Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@nicostratos εγώ έχω το m fix και το νεότερο μοντέλο το s fix. Μια χαρά κάθονται τα παιδιά και αυτό το σύστημα που δένει με την ζώνη του αυτοκινήτου είναι πολύ βολικό. Και μην ξεχνάς ότι το κάθισμα αυτό είναι μέχρι 36kg δηλαδή μέχρι 11 χρονών παιδί. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 22/7/2022 στις 11:21 ΜΜ, Greenleaf είπε

Θεωρητικά το G-isize είναι καλύτερο, μιας και είναι πιο καινούργιο. Εγώ επέλεξα το S-fix διότι θα έμπαινε και σε αυτοκίνητο που δεν έχει isofix. Είναι αρκετά ποιοτικό κάθισμα και τα υλικά δείχνουν αρκετά καλά, θα δείξει στον χρόνο. Όσον αφορά αυτό που λες για το παιδί πιστεύω είναι όπως κάτσει, ο δικός μου στην αρχή δεν το ήθελε καθόλου στις πρώτες 2-3 φορές, τώρα πλέον μπαίνει κατευθείαν και παίρνει αγκαλιά την ασπίδα δεν έχει θέμα. Γνωστός με το g-isize και λίγο πιο κοντό μωράκι που θα έλεγες ότι αισθάνεται πιο περιορισμένα δεν τον έκανε κιχ από την πρώτη φορά, οπότε εκεί ότι τύχη έχεις, αλλά είναι κάτι που θα συνηθίσει.

Για το S-fix , ρίχνε καμιά ματιά στα άμαζον (Ιταλίας,Γερμανίας) βγαίνει συχνά σε προσφορά, οπότε γλιτώνεις κανά 50άρι σίγουρα.

Τελικαι και εγω το G i-size πηρα και αν βολευει θα παρω και δευτερο ιδιο.

Αυτο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι για την ηλικια του παιδιου, γιατι η εταιρεια το δινει για 15 μηνων και πανω. Απο το λιγο που εψαξα βεβαια, εχει να κανει με τα νεα προτυπα ασφαλειας που πανε βαση υψους και οχι βαρους. Γιατι απο τη μια σου λεει απο 9 κιλα και πανω, που θεωρητικα ειναι ενος ετους 9 κιλα, αλλα απο την αλλη σου λεει απο 15 μηνες και πανω.

Δημοσ.
Στις 20/7/2022 στις 12:37 ΠΜ, nicostratos είπε

Καλησπέρα, ειμαι σε αναζήτηση νέου καθίσματος για τον γιο μου. 12 μηνων πλεον κ το αυγο (cybex) δεν τον χωρα σχεδον.

Σκεφτομαι για το  cybex pallas s fix https://www.letoshop.gr/el/p/kathismata-autokinitou/41801-kathisma-autokinitou-cybex-gold-pallas-s-fix-soho-grey-9-36-kg.html

ή το

https://www.letoshop.gr/el/p/kathismata-autokinitou/47218-kathisma-autokinitou-cybex-gold-pallas-g-i-size-granite-black-9-50-kg.htm

Την εμπιστεύομαι σαν εταιρια αλλα αυτο το concept με την ασπιδα (που παρεχει τρομερη ασφαλεια μεν) μου δημιουργεί ενστάσεις για το ποσο ανετο θα ναι για το παιδι κ ποσο αποδεκτο θα ναι απο το παιδι αφου σαφεστα το περιοριζει κ εχω την αίσθηση οτι δεν θα μπορει να κρατα κάποιο παιχνιδι.

Εχει καποιος εμπειρια απο αυτα τα 2 cybex?

Δεκτές προτάσεις, budget 300e

Κι εγώ είχα τις ίδιες ενστάσεις. Τελικά το τόλμησα (Pallas G) και βολεύτηκε με τη μία. Και μάλιστα μωρό που δεν είναι "εύκολο" στο να βολεύεται και να συνηθίζει νέο εξοπλισμό.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως γίνεται πάντα έτσι... Αν δεν δοκιμάσεις στην πράξη και δεν επιμείνεις κάποιο διάστημα, με κανένα καθισματάκι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Μετά από 4-5 μήνες χρήσης, είμαστε ευχαριστημένοι. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως στη ζέστη ιδρώνει αρκετά, αλλά αν έπαιρνα ξανά καθισματάκι το ίδιο θα έπαιρνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ενω ημουν καρφι για Recaro,οταν ηρθε η ωρα ενας φιλος (εχει διδυμα κι ενα μεγαλυτερο) μου προτεινε την Britax.Δεν ειναι απο τις φθηνες αλλα φετος ειναι η τριτη χρονια που εχω το καθισμα τους και δεν καταλαβαινει τιποτα.

Στιβαρο και δεν ιδρωνει κιολας ο νεαρος.Το πηρα οταν ηταν 3 ετων και τωρα ειμαστε σχεδο 6 και αρκετα ογκωδεις (1.25-35 κιλα) και δεν εχει παραπονεθει ποτε,ακομα και σε 5ωρα ταξιδια.

https://www.britax-roemer.com/

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, rallistas είπε

Ενω ημουν καρφι για Recaro,οταν ηρθε η ωρα ενας φιλος (εχει διδυμα κι ενα μεγαλυτερο) μου προτεινε την Britax.Δεν ειναι απο τις φθηνες αλλα φετος ειναι η τριτη χρονια που εχω το καθισμα τους και δεν καταλαβαινει τιποτα.

Στιβαρο και δεν ιδρωνει κιολας ο νεαρος.Το πηρα οταν ηταν 3 ετων και τωρα ειμαστε σχεδο 6 και αρκετα ογκωδεις (1.25-35 κιλα) και δεν εχει παραπονεθει ποτε,ακομα και σε 5ωρα ταξιδια.

https://www.britax-roemer.com/

+1 για τα Britax και από εμένα!

Έχω 2, και τα παιδιά δεν έχουν διαμαρτυριθεί καθόλου.

Και από ασφάλεια είναι από τα κορυφαία!

• Like 2
Δημοσ.

Αυτά με την ασπίδα απονκαλες εταιρείας δεν έχουν θεμα. Έχω το m fix, το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να έπαιρνα με ρυθμιζόμενο προσκέφαλο. Όταν κοιμάται το παιδί, να μην του κρέμεται το κεφάλι και να πηγαίνει δεξιά και αριστερά. Το έχω 4 χρόνια, μεγαλώνει με την μικρή μαζί, κανένα πρόβλημα. Υπαρχει χώρος στο κάθισμα ανάμεσα στην ασπίδα και το μωρό. 

Δημοσ.

Είχα προβληματιστεί και εγώ πολύ όταν έψαχνα για καθισματάκια. Να είναι ασφαλές πρώτα απ' όλα άρα να έχει περάσει και από δοκιμές, να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο, να έχει τις μικρότερες δυνατές διαστάσεις για να χωράει και συνοδηγός μπροστά στο αυτοκίνητο κτλ κτλ.

Κοιτώντας τα στα χαρτιά έλεγα αρχικά για το Joie Every Stage Fx που είναι όλα σε ένα (0-36kg). Αλλά μου φάνηκε σχετικά ογκώδες και το παιδί στριμωχνόταν αρκετά όταν το δοκίμασα, στο δικό μου αυτοκίνητο πάντα για να μην παρεξηγηθώ.

Οπότε πήρα αυγό και μετά εκεί κοντά 9-10 μηνών πήγα στο Britax MAX-WAY PLUS.

Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο μαζεμένα σε διαστάσεις και έχει περάσει τεστ αξιολόγησης/ δοκιμών. Στην πράξη στο δικό μου αυτοκίνητο επειδή έχει αρκετή κλήση το πίσω κάθισμα αναγκάστηκα να πάρω και τη σφήνα που δίνουν για να διορθωθεί η κλήση (για να μην κρεμάει το κεφάλι του μπροστά όταν κοιμάται) με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει τελικά αρκετό χώρο, τη σφήνα την έβγαλα τώρα που πήγε ο μικρός στα 2μιση. Είναι οκ από άποψη ποιότητας τα υλικά του, όμως τώρα καλοκαίρι νομίζω είναι σχετικά ζεστό σαν κάθισμα (δεν παραπονιέται αλλά τον καταλαβαίνουμε ότι ιδρώνει).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Britax και εγώ (2 τέτοια) για τη μεγάλη. Της μικρής θα επανέλθω με νεότερα (ήταν δώρο για τη μεγάλη). 

Ό, τι πιο οικονομικό, με iso fit, πανάλαφρο (κάτι τύπου 4+ κιλά) και καλή βαθμολογία στο ADAC. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
Στις 23/7/2022 στις 1:10 ΜΜ, bkran είπε

Όταν ήμουν στην ίδια κατάσταση τελικά διάλεξα αυτό :

https://www.skroutz.gr/s/17799326/GB-Καθισματάκι-Αυτοκινήτου-Vaya-i-Size-Satin-Black-0-18-kg-618000079.html

Τότε είχε το καλύτερο rating ασφαλείας στο adac. Το είχα πάρει 360 από Αγγλία ( δεν είχε τελωνείο τότε ). Έκατσε λίγους μήνες προς τα πίσω και μετά δεν χωρούσε, λύγιζε τα πόδια πολύ η μικρή και την ενοχλούσε. Εγώ πάντως δεν είχα βρει μέση λύση, δηλαδή κάτι που να μπορεί να γυρίσει προς τα μπροστά και να είναι και για μεγαλύτερες ηλικίες. Επίσης ήταν πάρα πολύ βαρύ, 16 κιλά, οπότε η αλλαγή μεταξύ αυτοκινήτων ήταν δυσκολη.

Μεχρι ποια ηλικια/υψος μπορουσε να κατσει προς τα πισω χωρις να την ενοχλουν τα ποδια της;

Οταν κοιταει μπροστα ξαπλωνει καθολου το καθισμα ή ειναι τελειως καθετα.

Το γλυκοκοιταω γιατι εχω 2πορτο αμαξι και το περιστρεφόμενο καθισμα θα βοηθησει πολυ στο μπες-βγες. 

Δημοσ.

Και εγώ στο αυτοκίνητο έχω βάλει δύο ADVANSAFIX i-SIZE Britax - Romer για τα παιδιά μου. Έχω διαβάσει ότι ειναι στην κορυφή απο θέμα προστασίας ατυχύματος. Υψηλό κόστος, αλλά μπροστά στην ασφάλεια των παιδιών δεν το υπολογίζεις.  

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μεχρι ποια ηλικια/υψος μπορουσε να κατσει προς τα πισω χωρις να την ενοχλουν τα ποδια της;

Οταν κοιταει μπροστα ξαπλωνει καθολου το καθισμα ή ειναι τελειως καθετα.

Το γλυκοκοιταω γιατι εχω 2πορτο αμαξι και το περιστρεφόμενο καθισμα θα βοηθησει πολυ στο μπες-βγες. 

Εκεί γύρω στα ενάμιση άρχισε να μην βολεύεται, λογικά ήθελε και να βλέπει κι όλας προς τα μπροστά οπότε ήρθε και έδεσε.

Διπορτο σίγουρα θα βολεύει περισσότερο, νομίζω καλά το σκέφτεσαι. Το συγκεκριμένο είχε και τρεις σκάλες ανάκληση όταν κοιτούσε μπροστά. Δεν ξάπλωνε τελείως αλλά όταν κοιμόταν ήταν σαφώς καλύτερα από την όρθια θέση. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/8/2022 στις 4:29 ΜΜ, bkran είπε

Εκεί γύρω στα ενάμιση άρχισε να μην βολεύεται, λογικά ήθελε και να βλέπει κι όλας προς τα μπροστά οπότε ήρθε και έδεσε.

Διπορτο σίγουρα θα βολεύει περισσότερο, νομίζω καλά το σκέφτεσαι. Το συγκεκριμένο είχε και τρεις σκάλες ανάκληση όταν κοιτούσε μπροστά. Δεν ξάπλωνε τελείως αλλά όταν κοιμόταν ήταν σαφώς καλύτερα από την όρθια θέση. 

Eυχαριστω! Παρηγγειλα τελικα ενα παρομοιο Joie i-Spin 360 που ειχε πολυ καλη βαθμολογια στο adac στην ασφαλεια! Ειναι εως 4 ετων και λιγο ακριβο βεβαια.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eυχαριστω! Παρηγγειλα τελικα ενα παρομοιο Joie i-Spin 360 που ειχε πολυ καλη βαθμολογια στο adac στην ασφαλεια! Ειναι εως 4 ετων και λιγο ακριβο βεβαια.

Πολύ καλό φαίνεται, γενικά ότι πάει κάτω από 2 στο security στο adac είναι ok. Πάρε και κάτι να βάλεις κάτω από το κάθισμα για να προστατεύσεις το κάθισμα του αυτοκινήτου και είσαι super. 

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...