Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 456
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτά τα κουτιά μπήκαν πρόσφατα εκεί που κρέμονταν οι κουλούρες.

Είμαστε σε καλό δρόμο για διαθεσιμότητα;

IMG_20250408_134752.jpg.5b433c9c737573a2840805c2b1fd40e6.jpg

Δημοσ.

18/2 αίτηση. 21/2 πρώτη επισκεψη τεχνικων. Απο τότε εχω λαβει 1 μηνυμα οτι η εξωτερική εγκατάσταση ολοκληρώθηκε και συντομα θα λαβω ενημερωση για ραντεβου ενεργοποιησης. Εχω παρει 5 τηλέφωνα, μετα απο τα οποία μου ήρθε μηνυμα "λαβαμε το μηνυμα σας" με κωδικο ταδε και θα επικοινωνησουμε και ακομα τιποτα. Σήμερα θα καλέσω παλι και αν μεχρι τις 15 του μήνα δεν ειναι ενεργοποιημενη θα την ακυρωσω. Απαράδεκτη η ΔΕΗ

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/4/2025 στις 2:59 ΜΜ, comfuzio είπε

image.png.11b927d75030c95b25b3be2912c863ad.png

speedtest.jpg

Ο τεχνικός ήρθε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο και προχώρησε άμεσα στην εγκατάσταση του προδιαμορφωμένου καλωδίου οπτικής ίνας. Ευτυχώς, είχα φροντίσει από χθες να περάσω σωλήνα αναμονής, γεγονός που διευκόλυνε ιδιαίτερα τη διαδικασία. Ο ίδιος με ενημέρωσε πως θα αποχωρούσε και ότι θα ακολουθούσε άλλο συνεργείο για την ολοκλήρωση των εργασιών. Τελικά, όλα κύλησαν ομαλά. Ωστόσο, διαπιστώνω σημαντική απόκλιση στις ταχύτητες — το download θα έπρεπε να αγγίζει τουλάχιστον τα 940 Mbps, όπως προβλέπεται σε σύνδεση οπτικής ίνας 1 Gbps.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, hoback said:

speedtest.jpg

Ο τεχνικός ήρθε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο και προχώρησε άμεσα στην εγκατάσταση του προδιαμορφωμένου καλωδίου οπτικής ίνας. Ευτυχώς, είχα φροντίσει από χθες να περάσω σωλήνα αναμονής, γεγονός που διευκόλυνε ιδιαίτερα τη διαδικασία. Ο ίδιος με ενημέρωσε πως θα αποχωρούσε και ότι θα ακολουθούσε άλλο συνεργείο για την ολοκλήρωση των εργασιών. Τελικά, όλα κύλησαν ομαλά. Ωστόσο, διαπιστώνω σημαντική απόκλιση στις ταχύτητες — το download θα έπρεπε να αγγίζει τουλάχιστον τα 940 Mbps, όπως προβλέπεται σε σύνδεση οπτικής ίνας 1 Gbps.

Καλά τα 940 και βάλε θέλει και πηγή που να δίνει τόσο. Εμένα την πρώτη μέρα δεν έπιανε πάνω από 800 και μου το είπε ο τεχνικός αυτό ότι δεν έχω ενεργοποιηθεί στο 100%. Σήμερα πάει αρκετά πιο καλά αλλά φοβάμαι ότι εδώ που είμαι τώρα που είναι πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή ότι έχω θέμα congestion σε σχέση με το άλλο σπίτι που πρακτικά πρέπει να ήμουν μόνος ή άντε άλλα 2-3 άτομα με 100~200mbps.
Εδώ το βλέπω να δυσκολεύεται να μείνει σταθερά στο τέρμα σε ώρες αιχμής ενώ έχω ONT 2.5gbps, Router 2.5gbps, switch 2.5+10gbps και κάρτες δικτύου από 2.5 ως 10gbps οπότε δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα εντός του σπιτιού, ακόμα και να πάω κάποιο pc σκέτο στο router χωρίς να μοιράζει bandwidth σε άλλες συσκευές 

• Confused 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Doubt είπε

Εξαρτάτε απο του τεχνικούς και τον φόρτο, εγώ συγκεκριμένα περιμένω εδώ και 1 μήνα τουλάχιστον για μια υπογραφή διαχειριστή μετά απο πολλά τηλέφωνα εν τέλη την παρασκευή την ζήτησαν κατευθείαν απο τον διαχειριστή σε email, τώρα οδεύουμε στην Β φάση της εγκατάστασης, για καλοκαίρι το κόβω ...

Δημοσ.

Πριν 2 ώρες ενεργοποιήθηκα και εγώ στη ΔΕΗ. Αίτηση 27/3, αυτοψία 2/4 και σήμερα 10/4 εγκατάσταση και ενεργοποίηση. Πολύ γρήγορα για όλα αυτά που διαβάζω! Η ταχύτητα είναι καρφωμένη σε Speedtest.. αναμένω τεστ να δούμε τι λέει. 
μου είπαν ότι σύντομα θα παίξει και η τηλεφωνία, περίμεναν ένα δικαστήριο που κέρδισαν.. επίσης μου είπαν ότι το ρουτερ μπορεί να γίνει είτε bm είτε ont παίρνοντας τηλέφωνο. Εμένα δηλαδή στο σύστημα το καταχώρησε και σαν ρουτερ και σαν ont

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά δείχνει κάπου μέσα το zte της ΔΕΗ το db της ίνας; Μου είπαν ότι είναι -16, αλλά δεν το βρίσκω να το δω με τα ματάκια μου 😅 είναι οκ το -16;;

Δημοσ.
12 hours ago, Karanikolis said:

Ρε παιδιά δείχνει κάπου μέσα το zte της ΔΕΗ το db της ίνας; Μου είπαν ότι είναι -16, αλλά δεν το βρίσκω να το δω με τα ματάκια μου 😅 είναι οκ το -16;;

Από -8dbm μέχρι -28 dbm είσαι οκ

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/4/2025 στις 7:25 ΠΜ, Doubt είπε

του χρονου και βλεπουμε...

Στις 9/4/2025 στις 3:12 ΜΜ, comfuzio είπε

Καλά τα 940 και βάλε θέλει και πηγή που να δίνει τόσο. Εμένα την πρώτη μέρα δεν έπιανε πάνω από 800 και μου το είπε ο τεχνικός αυτό ότι δεν έχω ενεργοποιηθεί στο 100%. Σήμερα πάει αρκετά πιο καλά αλλά φοβάμαι ότι εδώ που είμαι τώρα που είναι πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή ότι έχω θέμα congestion σε σχέση με το άλλο σπίτι που πρακτικά πρέπει να ήμουν μόνος ή άντε άλλα 2-3 άτομα με 100~200mbps.
Εδώ το βλέπω να δυσκολεύεται να μείνει σταθερά στο τέρμα σε ώρες αιχμής ενώ έχω ONT 2.5gbps, Router 2.5gbps, switch 2.5+10gbps και κάρτες δικτύου από 2.5 ως 10gbps οπότε δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα εντός του σπιτιού, ακόμα και να πάω κάποιο pc σκέτο στο router χωρίς να μοιράζει bandwidth σε άλλες συσκευές 

εχει να κανει και με τα db της γραμμης. αναλογα με τις κολλησεις που σου εκαναν. οπως επισης και με την εποχη και κατα τοπους θερμοκρασια. 

Δημοσ.

Αύριο έρχονται για την εγκατάσταση. Ενεγοποίηση μου είπαν μετά το Πάσχα. Γκολ στο 94΄ πάνω που θα έκανα αίτηση ακύρωσης μιας και περιμένω από κοντά τρίμηνο από την αίτηση μου. Για να δούμε.

Έβγαλε και ο ΟΤΕ στην περιοχή μου, αλλά οικονομικά είναι καλύτερα στην ΔΕΗ από οτι φαίνεται μιας δεν με νοιάζει κ το τηλέφωνο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, UncleKim είπε

Αύριο έρχονται για την εγκατάσταση. Ενεγοποίηση μου είπαν μετά το Πάσχα. Γκολ στο 94΄ πάνω που θα έκανα αίτηση ακύρωσης μιας και περιμένω από κοντά τρίμηνο από την αίτηση μου. Για να δούμε.

Έβγαλε και ο ΟΤΕ στην περιοχή μου, αλλά οικονομικά είναι καλύτερα στην ΔΕΗ από οτι φαίνεται μιας δεν με νοιάζει κ το τηλέφωνο.

Εμένα πάντως την ημέρα της εγκατάστασης είχαν μαζί το ρουτερ, μου το έδωσαν και με ενεργοποίησαν.. ίσως έτσι να γίνει και σε σένα, γιατί στο τηλεφωνικό λένε ότι να ναι…

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Εμένα πάντως την ημέρα της εγκατάστασης είχαν μαζί το ρουτερ, μου το έδωσαν και με ενεργοποίησαν.. ίσως έτσι να γίνει και σε σένα, γιατί στο τηλεφωνικό λένε ότι να ναι…

Εμένα ήταν κάθετος. Το μόνο που μου άφησε στο "μπορεί" , είναι αν θα τερματίσουν σήμερα την ίνα μέσα  στο σπίτι ή όχι. Μπορεί να αφήσουν την αναμονή στον όροφο και να έρθουν σε δεύτερη φάση μαζί με το ρουτερ.

Όπως είπα δεν βιάζομαι, με νοιάζει να έχω σωστή ενημέρωση και να γίνει σωστή δουλειά.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Εμένα ήταν κάθετος. Το μόνο που μου άφησε στο "μπορεί" , είναι αν θα τερματίσουν σήμερα την ίνα μέσα  στο σπίτι ή όχι. Μπορεί να αφήσουν την αναμονή στον όροφο και να έρθουν σε δεύτερη φάση μαζί με το ρουτερ.

Όπως είπα δεν βιάζομαι, με νοιάζει να έχω σωστή ενημέρωση και να γίνει σωστή δουλειά.

Τι να πω.. μάλλον είναι στο συνεργείο που θα σου τύχει;;  Και εγώ νόμιζα θα έρθουν για το έξω κομμάτι, μετά λέω θα μου στείλουν κούριερ για το ρουτερ και μετά θα έρθουν να την τερματίσουν.. και μου λέει εγώ τα έχω όλα μαζί στο αμάξι!!!

Και εμένα φαντάσου υπήρχε ένα θέμα στην αρχή με την ενεργοποίηση, και μου λέει να σου έρθω σε κάνα 2ωρο για να πάω να βγάλω και στο άλλο κτίριο τις φωτογραφίες μέχρι να στο φτιάξουν; Του λέω καλά κατάλαβα…σιγά μην γινόταν όλα σε μια μέρα με αυτά που διαβάζω γύρο γύρο… και μου λέει όχι θα ξανά έρθω.. 
χτυπαει το κουδούνι μετά από 2 ώρες και μου λέει στο είπα θα σε φτιάξω σήμερα;;!!! Και εντέλει παίξαν όλα μπαμ την ίδια μέρα 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...