλλά τι;Δεν θέλω με τίποτα τηλ. Κέντρο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω κάποια σεμινάρια για data scientists μιας και έχω πολυ λίγες γνώσεις επί του αντικειμένου. Ποιά η γνώμη σάς;Θα έχω ευκαιρίες αν το επιλέξω;επαναλαμβάνω πως δεν προκειται για μεταπτυχιακό αλλά βρήκα ένα κυκλο σεμιναρίων που διαρκεί 8 μήνες. Τι λέτε;

Δημοσ.

Κοίτα σαν άνθρωπος του κλάδου και εγώ θα σου πώ οτι ο όρος "data scientist" είναι αρκετά παρεξηγημένος. Μπορεί να αφορά απο glorified excel users μέχρι legit data science ρόλο με data pipelines, cleaning, γραφήματα-επεξηγήσεις και λίγο ML για τελείωμα.
Βάση όλων αυτών: στατιστική και μαθηματικά. Οπότε ναι μεν θα μπείς λίγο στο νόημα και ίσως μπορείς να στραφείς προς κάποιες απο τις θέσεις που χρησιμοποιούν τον όρο γενικά και αόριστα αλλα για πιο "σοβαρές" θέσεις ο λόγος που μπορεί να ζητάνε πτυχία και μεταπτυχιακά είναι οτι χρειάζεται ένα καλό quant υπόβαθρο για να μπορείς να κατανόεις το τι το πώς και το πότε. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, evanl είπε

Γεια σας. Μένω επαρχία και λόγω παιδιων είναι δυσκολο να αλλάξω πολη. Όπως καταλαβαίνετε εδώ υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες για δουλειά. Θέλω να ξεκινήσω κάτι εξ αποστάσεως αλλά τι;Δεν θέλω με τίποτα τηλ. Κέντρο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω κάποια σεμινάρια για data scientists μιας και έχω πολυ λίγες γνώσεις επί του αντικειμένου. Ποιά η γνώμη σάς;Θα έχω ευκαιρίες αν το επιλέξω;επαναλαμβάνω πως δεν προκειται για μεταπτυχιακό αλλά βρήκα ένα κυκλο σεμιναρίων που διαρκεί 8 μήνες. Τι λέτε;

Δύσκολο εως αδύνατον. Τι σπουδές/εμπειρία έχεις? Είμαι σε παρόμοια θέση και όσες δουλειές βρίσκω στο χώρο της πληροφορικής θέλουν τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα να πάω στην έδρα τους. Προς το παρόν ασχολουμαι με τον αγροτικό τομέα, κάνω μαθηματα (2-3 άτομα κάθε χρόνο λογω του οτι είμαι σε χωριο) και κάνω καποιες δουλειές μέσω ίντερνετ αλλά ως ελευθερη επαγγελματίας όχι ως υπάλληλος. (Αν θες περισσότερες πληροφορίες στείλε μου πμ)

Τώρα για το data science τα σεμινάρια δεν μπορουν να σου προσφέρουν πολλά, χρειαζεται καλό υπόβαθρο στα μαθηματικά για να κατανοήσεις και μετά εξαρτάται τον κλάδο που θα προσανατολιστείς. Είναι απαραίτητο πτυχίο στα μαθηματικά ή την πληροφορική και συχνά και μεταπτυχιακό. Αλλιως μπορείς να στραφείς προς κατασκευή ιστοσελίδων, διαχείριση eshop και τέτοια πάλι όμως ως freelancer. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...