VonLoutsos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για ένα θέμα που έχω. Είμαι συνιδιοκτήτης σε ένα ακίνητο με μειοψηφικό ποσοστό. Ο συνιδιοκτήτης και ξάδερφος είναι ταυτόχρονα και ενοικιαστής του ακινήτου ( το βλέπετε να έρχεται έτσι....). Το ενοικιαστήριο που υπάρχει είναι από το 2002 και μέχρι το 2017 πλήρωνε κανονικά, αν και με καθυστέρηση το καθορισθέν από δικαστήριο(το οποίο ανάφερε κιόλας πως η σύμβαση εχει καταστεί αορίστου) ενοίκιο. Από τότε σταμάτησε να πληρώνει και δεν τον ενδιαφέρει απολύτως τίποτα, είναι μέσα στο ακίνητο και διατηρεί την επιχείρησή του. Το 2020 έγινε και ηλεκτρονικό συμβόλαιο (όπως απαιτούσε η ΑΑΔΕ) το οποίο δεν αποδέχθηκε αλλά ούτε και αρνήθηκε. Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα τα ενοίκια δηλώνονται κανονικά στην εφορία. Έκανα αγωγή για τα οφειλόμενα ενοίκια (που δεν θα πάρω κάτι γιατί χρωστάει παντού σχεδόν και έχει προσημειωμένα όλα του τα ακίνητα, κοινώς ζει την ζωάρα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα) και το ερώτημά μου είναι, από την στιγμή που δεν έχει κάνει αποδοχή και εγώ δεν εισπράττω και τίποτα, τι θα δηλώσω στην εφορία πλέον; Ευχαριστώ πολύ.
Bomber-21 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δηλαδή ενώ δεν πλήρωνε από το 2017, του έκανες νέο συμβόλαιο το 2020; 1
MariaLog Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 τον αφησες και τα εκανε. τωρα θες δικηγορο και οχι συμβουλες απο εδω... 1
cumulus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Αν του εχεις κανει δικαστηριο και προφανώς το εχεις κερδίσει θα δηλώσεις τα ενοίκια με το κωδικό 40, αν δεν κανω λαθος,που τα εκχωρεις στο κράτος και προφανώς δε θα πληρώσεις φόρο. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για ένα θέμα που έχω. Είμαι συνιδιοκτήτης σε ένα ακίνητο με μειοψηφικό ποσοστό. Ο συνιδιοκτήτης και ξάδερφος είναι ταυτόχρονα και ενοικιαστής του ακινήτου ( το βλέπετε να έρχεται έτσι....). Το ενοικιαστήριο που υπάρχει είναι από το 2002 και μέχρι το 2017 πλήρωνε κανονικά, αν και με καθυστέρηση το καθορισθέν από δικαστήριο(το οποίο ανάφερε κιόλας πως η σύμβαση εχει καταστεί αορίστου) ενοίκιο. Από τότε σταμάτησε να πληρώνει και δεν τον ενδιαφέρει απολύτως τίποτα, είναι μέσα στο ακίνητο και διατηρεί την επιχείρησή του. Το 2020 έγινε και ηλεκτρονικό συμβόλαιο (όπως απαιτούσε η ΑΑΔΕ) το οποίο δεν αποδέχθηκε αλλά ούτε και αρνήθηκε. Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα τα ενοίκια δηλώνονται κανονικά στην εφορία. Έκανα αγωγή για τα οφειλόμενα ενοίκια (που δεν θα πάρω κάτι γιατί χρωστάει παντού σχεδόν και έχει προσημειωμένα όλα του τα ακίνητα, κοινώς ζει την ζωάρα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα) και το ερώτημά μου είναι, από την στιγμή που δεν έχει κάνει αποδοχή και εγώ δεν εισπράττω και τίποτα, τι θα δηλώσω στην εφορία πλέον; Ευχαριστώ πολύ. Εφόσον έχεις κάνει αγωγή για τα ενοίκια που δεν έχεις εισπράξει τότε θα τα δηλώσεις ως ανείσπρακτα, υπάρχει ειδικός κωδικός στη δήλωση για αυτό. 1
VonLoutsos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 2 minutes ago, MariaLog said: τον αφησες και τα εκανε. τωρα θες δικηγορο και οχι συμβουλες απο εδω... Είναι λίγο θεωρώ ιδιαίτερο τό ζήτημα, και έχει μπει δικηγόρος. Απλά έχω την απορία με την δήλωση των μισθωμάτων 4 minutes ago, Bomber-21 said: Δηλαδή ενώ δεν πλήρωνε από το 2017, του έκανες νέο συμβόλαιο το 2020; Όχι. Το συμβόλαιο παραμένει ως αορίστου από την λήξη του. Η ΑΑΔΕ ήθελε όλες τις μισθώσεις που δεν ειχαν δηλωθεί στο taxis να της δηλώσουμε και επειδή ήθελα να ειμαι εντάξει την δήλωσα. Εκεί δεν έχει γίνει η αποδοχή ουτε ή αρνηση. Just now, Joshua21 said: Εφόσον έχεις κάνει αγωγή για τα ενοίκια που δεν έχεις εισπράξει τότε θα τα δηλώσεις ως ανείσπρακτα, υπάρχει ειδικός κωδικός στη δήλωση για αυτό. Συμφωνούμε, η απορία είναι από την επίδοση της αγωγής μέχρι τώρα έχουν περάσει μήνες, όπου πάλι δεν πληρώνει. Και η απορία είναι, αφού δεν έχει αποδεχτεί ή αρνηθεί το συμβόλαιο στην ΑΑΔΕ, εγώ θα πρέπει να δηλώσω οτι εισπράττω τα ενοίκια ή πάλι με αγωγή ή εξώδικο για να μην επιβαρυνθώ με φόρο;
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Όχι. Το συμβόλαιο παραμένει ως αορίστου από την λήξη του. Η ΑΑΔΕ ήθελε όλες τις μισθώσεις που δεν ειχαν δηλωθεί στο taxis να της δηλώσουμε και επειδή ήθελα να ειμαι εντάξει την δήλωσα. Εκεί δεν έχει γίνει η αποδοχή ουτε ή αρνηση. Άλλο νόημα έβγαινε έτσι όπως το είχες γράψει στο πρώτο post... Εγώ τουλάχιστον είχα καταλάβει ότι έκανες νέα μίσθωση, στην ουσία όμως απλά δήλωσες ηλεκτρονικά την παλιά. Τυπικό είναι αυτό, έκανες την δήλωση για να μην φας πρόστιμο, το ότι δεν έκανε ούτε αποδοχή ούτε άρνηση δεν σε επηρεάζει εσένα σε κάτι. 7 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Συμφωνούμε, η απορία είναι από την επίδοση της αγωγής μέχρι τώρα έχουν περάσει μήνες, όπου πάλι δεν πληρώνει. Και η απορία είναι, αφού δεν έχει αποδεχτεί ή αρνηθεί το συμβόλαιο στην ΑΑΔΕ, εγώ θα πρέπει να δηλώσω οτι εισπράττω τα ενοίκια ή πάλι με αγωγή ή εξώδικο για να μην επιβαρυνθώ με φόρο; Μην μπερδεύεσαι, αν η αγωγή αφορά ανείσπρακτα μισθώματα πχ έως και τον Ιούνιο 2021 τότε μόνο αυτά μπορείς να δηλώσεις ως ανείσπρακτα, από Ιούλιο έως Δεκέμβριο πρέπει να τα δηλώσεις κανονικά πληρώνοντας φυσικά τον φόρο που σου αναλογεί. Για να μην φορολογηθείς και για τα υπόλοιπα κάτι πρέπει να κάνεις και για αυτά, αν όχι αγωγή έστω ένα εξώδικο. Επίσης αυτό στο taxis ΔΕΝ είναι συμβόλαιο, είναι απλά η δήλωση της μίσθωσης στην εφορία, όπως έγραψα και παραπάνω το εάν έκανε αποδοχή ή όχι δεν σε επηρεάζει. 1
agnostos13 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για ένα θέμα που έχω. Είμαι συνιδιοκτήτης σε ένα ακίνητο με μειοψηφικό ποσοστό. Ο συνιδιοκτήτης και ξάδερφος είναι ταυτόχρονα και ενοικιαστής του ακινήτου ( το βλέπετε να έρχεται έτσι....). Το ενοικιαστήριο που υπάρχει είναι από το 2002 και μέχρι το 2017 πλήρωνε κανονικά, αν και με καθυστέρηση το καθορισθέν από δικαστήριο(το οποίο ανάφερε κιόλας πως η σύμβαση εχει καταστεί αορίστου) ενοίκιο. Από τότε σταμάτησε να πληρώνει και δεν τον ενδιαφέρει απολύτως τίποτα, είναι μέσα στο ακίνητο και διατηρεί την επιχείρησή του. Το 2020 έγινε και ηλεκτρονικό συμβόλαιο (όπως απαιτούσε η ΑΑΔΕ) το οποίο δεν αποδέχθηκε αλλά ούτε και αρνήθηκε. Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα τα ενοίκια δηλώνονται κανονικά στην εφορία. Έκανα αγωγή για τα οφειλόμενα ενοίκια (που δεν θα πάρω κάτι γιατί χρωστάει παντού σχεδόν και έχει προσημειωμένα όλα του τα ακίνητα, κοινώς ζει την ζωάρα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα) και το ερώτημά μου είναι, από την στιγμή που δεν έχει κάνει αποδοχή και εγώ δεν εισπράττω και τίποτα, τι θα δηλώσω στην εφορία πλέον; Ευχαριστώ πολύ. Για το πως θα δηλώσεις στην εφορία τα ανείσπρακτα ρωτάς λογιστή για το πως και αν μπορείς να τα διεκδικήσεις δικηγόρο. Κάνοντας λίγο hi-jacking στο θέμα, ξέρει κάνεις στην περίπτωση που υπάρχει έντυπο μισθωτήριο συμβόλαιο αλλά δεν έχει δηλωθεί online στην εφορία, αν έχει ισχύ ή όχι;
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Άτομα που χρωστάνε παντού και δεν δίνουν δεκάρα εκμεταλλετομενοι την δυσλειτουργια του συστήματος και τα παραθυράκια, χρειάζονται ένα χέρι ξύλο για να στανιαρουν και να μην είναι τόσο γραψ..... 4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Για το πως θα δηλώσεις στην εφορία τα ανείσπρακτα ρωτάς λογιστή για το πως και αν μπορείς να τα διεκδικήσεις δικηγόρο. Κάνοντας λίγο hi-jacking στο θέμα, ξέρει κάνεις στην περίπτωση που υπάρχει έντυπο μισθωτήριο συμβόλαιο αλλά δεν έχει δηλωθεί online στην εφορία, αν έχει ισχύ ή όχι; Είναι σαν να φοροδιαφεύγεις. Το έντυπο αφορά τους μεταξύ σας όρους, το ηλεκτρονικό στο taxis είναι η σφραγίδα που σου έβαζε παλιά η εφορία, τώρα δηλωνεται εκεί. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Για το πως θα δηλώσεις στην εφορία τα ανείσπρακτα ρωτάς λογιστή για το πως και αν μπορείς να τα διεκδικήσεις δικηγόρο. Κάνοντας λίγο hi-jacking στο θέμα, ξέρει κάνεις στην περίπτωση που υπάρχει έντυπο μισθωτήριο συμβόλαιο αλλά δεν έχει δηλωθεί online στην εφορία, αν έχει ισχύ ή όχι; Θα σου απαντήσω όπως ακριβώς απάντησες και εσύ, απευθύνσου σε δικηγόρο
makis269 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για ένα θέμα που έχω. Είμαι συνιδιοκτήτης σε ένα ακίνητο με μειοψηφικό ποσοστό. Ο συνιδιοκτήτης και ξάδερφος είναι ταυτόχρονα και ενοικιαστής του ακινήτου ( το βλέπετε να έρχεται έτσι....). Το ενοικιαστήριο που υπάρχει είναι από το 2002 και μέχρι το 2017 πλήρωνε κανονικά, αν και με καθυστέρηση το καθορισθέν από δικαστήριο(το οποίο ανάφερε κιόλας πως η σύμβαση εχει καταστεί αορίστου) ενοίκιο. Από τότε σταμάτησε να πληρώνει και δεν τον ενδιαφέρει απολύτως τίποτα, είναι μέσα στο ακίνητο και διατηρεί την επιχείρησή του. Το 2020 έγινε και ηλεκτρονικό συμβόλαιο (όπως απαιτούσε η ΑΑΔΕ) το οποίο δεν αποδέχθηκε αλλά ούτε και αρνήθηκε. Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα τα ενοίκια δηλώνονται κανονικά στην εφορία. Έκανα αγωγή για τα οφειλόμενα ενοίκια (που δεν θα πάρω κάτι γιατί χρωστάει παντού σχεδόν και έχει προσημειωμένα όλα του τα ακίνητα, κοινώς ζει την ζωάρα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα) και το ερώτημά μου είναι, από την στιγμή που δεν έχει κάνει αποδοχή και εγώ δεν εισπράττω και τίποτα, τι θα δηλώσω στην εφορία πλέον; Ευχαριστώ πολύ. δυστυχώς το ξαδέρφι είναι κλασικός ΚΗΦΗΝΑΣ . https://el.wikipedia.org/wiki/Κηφήνας
Προτεινόμενες αναρτήσεις