Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, comfuzio said:

Με το voucher ναι, αλλά μου είπε ότι αν δεν παίξει το voucher περνάνε αυτοί μια δική τους έκπτωση 10% και η διαφορά είναι +1-1.5€, όχι κάτι τρελό

Απλά μου κάνει εντύπωση το συμβόλαιο της VF όπου όλα τα άλλα που έχω δει για την 1000άρα λένε μαξ 1000 και η vf λέει 940 το οποίο πρέπει να είναι το μέγιστο με 1000άρα port.
Θα ήθελα να ήξερα τι προφίλ φοράνε από το διαχειριστικό τους, αν είναι 1100/550 ή αν είναι αυστηρό 1000/500 και χάνεται αυτό το +10% overhead

Άρα όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο άδικη η σύγκριση τιμών. Βέβαια θα μου πεις, ας μπει κι η ΔΕΗ, τώρα θέλω να βάλω όχι να περιμένω και δεν θα έχεις άδικο. 😛

• Απαντ. 445
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, Thresh said:

Άρα όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο άδικη η σύγκριση τιμών. Βέβαια θα μου πεις, ας μπει κι η ΔΕΗ, τώρα θέλω να βάλω όχι να περιμένω και δεν θα έχεις άδικο. 😛

Μια χαρά είναι η σύγκριση τιμών και πούμπα για τον τελικό καταναλωτή, το πως φτάνει εκεί δεν με ενδιαφέρει καθόλου!
Μα ήδη περιμένω ρε συ πόσο καιρό, να πω ότι είναι υπό κατασκευή πάει στο καλό! Έτοιμα τα έχουν οι μπ@στ@ρδ01 εδώ και 3 πλήρης βδομάδες! Να λέγανε τουλάχιστον πχ "εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το κομμάτι το οποίο θα πάρει Χ μέρες" να ξέρω και γω να κάνω τον προγραμματισμό μου. Αλλά τώρα τους καλώ και 2 λαλούν και 3 χορεύουν, δεν ξέρουν που είναι το κόλλημα και οι ίδοι και μου λένε αν έχω εγώ τα κινητά των συνεργείων να τους καλέσω και να μάθω 😂 λες και με κάλεσαν ποτέ, έτσι ερχόντουσαν χωρίς προειδοποίηση!
Θα φανεί λοιπόν, εγώ έκανα την όλη διαδικασία με VF χθες, μου είπαν εως 9 εργάσιμες μέρες. Τόσο έχει και η ΔΕΗ. Βέβαια δεν μπόρεσαν σε 21 ημερολογιακές μέρες ή 15 εργάσιμες και θα μπορέσουν τώρα ξαφνικά σε 9;
Όποιος μπορεί κάνει, αλλιώς διδάσκει λέει ένα ρητό. Για να μην έχει γίνει τίποτα, απλά δεν μπορούν.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, comfuzio said:

Μια χαρά είναι η σύγκριση τιμών και πούμπα για τον τελικό καταναλωτή, το πως φτάνει εκεί δεν με ενδιαφέρει καθόλου!
Μα ήδη περιμένω ρε συ πόσο καιρό, να πω ότι είναι υπό κατασκευή πάει στο καλό! Έτοιμα τα έχουν οι μπ@στ@ρδ01 εδώ και 3 πλήρης βδομάδες! Να λέγανε τουλάχιστον πχ "εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το κομμάτι το οποίο θα πάρει Χ μέρες" να ξέρω και γω να κάνω τον προγραμματισμό μου. Αλλά τώρα τους καλώ και 2 λαλούν και 3 χορεύουν, δεν ξέρουν που είναι το κόλλημα και οι ίδοι και μου λένε αν έχω εγώ τα κινητά των συνεργείων να τους καλέσω και να μάθω 😂 λες και με κάλεσαν ποτέ, έτσι ερχόντουσαν χωρίς προειδοποίηση!
Θα φανεί λοιπόν, εγώ έκανα την όλη διαδικασία με VF χθες, μου είπαν εως 9 εργάσιμες μέρες. Τόσο έχει και η ΔΕΗ. Βέβαια δεν μπόρεσαν σε 21 ημερολογιακές μέρες ή 15 εργάσιμες και θα μπορέσουν τώρα ξαφνικά σε 9;
Όποιος μπορεί κάνει, αλλιώς διδάσκει λέει ένα ρητό. Για να μην έχει γίνει τίποτα, απλά δεν μπορούν.

Δεν είπα να μην παρατήσεις την ΔΕΗ από την στιγμή που καθυστερεί τόσο, απλά ότι για θεωρητικούς λόγους η σύγκριση είναι άδικη. Καλώς ή κακώς είναι σαν να συγκρίνεις επιδοτούμενο ηλεκτρικό με βενζινοκίνητο/diesel.

Πάντως αν σκοπεύεις για μεγαλύτερες ταχύτητες, το ότι η Vodafone έμεινε τελευταία χωρίς 3Gbps δεν είναι καλό σημάδι.

Από την άλλη Nova δεν ξέρω αν θα επέλεγα με την αρτηριοσκλήρωση που έχει για ξεχωριστό ΟΝΤ + SIP credentials ή Cosmote χωρίς προσφορά (ΑΝ σου κάτσει) που ζητάει τη μάνα της και τον πατέρα της σε συγκριση με τους άλλους.

Δημοσ.

Ότι με κάλεσαν από ΔΕΗ το παιδί που μιλήσαμε χθες και του είπα ότι θα την κάνω, μου είπε ότι το κοιτάνε κατά προτεραιότητα και θα έχω σύντομα εξέληξη.
Εγώ πάλι είπα ότι έκανα το συμβόλαιο χθες με την VF και μου είπαν ως 9 εργάσιμες αλλά μάλλον θα πάρει λιγότερο γιατί υπάρχει οριζόντια και κάθετη ήδη και όποιος προλάβει.

Άντε να δούμε! Λες να βάλει γκολ στο 94' η ΔΕΗ;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, comfuzio είπε

Θα ήθελα να ήξερα τι προφίλ φοράνε από το διαχειριστικό τους, αν είναι 1100/550 ή αν είναι αυστηρό 1000/500 και χάνεται αυτό το +10% overhead

Σε gigabit ethernet δίκτυο, η μέγιστη πραγματική ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί είναι ~948Mbps. Μεγαλύτερη αυτής επιτυγχάνεται μόνον με συσκευές που υποστηρίζουν 2,5Gbps και πάνω.

Είτε λοιπόν δίνει σύνδεση κάποιος πάροχος 1100/550 είτε 1000/500, αν το ΟΝΤ ή ο Router έχει θύρα Gigabit, η μέγιστη πραγματική ταχύτητα θα υπολείπεται της ονομαστικής.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο εσωτερικό μας δίκτυο.

Δημοσ.
2 minutes ago, jkoukos said:

Σε gigabit ethernet δίκτυο, η μέγιστη πραγματική ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί είναι ~948Mbps. Μεγαλύτερη αυτής επιτυγχάνεται μόνον με συσκευές που υποστηρίζουν 2,5Gbps και πάνω.

Είτε λοιπόν δίνει σύνδεση κάποιος πάροχος 1100/550 είτε 1000/500, αν το ΟΝΤ ή ο Router έχει θύρα Gigabit, η μέγιστη πραγματική ταχύτητα θα υπολείπεται της ονομαστικής.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο εσωτερικό μας δίκτυο.

Δεν διαφωνώ, έχω ήδη aftermarket ONT 2.5gbps, έχω ήδη router με 4x2.5gbps και έχω ήδη switches 10gbps που πάνε στο pc μου ως 10gbps. Δεν το ρώτησα αυτό για να μάθω πως τρέχει σε 1000άρι port/δίκτυο προφανώς :)

Δημοσ.

@comfuzio να σε ρωτήσω κάτι! Πόσα κουτιά σου έβαλε η ΔΕΗ συνολικά;!
Ήρθε σήμερα ο μηχανικός και μου λέει εκτός από αυτό που είναι έξω από το κτήριο θα βάλει τα παροχικά κουτιά από την μέσα μεριά της εισόδου και μετά άλλο ένα σε κάθε είσοδο ορόφου. Εκτός αν κατάλαβα λαθος και είπε θα ξηλωθεί το απέξω και βάλει τα παροχικά από μέσα και μετά σε κάθε όροφο;;!! 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Δημοσ.
5 hours ago, Karanikolis said:

@comfuzio να σε ρωτήσω κάτι! Πόσα κουτιά σου έβαλε η ΔΕΗ συνολικά;!
Ήρθε σήμερα ο μηχανικός και μου λέει εκτός από αυτό που είναι έξω από το κτήριο θα βάλει τα παροχικά κουτιά από την μέσα μεριά της εισόδου και μετά άλλο ένα σε κάθε είσοδο ορόφου. Εκτός αν κατάλαβα λαθος και είπε θα ξηλωθεί το απέξω και βάλει τα παροχικά από μέσα και μετά σε κάθε όροφο;;!! 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

1 κάτω στην είσοδο και μετά 1 ανά όροφο και τέλος 1 μέσα στο σπίτι

Δημοσ.

Αίτηση από 25 Ιανουαρίου, ακόμα περιμένω...

Σήμερα, ως άλλως οιωνός, η cosmote εσκαψε μπροστά από το σπίτι μου κ πέρασε οπτική....

Κοντοζυγώνει μάλλον η ώρα που θα ακυρώσω την ΔΕΗ....

• Like 1
Δημοσ.

Αίτηση 25/1 και δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια ή περάσανε κάποιο μέρος του δικτύου και σταμάτησαν;
Αν σε έχουν φτάσει όπως και μένα μέχρι να μου φέρουν και το router, απλά πες τους ότι έκανες αίτηση αλλού και όποιος προλάβει!

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Αίτηση 25/1 και δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια ή περάσανε κάποιο μέρος του δικτύου και σταμάτησαν;
Αν σε έχουν φτάσει όπως και μένα μέχρι να μου φέρουν και το router, απλά πες τους ότι έκανες αίτηση αλλού και όποιος προλάβει!

Έχει γίνει η επιθεώρηση, έχουμε ανταλλάξει όλη την χαρτούρα, και περίμένω από περίπου 07/02 να έρθουν για την εγκατάσταση. Μίλησα και εχθές στο γνωστό τηλέφωνο κ το κοιτάνε με επίσπευση και συγνώμη κτλ....

Ακόμα δεν εμφανίζει διαθεσιμότητα κανένας άλλος πάροχος οπότε δεν μπορώ να κάνω και αλλού αίτηση.

Βέβαια, το παρών VDSL μου, λήγει 06/2025 οπότε δεν βιάζομαι προς στιγμήν. Και επίσης, θέλω να δω γενικά πως παίζει η ΔΕΗ με το CGNAT σε xbox/playstation gaming.

Δημοσ.

Εμένα μου είπε, από ότι κατάλαβα, ότι επειδή άλλαξε ένας νόμος θα ξηλωθεί το έξω κουτί και θα μπουν τα παροχικά κουτιά ακριβώς μέσα από την πόρτα εισόδου του κλιμακοστασίου, και ένα έξω από την είσοδο του σπιτιού στον όροφο.. 

μάλιστα στο χαρτί που μου ήρθε στο μέιλ δείχνει την όδευση να μπαίνει απευθείας μέσα στην είσοδο σε δύο κουτιά, μέσα από την είσοδο, που γράφουν το ένα κουτί BEP και το άλλο ΒΜΟ. Σαν όντως να ακυρώνει το έξω κουτί που όπως μου είπε θ ξηλωθεί. 
τι είναι αυτά τα κουτιά;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ακόμα περιμένω, από 20 Φλεβάρη που κλείσαμε το ραντεβού και ήρθαν 6 Μαρτίου αλλά δεν προχώρησαν λόγο ότι δεν είχε προηγηθεί συνέλευση.

Έκτοτε δεν έχουν πάρει υπογραφή του διαχειριστή, 10 Μαρτίου έγινε συνέλευση και κάλεσα ξανά για να έρθουν για υπογραφή και εσωτερική μελέτη, από τότε 4 τηλέφωνα και ένα δικό τους (από κεντρικά της ΔΕΗ Fiber) και απολύτως τίποτα!!! 2 μήνες κοντεύουμε συνολικά και δεν έχει γίνει καν το πρώτο βήμα!!!

Αύριο τους παίρνω και αναλόγως τι θα απαντήσουν τους  ακυρώνω, ειδικά τώρα που είδα το starlink lite με 29€. Τι άλλο μπορώ να κάνω που στα 50 μέτρα παίζουν πλέον με 3Gbps!!!

Εντελώς ότι να’ναι η ΔΕΗ, ούτε η καμπίνα στον στύλο (αυτή η ρημ@δ@ καμπίνα) δεν είναι έτοιμη και γενικά βλέπω πως δεν τους καίει και πολύ.

Είμαι περίεργος να δω σε πόσους θα αφορά τελικά αυτό το ”ΔΙΚΤΥΟ” 

Επεξ/σία από lafayetter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...