Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ειμαι σε αναζήτηση νέου καθίσματος για τον γιο μου. 12 μηνων πλεον κ το αυγο (cybex) δεν τον χωρα σχεδον.

Σκεφτομαι για το  cybex pallas s fix https://www.letoshop.gr/el/p/kathismata-autokinitou/41801-kathisma-autokinitou-cybex-gold-pallas-s-fix-soho-grey-9-36-kg.html

ή το pallas g i size

https://www.letoshop.gr/el/p/kathismata-autokinitou/47218-kathisma-autokinitou-cybex-gold-pallas-g-i-size-granite-black-9-50-kg.htm

Την εμπιστεύομαι σαν εταιρια αλλα αυτο το concept με την ασπιδα (που παρεχει τρομερη ασφαλεια μεν) μου δημιουργεί ενστάσεις για το ποσο ανετο θα ναι για το παιδι κ ποσο αποδεκτο θα ναι απο το παιδι αφου σαφεστα το περιοριζει κ εχω την αίσθηση οτι δεν θα μπορει να κρατα κάποιο παιχνιδι.

Εχει καποιος εμπειρια απο αυτα τα 2 cybex?

Δεκτές προτάσεις, budget 300e

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρώτο (s fix)  το εχω παρει και στα 2 μου παιδιά. Είναι από τα καλύτερα καθίσματα σε ασφάλεια σύμφωνα με τις δοκιμές της Adac.

Μην σε αγχωνει καθόλου η εργονομία. Βολεύονται, παίζουν και κοιμούνται μια χαρά. Άλλωστε το μαξιλαράκι αργότερα αφαιρείται όταν φτάσει το παιδί στο κατάλληλο βάρος.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ και στα 2 παιδιά έχω το Joie Every Stage Fx. Ευχαριστημένος είμαι και για αυτό το προτίμησα και για το 2ο.

Ήθελα και αυτό που κοιτάς εσύ αλλά δεν ήξερα πως θα δεχτεί το παιδί το μαξιλαράκι.

https://www.skroutz.gr/s/17657707/Joie-Καθισματάκι-Αυτοκινήτου-Every-Stage-Fx-Coal-Grey-0-36-kg-C1602AACOL000.html

Δημοσ.

Μέχρι να γινει 5 περίπου καλύτερα να έχεις κάθισμα που να κοιταει ΜΟΝΟ ανάποδα. Είναι το πιο ασφαλές. Εγώ εχω το axkid minikid 2 που ειναι μεχρι 25 κιλα. Φυσικα και έχει περάσει τα adac και plus test.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά πήρα αυτό

https://www.skroutz.gr/s/24562762/Joie-Καθισματάκι-Αυτοκινήτου-Trillo-Shield-Ember-9-36-kg.html

Καλή τιμή, πολύ καλό αποτέλεσμα στο ADAC και ο μικρός παρόλο που είναι Νεάντερταλ το δέχτηκε με την πρώτη το μαξιλάρι.  Ίσα ίσα που τον βοηθάει και με τον ύπνο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα το Recaro Monza Nova IS που είναι παρόμοιο μια χαρά το δέχτηκε και μέχρι τώρα 3 ετών είναι οκ. Είχα και εγώ τους ενδοιασμούς μου πριν το πάρω αλλά μετά το χαμό που έκανε στην αρχή  στην 3η 4η φορά το συνήθησε. Τις πρώτες φορές κάνε μικρές διαδρομές και μην υποκύψεις και  τυχόν βγάλεις το πλαστικό αυτό σαν ασπίδα για να το δεχθεί πιο εύκολα

Επεξ/σία από samtwo
Δημοσ.

Ειμαι στην ιδια φαση και εχω μπερδευτει.

Το rear facing ειναι σιγουρα πιο ασφαλες, αλλα δεν ξερω για ποσο θα καθεται προς τα πισω χωρις να γκρινιαζει.

Το front facing ειναι λιγοτερο ασφαλες, αλλα σιγουρα θα αρεσει πιο πολυ στο παιδι και βρισκεις και καθισματα για εως 12 ετων.
Επισης εχεις επιλογες για impact shield που θεωρητικα ειναι καλυτερο για τη σπονδυλικη στηλη σε μετωπικη, αλλα λιγοτερο ασφαλες σε περιπτωση που ντελαπαρει το αμαξι σε σχεση με το συστημα με τις ζωνες.

Δημοσ.

Εγώ είχα πάρει αυτό όταν ήταν 10 μηνών, γιατι στο πρώτο αυγό δεν χώραγε πια.

https://www.skroutz.gr/s/26606633/Lorelli-Καθισματάκι-Αυτοκινήτου-Aviator-SPS-Black-Light-Grey-2021-0-36-kg-10071302119.html

Σε αυτό , το είχα το παιδί να κοιτάει πίσω μέχρι 19 μηνών. Είναι απο τα ψηλά παιδιά, στην κορυφή του ύψους στο διάγραμμα του βιβλιαρίου, οπότε επειδή τα πόδια της δεν χώραγαν, το γύρισα να κοιτάει μπροστά.

Τώρα που ήρθε και το δευτέρο παιδί, θα ψάξω κάθισμα για 15+κιλά ώστε να κοιτάει μπροστά το πρώτο  και να βάλω το Lorelli στο δευτερο.

Σε αυτό το σημείο, να πω, πως τώρα που είναι 2 χρονών το πρώτο, στο συγκεκριμένο κάθισμα, οπώς κοιτάει μπροστά, τα πόδια είναι στην ανηφόρα. Πιστευω, πως άν δεν είχα το δευτερο παιδι, με το ζόρι να αντεχε το πρώτο παιδί στο κάθισμα αυτό μέχρι 3 ετών.

Υ.Γ. Οσο καλό κάθισμα και να πάρουμε, πάντα οδηγούμε προσεκτικά και δεν ξεπερνάμε τα όρια με τίποτα.

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα Inglesina Keplero και ένα Cybex Sirona, και τα 2 περιστρεφόμενα και απίστευτα βολικά. Όταν κοιμάται τον έχω γυρισμένο προς τα πίσω αλλά ξύπνιος κοιτάει μπροστά γιατί γκρινιάζει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Burgos είπε

Εγώ έχω ένα Inglesina Keplero και ένα Cybex Sirona, και τα 2 περιστρεφόμενα και απίστευτα βολικά. Όταν κοιμάται τον έχω γυρισμένο προς τα πίσω αλλά ξύπνιος κοιτάει μπροστά γιατί γκρινιάζει.

Ωραιο το περιστρεφομενο αλλα ειναι μονο 0-18

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ωραιο το περιστρεφομενο αλλα ειναι μονο 0-18

Ναι αυτό είναι ένα θεματάκι.

Δημοσ.

Θεωρητικά το G-isize είναι καλύτερο, μιας και είναι πιο καινούργιο. Εγώ επέλεξα το S-fix διότι θα έμπαινε και σε αυτοκίνητο που δεν έχει isofix. Είναι αρκετά ποιοτικό κάθισμα και τα υλικά δείχνουν αρκετά καλά, θα δείξει στον χρόνο. Όσον αφορά αυτό που λες για το παιδί πιστεύω είναι όπως κάτσει, ο δικός μου στην αρχή δεν το ήθελε καθόλου στις πρώτες 2-3 φορές, τώρα πλέον μπαίνει κατευθείαν και παίρνει αγκαλιά την ασπίδα δεν έχει θέμα. Γνωστός με το g-isize και λίγο πιο κοντό μωράκι που θα έλεγες ότι αισθάνεται πιο περιορισμένα δεν τον έκανε κιχ από την πρώτη φορά, οπότε εκεί ότι τύχη έχεις, αλλά είναι κάτι που θα συνηθίσει.

Για το S-fix , ρίχνε καμιά ματιά στα άμαζον (Ιταλίας,Γερμανίας) βγαίνει συχνά σε προσφορά, οπότε γλιτώνεις κανά 50άρι σίγουρα.

Δημοσ.

Όταν ήμουν στην ίδια κατάσταση τελικά διάλεξα αυτό :

https://www.skroutz.gr/s/17799326/GB-Καθισματάκι-Αυτοκινήτου-Vaya-i-Size-Satin-Black-0-18-kg-618000079.html

Τότε είχε το καλύτερο rating ασφαλείας στο adac. Το είχα πάρει 360 από Αγγλία ( δεν είχε τελωνείο τότε ). Έκατσε λίγους μήνες προς τα πίσω και μετά δεν χωρούσε, λύγιζε τα πόδια πολύ η μικρή και την ενοχλούσε. Εγώ πάντως δεν είχα βρει μέση λύση, δηλαδή κάτι που να μπορεί να γυρίσει προς τα μπροστά και να είναι και για μεγαλύτερες ηλικίες. Επίσης ήταν πάρα πολύ βαρύ, 16 κιλά, οπότε η αλλαγή μεταξύ αυτοκινήτων ήταν δυσκολη.

Μετά τα 4 πήρα 2 Cybex, ένα για το αυτοκίνητο του καθενός, κοντα στα 240 το καθένα, πάλι με πολυ καλό rating στο adac

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...