Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά σχεδόν όλες οι ασφάλειες είναι πεταμένα λεφτά μια ζωή πληρώνουμε και πληρώνουμε για τα πάντα ασφαλείες μια φορά δεν χρειάστηκαν είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες. 

Βέβαια υπάρχει και αυτό οπότε λες καλύτερα πλερω 

• Like 1
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για ασφάλιση υγείας. Τώρα το γιατί έχει κάνει ασφάλιση ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων λόγω αδυναμίας του δημοσίου συστήματος υγείας, αυτό είναι άλλο θέμα. Πριν λίγες πλήρωσα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια εμένα και της μάνας μου, είναι σε επίπεδα δημευτικα και εξωντοτικα πλέον, αλλά δεν υπάρχει πιο συμφέρουσα επιλογή. 

Φίλε μου το ίδιο λέμε.

Η συστηματική υποβάθμιση του συστήματος υγείας από τις διάφορες κυβερνήσεις ωθούν τον κόσμο, ουσιαστικά τον εξαναγκάζουν, να κάνει και ιδιωτική για να νιώθει λίγο πιο ασφαλής.

Έτσι πάει να γίνει κ με τις ασφαλείες κατοικίας, έτσι κ με την δημόσια παιδεία και άλλους τόσους τομείς.

Ιδιωτικό ασθενοφόρο, ιδιωτικό σχολείο, ιδιωτικό κολλέγιο φροντιστήρια, ασφάλεια υγείας, ιδιωτικό συνταξιοδοτικό, ιδιωτικοί παρόχοι ρεύματος κτλ .. 

Να μην ξέρεις τι να πρωτοπλήρωσεις..

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dpolal είπε

Αν την έκανες από την τράπεζα από την οποία πήρες και το στεγαστικό πρόσεξε την λίγο διότι συνήθως αυτές οι ασφάλειες αφορούν μόνο το ποσό του δανείου που πρέπει να αποπληρωθεί στην τράπεζα σε περίπτωση ώ μη γένοιτω και όχι το μέσα του σπιτιού που αφορά την οικοσκευή σου.
Και κανονικά πρέπει το ποσό της ασφάλειας  να μειώνεται κάθε χρόνο καθώς με τις δόσεις που δίνεις το υπόλοιπο του δανείου που είναι ασφαλισμένο μειώνεται.

Τα μπέρδεψες λίγο, η ασφάλιση πυρός γίνεται πάντα (ή θα έπρεπε να γίνεται) στην εκτιμώμενη αξία του σπιτιού. Το ποσό που μειώνεται ανάλογα με το ύψος του εναπομείναντος δανείου είναι η ασφάλεια ζωής που θα καλύψει την αξία του δανείου αν πάθει κάτι αυτός που έχει πάρει το δάνειο. 

Για το ύψος τώρα της ασφάλειας εξαρτάται από τις παροχές που έχει, πέραν του αν καλύπτει το κτίριο ή και περιεχόμενο και το σεισμό ή όχι για κτίριο ή/και περιεχόμενο μπορεί να διαφέρουν πολύ και όλες οι υπόλοιπες καλύψεις, έξοδα για φύλαξη των αντικειμένων, πληρωμή δόσης δανείου μέχρι την επισκευή, διαμονή σε ξενοδοχείο, προσωπικό ατύχημα, αστική ευθύνη συμπληρωματική για όμορα κτίσματα, έξοδα για αρχιτεκτονικές μελέτες και πάει λέγοντας. Οπότε ο καθένας μπορεί να επιλέξει από μια ευρεία γκάμα, το σίγουρο είναι ότι το ασφαλιστήριο των 100 ευρώ θα έχει λιγότερες καλύψεις από αυτό των 300 ή 500. 

Δημοσ.

Και το θεμα ειναι οτι οπως ειπωθηκε,
με την περιστολη των δημοσιων δαπανων
και την κακη λειτουργια του κρατους,
καταφερνουν να τα μετακυλιουν ολα στις πλατες μας.

Υγεια, παιδεια, δημοσιες μεταφορες, εξασφαλιση/ασφαλειες απο καταστροφες, φωτιες κλπ.

Πληρωνε για το ενα, πληρωνε για το αλλο, απο που να βγουν ολα αυτα τα χρηματα;
Ειδικα στις σημερινες συνθηκες...

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Η anytime ειδικά σε οχήματα είναι της πλάκας, όταν ασφαλίζει ολική οχήματα 20ετιας και μετά ΔΕΝ πληρώνει. Το ίδιο κάνει και στα σπίτια. Τώρα για κάτι nn δεν αξίζει καν κουβέντα. Όση σοβαρότητα έχει η Πειραιώς άλλη τόση και η nn. Προφανώς υπάρχουν κι άλλες ασφάλειες αξιόπιστες εκτός από εθνική αλλά αυτές δεν είναι. Και όχι ένα απλό σπίτι έχω ούτε βίλα ούτε έπαυλη. 

Αν σκεφτείς ότι η Πειραιώς δεν είναι καν ασφαλιστική λογικό είναι...επίσης η ΝΝ δεν έχει συμβόλαια Πυρός, οπότε σίγουρα δεν είναι να ασφαλίζεσαι σε αυτή...για την Ιντεραμερικαν ασχολιαστο...

2 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Η anytime ειδικά σε οχήματα είναι της πλάκας, όταν ασφαλίζει ολική οχήματα 20ετιας και μετά ΔΕΝ πληρώνει. Το ίδιο κάνει και στα σπίτια. Τώρα για κάτι nn δεν αξίζει καν κουβέντα. Όση σοβαρότητα έχει η Πειραιώς άλλη τόση και η nn. Προφανώς υπάρχουν κι άλλες ασφάλειες αξιόπιστες εκτός από εθνική αλλά αυτές δεν είναι. Και όχι ένα απλό σπίτι έχω ούτε βίλα ούτε έπαυλη. 

Αν σκεφτείς ότι η Πειραιώς δεν είναι καν ασφαλιστική λογικό είναι...επίσης η ΝΝ δεν έχει συμβόλαια Πυρός, οπότε σίγουρα δεν είναι να ασφαλίζεσαι σε αυτή...για την Ιντεραμερικαν ασχολιαστο...

Δημοσ.

30 ευρώ το χρόνο για ασφάλεια πυρός δεν υπάρχει. Εκτός κι αν το κάνεις υπασφάλιση και αποζημιωθείς στο 25% της αξίας του σπιτιού. Για φουλ ασφάλιση 1000ευρώ το τετραγωνικό, για σπίτι 100τμ, υπολογίστε περίπου 150 ευρώ ασφάλιστρο το χρόνο .

Προσοχή στα ψιλά γράμματα, ειδικά στη δήλωση πιθανών κινδύνων. Παράδειγμα αν το σπίτι έχει γύρω-γύρω πεύκα και το δηλώσεις, θα ανέβει κατά πολύ το κόστος του ασφαλίστρου. Αν δεν το δηλώσεις, δε θα σε καλύψει η ασφαλιστική σε περίπτωση που η πυρκαγιά μεταδοθεί από εκεί.  Ή αν είσαι δίπλα σε ρέμα και δεν το δηλώσεις, δε θα αποζημιωθείς σε  περίπτωση πλημμύρας. Γι'αυτά ρωτήστε ασφαλιστές από κοντά, πάρτε προσφορές και επιλέξτε. Αφήστε τις anytime και τα τηλέφωνα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Γενικά αχρείαστη να είναι η ασφάλεια πάντα θα πληρώνεις χρόνια στο ντούκου. Πιο συχνά χρειάζεται σε όχημα. Αλλά δεν θα συγκρίνω εθνική σε σπίτι με anytime, όπως και σε όχημα μινεττα με ιντερσαλονικα που οπότε τη βλέπουν στα συνεργεία κλαίνε. Να μη σχολιάσω interamerican που μου είχε κάνει η γιαγιά μου ασφαλιστικό και πλήρωνε 25 χρόνια κι έλεγε ελάχιστο στο χέρι 10χ και τελικά πήρα 7,5χ. Αυτό το 2009. Για τέτοια αξιοπιστία μιλάμε. 

Επεξ/σία από jimis_vts
Δημοσ.
5 ώρες πριν, paylidis είπε

Ελα ντε...

Εχω ασφαλισμένο σπιτι (μονοκατοικία 74 τμ) σε περιοχη επικινδυνη για πυρκαγια εντός αττικής (εχει ηδη καει 3-4 φορες τη τελευταια εικοσαετία) και το κόστος στην ιντεραμερικαν ειναι 120€ το χρόνο

Μιας και εισαι παθων. Απο διαδικασιες και χρονος για αποζημιωση τι λεει? Εχεις και για τα πραγματα? Αποδειξεις κτλ θελει? Χανουν αυτα αξια?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Μιας και εισαι παθων. Απο διαδικασιες και χρονος για αποζημιωση τι λεει? Εχεις και για τα πραγματα? Αποδειξεις κτλ θελει? Χανουν αυτα αξια?

Η περιοχη εχει καει, το σπιτι τη γλυτωσε :P 

Η ασφαλεια ειναι και για το ακινητο και για το περιεχόμενο σε αυτα τα λεφτα, περιεχόμενο καλυπτει 20Κ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίνω περίπου το 16% των ετήσιων οικογενειακών απολαβών μας σε ασφάλειες (υγείαςx4, σπίτι, αυτοκίνητα).

Δεν το έχω μετανιώσει στιγμή.

Συνεργάζομαι μάλιστα με 4 διαφορετικές, Εθνική, Hellas Direct, Interamerican & Allianz. Μόνο την πρώτη έχω χρειαστεί για αποζημίωση και ήταν άψογη. Και φυσικά ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ :D !!!!

Τα μόνα εμπόδια που έχει ο ασφαλιστικός κλάδος ως προς τους πελάτες του είναι από μέρους κράτους. Πρόσφατο παράδειγμα αν νοσήσεις από Covid και χρειαστείς εξέταση, νοσηλεία, whatever πρέπει να απευθυνθείς μόνο στα νοσοκομεία που ορίζει το κράτος. Το έμαθα πρόσφατα μιας και νοσήσαμε οικογενειακώς και ήθελα να πάω την κόρη μου στο ιατρικό  και έφαγα πόρτα. "Λυπούμαστε αναγκαστικά ΠΑΙΔΩΝ". Άσε μεγάλε θα πάρω τα ρίσκα μου!!!! 😛 

Anyway, να ξέρετε πάντως πως δεν ασφαλίζονται όλα τα σπίτια για πυρκαγιά. Συγκεκριμένα στην Αγία Σωτήρα που γνωρίζω - οικισμός του Δήμου Μάνδρας - δεν μπορούν να τα ασφαλίσουν.

Επεξ/σία από chill
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Η περιοχη εχει καει, το σπιτι τη γλυτωσε :P 

Η ασφαλεια ειναι και για το ακινητο και για το περιεχόμενο σε αυτα τα λεφτα, περιεχόμενο καλυπτει 20Κ

Σου καλύπτει την αντικειμενική του ακινήτου σωστά?

Κι εγω την ιδια εταιρία έχω αλλά έχω βάλει και σεισμό και ζημιές απο κλοπή. Ασφαλώς βγαίνει παραπάνω αλλά καλύπτουν εξ ολοκλήρου την αντικειμενική της οικείας σε θέμα φωτιάς, σεισμού και έχω βάλει και ένα ποσό για ζημιές σε κλοπή. 

Δημοσ.

Πάντως όλες οι ασφάλειες οικίας, συμβόλαια πυρός ονομάζονται και ας έχουν καλύψεις για κλοπές, σεισμούς και οτιδήποτε φανταστείτε.

Η δική μου έχει και κάλυψη που ονομάζετε αστική ευθύνη οικογενειάρχη. Άμα μπει δηλαδή κανένα από τα μικρά μου πουθενά και το κάνει καλοκαιρινό αποζημιώνει η ασφάλεια :D !!!! 

• Like 1
Δημοσ.

Θέλουν μεγάλη προσοχή οι όροι στο τι αποζημιώνουν.Σε καποιες δεν είναι ξεκάθαρο αν αποζημιώνουν τη δασική πυρκαγιά.Αλλες αποζημιώνουν αλλιώς κυρίους και αλλιώς βοηθητικούς χώρους.Εγώ απέρριψα την εθνική γιατί θεωρώ τα 1000 το τμ λίγα.

Κάποιες ασφαλιστικές σου βγάζουν την πίστη να σε αποζημιώσουν σε μια κλοπή αυτοκινήτου με 10Κ φανταστείτε τι θα κάνουν αν πρέπει να αποζημιώσουν 300Κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Σου καλύπτει την αντικειμενική του ακινήτου σωστά?

Κι εγω την ιδια εταιρία έχω αλλά έχω βάλει και σεισμό και ζημιές απο κλοπή. Ασφαλώς βγαίνει παραπάνω αλλά καλύπτουν εξ ολοκλήρου την αντικειμενική της οικείας σε θέμα φωτιάς, σεισμού και έχω βάλει και ένα ποσό για ζημιές σε κλοπή. 

ειναι ασφαλισμένο παραπανω απο την αντικειμενική

Σεισμό δεν έβαλα γιατι ειναι ο σκελετός του κτηρίου ειναι μεταλλικός (υποτιθεται τεσμα αντισεισμικό) και θεωρησα δε χρειαζεται (συν οτι δεν ειναι σεισμογενης η περιοχή)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...