panostza Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, moure είπε Θέλουν μεγάλη προσοχή οι όροι στο τι αποζημιώνουν.Σε καποιες δεν είναι ξεκάθαρο αν αποζημιώνουν τη δασική πυρκαγιά.Αλλες αποζημιώνουν αλλιώς κυρίους και αλλιώς βοηθητικούς χώρους.Εγώ απέρριψα την εθνική γιατί θεωρώ τα 1000 το τμ λίγα. Κάποιες ασφαλιστικές σου βγάζουν την πίστη να σε αποζημιώσουν σε μια κλοπή αυτοκινήτου με 10Κ φανταστείτε τι θα κάνουν αν πρέπει να αποζημιώσουν 300Κ. Just out of curiosity που λένε στο χωριό μου. Ποιο θεωρείς λογικό κατασκευαστικό κόστος ; (προσοχή ασφαλίζεται το κατασκευαστικό κόστος να ξαναφτιάξεις το σπίτι, όχι η τυχόν εμπορική αξία).
mechpanos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, moure είπε φανταστείτε τι θα κάνουν αν πρέπει να αποζημιώσουν 300Κ ΞΕΡΩ καλά τι θα κάνουν. Θα στείλουν τους πραγματογνώμονες που συνεργάζονται, θα σου πουν 300K η εμπορική αξία χμμμμ εσύ εδώ μας πληρώνεις για 200K, 30% υπασφάλιση. Μας λες ότι θες 150 χιλιάρικα να κάνεις τις επισκευές. Το βλέπουμε κάπως φουσκωμένο, δεχόμαστε τα 100. Σου αφαιρούμε όμως 30% γιατί έχεις κάνει υπασφάλιση, σου εγκρίνουμε 70. Όμως το σπίτι είναι παλιό, οπότε αφαιρούμε 1% αξία το χρόνο. Είναι 20ετίας, οπότε -20%, σου εγκρίνουμε τελικά 56K για να κάνεις τις επισκευές σου, τα υπόλοιπα κόψε το λαιμό σου. Γι' αυτό θέλει καλή έρευνα και επαφή με έμπειρο ασφαλιστή, ΠΡΙΝ την σύμβαση. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, bill999r είπε Φίλε μου το ίδιο λέμε. Η συστηματική υποβάθμιση του συστήματος υγείας από τις διάφορες κυβερνήσεις ωθούν τον κόσμο, ουσιαστικά τον εξαναγκάζουν, να κάνει και ιδιωτική για να νιώθει λίγο πιο ασφαλής. Έτσι πάει να γίνει κ με τις ασφαλείες κατοικίας, έτσι κ με την δημόσια παιδεία και άλλους τόσους τομείς. Ιδιωτικό ασθενοφόρο, ιδιωτικό σχολείο, ιδιωτικό κολλέγιο φροντιστήρια, ασφάλεια υγείας, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοί παρόχοι ρεύματος κτλ .. Να μην ξέρεις τι να πρωτοπλήρωσεις.. Όσοι μπορούν να κάνουν κάτι το κάνουν. Γνωρίζω άτομα χωρίς φράγκο που τρέχουν και έχουν ταλαιπωρηθεί στα δημόσια νοσοκομεία. Γνωστοί μου με ιδιωτική ασφάλιση μου λένε, το θέμα με τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι αν θα ταλαιπωρηθείς η θα σου ζητήσουν φακελάκι (που και αυτά κακώς γίνονται) αλλά αν όταν θα μπεις κάποια στιγμή θα βγεις υγιης. Εκεί οι απόψεις διίστανται, κάποιοι έχουν χάσει ζωές και έχουν υποστεί ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις, κάποιοι έτυχαν λάθος διαγνωσεων και έτρεχαν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Κάποιοι έγιναν καλά δίνοντας φακελάκια, κάποιοι τρέχουν στα επείγοντα και περιμένουν ώρες, ε στο τέλος όσοι μπορούν θα κάνουν μία ιδιωτική. Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα. Για τα κτίρια, εργολαβος οικοδομών που τώρα έχει βγει σύνταξη μου έλεγε κάποτε ότι η ασφάλιση κτιρίων θα γίνει υποχρεωτική και για αυτό στήθηκε η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου για να βλέπουν τι γίνεται από εκεί με το κτίριο, σε παλιά κτίρια βέβαια δεν θα σου κάνουν η θα ανεβάσουν πολύ την τιμή, πρακτικά όσοι μένουν σε κτίρια πριν του 70 θα πάνε ακλαφτοι με όσα έρχονται, πώληση σε ιδιώτες επενδυτές για στατική ενίσχυση και ανακαίνιση και μετά πώληση σε νέους ιδιοκτήτες λεφτάδες, κάθε πολυκατοικία με security από κάτω.
paylidis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Για τα κτίρια, εργολαβος οικοδομών που τώρα έχει βγει σύνταξη μου έλεγε κάποτε ότι η ασφάλιση κτιρίων θα γίνει υποχρεωτική και για αυτό στήθηκε η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου για να βλέπουν τι γίνεται από εκεί με το κτίριο, σε παλιά κτίρια βέβαια δεν θα σου κάνουν η θα ανεβάσουν πολύ την τιμή, πρακτικά όσοι μένουν σε κτίρια πριν του 70 θα πάνε ακλαφτοι με όσα έρχονται ακριβως αυτό Σήμερα, το 2022, κτήριο πριν το 1959 καμια εταιρεία δε το ασφαλίζει ακομα και εαν ειναι πληρως ανακαινισμενο κλπ κλπ Εχω πετρινο κτηριο του 1920 που εγινε ανακαινιση με τσιμεντοενεματα εμβολιμο οπλισμο κλπ κλπ κλπ (βγηκε πολυ ακριβότερο απο το να χτιζόταν απο το 0 σκεψου) και ειναι πολυ πιο ενταξει στατικα απο πολλα εργολαβικα κτηρια δεκαετίας και πολυ απλα δεν ασφαλιζεται... Δεν αποκλειται ως το 2025 που θα γινει υποχρεωτικη το 1959 να γινει 1965... Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από paylidis
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, paylidis είπε ακριβως αυτό Σήμερα, το 2022, κτήριο πριν το 1959 καμια εταιρεία δε το ασφαλίζει ακομα και εαν ειναι πληρως ανακαινισμενο κλπ κλπ Εχω πετρινο κτηριο του 1920 που εγινε ανακαινιση με τσιμεντοενεματα εμβολιμο οπλισμο κλπ κλπ κλπ (βγηκε πολυ ακριβότερο απο το να χτιζόταν απο το 0 σκεψου) και ειναι πολυ πιο ενταξει στατικα απο πολλα εργολαβικα κτηρια δεκαετίας και πολυ απλα δεν ασφαλιζεται... Δεν αποκλειται ως το 2025 που θα γινει υποχρεωτικη το 1959 να γινει 1965... Και εμεις σε τετοιο κτίριο μενουμε. Γενικά αν δεν δωσουν επιδοτήσεις ανακαίνισης για διατηρητεα δεν θα φτιάξω τίποτε, χωρια ότι έχω σκάσει σε φόρους ακινήτων που αν τα μάζευα θα αγόραζα ένα μικρό διαμέρισμα. Η ριζικη ανακαίνιση στοιχίζει περισσότερο από το να χτίσεις ακριβώς το ίδιο κτίριο από το 0. Τραγικά πράγματα. Οι ασφαλιστικές θα κάνουν ότι μπορούν για να μην πληρώσουν η να δώσουν λιγότερα. Ασφάλειες που αξίζει να κοιτάξεις είναι νομική ασφάλιση και προστασία, αστικής ευθύνης κτλ. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ 1
dpolal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, chill είπε Τα μόνα εμπόδια που έχει ο ασφαλιστικός κλάδος ως προς τους πελάτες του είναι από μέρους κράτους. Πρόσφατο παράδειγμα αν νοσήσεις από Covid και χρειαστείς εξέταση, νοσηλεία, whatever πρέπει να απευθυνθείς μόνο στα νοσοκομεία που ορίζει το κράτος. Το έμαθα πρόσφατα μιας και νοσήσαμε οικογενειακώς και ήθελα να πάω την κόρη μου στο ιατρικό και έφαγα πόρτα. "Λυπούμαστε αναγκαστικά ΠΑΙΔΩΝ". Άσε μεγάλε θα πάρω τα ρίσκα μου!!!! 😛 Καμμία σχέση, οι ασφαλιστικές ήταν αυτές που αρνήθηκαν εξαρχής να περιθάλψουν ασθενείς με Covid και αυτό διότι υπάρχει όρος στα συμβόλαια που εξειρεί οτιδήποτε έχει χαρακτηριστεί σαν πανδημία. 1 ώρα πριν, chill είπε Η δική μου έχει και κάλυψη που ονομάζετε αστική ευθύνη οικογενειάρχη. Άμα μπει δηλαδή κανένα από τα μικρά μου πουθενά και το κάνει καλοκαιρινό αποζημιώνει η ασφάλεια !!!! Η αστική ευθύνη οικογενειάρχη αφορά μόνο οτιδήποτε συμβεί εντός της οικίας σου ή περιμετρικά από αυτήν, όχι οπουδήποτε έξω. 1
moure Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, panostza είπε Just out of curiosity που λένε στο χωριό μου. Ποιο θεωρείς λογικό κατασκευαστικό κόστος ; (προσοχή ασφαλίζεται το κατασκευαστικό κόστος να ξαναφτιάξεις το σπίτι, όχι η τυχόν εμπορική αξία). Έχει να κάνει με την κατασκευή.Ένα σπίτι μπορεί να έχει κουζίνα scavolini και δρύινα πατώματα παντού και ένα άλλο κουζίνα ικεα και πλακάκι άσπρο 30χ30.Το ένα να είναι προκάτ και το άλλο εξ ολοκλήρου πέτρινο. Το σίγουρο είναι ότι αυτήν τη στιγμή το κόστος κατασκευής είναι πολύ υψηλό και δεν έχει καμία σχέση με το τι ίσχυε πριν 2-3 χρόνια.
dpolal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, panostza είπε Just out of curiosity που λένε στο χωριό μου. Ποιο θεωρείς λογικό κατασκευαστικό κόστος ; (προσοχή ασφαλίζεται το κατασκευαστικό κόστος να ξαναφτιάξεις το σπίτι, όχι η τυχόν εμπορική αξία). Οι ασφαλιστικές συνήθως χρησιμοποιούν έναν Μ.Ο. για το τετραγωνικό (συνήθως 1.000ευρώ) και βάση αυτού υπολογίζουν τα ασφάλιστρα. Αν το σπίτι που θες να ασφαλίσεις έχει γρανίτες, ιταλικά πλακάκια, χρυσές βρύσες, δρύϊνα πατώματα κλπ κλπ κλπ τότε συνήθως στέλνουν πραγματογνώμονα να κάνει έλεγχο και να ορίσει νέα τιμή. Βέβαια τα ασφάλιστρα σε αυτήν την περίπτωση δεν απογειώνονται απλά, εκτοξεύωνται.
panostza Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, dpolal είπε Οι ασφαλιστικές συνήθως χρησιμοποιούν έναν Μ.Ο. για το τετραγωνικό (συνήθως 1.000ευρώ) και βάση αυτού υπολογίζουν τα ασφάλιστρα. Αν το σπίτι που θες να ασφαλίσεις έχει γρανίτες, ιταλικά πλακάκια, χρυσές βρύσες, δρύϊνα πατώματα κλπ κλπ κλπ τότε συνήθως στέλνουν πραγματογνώμονα να κάνει έλεγχο και να ορίσει νέα τιμή. Βέβαια τα ασφάλιστρα σε αυτήν την περίπτωση δεν απογειώνονται απλά, εκτοξεύωνται. Ε, φυσικά, τα €1000/τμ είναι για φυσιολογικά σπίτια. Αν μιλάμε για "βίλα" ή ιδιαίτερη περίπτωση προφανώς θα γίνει εκτίμηση και θα ασφαλιστεί για παραπάνω με το ανάλογο κόστος. Νόμισα αναφερόσουν σε μέσο σπίτι ότι δεν φτάνει πια το €1000/τμ
chill Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dpolal είπε Καμμία σχέση, οι ασφαλιστικές ήταν αυτές που αρνήθηκαν εξαρχής να περιθάλψουν ασθενείς με Covid και αυτό διότι υπάρχει όρος στα συμβόλαια που εξειρεί οτιδήποτε έχει χαρακτηριστεί σαν πανδημία. Η αστική ευθύνη οικογενειάρχη αφορά μόνο οτιδήποτε συμβεί εντός της οικίας σου ή περιμετρικά από αυτήν, όχι οπουδήποτε έξω. Για το πρώτο επιφυλασσομαι γιατί έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα και το έγραψα αφού το είπε ο παιδίατρος μας που δουλεύει και στο αντίστοιχο νοσοκομείο. Θα δω και τα συμβόλαια βέβαια. Για το δεύτερο όμως διαφωνώ. Αφενός αποζημιώθηκε ιδιοκτήτης που η κόρη μου έκανε ζημιά. Έσπασε κάτι λικέρ που ήταν τοποθετημένα σε πύργο - δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Και μάλιστα σε νησί. Είχα axa ασφαλιστική τότε βέβαια, μιλάμε για το 2019 όπου έλαβε χώρα το γεγονός. Τώρα που διαβαζω το εδάφιο του συμβολαίου της εθνικής για αστική ευθύνη οικογενειάρχη με έβαλες σε σκέψεις γιατί περισσότερο μπερδεύομαι με αυτά που διαβάζω πάρα βγάζω άκρη. Λέει πάντως σε ένα σημείο σαν εξαίρεση συμβάν που λαμβάνει χώρα εκτός της ελληνικής επικράτειας. Τι σκατά δηλαδή αν ήταν δεν θα έλεγε εκτός οικίας; Θα μιλήσω με τον ασφαλιστή όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή είμαι "ήσυχος" σε επίφοβα μαγαζιά.... μη δεν είμαι έτσι στο full της εθνικής και τρέχω. Γιατί μια ροπή προς την καταστροφή την έχουν τα άτιμα. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από chill
paylidis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, dpolal είπε Καμμία σχέση, οι ασφαλιστικές ήταν αυτές που αρνήθηκαν εξαρχής να περιθάλψουν ασθενείς με Covid και αυτό διότι υπάρχει όρος στα συμβόλαια που εξειρεί οτιδήποτε έχει χαρακτηριστεί σαν πανδημία. Επειδή είχα περίπτωση συγγενή χωρίς ασφάλεια ου απλά ήθελε να πάει στο υγεία όταν κόλλησε η απάντηση ήταν ότι το κράτος τους απαγόρευσε να περιθάλπουν covid κ είσαι υποχρεωμένος να πας μόνο στο δημόσιο. Το γιατί άγνωστο
NTC Labs Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, paylidis είπε Επειδή είχα περίπτωση συγγενή χωρίς ασφάλεια ου απλά ήθελε να πάει στο υγεία όταν κόλλησε η απάντηση ήταν ότι το κράτος τους απαγόρευσε να περιθάλπουν covid κ είσαι υποχρεωμένος να πας μόνο στο δημόσιο. Το γιατί άγνωστο μυθος. Κανένα ιδιωτικό δεν αναλάμβανε απλά το ρισκο. 3
great Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Καταρχήν προτού φτάσετε στην ασφάλεια ξεκινήστε με τα βασικά. Πυροπροστασία. Δεν μιλάω για καθαρισμό οικοπέδου μιλάω για το Θεό ας μάθει ο κόσμος τους πυροσβεστήρες. Και ανιχνευτές καπνού. Τον χειμώνα κάθε μέρα έχει σχεδόν και από μια πυρκαγιά σε διαμέρισμα που θα έσβηνε με ένα νερομπίστολο για αρχή αλλά δεν έχει κανεις τα μέσα. Ακόμα και την κλασική κουβέρτα για το τηγάνι. Αφού μάθουμε πρώτα αυτά ναι πάμε στην ασφάλεια πυρός. Εμείς από τους τυχερούς. Λόγω Δανείου που χτίστηκε το σπίτι υπήρχε υποχρεωτική ασφάλεια από την AXA. ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ: Υπάρχει το ζημιες από πυρκαγιά και ζημιες από δασική πυρκαγιά !!!!! Για την συγκεκριμένη ασφαλιστική δεν θα πω πολλά λόγια, τα αποτέλεσμα μπορείτε να έρθετε να το δείτε οποτε θέλετε: 23/7/18, Ν. Βουτζάς. Από την πρώτη μέρα διπλα μας. Από παροχή ξενοδοχείου, ψυχολόγου και αυτοκινητου. Μην τσικουνευστε λεφτά, ας πάψει η νοοτροπία "έλα μωρε πληρώνεις πληρώνεις και ποτε δεν την χρειάζεσαι" Από τότε επειδή έγιναν άνθρωποι μας κάναμε και επέκτασή στο συμβόλαιο και για παραπάνω τετραγωνικά και καλύψεις. Υδραυλικά, σεισμός, τρομοκρατική, αεροπλάνο κτλ κτλ, περίπου 500€ το χρόνο. Αλλά ξαναπάμε παιδιά στην πρόληψη! ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΉΡΕΣ. 3
ekrepali Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, great είπε Υδραυλικά, σεισμός, τρομοκρατική, αεροπλάνο κτλ κτλ, περίπου 500€ το χρόνο. Aυτά τα έχω μέσα στο ασφάλιστρο των 150 ευρώ. Εκτός από υδραυλικά όπου υπάρχει όρος να μην είναι πάνω 15ετίας. Τα στεγαστικά δάνεια ναι, σε υποχρεώνουν να έχεις ασφάλεια πυρός. Σπάνια όμως σε αναγκάζουν να υπογράψεις σε συγκεκριμένη ασφαλιστική. Συνήθως προτείνουν μια συγκεκριμένη ασφαλιστική με την οποία συνεργάζονται, και προσπαθούν να το πλασάρουν στον καταναλωτή σαν υποχρέωση, ενώ στη πραγματικότητα μπορείς να διαλέξεις όποια ασφαλιστική θες και να πηγαίνεις κάθε χρόνο αντίγραφο της ανανέωσης/πληρωμής. Σχετικά με το ποια είναι καλή και ποια όχι... με την ΑΧΑ δεν έχει συνεργαστεί ποτέ αλλά έχω ακούσει όντως καλά λόγια. Πάντως ο "γενικός κανόνας" λέει ότι σε high profile υποθέσεις όλες πληρώνουν, γιατί αρκεί ένας αγανακτισμένος πελάτης να βγει στα ΜΜΕ και να χαλάσει τη φήμη της εταιρίας.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dpolal είπε Καμμία σχέση, οι ασφαλιστικές ήταν αυτές που αρνήθηκαν εξαρχής να περιθάλψουν ασθενείς με Covid και αυτό διότι υπάρχει όρος στα συμβόλαια που εξειρεί οτιδήποτε έχει χαρακτηριστεί σαν πανδημία. Πωωωω φίλε, υπάρχουν τέτοιοι όροι; Θα κοιτάξω ξανά άλλη μια τα δικά μας. Τα πήρα στο κρανίο τώρα. Ένας ακόμα εξαιρετικά απαράδεκτος όρος αν ισχύει κάτι τέτοιο. 7 ώρες πριν, chill είπε Δίνω περίπου το 16% των ετήσιων οικογενειακών απολαβών μας σε ασφάλειες (υγείαςx4, σπίτι, αυτοκίνητα). Δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Συνεργάζομαι μάλιστα με 4 διαφορετικές, Εθνική, Hellas Direct, Interamerican & Allianz. Μόνο την πρώτη έχω χρειαστεί για αποζημίωση και ήταν άψογη. Και φυσικά ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ !!!! Τα μόνα εμπόδια που έχει ο ασφαλιστικός κλάδος ως προς τους πελάτες του είναι από μέρους κράτους. Πρόσφατο παράδειγμα αν νοσήσεις από Covid και χρειαστείς εξέταση, νοσηλεία, whatever πρέπει να απευθυνθείς μόνο στα νοσοκομεία που ορίζει το κράτος. Το έμαθα πρόσφατα μιας και νοσήσαμε οικογενειακώς και ήθελα να πάω την κόρη μου στο ιατρικό και έφαγα πόρτα. "Λυπούμαστε αναγκαστικά ΠΑΙΔΩΝ". Άσε μεγάλε θα πάρω τα ρίσκα μου!!!! 😛 Anyway, να ξέρετε πάντως πως δεν ασφαλίζονται όλα τα σπίτια για πυρκαγιά. Συγκεκριμένα στην Αγία Σωτήρα που γνωρίζω - οικισμός του Δήμου Μάνδρας - δεν μπορούν να τα ασφαλίσουν. Καλά είναι για πολλές μπατσες οι άνθρωποι, και στην μάνα μου που είναι 60 πληρώνουμε τεράστιο ασφαλίστρο εδώ και χρόνια για ισόβιο συμβόλαιο. Άκου εκεί να υποστεί πνευμονία ο άλλος λόγω covid και να τον τρέχουν στα δημόσια νοσοκομεία κι αν βρει κρεββάτι. Εγώ βρέθηκα θετικός στον! Covid την Τρίτη, κόλλησα το Σάββατο και συμπτώματα από Δευτέρα. Προς το παρόν όλα εξελίσσονται ομαλά. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα