randomcat Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο Powerline σε μπαλκόνι ή γενικά σε εξωτερικό χώρο; Θα ήθελα να έχω ένα μόνιμα συνδεδεμένο σε μπαλκόνι, αλλά τα περισσότερα έχουν τρύπες στα πλαϊνά οπότε ανησυχώ για τα νερά από βροχές. Για την πρίζα ή τη θύρα Ethernet δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, μιας και θα είναι καλυμμένες/προστατευμένες. Έχω βρει κάποια Devolo που δείχνουν πιο στεγανά, αλλά θα ήθελα να πάω και μερικές γνώμες για το αν υπάρχουν άλλες επιλογές ή πιο κατάλληλες λύσεις.
kostasbm Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, randomcat είπε Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο Powerline σε μπαλκόνι ή γενικά σε εξωτερικό χώρο; Θα ήθελα να έχω ένα μόνιμα συνδεδεμένο σε μπαλκόνι, αλλά τα περισσότερα έχουν τρύπες στα πλαϊνά οπότε ανησυχώ για τα νερά από βροχές. Για την πρίζα ή τη θύρα Ethernet δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, μιας και θα είναι καλυμμένες/προστατευμένες. Έχω βρει κάποια Devolo που δείχνουν πιο στεγανά, αλλά θα ήθελα να πάω και μερικές γνώμες για το αν υπάρχουν άλλες επιλογές ή πιο κατάλληλες λύσεις. μεσα στο δωματιο με τη μπαλκονοπορτα δεν εχει πριζα για το βαλεις??? μια χαρα θα πιανει.... αν θελεις και την ethernet τη θυρα θα το βαζεις στο μπαλκονι και θα το βγαζεις οταν δεν το χρειαζεσαι...γιατι να το αφησεις μονιμα εξω
randomcat Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, kostasbm είπε γιατι να το αφησεις μονιμα εξω Πρέπει να είναι μόνιμα έξω, πολύ απλά επειδή θα λειτουργεί μόνιμα. Και από εκεί και πέρα χρειάζομαι μόνο τη θύρα Ethernet. Το Wi-Fi είναι ακατάλληλο, οπότε δεν με ενδιαφέρει αν θα υπάρχει.
kallair Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, randomcat είπε Πρέπει να είναι μόνιμα έξω, πολύ απλά επειδή θα λειτουργεί μόνιμα. Και από εκεί και πέρα χρειάζομαι μόνο τη θύρα Ethernet. Το Wi-Fi είναι ακατάλληλο, οπότε δεν με ενδιαφέρει αν θα υπάρχει. γιατι δεν το βαζεις εσωτερικα το powerline και να κανεις μια τρυπα ισα να χωραει το καλωδιο δικτυου,χαμηλα οσο πιο κοντα στο πατωμα, να βγαλεις το καλωδιο ετσι εξω, απο το να ρισκαρεις βραχυκυκλωμα; ελαχιστη παρεμβαση και καλυτερο αποτελεσμα.
randomcat Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, kallair είπε γιατι δεν το βαζεις εσωτερικα το powerline Απλά επειδή θέλω να αποφύγω το άνοιγμα (ακόμα μίας) τρύπας.
kallair Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, randomcat είπε Απλά επειδή θέλω να αποφύγω το άνοιγμα (ακόμα μίας) τρύπας. Προσωπικα δεν θα συνιστουσα εξω παντως. παραειναι εκτεθειμενο κ στην ζεστη, κ στο κρυο, και στις βροχες κλπ.
randomcat Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 17 λεπτά πριν, kallair είπε Προσωπικα δεν θα συνιστουσα εξω παντως. παραειναι εκτεθειμενο κ στην ζεστη, κ στο κρυο, και στις βροχες κλπ. Okay, αν πρέπει ωστόσο, υπάρχει κάποια γνωστή λύση; Θα είναι στη σκιά πάντως. Κρύο δεν έχουμε πολύ. Η βροχή μπορεί να είναι πρόβλημα.
kallair Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 44 λεπτά πριν, randomcat είπε Okay, αν πρέπει ωστόσο, υπάρχει κάποια γνωστή λύση; Θα είναι στη σκιά πάντως. Κρύο δεν έχουμε πολύ. Η βροχή μπορεί να είναι πρόβλημα. εγω για να νιωθω ασφαλης, θα εφτιαχνα ενα υποτυπωδες "κουτι" που θα ειναι ανοιχτο μονο απο την κατω πλευρα για να αεριζεται. με ρευματα κ νερο, δεν παιζουμε. μια φορα θα γινει η στραβη. 1
poulinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 22 hours ago, randomcat said: Έχω βρει κάποια Devolo που δείχνουν πιο στεγανά, αλλά θα ήθελα να πάω και μερικές γνώμες για το αν υπάρχουν άλλες επιλογές ή πιο κατάλληλες λύσεις. αλλο δειχνει αλλο ειναι. και δεν ειναι. δεν εχω βρει powerline για outdoor χρηση 1
dpolal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, randomcat είπε Okay, αν πρέπει ωστόσο, υπάρχει κάποια γνωστή λύση; Θα είναι στη σκιά πάντως. Κρύο δεν έχουμε πολύ. Η βροχή μπορεί να είναι πρόβλημα. Ακόμα και αν τοποθετήσεις ηλεκτρολογικό κουτί στεγανοποιημένο θα έχεις και πάλι διάφορα θέματα. -Καταρχήν πρέπει να το κολλήσεις στον τοίχο γύρω από την μπρίζα διότι τα powerlines δεν μπαίνουν σε πολύμπριζα. -Αν το καταφέρεις αυτό ουσιαστικά θα καταργήσεις την μπρίζα καθώς θα είναι κρυμμένη μέσα στο κουτί και δεν θα έχεις γρήγορη πρόσβαση σε αυτό. -Το κυριότερο όμως είναι ότι θα έχεις το καλοκαίρι θέματα με την θερμοκρασία καθώς πρέπει να αερίζεται για να μην καεί το μηχάνημα. Καλύτερα βρες άλλη λύση όπως είπαν και παραπάνω. 2
randomcat Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, kallair είπε εγω για να νιωθω ασφαλης, θα εφτιαχνα ενα υποτυπωδες "κουτι" που θα ειναι ανοιχτο μονο απο την κατω πλευρα για να αεριζεται. με ρευματα κ νερο, δεν παιζουμε. μια φορα θα γινει η στραβη. Ναι, αν τελικά το προχωρήσω, μάλλον αυτό θα κάνω - ένα κουτί γύρω από την πρίζα (ή ένα στεγανοποιημένο κουτί του εμπορίου εάν μπορώ να βάλω κάποια προέκταση πρίζας). Κάποια προστασία του Ethernet από υπέρταση έχει νόημα; Π.χ. Spoiler 33 λεπτά πριν, poulinos είπε αλλο δειχνει αλλο ειναι. και δεν ειναι. δεν εχω βρει powerline για outdoor χρηση Συμφωνώ. Τουλάχιστον δεν είχε πλαϊνές τρύπες για αερισμό αλλά και πάλι επικίνδυνο... 25 λεπτά πριν, dpolal είπε Ακόμα και αν τοποθετήσεις ηλεκτρολογικό κουτί στεγανοποιημένο θα έχεις και πάλι διάφορα θέματα. [...] -Αν το καταφέρεις αυτό ουσιαστικά θα καταργήσεις την μπρίζα καθώς θα είναι κρυμμένη μέσα στο κουτί και δεν θα έχεις γρήγορη πρόσβαση σε αυτό. -Το κυριότερο όμως είναι ότι θα έχεις το καλοκαίρι θέματα με την θερμοκρασία καθώς πρέπει να αερίζεται για να μην καεί το μηχάνημα. Έχω σκεφτεί μήπως το κάνω με στεγανοποιημένο κουτί (να έχω γρήγορη πρόσβαση στο powerline δεν με απασχολεί) και εσωτερικό ανεμιστηράκι, μιας και έχω ήδη τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά... 25 λεπτά πριν, dpolal είπε -Καταρχήν πρέπει να το κολλήσεις στον τοίχο γύρω από την μπρίζα διότι τα powerlines δεν μπαίνουν σε πολύμπριζα. ... αυτό ακριβώς με προβλημάτιζε. Με προέκταση σούκο πάλι θα έχω πρόβλημα; Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από randomcat
dpolal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, randomcat είπε Ναι, αν τελικά το προχωρήσω, μάλλον αυτό θα κάνω - ένα κουτί γύρω από την πρίζα (ή ένα στεγανοποιημένο κουτί του εμπορίου εάν μπορώ να βάλω κάποια προέκταση πρίζας). Κάποια προστασία του Ethernet από υπέρταση έχει νόημα; ΟΧΙ Έχω σκεφτεί μήπως το κάνω με στεγανοποιημένο κουτί (να έχω γρήγορη πρόσβαση στο powerline δεν με απασχολεί) και εσωτερικό ανεμιστηράκι, μιας και έχω ήδη τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά... Εσωτερικό ανεμιστηράκι δεν έχει νόημα, πρέπει να αερίζεται το κουτί άρα να έχει τρύπες σε κάποιο σημείο. ... αυτό ακριβώς με προβλημάτιζε. Με προέκταση σούκο πάλι θα έχω πρόβλημα; Όλοι οι κατασκευαστές powerline αναφέρουν ότι πρέπει να μπαίνει απαυθείας στον τοίχο και όχι σε πολύμπριζο. 1
randomcat Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) @dpolal Το γνωρίζω, απλά αναρωτιέμαι αν η σκέτη προέκταση (όχι πολύμπριζο) έχει κάποια διαφορά - δηλ. δεν είναι σαν να είναι απευθείας στον τοίχο; Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από randomcat
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 14 hours ago, dpolal said: Όλοι οι κατασκευαστές powerline αναφέρουν ότι πρέπει να μπαίνει απαυθείας στον τοίχο και όχι σε πολύμπριζο. δεν ειναι το προβλημα το ιδιο το πολυπριζο τοσο πολυ οσο οτι πανω στο πολυπριζο εχεις συνδεδεμενες συσκευες. 15 hours ago, randomcat said: Ναι, αν τελικά το προχωρήσω, μάλλον αυτό θα κάνω - ένα κουτί γύρω από την πρίζα (ή ένα στεγανοποιημένο κουτί του εμπορίου εάν μπορώ να βάλω κάποια προέκταση πρίζας). Κάποια προστασία του Ethernet από υπέρταση έχει νόημα; Π.χ. Reveal hidden contents Συμφωνώ. Τουλάχιστον δεν είχε πλαϊνές τρύπες για αερισμό αλλά και πάλι επικίνδυνο... Έχω σκεφτεί μήπως το κάνω με στεγανοποιημένο κουτί (να έχω γρήγορη πρόσβαση στο powerline δεν με απασχολεί) και εσωτερικό ανεμιστηράκι, μιας και έχω ήδη τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά... ... αυτό ακριβώς με προβλημάτιζε. Με προέκταση σούκο πάλι θα έχω πρόβλημα; σε γενικες γραμμες μικρη διαφορα θα δεις με την επεκταση. δεν βρισκω νοημα προστασια απο ethernet.αν βαλεις τοτεθα πρεπει να εχεις παντου. οπως εγραψα πιο πανω γενικα πολλα Powerlines ζεστενονται οποτε προσοχη με τις θερμοκρασιες.στα devolo πχ ψηνεις αυγουλακια πανω. 13 hours ago, randomcat said: @dpolal Το γνωρίζω, απλά αναρωτιέμαι αν η σκέτη προέκταση (όχι πολύμπριζο) έχει κάποια διαφορά - δηλ. δεν είναι σαν να είναι απευθείας στον τοίχο; θα ειναι σχεδον σαν να ειναι απευθειας στον τοιχο εφοσον δεν συνδεσεις κατι αλλο πανω. 15 hours ago, dpolal said: Ακόμα και αν τοποθετήσεις ηλεκτρολογικό κουτί στεγανοποιημένο θα έχεις και πάλι διάφορα θέματα. -Καταρχήν πρέπει να το κολλήσεις στον τοίχο γύρω από την μπρίζα διότι τα powerlines δεν μπαίνουν σε πολύμπριζα. -Αν το καταφέρεις αυτό ουσιαστικά θα καταργήσεις την μπρίζα καθώς θα είναι κρυμμένη μέσα στο κουτί και δεν θα έχεις γρήγορη πρόσβαση σε αυτό. -Το κυριότερο όμως είναι ότι θα έχεις το καλοκαίρι θέματα με την θερμοκρασία καθώς πρέπει να αερίζεται για να μην καεί το μηχάνημα. Καλύτερα βρες άλλη λύση όπως είπαν και παραπάνω. +1 για την θερμοκρασια.τα devolo πχ ηδη ζεστενονται παρα πολυ οποτε μεσα στο κουτι θα λαλισει. 1
randomcat Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 16 ώρες πριν, poulinos είπε θα ειναι σχεδον σαν να ειναι απευθειας στον τοιχο εφοσον δεν συνδεσεις κατι αλλο πανω. Καλό αυτό. Επίσης, εάν το powerline έχει πρίζα passthrough, μπορώ να συνδέσω τουλάχιστον κάτι πάνω στο ίδιο; Π.χ. ένα PoE injector; 16 ώρες πριν, poulinos είπε +1 για την θερμοκρασια.τα devolo πχ ηδη ζεστενονται παρα πολυ οποτε μεσα στο κουτι θα λαλισει. Με βλέπω να καταλήγω να κάνω τρύπα στον τοίχο τελικά μιας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια λύση για τη θερμοκρασία που να έχει και νόημα από άποψη κόστους. Έχω USB ανεμιστήρες γραφείου αλλά δεν νομίζω να βοηθήσουν ιδιαίτερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα