Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε κάθε επίσκεψη μου για ανεφοδιασμό καυσίμων, ακούω το γνωστό "βάλε 98άρα γιατί θα σου βγάλει περισσότερα χλμ και θα καθαρίσει τον κινητήρα".

Έχω ένα Ι.Χ. 15ετίας 1.4 με 75 hp και δεν έχω δει διαφορά στα χλμ βάζοντας 98άρα έναντι της 95άρας.

Ειδικός δεν είμαι για αυτό και ρωτάω. Τελικά τι ισχύει και τι είναι προτιμότερο; Δεν είναι για τα 5€ διαφοράς στο φουλάρισμα αλλά αν πραγματικά η 98άρα κάνει αυτά που υπόσχονται οι βενζινάδες.

Δημοσ.

Ίδιο θέμα με 100αρα αντί για 98αρα αλλά για 2 οκτάνια θα μαλώσουμε τώρα;

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα...

Μόλις τώρα, korakios είπε

Θα βρεις πολλές πληροφορίες εδώ

Για κλάσματα του δευτερολέπτου όχι αστεία...

Δημοσ.

Ξεκινωντας απτα βασικα

1/ θα πρεπει να δεις αν ο κινητηρας δεχεται 98αρα

2/ αφου εχεις "παλιο" αμαξι το πιθανοτερο ειναι να μην καταλαβεις καν διαφορα

3/ τα οκτανια απλα επιτρεπουν καλυτερη αναφλεξη του καυσιμου. Ειναι μυθος οτι βγαζει περισσοτερα χιλιομετρα

4/ Πως εισαι σιγουρος οτι τα βενζιναδικα οντως δινουν 98 ή 100 οκτανια;;; Το πιθανοτερο ειναι τα 95 οκτανια ναναι 90 για παραδειγμα τα 98 ναναι 95 κοκ.

5/ Για να σαι σιγουρος, πριν βαλεις 98αρα ή 100αρα, ζητα τουε την αναλυση δειγματος απο τα εργαστηρια. Αν σου την δωσουν εμενα να μου τρυπησεις την μυτη. Και αν οντως την δωσουν, δες στις παραμετρους (μεσω google) ποια ειναι η συντομογραφια των οκτανιων σε αναλυσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε

/ θα πρεπει να δεις αν ο κινητηρας δεχεται 98αρα

1.4 με 75 ίππους;Δεν νομίζω. 

45 λεπτά πριν, MANOWARR1OR είπε

Σε κάθε επίσκεψη μου για ανεφοδιασμό καυσίμων, ακούω το γνωστό "βάλε 98άρα γιατί θα σου βγάλει περισσότερα χλμ και θα καθαρίσει τον κινητήρα".

Έχω ένα Ι.Χ. 15ετίας 1.4 με 75 hp και δεν έχω δει διαφορά στα χλμ βάζοντας 98άρα έναντι της 95άρας.

Ειδικός δεν είμαι για αυτό και ρωτάω. Τελικά τι ισχύει και τι είναι προτιμότερο; Δεν είναι για τα 5€ διαφοράς στο φουλάρισμα αλλά αν πραγματικά η 98άρα κάνει αυτά που υπόσχονται οι βενζινάδες.

Οχι δεν ισχύει για το αμάξι σου. 

Εκτός, πές του, αν η 95αρα του είναι σκαρτη. 

Στη Shell βάζεις;

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...