Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Με αφορμή τις χθεσινές φωτιές και όχι μόνο. 

Ασφάλεια για φωτιά καλύπτει τέτοιες ζημιές από γενικότερη πυρκαγιά; 

Ναι.Εκτος αν γινει πολεμος.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως, πλέον για τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη όπως φαίνεται. Αφού δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτό το κράτος ο καθένας οφείλει να πάρει τα μέτρα του. Θες από χιόνια, θες από πλημμύρες, θες από φωτιά, χωρίς κρατικό μηχανισμό κάτι θα σε βρει...

• Like 2
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, bill999r είπε

Ναι κ είναι παμφθηνη. Περίπου 30 ευρώ το χρόνο.

Υπάρχει η ασφάλιση οικίας και η ασφάλιση περιεχομένου οικίας και μπορείς να κάνεις και τις 2 μαζί είτε μία από τις 2 ανάλογα με την περίπτωση.
Η πρώτη καλύπτει τις όποιες ζημίες γίνουν στο ίδιο το σπίτι (τοιχοποιία, κουφώματα, κλπ) και η δεύτερη τις ζημιές στην οικοσκευή.

Με 30 ευρώ το χρόνο πάντως μην περιμένεις ότι έχεις σοβαρή ασφάλεια.

• Like 3
Δημοσ.

Τα 30 ευρώ το χρόνο αφορούν μόνο για φωτιές από δασικές πυρκαγιές η και για άλλους λόγους στο εσωτερικό πχ βραχυκύκλωμα, γκαζάκι, σομπα κτλ;

30 ευρώ είναι ευτελές ποσόν, εγώ όταν το είχα ψάξει παλιά έβλεπα στα 150 και πάνω που και πάλι δεν τα λες πολλα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως υποχρεωτικα λογο δανειου φουλ ασφαλεια μεσα εξω 320 το χρονο.Τωρα το μεσα εχει πολλούς αστερισκους για το τι και πως το καλυπτει.Για το εξω ειμαι σιγουρος οτι η τραπεζα εχει φροντισει τον ποπο της μιας και ειναι και δικια της

Επεξ/σία από SPY_oo7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τα 30 ευρώ το χρόνο αφορούν μόνο για φωτιές από δασικές πυρκαγιές η και για άλλους λόγους στο εσωτερικό πχ βραχυκύκλωμα, γκαζάκι, σομπα κτλ;

30 ευρώ είναι ευτελές ποσόν, εγώ όταν το είχα ψάξει παλιά έβλεπα στα 150 και πάνω που και πάλι δεν τα λες πολλα. 

Δεν υπάρχει κάλυψη από «δασική» φωτιά μόνο.
Κάλυψη πυρός λέγεται και αφορά τα πάντα.

4 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Εγω παντως υποχρεωτικα λογο δανειου φουλ ασφαλεια μεσα εξω 320 το χρονο.Τωρα το μεσα εχει πολλούς αστερισκους για το τι και πως το καλυπτει

Αν την έκανες από την τράπεζα από την οποία πήρες και το στεγαστικό πρόσεξε την λίγο διότι συνήθως αυτές οι ασφάλειες αφορούν μόνο το ποσό του δανείου που πρέπει να αποπληρωθεί στην τράπεζα σε περίπτωση ώ μη γένοιτω και όχι το μέσα του σπιτιού που αφορά την οικοσκευή σου.
Και κανονικά πρέπει το ποσό της ασφάλειας  να μειώνεται κάθε χρόνο καθώς με τις δόσεις που δίνεις το υπόλοιπο του δανείου που είναι ασφαλισμένο μειώνεται.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Ναι κ είναι παμφθηνη. Περίπου 30 ευρώ το χρόνο.

Δεν ισχύει αυτό,παίζει ρόλο η περιοχή και η αξία του σπιτιού που ασφαλίζεις.Μπορεί σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας να είναι  30 ευρώ το χρόνο αλλά σε μια μονοκατοικία στη Βαρυμπόμπη 600 ευρώ το χρόνο.

• Like 5
Δημοσ.

Όπως λέει κ ένας φίλος μου IT. Το σωστό backup είναι αυτό που όταν το χρειάστηκες δούλεψε (ποτέ δλδ 😂). 

Με τα πολλά. Καλά όλα αυτά αλλά το θέμα είναι τι θα πάρεις σε περίπτωση που καεί το σπίτι σου; θα πάρεις το ποσό ώστε να μπορέσεις να το φτιάξεις ξανά ή θα πάρεις το τρίτο το μακρύτερο όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ασφαλιστικές όταν τις χρειαστείς; 

• Like 2
Δημοσ.

Για την οικοσκευη καλυπτει μονο σε περιπτωση φυσικής καταστροφής και αυτο υπο συκγεκριμενες καταστασεις.Τωρα για το σπιτι καλυπτεται συμφωνα με την εκτιμηση της τράπεζας κατα την εκδοση του δανειου,σαφως λιγοτερη απο την τωρινη του αξία μιας και αυτη προφανώς ενδειαφερεται να παρει πισω μονο τα λεφτα της........

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chaosmaster είπε

Όπως λέει κ ένας φίλος μου IT. Το σωστό backup είναι αυτό που όταν το χρειάστηκες δούλεψε (ποτέ δλδ 😂). 

Με τα πολλά. Καλά όλα αυτά αλλά το θέμα είναι τι θα πάρεις σε περίπτωση που καεί το σπίτι σου; θα πάρεις το ποσό ώστε να μπορέσεις να το φτιάξεις ξανά ή θα πάρεις το τρίτο το μακρύτερο όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ασφαλιστικές όταν τις χρειαστείς; 

Θέλει πολύ καλό διάβασμα στους όρους του συμβολαίου εγώ θα πρότεινα να το κάνει ένας δικηγορος που γνωρίζει καλύτερα.Οι περισσότεροι κάνουν το συμβόλαιο που τους προτείνει ο ασφαλιστής τους και ούτε που το διαβάζουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που δεν τις γνωρίζεις και να βρίσκεσαι προ εκπλήξεως τη δύσκολη στιγμή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...