marinax1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Περιγράφω ένα περιστατικό που μου έτυχε καθώς οδηγούσα μιας και δεν έχω καταλάβει αν γινόταν ατύχημα ποιος θα έφταιγε. Οδηγούσα σε επαρχιακό δρόμο και μπροστά μου 3 οχήματα. το πρώτο πηγαινε πολύ αργά. Σε ένα σημείο που ο δρόμος ήταν ευθεία και καθαρός, ο 2ος επιχειρεί προσπέραση και φεύγει κανονικά. Οπότε έχω μπροστά μου 2. Στέκομαι λίγα δευτερόλεπτα και αποφασίζω να τους προσπεράσω και τους 2 μιας και ο μπροστά μου δεν έκανε καμια κίνηση. ο δρόμος ήταν ανοιχτός και δεν υπήρχε πρόβλημα. Με το που βγαίνω στο αντίθετο ρεύμα και φτάνω δίπλα στον μπροστινό μου, πάει να βγει και αυτός να κάνει προσπέραση. Δεν είχε αντιληφθεί ότι είχα ξεκινήσει την προσπέραση και ήμουν σχεδόν δίπλα του (πιο πίσω του). ο δρόμος ήταν στενός και δε μας έπαιρνε και τους 2 το ρεύμα. Οπότε πάνω στον πανικό βγάζω το μισό αυτοκίνητο εκτός δρόμου. Πάλι καλά που είχε απλά χώμα και χαλίκι. Τελικά φρενάρω όπως όπως , μπαίνω στο ρεύμα μου και ο άλλος φεύγει μπροστά. Να σημειώσω ότι όταν ξεκίνησα την προσπέραση, ο μπροστά μου δεν είχε ανάψει φλας. Γι αυτό εξάλλου ξεκίνησα. Όταν όμως βρέθηκε μπροστά μου είχε το φλας. Θεωρώ ότι το λάθος ήταν δικό του διότι μάλλον ήταν από αυτούς που με το που ανάβουν το φλας νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα αμέσως να αλλάξουν κατεύθυνση. Οπότε ίσως να το άναψε τη στιγμή ακριβώς που ήμουν δίπλα του οπότε δεν ήταν δυνατόν να το δω και φυσικά δεν έλεγξε και βγήκε αμέσως. το δικό μου αυτοκίνητο ήταν ολόκληρο στο αντίθετο ρεύμα. Επίσης αντί να μαζευτεί στο ρεύμα του αφού αμέσως κατάλαβε ότι ήμουν δίπλα του (με κοίταξε) πάτησε γκάζι να συνεχίσει την προσπέραση (και να είχε κανένα supercar να πω πάει στο διάολο). Εγώ τι έπρεπε να κάνω αφού ήμουν δίπλα του; Η ερώτηση που έχω, αν γινόταν ατύχημα εκεί, ποιος θα έφταιγε; Φυσικά έχει να κάνει και με το τι είδους ατύχημα. Το γεγονός ότι ήμουν πίσω του μάλλον του δίνει πλεονέκτημα. Δυστυχώς ο δρόμος είχε κάποιο χαλίκι στην άκρη και μετά στένευε, αλλιώς θα συνέχιζα την προσπέραση εκτός δρόμου. τέλος καλά όλα καλά πάντως αλλά μου έμεινε η απορία. Πιστεύω ότι φταίει ο άλλος ασχέτως αν την πλήρωνα εγώ σε περίπτωση ατυχήματος. Αν παρέλειψα κάποια λεπτομέρεια πείτε μου να σας τα γράψω αναλυτικότερα. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από marinax1
konpat Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Όταν ετοιμαζόμαστε για προσπέραση πρώτα κοιτάμε τον καθρέφτη, αν δεν επιχειρεί να μας προσπεράσει άλλο αυτοκίνητο, ανάβουμε φλας και προσπερνάμε. Οπότε φταίει αυτός. 4
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, konpat είπε Όταν ετοιμαζόμαστε για προσπέραση πρώτα κοιτάμε τον καθρέφτη, αν δεν επιχειρεί να μας προσπεράσει άλλο αυτοκίνητο, ανάβουμε φλας και προσπερνάμε. Οπότε φταίει αυτός. Αυτό
Burgos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, konpat είπε Όταν ετοιμαζόμαστε για προσπέραση πρώτα κοιτάμε τον καθρέφτη, αν δεν επιχειρεί να μας προσπεράσει άλλο αυτοκίνητο, ανάβουμε φλας και προσπερνάμε. Οπότε φταίει αυτός. Το να προσπερνάς όμως 2 αυτοκίνητα είναι παράνομο οπότε εύκολα μπορεί να το κάνει dispute η ασφαλιστική του άλλου. "Πήγε να προσπεράσει 2 αυτοκίνητα και με χτύπησε από πίσω". 3
Nabuko Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 22 λεπτά πριν, marinax1 είπε Αν παρέλειψα κάποια λεπτομέρεια πείτε μου να σας τα γράψω αναλυτικότερα. Ο δρόμος είχε διακεκομμένη? αν όχι τότε φταίτε όλοι μαζί. Τα υπόλοιπα αναφέρονται στο άρθρο 17 του ΚΟΚ Και με πιο απλά λόγια εδώ Αν δέχεστε προσπέραση από άλλο όχημα ή άλλο αυτοκίνητο έρχεται για να σας προσπεράσει τότε είστε υποχρεωμένοι να κινηθείτε κοντά στο δεξιό άκρο του δρόμου και να μην επιταχύνετε αλλά να διατηρείτε την ταχύτητα σας σταθερή. Στην περίπτωση που προσπαθήσετε να προσπεράσετε ένα όχημα, ενώ έρχεται άλλο όχημα για να σας προσπεράσει, τότε το διοικητικό πρόστιμο είναι 700 ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και στην περίπτωση που το προπορευόμενο από εσάς όχημα εκδηλώσει πρόθεση να προσπεράσει άλλον πριν από εσάς και προσπαθήσετε να κάνετε και εσείς το ίδιο σε αυτόν που προπορεύεται. 1
41ex Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Τι είναι καλύτερο α. να τρακάρεις αλλά να φταίει ο άλλος, β. να μη τρακάρεις. Επίτρεψε μου λόγω 20+ χρόνια οδηγικής εμπειρίας να σου πω τι κάνω σε αντίστοιχη περίπτωση: Οταν μπροστά υπάρχει ενα αργο όχημα και μαζεύεται μπουλούκι απο "βιαστικούς" μένω πίσω τους αφήνω όλους να περάσουν και μετά προσπερνώ εγώ. Κι ας χάσω μερικές ευθείες κι ας με περάσουν μερικοί. Αν λόγω της "χαζομάρας" των μπροστινών γίνει μια καραμπόλα με το αντίθετο ρεύμα πιστεύεις οτι αν είσαι κι εσύ μέσα στο μπουλούκι θα τη γλιτώσεις? 7
GodzillaCover Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Θα παιζόταν αν θα βγει αυτός εξολοκλήρου υπαίτιος ή 50-50. Η πλευρά του θα έλεγε ότι ναι μεν ήταν λάθος να ξεκινήσει προσπέραση, αλλά δεν έπρεπε να προσπεράσεις 2 συνεχόμενα αυτοκίνητα. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι θα έβγαινε ο άλλος 100% υπαίτιος γιατί, ακόμα και εαν προσπερνούσες μόνο το ένα αυτοκίνητο, το ατύχημα θα συνέβαινε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις