Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, comfuzio είπε

όχι δεν θέλει στατική για να παίξει το voip αλλά το cgnat ίσως να είναι θέμα

οπότε κάνω αίτηση όπως είναι και ΑΝ έχω θέμα τους ζητάω μετά να βάλουν static?

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 minutes ago, Karanikolis said:

οπότε κάνω αίτηση όπως είναι και ΑΝ έχω θέμα τους ζητάω μετά να βάλουν static?

Κάνε για να κερδίζεις χρόνο και ΟΤΑΝ με το καλό με ενεργοποιήσουν, θα το δοκιμάσω πως πάει σε μένα και θα σου πω.
Λογικά θα είναι οκ αλλά αν δεν παίζει για κάποιο λόγο θα το μάθεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

όχι δεν θέλει στατική για να παίξει το voip αλλά το cgnat ίσως να είναι θέμα

Δεν υπάρχει θέμα με το VoIP των παρόχων σε CG-NAT. Δισεκατομμύρια τέτοιες συνδέσεις δουλεύουν χωρίς θέμα στον κόσμο. Εμείς μόλις ήμαστε στην αρχή του CG-NAT.

Πρόβλημα υπάρχει ενίοτε, όταν το δικό μας ΡΒΧ είναι πίσω από CG-NAT και θέλουμε πρόσβαση σε αυτό από το διαδίκτυο.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δεν υπάρχει θέμα με το VoIP των παρόχων σε CG-NAT. Δισεκατομμύρια τέτοιες συνδέσεις δουλεύουν χωρίς θέμα στον κόσμο. Εμείς μόλις ήμαστε στην αρχή του CG-NAT.

Πρόβλημα υπάρχει ενίοτε, όταν το δικό μας ΡΒΧ είναι πίσω από CG-NAT και θέλουμε πρόσβαση σε αυτό από το διαδίκτυο.

Οπότε προχωράω σε αίτηση χωρίς static?  το voip τηλέφωνο θέλω να το κρατήσω σε άλλον πάροχο

Δημοσ.
17 minutes ago, jkoukos said:

Ναι στα χαρτιά είναι έτσι όπως τα λες, πρακτικά που στήνω τηλεφωνικά κέντρα εδώ και κάτι χρόνια πάντα είχαμε κάποιο πρόβλημα και δεν αναφέρομαι στο να μπει μια συσκευή remote αλλά στο να λάβει το κέντρο κλήση ή μπορεί και να λάμβανε και να έπαιζε το ivr αλλά να μην σε ακούει ο άλλος ή να μην τον ακούς ή και τα 2. Δεν το έχω δει μια και δυο φορές.
Φτιάχνει λίγο με τα keep alive αν το βάλεις να χτυπάει πιο συχνά τον server αλλά με τα defaults παίζει αν δεν λάβεις ή κάνεις κλήση για 2-3 μέρες, να έχεις πρόβλημα

Δημοσ.

@comfuzio, όλα αυτά που αναφέρεις είναι προβλήματα του PBX πίσω από CG-NAT και σε επικοινωνία με το διαδίκτυο. Δεν έχει κάποια σχέση με την VoIP τηλεφωνία του παρόχου που δουλεύει στο εσωτερικό του δίκτυο και δεν βγαίνει στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα σε συνδέσεις με CG-NAT όπου ο χρήστης έχει θέμα π.χ. με παιχνίδια, κανείς δεν έχει αναφέρει ποτέ πρόβλημα με την τηλεφωνία, διότι απλά δεν υφίσταται.

Δημοσ.

Έγινε η αίτηση, με 3 πάγια δώρο, αντικατέστησε το κουπόνι του Κωτσόβολου με τα δωρεάν πάγια.
Τηλεφωνία θα έρθει μελλοντικά. ΟΝΤ θα δοθούν σύντομα, γίνεται όμως bridge το ρουτερ τους και βάζεις πάνω το δικό σου. 
Αντε να δούμε πως θα πάει και αυτό 🤔😅

Δημοσ.
1 hour ago, jkoukos said:

@comfuzio, όλα αυτά που αναφέρεις είναι προβλήματα του PBX πίσω από CG-NAT και σε επικοινωνία με το διαδίκτυο. Δεν έχει κάποια σχέση με την VoIP τηλεφωνία του παρόχου που δουλεύει στο εσωτερικό του δίκτυο και δεν βγαίνει στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα σε συνδέσεις με CG-NAT όπου ο χρήστης έχει θέμα π.χ. με παιχνίδια, κανείς δεν έχει αναφέρει ποτέ πρόβλημα με την τηλεφωνία, διότι απλά δεν υφίσταται.

Μα δεν δίνει τηλεφωνία η δεη...δεν μιλάμε για τηλεφωνία παρόχου εδώ.

Δημοσ.

Εφόσον λες ότι ασχολείσαι πολλά χρόνια με τηλεφωνικά κέντρα, θα γνωρίζεις ότι η VoIP (SIP) τηλεφωνία χρειάζεται μόλις δύο πράγματα για να δουλεύει σωστά. Ελεύθερη δρομολόγηση πακέτων SIP σηματοδοσίας και αντίστοιχων RTP ομιλίας. 

Ο αδύναμος κρίκος είναι ο Router του χρήστη ειδικά αν είναι κάποιου παρόχου που ο ίδιος προσφέρει VoIP τηλεφωνία με κλειδωμένες ρυθμίσεις ή άλλος του εμπορίου που δεν έχει τις απαιτούμενες και προσπαθεί μέσω διαφόρων ALG/helpers να βοηθήσει αυτόματα αλλά συχνά αποτυγχάνει. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν υπάρχει θέμα, αποδεδειγμένα παγκοσμίως.

Όσον αφορά το IVR, ναι θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν θέματα μα είναι αποκλειστικά του VoIP παρόχου και ποια πρωτόκολλα υποστηρίζει και όχι του CG-NAT που είναι παντελώς άσχετο.

Ένα παράδειγμα είναι το VoIP μέσω κινητής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, όταν το 99% αυτών των συνδέσεων είναι πίσω από CG-NAT.

Δημοσ.
9 minutes ago, jkoukos said:

Εφόσον λες ότι ασχολείσαι πολλά χρόνια με τηλεφωνικά κέντρα, θα γνωρίζεις ότι η VoIP (SIP) τηλεφωνία χρειάζεται μόλις δύο πράγματα για να δουλεύει σωστά. Ελεύθερη δρομολόγηση πακέτων SIP σηματοδοσίας και αντίστοιχων RTP ομιλίας. 

Ο αδύναμος κρίκος είναι ο Router του χρήστη ειδικά αν είναι κάποιου παρόχου που ο ίδιος προσφέρει VoIP τηλεφωνία με κλειδωμένες ρυθμίσεις ή άλλος του εμπορίου που δεν έχει τις απαιτούμενες και προσπαθεί μέσω διαφόρων ALG/helpers να βοηθήσει αυτόματα αλλά συχνά αποτυγχάνει. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν υπάρχει θέμα, αποδεδειγμένα παγκοσμίως.

Όσον αφορά το IVR, ναι θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν θέματα μα είναι αποκλειστικά του VoIP παρόχου και ποια πρωτόκολλα υποστηρίζει και όχι του CG-NAT που είναι παντελώς άσχετο.

Ένα παράδειγμα είναι το VoIP μέσω κινητής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, όταν το 99% αυτών των συνδέσεων είναι πίσω από CG-NAT.

Ναι οκ, τι σχέση έχουν όλα αυτά με έναν πάροχο που ΔΕΝ δίνει τηλεφωνία;

Δημοσ.

Σου δίνει ή παίρνεις δικό σου Router μέσω του οποίου θα δουλεύει η VoIP τηλεφωνία του όποιου παρόχου επιλέξεις. Do the math.

Ο πάροχος (π.χ. η ΔΕΗ) και το CG-NAT δεν έχει σχέση με το όποιο θέμα της τηλεφωνίας άλλου παρόχου.

Δημοσ.

ΘΑ δουλεύει βάση πίστης έτσι; Εδώ μιλάμε ότι θα είμαστε σε 2πλό ΝΑΤ από ότι φαίνεται ακόμα και με στατική ΙΡ και αν βάλουμε δικό μας εξοπλισμό παίζει και 3πλο ΝΑΤ. Γι'αυτό κάνουμε αυτήν την κουβέντα και όχι για το πως παίζουν τα πρωτόκολλα.
Και θα το πω ξανά, εγώ έχω δει πάρα πολλές φορές πρόβλημα με την τηλεφωνία πίσω από 2πλό ΝΑΤ. 3πλό δεν έτυχε να δοκιμάσω ακόμα αλλά τίποτα δεν μου λέει ότι θα είναι καλύτερο από το 2πλο.
Το αν θα παίξει σε νορμάλ καταστάσεις και by the book, ναι οκ θα παίξει.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά ρυθμίσεων που δεν υπάρχουν σε πολλά router που δίνουν οι πάροχοι (αλλά και τα απλά του εμπορίου), όπου μια συσκευή έχει πολλαπλούς ρόλους με αντίστοιχες δυνατότητες αλλά δεν ικανοποιεί όλες τις συνθήκες.

Και ένα πρόσφατο παράδειγμα όπου υπάρχει 2πλό ΝΑΤ στο LAN πίσω από το CG-NAT του παρόχου. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις που είχε ο Router και τις οδηγίες του VoIP παρόχου, δούλεψε όπως πρέπει η τηλεφωνία.

Αναφορά σε κείμενο

Αυτό που έγραψα πιο πάνω, ότι δηλαδή εφόσον λειτουργούν όλα κανονικά στην εφαρμογή, πίσω από CGNAT και από double-NAT, σημαίνει ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει και στο Fritz, με έβαλε σε σκέψεις και πειραματίστηκα λίγο. Το αποτέλεσμα είναι θετικό, εφόσον πλέον το Fritz λειτουργεί ρολόι εδώ και 3 μέρες (εισερχόμενες κανονικά και εξερχόμενες).
Γράφω παρακάτω τις ρυθμίσεις που εγώ χρησιμοποίησα και έδωσαν λύση στο πρόβλημα, σε περίπτωση που θέλει κάποιος να δοκιμάσει. Υπόψιν, ότι δοκιμάστηκε τόσο σε μονό όσο και σε διπλό ΝΑΤ, πάντα πίσω από CGNAT και δουλεύει μια χαρά. Επιπλέον έκλεισα το ipv6 αφού δεν προσέφερε τίποτα στο συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να το πω διαφορετικά; 
Έχω κοντά στον μήνα τώρα Starlink που είναι μόνο με cgnat και ούτε καν διπλό ΝΑΤ. Δεν παίζει το voip σωστά, όχι ότι δεν παίζει καθόλου ΑΛΛΑ αν μείνει χωρίς κίνηση (κλήση είτε εισερχόμενη, είτε εξερχόμενη) μερικές ώρες, δεν θα ακούω ή δεν θα με ακούν ή και τα 2. Έχω κατεβάσει το keep alive όσο πιο κάτω επιτρέπει ο πάροχος για να μην φάω ban.
Δεν το έχω βάλει πίσω από pfsense κτλ αλλά σκέτο στην 2η θύρα eth του starlink.
Το τι πρέπει στα χαρτιά και το τι όχι τα ξέρω, στην πράξη; Να πω ότι είναι όλα πένα ενώ δεν είναι; Ναι φίλε στην άλλη άκρη της γραμμής που δεν ξέρω αν με ακούς, η δρομολόγηση των πακέτων είναι μια χαρά! Είμαι connected! Δεν με ακούς; Έλα τώρα ψιλοπράγματα! Αφού είμαι connected!
2ο προσπαθώ να παίξω ένα παιχνίδι co-op και μου βγάζει strict NAT, ναι το pc είναι πίσω από το pfsense το οποίο είναι στο starlink άρα διπλό ΝΑΤ, μάντεψε; Δεν μπορεί να κάνει σύνδεση κανείς επάνω μου! Εγώ μπαίνω οκ.

Κάλεσα για ακόμα μια φορά την ΔΕΗ, δεν ξέρω τι siebel τρέχουν ή τι εκπαίδευση έχουν κάνει. Πατάω την επιλογή να μάθω την πορεία της αίτησης μου. Βγαίνει μια κοπέλα, της λέω ότι έχουν έρθει οι τεχνικοί και ολοκλήρωσαν το έργο εδώ και 2 βδομάδες και την προηγούμενη Τρίτη μου φέραν και το router. Θέλω να μάθω τι είναι αυτό που καθυστερεί την ενεργοποίηση που μου είπαν οι τεχνικοί;
Μου απαντάει ότι: είναι ενήμερος ο διαχειριστής του κτιρίου; Λέω γιατί; Τι χρειάζεται από αυτόν ενώ έχει γίνει όλη η καλωδίωση και εγκατάσταση; 
Μου λέει ναι το βλέπω, (μένω λακαμάς γιατί αν το βλέπεις, τι ρωτάς; ) μου είπε ότι να περιμένω τηλέφωνο από τον επόμενο τεχνικό αλλά δεν μου είπε το πότε θα γίνει αυτό το τηλέφωνο. Της είπα ότι 24/3 λήγει το starlink και θα ήθελα να έχω υπηρεσίες μέχρι τότε, το σημείωσε (στα φρύδια της μάλλον) είπε. Και μου είπε ότι είναι ακόμα εντός προθεσμίας των 30 εργάσιμων ημερών. Της είπα ότι δεν μου είπε ποτέ κανείς 30 εργάσιμες μέρες αλλά μου είπαν 1 μήνα. Δεν λέω ότι δεν είναι σωστό το 30 εργάσιμες, λέω ότι σε μένα δεν είπε ποτέ κανείς 30 εργάσιμες αλλά 1 μήνα όπου από 12/2 ως 30/3 είναι παραπάνω από 1 μήνα αλλά και σαν εργάσιμες δεν πρέπει να έχει και άλλες μέρες. Βασικά είμαστε στις 26 εργάσιμες τώρα που τις μέτρησα αλλά τι είναι αυτό που δεν μπορεί να γίνει σήμερα πχ και θα γίνει τελευταία στιγμή;
Σύμφωνα με την κοπέλα από το συνεργείο παράδοσης εξοπλισμού είναι καλωδιακή βλάβη.

Επεξ/σία από comfuzio
Δημοσ.

Ένα πρόβλημα που δεν μου έχει ξανατύχει, αντιμετωπίζω απο χθες Παρασκευη απόγευμα. Όλες οι συσκευές που ειναι συνδεδεμένες στο wifi της ΔΕΗ, δεν παίζουν το Youtube. Σε ολες βγαζει μήνυμα "το βίντεο δεν ειναι διαθέσιμο". Μόλις όμως συνδέσω αυτές τις συσκευές (κινητα, τάμπλετ κτλ),  είτε στο wifi της nova (τη διατηρω ακομη μεχρι τη λήξη του συμβολαίου), ειτε στα δεδομένα των sim τους, τότε το youtube παίζει κανονικά. Αυτο συμβαινει μονο στο youtube, ειτε στην εφαρμογή, ειτε στην ιστοσελίδα! Τι μπορει να συμβαίνει; Έχω κάνει τα κλασικα, μεχρι και ριστάρτ στο ρούτερ έχω κάνει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...