Petros Electron Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 27 λεπτά πριν, Se7en92 είπε δηλαδη εγω με ποσα watt ειμαι καλυμμενος ή τι θα μου προτεινατε ας ανεβει και το budget 160-180 https://www.skroutz.gr/s/25668078/APC-Back-UPS-Line-Interactive-950VA-520W-με-4-Schuko-Πρίζες.html https://www.skroutz.gr/s/13251929/Lamtech-K650VA-AVR-UPS-Line-Interactive-650W-με-2-Schuko-Πρίζες.html ps5 καταναλωση σε παιχνιδι UHD 110 w oled 40 watt αυτες ειναι οι συσκευες Και με ενα μικρότερο κανεις την δουλεια σου. Εγω εχω ενα 550VA APC PRO, και εχω επανω ενργα ηχεια,laptop,ρολοι ηλεκτρικό,Dect,router,ΤV UHD 49'', και τα σηκώνει άνετα ολα μαζι ανοικτά ειναι κοντα στα 110W. Επίσης θα στο πω εκ πείρας, και σε τεχνικό επίπεδο προτίμησε ενα απο αυτές τις 3 μάρκες. APC,EATON,CyberPower. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Se7en92 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Σ ευχαριστω πολυ ετσι πιστευω κ γω απλα φοβαμαι μην το αγορασω και δεν τα σηκωνει
thanasis00 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, Se7en92 είπε Σ ευχαριστω πολυ ετσι πιστευω κ γω απλα φοβαμαι μην το αγορασω και δεν τα σηκωνει Επειδή έχω power monitoring, βλέπω ότι όταν παίζω με Xbox Series X σε LG OLED C1 μαζί με έναν ενισχυτή Denon, καταναλώνει περίπου 400watt όλο το setup, οπότε θα έλεγα να πας σε ups που να αντέχει τουλάχιστον 500watt για να είσαι σίγουρος.
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε καταναλώνει περίπου 400watt όλο το setup Μου φαίνονται πολλα, εχεις δοκιμάσει να δεις χωρις τον Denon να δεις?. Γιατι απο εκει μου φαίνεται οτι ειναι η περισσότερη κατανάλωση. Επισης εχετε υπόψη σας οτι όσο ποιο μικρο το ups σε VA & W, τοσο μικρότερη η κατανάλωση του και ποιο οικονομική η αλλαγή της μπαταρίας του, (αλλο να εχει μια, αλλο δυο κτλπ). Οποτε το μεγαλύτερο δεν ειναι παντα και το καλύτερο. H φιλοσοφία του UPS ειδικα του Line interactive ειναι να τερματίσουμε τον εξοπλισμό μας με ασφάλεια σε διακοπή ρεύματος. Εγω έτσι πρατω, και εχω και μια λαμπα LED 5W για να εχω φως οπού το APC μου δινει αυτονομία πανω απο 3 ωρες, μαζι με το τηλ/νο το dect. Τωρα αν καποιος θελει να παίζει Η/Υ και κονσόλες με διακοπή ρεύματος, εκει παει σε μεγάλο UPS σε VA και σε double convention (on line) με καθαρού ημίτονου έξοδο οπου εκει "τσουζει" απο θέμα τιμης αλλα και κατανάλωσης. Για εμενα απο το τιποτα ένα μικρο line interactive επώνυμο με AVR ειναι μια χαρα και θα σας "σώσει" στις περισσότερες περιπτώσεις. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από Petros Electron
thanasis00 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Μου φαίνονται πολλα, εχεις δοκιμάσει να δεις χωρις τον Denon να δεις?. Γιατι απο εκει μου φαίνεται οτι ειναι η περισσότερη κατανάλωση. Επισης εχετε υπόψη σας οτι όσο ποιο μικρο το ups σε VA & W, τοσο μικρότερη η κατανάλωση του και ποιο οικονομική η αλλαγή της μπαταρίας του, (αλλο να εχει μια, αλλο δυο κτλπ). Οποτε το μεγαλύτερο δεν ειναι παντα και το καλύτερο. H φιλοσοφία του UPS ειδικα του Line interactive ειναι να τερματίσουμε τον εξοπλισμό μας με ασφάλεια σε διακοπή ρεύματος. Εγω έτσι πρατω, και εχω και μια λαμπα LED 5W για να εχω φως οπού το APC μου δινει αυτονομία πανω απο 3 ωρες, μαζι με το τηλ/νο το dect. Τωρα αν καποιος θελει να παίζει Η/Υ και κονσόλες με διακοπή ρεύματος, εκει παει σε μεγάλο UPS σε VA και σε double convention (on line) με καθαρού ημίτονου έξοδο οπου εκει "τσουζει" απο θέμα τιμης αλλα και κατανάλωσης. Για εμενα απο το τιποτα ένα μικρο line interactive επώνυμο με AVR ειναι μια χαρα και θα σας "σώσει" στις περισσότερες περιπτώσεις. Βλέπουμε στη παραπάνω φωτογραφία ότι όταν παίζεις HDR content η κατανάλωση πάει μέχρι και 171 Watt. Η Microsoft λέει ότι σε active gameplay το XsX καταναλώνει μέχρι 153 Watt. Αθροιστικά πάνε γύρω στα 320 watt, οπότε ναι, ο Denon μπορεί να καταναλώνει τα υπόλοιπα 80-100 Watt (το πολύ στη μέση παίζω στο volume του). Και θα θες και ένα μικρό headroom σε περίπτωση που κάποια συσκευή τραβήξει peak power παραπάνω από τα estimated, ή αν κουμπώσεις κάτι ακόμα στο ίδιο πολύπριζο, οπότε δε νομίζω ότι καταναλώνει κάτι πολύ από το δικό μου setup, τόσο είναι τα rated power consumptions των συσκευών. Όπως και να χει, καλύτερα να υπολογίζεις με τα max watt κατανάλωσης, παρά με εμπειρικές μεθόδους. 1
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ που το διευκρίνισες Θανάση. Ναι εδω εχεις δικιο. Αναλογα πως δουλεύουμε και τις συσκευές μας. Και εγω στην UHD LG αν βγαλω το power save, και βαλω το contrast στο τερμα μεγαλώνει η ζήτηση σε watts. Καλο ειναι να πάρει κάποιος εναν μετρητή ισχύος (φθηνός είναι) και να δει απο πριν ποσα Watts θελει. Εκει μετα υπολογίζει ενα 15-20% παραπάνω στο UPS που θα επιλέξει και ειναι οκ. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από Petros Electron 1
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε 110W Ναι μόνο το PS5 θα καίει σε νορμάλ καταστάσεις τα διπλά τουλάχιστον απο αυτό... και τι λαπτοπ έχεις και ηχεία; ναι μικρά της πλάκας και λαπτοπ ultrabook ή κάνα macbook air μπορεί ή αν μετράς όταν ειναι σε idle και δεν κάνει τίποτα... το δικό μου με ι7 10ης γενιάς και GTX 1060 καίει άνετα 70 watt σε καθημερινή εργασία και σε παιχνίδια άνετα 120 watt 2 ώρες πριν, thanasis00 είπε Επειδή έχω power monitoring, βλέπω ότι όταν παίζω με Xbox Series X σε LG OLED C1 μαζί με έναν ενισχυτή Denon, καταναλώνει περίπου 400watt όλο το setup, οπότε θα έλεγα να πας σε ups που να αντέχει τουλάχιστον 500watt για να είσαι σίγουρος. ναι έτσι ειναι απλά ή δεν τα μέτρησε ο φίλος και είπε ότι είπε ή κάτι άλλο παίζει πχ νομίζει ότι ψείρες ηχεία 20watt και κάνα chromebook με arm θα καίνε το ίδιο με το PS5 3 ώρες πριν, Se7en92 είπε δηλαδη εγω με ποσα watt ειμαι καλυμμενος ή τι θα μου προτεινατε ας ανεβει και το budget 160-180 https://www.skroutz.gr/s/25668078/APC-Back-UPS-Line-Interactive-950VA-520W-με-4-Schuko-Πρίζες.html https://www.skroutz.gr/s/13251929/Lamtech-K650VA-AVR-UPS-Line-Interactive-650W-με-2-Schuko-Πρίζες.html ps5 καταναλωση σε παιχνιδι UHD 110 w oled 40 watt αυτες ειναι οι συσκευες Αυτά που δείχνεις δεν ειναι καθαρού ημιτονίου και επίσης σου έδειξα με 180 ευρώ περίπου προτάσεις που όπως σου είπα ειναι οι φθηνότερες για να κάνεις σωστά την δουλειά σου = πιο φθηνά απλά ή δεν θα κάνεις δουλειά ή παίζει με χρόνια χρήση να φθαρούν οι συσκευές σου. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper
Petros Electron Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Αυτά που δείχνεις δεν ειναι καθαρού ημιτονίου και επίσης σου έδειξα με 180 ευρώ περίπου προτάσεις που όπως σου είπα ειναι οι φθηνότερες για να κάνεις σωστά την δουλειά σου = πιο φθηνά απλά ή δεν θα κάνεις δουλειά ή παίζει με χρόνια χρήση να φθαρούν οι συσκευές σου. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα με τα watt, εχω HP laptop gaming με Gforce GTX και i7 skylake. Απο 65W μέχρι (υποθετικά) τα 142W που ποτε δεν το εχω δει να πηγαίνει. Τα ηχεία με το sub ειναι συνολικά 30W. Αυτο που θέλω να σε ρωτήσω, είναι απο που προκύπτει οτι το μη καθαρό ημίτονο, δηλαδή το τροποποιημένο θα κάνει ζημιά?. Μιλάμε για ενα ups που σκοπό εχει σε μικρο σχετικά χρονο να τερματίσει τον υπολογιστή μας με ασφάλεια, η να κλείσουμε εμείς τις συσκευές μας. To Avr επίσης λειτουργεί χωρίς την χρήση inverter και μπαταρίας(ων) μόνο σε τιμες εξω απο τα ορια και σε απώλεια τάσης θα πάρει μπροστά το inverter και η μπαταριά. Εχω και ενα tower PC επάνω με active pfc στα 350W, δεν εχω διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα. Η πλειοψηφία να ξέρεις έχει modified χωρίς προβλήματα. Και φυσικά άλλο modified θα βγάλει ενα APC και άλλο ενα μη επώνυμο UPS. Το 2ο ναι μπορεί να είναι ενα μη κάλο modified και να ειναι κοντά στο square, και εκεί να σου κάνει κάποια ζημιά σε ευαίσθητες συσκευές, καθώς το modified sinewave εχει ποιο ολική αρμονική παραμόρφωση άλλα είναι ποιο πάνω σε efficiency από το pure sine wave!. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από Petros Electron 1
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, Petros Electron είπε Δεν θα επεκταθώ στο θέμα με τα watt, εχω HP laptop gaming με Gforce GTX και i7 skylake. Απο 65W μέχρι (υποθετικά) τα 142W που ποτε δεν το εχω δει να πηγαίνει. Τα ηχεία με το sub ειναι συνολικά 30W. Αυτο που θέλω να σε ρωτήσω, είναι απο που προκύπτει οτι το μη καθαρό ημίτονο, δηλαδή το τροποποιημένο θα κάνει ζημιά?. Τα έχω ήδη γράψει σε άλλα ποσ με σεντόνια βαριέμαι να τα ξαναγράφω βαριέμαι μπορείς να βρείς πολλές πηγές πάνω στο θέμα έτσι και αλλιώς 12 ώρες πριν, Petros Electron είπε Εχω και ενα tower PC επάνω με active pfc στα 350W, δεν εχω διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα Επίσης έχεις και μια τηλεόραση ηχεία λάπτοπ και κινητό και όλα καίνε 100 watt θέλω να πω ότι δεν εμπιστεύομαι τις διαπιστώσεις σου με όλο τον σεβασμό. 1
Petros Electron Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Τα έχω ήδη γράψει σε άλλα ποσ με σεντόνια βαριέμαι να τα ξαναγράφω βαριέμαι μπορείς να βρείς πολλές πηγές πάνω στο θέμα έτσι και αλλιώς Επίσης έχεις και μια τηλεόραση ηχεία λάπτοπ και κινητό και όλα καίνε 100 watt θέλω να πω ότι δεν εμπιστεύομαι τις διαπιστώσεις σου με όλο τον σεβασμό. Δικαίωμα σου να μην με εμπιστεύεσαι, δεν πειράζει. Καταρχάς δεν μιλάμε την ίδια "γλωσσά". Εγώ ειμαι τεχνικός, αδειούχος ηλεκτρονικός, εχω επισκευάσει μερικές 10αδες UPS, πολλά απο αυτά έχουν μεταπουληθεί και τα απολαμβάνουν οι καινούριοι κάτοχοι τους. Εσύ τι απαγγέλλεσαι αν επιτρέπετε?. 100W ναι τόσο ειναι. Η LG παίζει με εξοικονόμηση ενεργείας στο αυτόματο, αν την βγάλω και ανεβάσω το contrast στον Θεο θα φτάσει τα 100W. Το δε λαπτοπ παει στα 30-40W σε ηρεμία. Αν τρεξω διάφορα, και παω την cpu κοντα στο 100% θα παει και αυτο κάπου στα 100W. Οποτε παμε στα 200. Απο εκει και περα τα υπόλοιπα, τα ηχεία, και ενα ρολόι και ενα dect τηλ/νο 30-40W. Σύνολο 250. Μέχρι τα 330 έχω περιθώριο. Ποτε δεν μου εχει παει σε overload. Τωρα αν κάποιος ειναι ο σούπερ ντουπερ gamer και εχει μηχανήματα που τα ξεζουμίζει, εκει το ανέφερα να παρει εναν μετρητή ενεργείας (βατομετρο) να δει απο πριν ποσα τραβάνε και να επιλέξει μετα το τι θέλει. Απλο δεν ειναι ? Ενα 10αρικο εχει.. Το να παρεις ενα UPS θηρίο και ρεύμα παραπάνω θα καις, και μπαταρίες παραπάνω θα πληρώνεις και ανεμιστήρες θα έχεις και παραπάνω θόρυβο. Οσο άφορα το θεμα με τα pure και τα modified, εκεί ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο, θα σου πω απλα οτι στην πλειοψηφία δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα PFC. Έγραψα και παραπάνω οτι παίζει ρολο το τι χρήση θελει να κανει κάποιος με το UPS. Οταν πχ έχουμε εναν server και δεν θέλουμε να τον τερματίσουμε σε διακοπή ρεύματος, εκει ναι θα βάλουμε ένα καλο και online UPS. Για τον υπόλοιπο απλό οικιακό εξοπλισμό κανει και το οικονομικό, αρκεί να είναι επώνυμο. Επίσης το θεωρώ γέλιο να εχει κάποιος ενα setup των 2-3 χιλιάδων ευρώ και να ψάχνει να βαλει ενα UPS των 150 ευρω. Εκει ειναι φάουλ. Σε μια φεραρι θα βάζατε τα φθηνότερα λάστιχα η τα καλα?. Ολα εχουν σχέση τιμης-αποδωσης. Χθες και μετα απο τις φωτιες που ειχαμε εδω στην Αττικη, το μεσημέρι το APC pro που εχω μπήκε 4 φορες σε λειτουργία AVR καθότι είχαμε βυθίσεις της τάσης του ρεύματος. Το δε κλιματιστικό έκλεισε μονο του, ευτυχώς δεν επαθε κατι, τα υπόλοιπα που ειχα πανω στο UPS ολα μια χαρα. Αυτα απο εμενα και καλη σας ημερα. 1
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Στις 21/7/2022 στις 12:53 ΠΜ, thanasis00 είπε Γενικά δεν έχω κάποιο ποσό σαν στόχο, θα έδινα δηλαδή και 150 ευρώ για ένα απλό τροποποιημένου ημιτόνου, αλλά για καλύτερα και πιο σίγουρα αποτελέσματα θα έδινα και 350 για ένα καλό καθαρού ημιτόνου. Κυρίως θέλω να καταλάβω τις διαφορές και για ποιες συσκευές προορίζονται. Nigico κοίτα, τα ποιο VFM που μπορείς να βρεις https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Nigico Υπάρχουν πολλά μοντέλα και μου κάνει εντύπωση που δεν τα έχουν όλα τα καταστήματα. https://www.nigico.gr/
Petros Electron Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Nigico, Ελληνική εταιρία που τα εμπορεύεται, δεν έχω γνώμη δεν έχει τύχει να δω και να ανοίξω κανένα απο αυτα. Στα θετικά η τιμη, στα αρνητικά οτι αν πάθει κατι, ειναι αποκλειστικά η διάθεση των οποίων ανταλλακτικών και του σέρβις απο την εταιρία. Σε αντίθεση τα APC κάποιος θα βρει σχετικά εύκολα τα σχεδία των πλακετών τους στο internet και τα ποιο πολλά ανταλλακτικά και αυτα ευκολα στα μαγαζια. Και απο βλάβες δεν βγάζουν κάτι το σοβαρό, χαζό βλάβες θα έλεγα οτι ειναι..Τουλάχιστον οσα εχουν περασει απο τα χερια μου. Απο εκεί και περα, ο καθένας κρίνει και αποφασίζει ανάλογα με τις ανάγκες του και τα ποσά χρήματα θελει να διαθέσει.
Pokemon640 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Nigico, Ελληνική εταιρία που τα εμπορεύεται, δεν έχω γνώμη δεν έχει τύχει να δω και να ανοίξω κανένα απο αυτα. Στα θετικά η τιμη, στα αρνητικά οτι αν πάθει κατι, ειναι αποκλειστικά η διάθεση των οποίων ανταλλακτικών και του σέρβις απο την εταιρία. Έχω λειτουργήσει 2-3 UPS από αυτούς, πραγματικά τα γονάτιζα στο 90-95%, μόνο το ένα τα έφτυσε (δικαίως). Έτυχε να γνωρίσω εκ των υστέρων άτομο που εργάζεται εσωτερικά, έχουν υποστήριξη ακόμη και για μοντέλο 10-ετίας (αυτά που έχω), και πολύ υπεύθυνο service. Στο παρελθόν έχω αγοράσει EATON online UPS των 2KVA (rack), και εκείνο στα 10 έτη σταδιακά χαλάγανε πλακέτες-ανεμιστήρες κλπ. Για τιμές ανταλλακτικών μη το συζητήσω πόσα έδινα κάθε φορά, φαρμακείο. Στο Nigico έστω θα είχα ποιο νορμάλ τιμές αν πάθαινε κάτι μετά από λιώσιμο 24/7. Μια 10ετία είναι πολύ τίμιο lifetime για ένα UPS προϊόν. Από εκεί και ύστερα αν ήθελα κάτι ποιο σύγχρονο η να επισκευάσω το προηγούμενο ήταν επιλογή δική μου. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2022 από Pokemon640 1
thanasis00 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 40 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Έχω λειτουργήσει 2-3 UPS από αυτούς, πραγματικά τα γονάτιζα στο 90-95%, μόνο το ένα τα έφτυσε (δικαίως). Έτυχε να γνωρίσω εκ των υστέρων άτομο που εργάζεται εσωτερικά, έχουν υποστήριξη ακόμη και για μοντέλο 10-ετίας (αυτά που έχω), και πολύ υπεύθυνο service. Στο παρελθόν έχω αγοράσει EATON online UPS των 2KVA (rack), και εκείνο στα 10 έτη σταδιακά χαλάγανε πλακέτες-ανεμιστήρες κλπ. Για τιμές ανταλλακτικών μη το συζητήσω πόσα έδινα κάθε φορά, φαρμακείο. Στο Nigico έστω θα είχα ποιο νορμάλ τιμές αν πάθαινε κάτι μετά από λιώσιμο 24/7. Μια 10ετία είναι πολύ τίμιο lifetime για ένα UPS προϊόν. Από εκεί και ύστερα αν ήθελα κάτι ποιο σύγχρονο η να επισκευάσω το προηγούμενο ήταν επιλογή δική μου. Και από που ψωνίζεις τα nigico? βλέπω παντού μόνο το 600VA έχουν διαθέσιμο, κανένα άλλο
Dr_Pepper Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Το να παρεις ενα UPS θηρίο και ρεύμα παραπάνω θα καις, To πόσο ρεύμα θα καίς με το UPS δεν έχει σχέση με το αν ειναι θυρήιο ή όχι έχει σχέση με το efficiency curve του, το πόσο αποδοτικό ειναι αναλόγως του φορτίου δηλαδή, συνήθως οι κατασκευαστές δεν βγάζουν γράφημα με το efficiency curve αλλά πάντα δίνουν τιμή για την αποδοτικότητα σε max φορτίο που απο εκει και πέρα κατα προσέγγιση μπορείς να συμπεράνεις πόσο θα καίς για μικρότερα φορτία. (και συνήθως αν ειναι "θηρίο" δηλαδή κάτι ακριβό/μεγάλο θα έχει και καλύτερη αποδοτικότητα άρα θα καις λιγότερο ρεύμα! ) Π.χ αν ένα UPS είναι 1000VA 650watt σημαίνει ότι όταν δίνει 650watt θα "ρουφάει" 1000 watt απο την ΔΕΗ αλλά αν δίνει 100 watt θα ρουφάει λιγότερο φυσικά απο την ΔΕΗ περίπου 150 δηλαδή! 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Καταρχάς δεν μιλάμε την ίδια "γλωσσά". Εγώ ειμαι τεχνικός, αδειούχος ηλεκτρονικός, Ε ωραία τι με ρωτάς δηλαδή; Εδώ ένα απλό ενεργό PFC Πες μου γιατί το Vout είναι μεγαλύτερο απο Vin και Πες μου πως θα αντιδράσει αν του δώσεις κάτι τέτοιο Και όχι μόνο τι θα συμβεί στο τροφοδοτικό αυτό και τι συνέπειες έχει για το UPS ειδικά όταν η ρεύμα που "θέλει" το τροφοδοτικό ειναι κοντά στο ρεύμα που μπορεί να δώσει το UPS αλλά σκέψου και την κυμάτωση(ripple) που θα βγεί απο το τροφοδοτικό και πως αυτή επηρεάζει ευαίσθητα ηλεκτρονικά κυκλώματα όπως αυτά μιας μητρικής υπολογιστή κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα