Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Κι έναν βλαμμένο γείτονα να έχεις θα πηγαίνει, θα τα βγάζει από την πρίζα, θα τα κάνει reset to default κτλπ.

Βέβαια θα μου πεις ότι ο ίδιος θα μπορεί κάλλιστα να κόβει και την επιτοιχια οπτική εντός του κτιρίου.

Ισχύει 🤷‍♂️ όχι μόνο γείτονας, αλλά και ένας ντελιβεράς ή ένας επισκέπτης 😂

Επεξ/σία από Karanikolis
  • Απαντ. 336
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω το κουτάκι ακριβώς στον εξωτερικό τοίχο μου εδώ και αρκετό καιρό. Διαθεσιμότητα υπάρχει κανονικά που έβαλα τα στοιχεία μου να το επαληθεύσω.

2 ερωτήσεις.

1) Τηλέφωνο δεν δίνει σωστά; Πως μπορούμε να κρατήσουμε τον αριθμό τηλεφώνου τότε για να απεμπλακούμε από άλλον πάροχο; Υπάρχει κάποιος τρόπος;

2) Oι τιμές είναι 27,5 ευρώ η 500αρα για παράδειγμα χωρίς τηλέφωνο. Αυτή η τιμή είναι κάνοντας χρήση του gigabit voucher; 

• Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, ChrisAce said:

1) Τηλέφωνο δεν δίνει σωστά; Πως μπορούμε να κρατήσουμε τον αριθμό τηλεφώνου τότε για να απεμπλακούμε από άλλον πάροχο; Υπάρχει κάποιος τρόπος;

2) Oι τιμές είναι 27,5 ευρώ η 500αρα για παράδειγμα χωρίς τηλέφωνο. Αυτή η τιμή είναι κάνοντας χρήση του gigabit voucher; 

Με κάποιο πάροχο τύπου Yuboto/Modulus νομιζω, όπως κάνουν στην Inalan. Βέβαια αν έχεις ακόμα συμβόλαιο στην υπάρχουσα σύνδεση και δεν έχει γίνει αορίστου, θα σου έρθει ρήτρα γιατί ουσιαστικά είναι φορητότητα ακόμα κι αν μιλάμε μόνο για "VoIP".

Οι τιμές από ότι πρόσεξα από άλλους στο adslgr, που ενεργοποιήθηκαν ήδη, είναι προς το παρόν μηδενικές επειδή είναι πιλοτικό. Μετά θα γίνουν μάλλον αυτές, ίσως και πιο χαμηλές. Μέχρι στιγμή η ΔΕΗ δεν συμμετέχει στο voucher, μάλλον λόγω πιλοτικού.

• Thanks 1
Δημοσ.

9 λεπτά πριν, Thresh είπε

Με κάποιο πάροχο τύπου Yuboto/Modulus νομιζω, όπως κάνουν στην Inalan. Βέβαια αν έχεις ακόμα συμβόλαιο στην υπάρχουσα σύνδεση και δεν έχει γίνει αορίστου, θα σου έρθει ρήτρα γιατί ουσιαστικά είναι φορητότητα ακόμα κι αν μιλάμε μόνο για "VoIP".

Οι τιμές από ότι πρόσεξα από άλλους στο adslgr που ενεργοποιήθηκαν ήδη, είναι προς το παρόν μηδενικές επειδή είναι πιλοτικό. Μετά θα γίνουν μάλλον αυτές, ίσως και πιο χαμηλές. Μέχρι στιγμή η ΔΕΗ δεν συμμετέχει στο voucher, μάλλον λόγω πιλοτικού.

Συμβόλαιο έληξε σήμερα..  Nova vdsl 100, στους οποίους έχω δώσει και το gigabit voucher μου από 27/11ου χωρίς να έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα για 300αρα ftth. Δεν έχει γίνει καν εγκατάσταση τις οπτικής στον τοίχο μου, και είναι ακόμα στο "πεζοδρόμιο"(ναι εκεί έχουν αφήσει την αναμονή..) από τον ΟΤΕ. Η αυτοψία που ήρθε αρχές 12ου είπε θα μπει το κουτάκι "εκεί" και όλα καλά.. μετά ήρθε στις 19/12ου συνεργείο ΟΤΕ και δεν μίλαγε και κανείς Ελληνικά που να μπορείς να καταλάβεις.. και πήγε να βάλει 6 κουτιά!! από τα οποία τα 2 μεγάλα 60x50cm, κάτι τέτοιο, σαν να βάζανε καφάο στον τοίχο ένα πράγμα.. δεν τους άφησε κανείς και φύγανε όπως ήρθανε με την οπτική ακόμα στο πεζοδρόμιο.. οπότε ψάχνω για εναλλακτική..

Να τονίσω το σπίτι είναι μονοκατοικία αλλά θα βάζανε όλα αυτά τα κουτιά για αναμονές και για άλλα σπίτια γύρω γύρω.. ΑΝ ποτέ κάναν αίτηση..

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, ChrisAce said:

οπότε ψάχνω για εναλλακτική..

Go for it τότε, απλά να ξέρεις ότι παίζει CGNAT, για public με το στανιό static, όχι δωρεάν ofc.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Εδω και μια εβδομαδα στην Δραπετσώνα περνανε καλωδια fiber στις κολωνες :) Αντε να δουμε λιγο χαρα και εμεις

Έχεις δρόμο ακόμα... 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Karanikolis είπε

Έχεις δρόμο ακόμα... 

Απο το τιποτα :) η μιση περιοχη εχει μεινει στα 50 δεν εχει fiber καθολου... ζωα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/1/2025 στις 8:26 ΜΜ, Thresh είπε

Go for it τότε, απλά να ξέρεις ότι παίζει CGNAT, για public με το στανιό static, όχι δωρεάν ofc.

Δλδ, τι έχω γιατρέ?

Θέλω να πω, στην πράξη, τι περιορισμούς θα δούμε?

Έχω κάνει και εγώ αίτηση και περιμένω

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, UncleKim said:

Δλδ, τι έχω γιατρέ?

Θέλω να πω, στην πράξη, τι περιορισμούς θα δούμε?

Έχω κάνει και εγώ αίτηση και περιμένω

Δεν μπορείς να κάνεις Port Forward.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Οκ, άρα για "απλή" οικιακή χρήση (δεν μου έρχεται τώρα λόγος για port forwarding, το έκανα παλιά για το xbox360), δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, σωστά?

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, UncleKim said:

Οκ, άρα για "απλή" οικιακή χρήση (δεν μου έρχεται τώρα λόγος για port forwarding, το έκανα παλιά για το xbox360), δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, σωστά?

Torrents, seeding. 😛

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Thresh είπε

Torrents, seeding. 😛

Απαπαπα πιπέρι, μακριά από εμάς, αυτά είναι πράγματα του εξω από εδω....κατάλαβα σε ευχαριστώ...

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 10/2/2025 στις 12:53 ΜΜ, Thresh είπε

Στις 10/2/2025 στις 1:07 ΜΜ, Thresh είπε

Torrents, seeding. 😛

Έχω 2 TP-Link Tapo, κάπου διάβασα ότι αν δεν έχεις static ip, δεν μπορείς remote να χρησιμοποιήσεις security cameras, ισχύει κάτι τέτοιο;

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, xaphs.x said:

Έχω 2 TP-Link Tapo, κάπου διάβασα ότι αν δεν έχεις static ip, δεν μπορείς remote να χρησιμοποιήσεις security cameras, ισχύει κάτι τέτοιο;

Public IP όχι static, αλλά και πάλι οι περισσότερες IP κάμερες πλέον συνδέονται με server κι έτσι δεν την έχει ανάγκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...