cybercartoon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Καλημέρα, Έχω ένα πρόβλημα και θα εκτιμούσα πολύ κάποια συμβουλή από τα μέλη του forum. Έχω ένα laptop (windows 10 με Nvidia GT 640M 2GB) το οποίο είναι συνδεδεμένο με την TV εδώ και χρόνια. Ξαφνικά, ενώ κάνει κανονικά startup και εμφανίζεται το logo των windows και στις δύο οθόνες, η TV χάνει το σήμα. Μετά από μέρες ανάγνωσης παρομοίων θεμάτων στο net, δοκίμασα τα εξής : - Δοκίμασα 3 διαφορετικά καλώδια HDMI, χωρίς αποτέλεσμα - Δοκίμασα το laptop σε άλλη TV, χωρίς αποτέλεσμα - Κατάργησα την κάρτα γραφικών απ'την διαχείριση συσκευών και την επανεγκατέστησα μέσω windows, χωρίς αποτέλεσμα. - Έκανα νέα εγκατάσταση των windows 10, χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα, έχω φτάσει στο σημείο να έχω καταλάβει : Οι 2 οθόνες λειτουργούν κανονικά σε safe mode, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι φταίει η κάρτα γραφικών, οπότε κατέβασα απ΄την Nvidia τον τελευταίο driver, ο οποίος - δυστυχώς- μετά την εγκατάσταση μου κρασάρει το σύστημα με μπλέ οθόνη και συνεχείς επανεκκινήσεις. Έκανα επαναφορά συστήματος και λειτουργούν κανονικά τα windows, αλλά όχι στην TV. Να σημειώσω ότι η ανάλυση της οθόνης είναι πλέον στα 1366Χ768 και δεν εμφανίζεται καν το 1920Χ1080. Οποιαδήποτε βοήθεια, θα ήταν καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 🤔
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 40 λεπτά πριν, cybercartoon είπε Οι 2 οθόνες λειτουργούν κανονικά σε safe mode, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι φταίει η κάρτα γραφικών, οπότε κατέβασα απ΄την Nvidia τον τελευταίο driver, ο οποίος - δυστυχώς- μετά την εγκατάσταση μου κρασάρει το σύστημα με μπλέ οθόνη και συνεχείς επανεκκινήσεις. Έχει κάψει η κάρτα γραφικών. Θες καινούργιο laptop.
cybercartoon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Το φοβόμουν αυτό. 9 χρόνια άντεξε. RIP. 😑
Kthulhou Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 αν στο λαπτοπ παίζει οκ, απλά άλλαξε ανάλυση σε κάτι που να υποστηρίζουν κ οι 2 οθόνες απ ό,τι κατάλαβα, παίζει το Laptop κ όχι η TV , ΑΠΟ ένα σημείο κ μετά
nickol-us Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Σε κάποια λάπτοπ η κάρτα είναι ξεχωριστό κομμάτι και αλλάζει, αν αξίζει ή συμφέρει πάει ανάλογα την περίπτωση, έχε το σαν option στο κεφάλι σου.
Vista32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Πολλά λάπτοπ έχουν δύο κάρτες γραφικών. Μία ενσωματωμένη που δουλεύει με τη CPU και μία ξεχωριστή, πιο ισχυρή. Εσένα, βάσει των λεγομένων σου, πιθανότατα παρέδωσε πνεύμα η ξεχωριστή. Το λάπτοπ παραμένει λειτουργικό, καθώς δουλεύει τώρα με την ενσωματωμένη, αλλά δεν μπορεί πλέον να διαμοιράσει την εικόνα μέσω HDMI και θα έχει μειωμένης απόδοσης γραφικά. Αν τυχόν έχει και VGA έξοδο, ίσως μπορεί να δώσει εικόνα μέσω αυτής, αλλά δεν θα μπορεί να περάσει και τον ήχο. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από Vista32
cybercartoon Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Καλημέρα, Αφού δοκίμασα τα πάντα, κατέληξα πως δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Το πήγα, λοιπόν, σε τεχνικό και περιμένω, Πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι στην θύρα hdmi. Μα, του λέω, σε safe mode δουλεύει κανονικά και προβάλλει στην TV, πως γίνεται; Θα ενημερώσω για την έκβαση εντός των ημερών. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
omokas Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα είμαι τεχνικός και το έχω αντιμετωπίσει αυτό που λέτε. Υπάρχει σε πολλά λάπτοπ η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί (μέσω hardware τρόπου) η κύρια κάρτα γραφικών και να παίζει ύστερα μόνο με την ενσωματωμένη. Αυτή η μετατροπή λέγεται DIS TO UMA και υπάρχουν πολλά βίντεο στο Youtube να δείτε πώς το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση αν δεν γνωρίζουν να σας το κάνουν μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα. Προυπόθεση είναι να υπάρχουν ενσωματομένα γραφικά στον CPU και να υπάρχει DIS TO UMA μετατροπή για το συγκεκριμένο motherboard. Είχα πετύχει και εγώ αντίστοιχη περίπτωση, στην εκκίνηση επειδή φορτώνει της Nvidia τον driver κανει initialize κομμάτια hardware της κάρτας που προφανώς έχουν κάποιο hardware πρόβλημα και για αυτό μετά κάνει επανεκκίνηση και μπλέ οθόνες. Απενεργοποιώντας την κάρτα αυτή, το σύστημα θα βλέπει μόνο την ενσωματωμένη του CPU, η οποία ναι μεν είναι πιο αδύναμη αλλά για απλή χρήση κάνει την δουλειά. 3
cybercartoon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 26/7/2022 στις 11:52 ΠΜ, omokas είπε Καλησπέρα είμαι τεχνικός και το έχω αντιμετωπίσει αυτό που λέτε. Υπάρχει σε πολλά λάπτοπ η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί (μέσω hardware τρόπου) η κύρια κάρτα γραφικών και να παίζει ύστερα μόνο με την ενσωματωμένη. Αυτή η μετατροπή λέγεται DIS TO UMA και υπάρχουν πολλά βίντεο στο Youtube να δείτε πώς το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση αν δεν γνωρίζουν να σας το κάνουν μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα. Προυπόθεση είναι να υπάρχουν ενσωματομένα γραφικά στον CPU και να υπάρχει DIS TO UMA μετατροπή για το συγκεκριμένο motherboard. Είχα πετύχει και εγώ αντίστοιχη περίπτωση, στην εκκίνηση επειδή φορτώνει της Nvidia τον driver κανει initialize κομμάτια hardware της κάρτας που προφανώς έχουν κάποιο hardware πρόβλημα και για αυτό μετά κάνει επανεκκίνηση και μπλέ οθόνες. Απενεργοποιώντας την κάρτα αυτή, το σύστημα θα βλέπει μόνο την ενσωματωμένη του CPU, η οποία ναι μεν είναι πιο αδύναμη αλλά για απλή χρήση κάνει την δουλειά. Καλημέρα, Συνέβη με απόλυτη ακρίβεια αυτό που λες! Τόση ακρίβεια, που πιστεύω ότι διάβασε το thread ο τεχνικός! 😀 Απενεργοποίησαν το hardware της Nvidia και τώρα δουλεύει με τα γραφικά της intel. Σώθηκε ο δεινόσαυρος, έστω και με ένα νεφρό πλέον. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από cybercartoon 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα