Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stratigos24 είπε

Αλίμονο που δε θα έβαζες canon…. :P 

1.4 - 1.8 δεν είναι…. 😛 

Άστον σέ μένα ........ θα τον στρώσω καλά ........ 🤣🤣🤣 ....... πήρε χαμπάρι τι συμβαίνει , σηκώθηκε από την παρτίδα με το σκάκι και τώρα σφυρίζει κλεφτικα με f/2 και άλλα τέτοια ........ 🤣🤣🤣 ....... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, babisskg είπε

Άστον σέ μένα ........ θα τον στρώσω καλά ........ 🤣🤣🤣 ....... πήρε χαμπάρι τι συμβαίνει , σηκώθηκε από την παρτίδα με το σκάκι και τώρα σφυρίζει κλεφτικα με f/2 και άλλα τέτοια ........ 🤣🤣🤣 ....... 

Μιάς και τα λέμε τι γίνεται στην Αθήνα γιατί προς τα εδώ μόνο ότι βλέπουμε στις ειδήσεις ....... 

1 λεπτό πριν, stratigos24 είπε

Κάνε κάτι… μας ζάλισε με την κανον … :P 

Έχουμε φάρμακα δια πάσαν νόσον και πάσα ........ άντε να μην το πω ....... 🤣🤣🤣 ......... άσε , τον είχαμε τρείς μήνες στο εξωτερικό , τίποτε ....... οι γιατροί άρχισαν κι' αυτοί να λένε Canon ........ 🤣🤣🤣 ........ 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

1.4 - 1.8 δεν είναι…. 😛 

Δεν υπάρχει κανένας full frame ζουμ , με f/1.4 - f/1.8 . Κάτι crop , ισοδυναμούν με f>2 . 

Η canon έχει και f/1 prime.  Όχι κινεζιά , που με δακτύλιο εστίασης στο άπειρο , εστιάζει στη μύτη σου 

και μπορεί να πέσει κανάς δακτύλιος ή κρύσταλο κάτω ενώ περπατάς . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπερβολές μη μου μες μη μου λες πως αγαπάς την Κανον πια και στη Νικον πια δεν πας …..

Πάριος 

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stratigos24 είπε

Μακάρι να σου βγήκε καλός και να τον χαρείς. Όλα τα αλλά που είπαμε σε σένα το κάναμε για να καταλάβεις ότι η μηχανή χαντακώνεται, τίποτα άλλο. Στο μέλλον λοιπόν το έχεις στο νου σου αν θελήσεις να πάρεις κάτι παραπάνω σε αποτέλεσμα, ότι θα χρειαστεί να βάλεις κάπως το χέρι στη τσέπη. 

τα χαρακτηριστικά των φακών δεν λένε πάντα πολλά ειδικά αν κρίνεις ένα φακό επιφανειακά από αυτά. 

ΥΓ: Μεγεια ο φακός καλές λήψεις! Περιμένουμε δείγματα !! 

Το ξέρω ότι χαντακώνετε αλλά ήθελα κάτι πολύ καλό που να μου αρέσει και να είναι future proof !! Τώρα μπορεί να μην μπορώ να πάρω ακριβώς φακό αλλά σε κανένα χρόνο θα είναι καλύτερα τα παράμερα . Δεν ξέρω αν βγάζω καλές φωτός μπορείτε να δείτε !! ig just.travel.everywhere 

Αυτή με τον 2870

62C34935-B1C5-47B1-89E2-80947890DA72.jpeg

Και αυτή με τον νέο 50αρη

33365329-46C5-48B8-B354-A30EFCD70913.jpeg

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Το ξέρω ότι χαντακώνετε αλλά ήθελα κάτι πολύ καλό που να μου αρέσει και να είναι future proof !! Τώρα μπορεί να μην μπορώ να πάρω ακριβώς φακό αλλά σε κανένα χρόνο θα είναι καλύτερα τα παράμερα . Δεν ξέρω αν βγάζω καλές φωτός μπορείτε να δείτε !! ig just.travel.everywhere 

Αυτή με τον 2870

62C34935-B1C5-47B1-89E2-80947890DA72.jpeg

Και αυτή με τον νέο 50αρη

33365329-46C5-48B8-B354-A30EFCD70913.jpeg

ελαχιστες φωτο με καθρεφτισμό μαρεσαν, εσυ εβαλες και θαμπό περιγραμμα και την τελειωσες για μενα (σαν συνθεση μιλάω) αν την ειχες με το 50αρι θα ηταν πολυ καλυτερη, προσεξε και λιγο το καδράρισμα σου πριν πατήσεις, ειναι το 90% μιας φωτο.

συμπαθητικό το σκυλάκι αλλά όπου έχεις ματι  πρεπει να εστιαζεις μονο σε αυτό χωρίς σκιές (δική μου άποψη) 

πριν πατησεις "διαβασε" αυτο που βλέπεις 

σε ζηλεύω πάντως, καλά φωτογραφικά ταξίδια να κάνεις!! 

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτό το σημείο να πω ότι για την Olympus em10 mk i, που είχα αγοράσει ως κιτ για 650 ευρώ το 2014, ο πρώτος μου σταθερός ήρθε το 2015 και ήταν ο Olympus 17mm f1.8, ο οποίος τότε αγοράστηκε για 300 ευρώ μεταχειρισμένος. Έπειτα, το 2016, αναβάθμισα τον κιτ ζουμ με τον Olympus 12 40 f2.8 pro, ο οποίος αγοράστηκε για 600 ευρώ μεταχειρισμένος.

Οι φακοί έπειτα χρησιμοποιήθηκαν και με τις Lumix gx80, Lumix G9, Olympus em5 mk iii, Olympus Pen F.

Συμπέρασμα: τα σώματα έρχονται και φεύγουν. Οι καλοί φακοί μένουν. 

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Σε αυτό το σημείο να πω ότι για την Olympus em10 mk i, που είχα αγοράσει ως κιτ για 650 ευρώ το 2014, ο πρώτος μου σταθερός ήρθε το 2015 και ήταν ο Olympus 17mm f1.8, ο οποίος τότε αγοράστηκε για 300 ευρώ μεταχειρισμένος. Έπειτα, το 2016, αναβάθμισα τον κιτ ζουμ με τον Olympus 12 40 f2.8 pro, ο οποίος αγοράστηκε για 600 ευρώ μεταχειρισμένος.

Οι φακοί έπειτα χρησιμοποιήθηκαν και με τις Lumix gx80, Lumix G9, Olympus em5 mk iii, Olympus Pen F.

Συμπέρασμα: τα σώματα έρχονται και φεύγουν. Οι καλοί φακοί μένουν. 

Ένα από τα θετικά των συζητήσεων κατά καιρούς είναι πως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται την αξία της επένδυσης σε φακούς πριν το σώμα . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, babisskg είπε

Ένα από τα θετικά των συζητήσεων κατά καιρούς είναι πως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται την αξία της επένδυσης σε φακούς πριν το σώμα . 

Αυτό που βγαίνει είναι πως πρέπει να έχεις σφαιρική γνώση, τόσο για τους φακούς όσο και για τα σώματα πριν προχωρήσεις σε τόσο μεγάλη αγορά.

Ο φίλος πήρε 3κ μηχανη την a7iv  μόνο για να διαπιστώσει μετά πως οι φακοί που θέλει για να την αξιοποιήσει είναι πανάκριβοι. Οπότε την χρησιμοποιεί με τον κιτ και παίρνει αποτελέσματα κιτ φακού που δεν τον ικανοποιούν, ενώ αν έδινε 1,5κ για μια πολύ καλή μηχανή και άλλο 1,5κ για έναν πολύ καλό φακό θα είχε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

Το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως ο αγοραστης πρωτα πρέπει να βλέπει την γκάμα και τις τιμές των φακών και μετά να προχωράει σε αγορά σώματος. Την να κάνεις την καλύτερη μηχανη αν την δουλεύεις με φακό κιτ στο f/4 'οταν θα χρειαστει f/2; Σαν να έχεις Ferrari και έβαλες ρόδες απο matiz.

Και δεν είναι και ο πρώτος που την πατάει, ούτε ο τελευταίος. Μήπως εγώ δεν την είχα πατήσει με την Μ50 που αν και πολύ καλή μηχανη είχε μια γκάμα 8 μόλις native φακών και ούτε καν με ανοικτά διαφράγματα; Καλή, αλλά όχι για να χτίσεις στο σύστημα που έτσι κι αλλιώς παράτησε η Canon. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisskg είπε

Ναι γενικά, αλλά σε κάποιες πειρπτώσεις που δεν είναι σπάνιες , αλλάζουν και οι φακοί . Φαντάσου όσους είχαν a mount φακούς και μετά πήρε τη minolta η ακατανόμαστη .  Παλιότερα όσους είχαν fd φακούς. Τώρα τους afd της nikon . 

Θα έρθουν και άλλες αλλαγές, γιατί δεν βλέπω να επιβιώνουν όλες οι σημερινές μοντούρες. 

Δημοσ.
Στις 21/7/2022 στις 3:10 ΜΜ, highpriest είπε

Αυτό που βγαίνει είναι πως πρέπει να έχεις σφαιρική γνώση, τόσο για τους φακούς όσο και για τα σώματα πριν προχωρήσεις σε τόσο μεγάλη αγορά.

Ο φίλος πήρε 3κ μηχανη την a7iv  μόνο για να διαπιστώσει μετά πως οι φακοί που θέλει για να την αξιοποιήσει είναι πανάκριβοι. Οπότε την χρησιμοποιεί με τον κιτ και παίρνει αποτελέσματα κιτ φακού που δεν τον ικανοποιούν, ενώ αν έδινε 1,5κ για μια πολύ καλή μηχανή και άλλο 1,5κ για έναν πολύ καλό φακό θα είχε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

Το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως ο αγοραστης πρωτα πρέπει να βλέπει την γκάμα και τις τιμές των φακών και μετά να προχωράει σε αγορά σώματος. Την να κάνεις την καλύτερη μηχανη αν την δουλεύεις με φακό κιτ στο f/4 'οταν θα χρειαστει f/2; Σαν να έχεις Ferrari και έβαλες ρόδες απο matiz.

Και δεν είναι και ο πρώτος που την πατάει, ούτε ο τελευταίος. Μήπως εγώ δεν την είχα πατήσει με την Μ50 που αν και πολύ καλή μηχανη είχε μια γκάμα 8 μόλις native φακών και ούτε καν με ανοικτά διαφράγματα; Καλή, αλλά όχι για να χτίσεις στο σύστημα που έτσι κι αλλιώς παράτησε η Canon. 

Φίλε ξέρω ότι δίνοντας πολλά για το σώμα τπ λογικό είναι να δώσεις και ανάλογα για το φακό . !! Αλλά ξέρεις κάτι με τον 50αρι φ1.8 είμαι εντάξει . Του χρόνου μπορώ να πάρω ακόμα έναν δάκο καλύτερο απλά δεν είμαι επαγγελματίας όποτε δεν βλέπω την λογική να ξοδέψω πολλά για έναν φακό θεωρό υπερβολή τα 2.5Κ για φακό !!  Τώρα γιατί πήρα αυτή την μηχανή γιατί αυτή ήθελα !! Η μηχανή δεν είναι μόνο ο φακός είναι και οι δυνατότητες π τρόπος χρήσης η ευκολία που σου δίνει αλλιώς θα είχα μια α7 μ1 και θα είχα ακριβούς φακούς … έχω και αλλά πράγματα που αγόρασα φέτος και έχω κ ένα ταξίδι μεγάλο και αλλά που δεν μου επιτρέπουν να πάρω φακό !!! Μετάνιωσα λίγο που έδωσα τον 1655g αλλά αυτό δεν  αλλάζει πλέον . Και πάλι εγώ ήθελα σε 1.8  1.4 … 

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...