Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αίτηση από 23 Ιανουαρίου.

Ακόμα περιμένω τηλεφώνημα για την εγκατάσταση.

Η Cosmote εντωμεταξύ, φαίνεται οτι σταματάει ακριβώς στην γωνία του σπιτιού μου και φαίνεται ότι η ΔΕΗ είναι μονόδρομος...

• Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Να πω ότι χρειαζόταν να τρέχεις αριστερά δεξιά και να ανεβοκατεβαίνεις ορόφους με χαρτιά κι αιτήσεις να το καταλάβω, αλλά Οδύσσεια επειδή απλά περιμένεις τηλεφώνημα? 

1st world problem θα το έλεγα.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν κλασικά, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία για μέρα και ώρα, σκάει τηλ ενώ είμαι έξω ότι σε 30 με 45 λεπτά θα γίνει παράδοση του router. Του λέω δεν είμαι στο χώρο και δεν θα είμαι σίγουρα σε αυτό το timeframe αλλά να ρωτήσω για παραλαβή από άλλο μέλος της οικογένειας, το οποίο τελικά δεν ήταν εκεί. Συνεννοούμαστε να το παραλάβει ο διαχειριστής όπως και έγινε.
Τελικά το άλλο μέλος της οικογένειας όταν γύρισε (πολύ πιο μετά από τα 30 με 45') πήρε το router από τον διαχειριστή και όπως πήγαινε στο διαμέρισμα μας, ήρθε ο τεχνικός της Παρασκευής και της το πήρε με αιτιολογία να βγάλει μερικές ακόμα φωτογραφίες. Από τότε πέρασε καμιά ώρα και άφαντος ο τεχνικός αυτός (είναι βέβαια εδώ τα άλλα 2 μέλη της ομάδας του).
Τώρα τι και γιατί; Δεν ήμουν εδώ για να έχω γνώση. Αλλά αν ήθελε τα s/n δεν θα έπρεπε απλά να τα πάρει φωτός και να μας αφήσει το router; Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο ξανά. Η cosmote απλά από το κουτί πήραν τα s/n και τα πέρασαν

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Λοιπόν κλασικά, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία για μέρα και ώρα, σκάει τηλ ενώ είμαι έξω ότι σε 30 με 45 λεπτά θα γίνει παράδοση του router. Του λέω δεν είμαι στο χώρο και δεν θα είμαι σίγουρα σε αυτό το timeframe αλλά να ρωτήσω για παραλαβή από άλλο μέλος της οικογένειας, το οποίο τελικά δεν ήταν εκεί. Συνεννοούμαστε να το παραλάβει ο διαχειριστής όπως και έγινε.
Τελικά το άλλο μέλος της οικογένειας όταν γύρισε (πολύ πιο μετά από τα 30 με 45') πήρε το router από τον διαχειριστή και όπως πήγαινε στο διαμέρισμα μας, ήρθε ο τεχνικός της Παρασκευής και της το πήρε με αιτιολογία να βγάλει μερικές ακόμα φωτογραφίες. Από τότε πέρασε καμιά ώρα και άφαντος ο τεχνικός αυτός (είναι βέβαια εδώ τα άλλα 2 μέλη της ομάδας του).
Τώρα τι και γιατί; Δεν ήμουν εδώ για να έχω γνώση. Αλλά αν ήθελε τα s/n δεν θα έπρεπε απλά να τα πάρει φωτός και να μας αφήσει το router; Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο ξανά. Η cosmote απλά από το κουτί πήραν τα s/n και τα πέρασαν

Θα σου έστειλαν κατα λάθος κανένα ξεκλείδωτο και έτρεξε πίσω να το κλειδώσει......(χιούμορ φυσικά, δεν έχω ιδέα γιατί το έκανε αυτό).

Και εμένα με κάλεσαν σήμερα να μου πουν , οτι προχωράμε και να μας συμπαθάτε για την καθυστέρηση κτλ..

Παιδικά προβλήματα που θα λυθούν στην πορεία.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα ήρθε και μου το έφερε και το έβαλα στο rack, λέει όμως ότι η καμπίνα δεν είναι ενεργή ακόμα. Με αυτό τώρα τι παίζει; Δικτυακά είναι όλα πένα μέχρι εκεί απλά η καμπίνα λέει είναι κλειστή.
Έχει τύχει σε κανέναν άλλο;

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά η καμπίνα δεν θα "ενεργοποιηθεί" ποτέ, γιατί δεν υπάρχει ενεργός εξοπλισμός μέσα, Passive Optical Network (PON) είναι... 😛

Μάλλον εννοεί το να έχουν γίνει οι κολλήσεις/splitting εκεί.

• Haha 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, hoback είπε

Θέλουν ψηφιακή Ελλάδα, αλλά μόλις μπεις στη διαδικασία να υποβάλεις αίτηση, περνάς μια πραγματική Οδύσσεια.

πολύ κλάψα για μια εντελώς νέα υπηρεσία (ΔΕΗ) που ακόμα καλά καλά δεν έχει στηθεί... στο κάτω κάτω στο λέει ξεκάθαρα beta testing εποχή είναι... 

περνάνε ίνες σε όλη την αττική, πίστευες ότι θα έκανες αίτηση και σε μια βδομάδα θα είχες ιντερνετ? δεν διαβάζεις τι γίνεται? 1 με 2 μήνες είναι η αναμονή ολοκλήρωσης, κάνε την αίτηση σου και κόψε τον άλλο πάροχο όταν συνδεθείς στην δεη... μην τα κάνουμε όλα τόσο τραγικά, κάπου έλεος δηλαδή

• Thanks 1
Δημοσ.
49 minutes ago, Thresh said:

Καλά η καμπίνα δεν θα "ενεργοποιηθεί" ποτέ, γιατί δεν υπάρχει ενεργός εξοπλισμός μέσα, Passive Optical Network (PON) είναι... 😛

Όχι το τελειώσαν μου είπε αυτό το κομμάτι.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, comfuzio said:

Όχι το τελειώσαν μου είπε αυτό το κομμάτι.

Δεν έχουν ενεργό εξοπλισμό οι καμπίνες του FTTH, με εξαίρεση λίγες της Vodafone, wtf...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

απο την δικη μου εμπειρια, ενεργοποιηση μαλλον εννοουν να μιλησουν με το κεντρο και στα τοποθετημενα σπλιτερ(μεσα στην καμπινα - στην δικη μου ειχε τεσσερα 16αρια) και σε καθε 16αρι να βαλουν τερματικο στην τελευταια(16) πορτα που ο κεντρος τα διαβαζει και τεσταρει αν μιλανε χωρις προβλημα(ειμουν μπροστα και ειδα και ακουσα αυτη τη διαδικασια). Προφανως ή αυτος που ηρθε για ενεργοποιηση δεν ειχε τα κλειδια για το πιλλαρ ή δεν ηξερε την διαδικασια ή ακομα και δεν ειχε μαζι τα τερματικα

• Like 1
Δημοσ.
46 minutes ago, maxtak said:

απο την δικη μου εμπειρια, ενεργοποιηση μαλλον εννοουν να μιλησουν με το κεντρο και στα τοποθετημενα σπλιτερ(μεσα στην καμπινα - στην δικη μου ειχε τεσσερα 16αρια) και σε καθε 16αρι να βαλουν τερματικο στην τελευταια(16) πορτα που ο κεντρος τα διαβαζει και τεσταρει αν μιλανε χωρις προβλημα(ειμουν μπροστα και ειδα και ακουσα αυτη τη διαδικασια). Προφανως ή αυτος που ηρθε για ενεργοποιηση δεν ειχε τα κλειδια για το πιλλαρ ή δεν ηξερε την διαδικασια ή ακομα και δεν ειχε μαζι τα τερματικα

Μπα ήρθαν 2 διαφορετικά άτομα που ήρθαν για αυτόν τον σκοπό, να ήρθαν χωρίς προετοιμασία δείχνει κακό επαγγελματισμό από μέρους τους.
Τώρα τι και πως δεν ξέρω, το μόνο που είπαν 2 διαφορετικοί ήταν ότι δεν είναι ενεργή η καμπίνα. Να πετάνε τον όρο καμπίνα γιατί νομίζουν ότι είμαι άσχετος; Να είναι οι ίδιοι άσχετοι; κάτι άλλο; όλα πιθανά και όλα στο τραπέζι.
Πάντως είχε την καλοσύνη να μου αφήσει 3μετρο καλώδιο για να πάω το router μέσα στο rack. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Karanikolis είπε

πολύ κλάψα για μια εντελώς νέα υπηρεσία (ΔΕΗ) που ακόμα καλά καλά δεν έχει στηθεί... στο κάτω κάτω στο λέει ξεκάθαρα beta testing εποχή είναι... 

περνάνε ίνες σε όλη την αττική, πίστευες ότι θα έκανες αίτηση και σε μια βδομάδα θα είχες ιντερνετ? δεν διαβάζεις τι γίνεται? 1 με 2 μήνες είναι η αναμονή ολοκλήρωσης, κάνε την αίτηση σου και κόψε τον άλλο πάροχο όταν συνδεθείς στην δεη... μην τα κάνουμε όλα τόσο τραγικά, κάπου έλεος δηλαδή

Χθες τους ανέφερα ότι η υπηρεσία είναι πιλοτική, αλλά μου απάντησαν πως πλέον δεν ισχύει αυτό και ότι παρέχουν χρεώσιμες υπηρεσίες, δηλαδή πλήρεις παρεχόμενες υπηρεσίες Fiber. Αν δεν έχουν ολοκληρώσει το δίκτυο σε μια περιοχή, δεν θα έπρεπε να δηλώνουν διαθεσιμότητα. Αντίθετα, το κάνουν και μετά ισχυρίζονται ότι υπάρχει πρόβλημα στο σημείο ενδιαφέροντος. Όπως μου είπαν, θα προχωρήσουν στην καλωδίωση, αλλά λόγω βλάβης η ενεργοποίηση θα γίνει αργότερα.

Δημοσ.

Για το ότι είναι τελική υπηρεσία και όχι πιλοτική και να μην δίνει bridge mode ή εξ'αρχής να μπορείς βάλεις δικό σου εξοπλισμό, κάτι που έχει θεσπίσει η ΕΕΤΤ από το 11/2023 δείχνει κάτι στραβό.
Εγώ ακόμα σε αναμονή για ενεργοποίηση, το router είναι καρακατακλειδωμένο, δεν ξέρω αν μετά που θα μπει internet και κάνει firmware updates αν θα βγάλει έστω το DMZ αλλά έτσι όπως είναι τώρα στοκ, δεν έχει καν αυτήν την επιλογή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...