Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, lafayetter said:

Ήρθαν σήμερα για την επιθεώρηση κτιρίου για την οπτική ινα της ΔΕΗ γιατί η προηγούμενη δεν πήγε και τόσο καλά, απο οτι κατάλαβα ο διαχειριστής δεν είναι θετικός και τόσο γιατι όπως μας ενημέρωσε ο εργολάβος θα πρέπει να τοποθετηθούν κανάλια και κουτιά σε ολα τα διαμερίσματα ανεξάρτητα αν δεν θέλει κάποιος στον όροφο, δεν γίνεται μόνο σε εμας (είμαστε ιδιοκτήτες) επίσης αν περάσει ο ΟΤΕ ΑΝ, θα χρειαστεί νεα εγκατάσταση (επίσης πρόβλημα για κάποιους)

Σκούρα τα πράγματα γενικά, πρέπει να καταργήσει τον χαλκο ΟΤΕ για να βάλουμε ινα.

Η ΔΕΗ πάντως δεν προχωράει χωρίς υπογραφή απο τον διαχειριστή.

Κουτιά σε όλους τους ορόφους (Floor Box) και μετά για κάθε διαμέρισμα που θα κάνει αίτηση θα τραβάνε και κανάλι προς αυτό.

Ναι δυστυχώς ο ΟΤΕ θα κάνει ξεχωριστή, διότι δεν θέλουν να πληρώνουν νοίκια ο ένας στον άλλον από την στιγμή που έχουν ξεχωριστό δίκτυο στο δρόμο.

Η υπογραφή χρειάζεται για το τυπικό, ότι έχουν πάρει το ok για εργασίες σε περίπτωση που φωνάξει κάποιος αστυνομία.

Κανονικά ο διαχειριστής δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση διότι ο νόμος επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα κι αν θέλει μόνο ένας ιδιοκτήτης, όπως και στο φυσικό αέριο.

Βέβαια αν δεν μπορείς να τον αναγκάσεις, μόνο μέσω της νομικής οδού θα γίνει δουλειά.

• Like 2
  • Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 hours ago, Thresh said:

Μήπως ειναι θέμα του Starlink κι όχι του NAT?

Εμμέσως ναι, καθώς έχει μόνο cgnat. Αλλά τα ίδια alert είχα και ένα φεγγάρι που ήμουν wind και με βάλαν πίσω από cgnat. Όταν με βγάλαν χωρίς καμία άλλη αλλαγή έπαιξε μπάλα. Όλα αυτά τα services θέλουν να ανοίγουν ports και να μπορούν να τα δουν και από έξω

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, comfuzio said:

Εμμέσως ναι, καθώς έχει μόνο cgnat. Αλλά τα ίδια alert είχα και ένα φεγγάρι που ήμουν wind και με βάλαν πίσω από cgnat. Όταν με βγάλαν χωρίς καμία άλλη αλλαγή έπαιξε μπάλα. Όλα αυτά τα services θέλουν να ανοίγουν ports και να μπορούν να τα δουν και από έξω

Σε PC πάντως ότι game έχω παίξει μέχρι τώρα multiplayer δεν είχε χρειαστεί port forward, οπότε υποθέτω ότι είναι κονσόλα?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, lafayetter είπε

Ήρθαν σήμερα για την επιθεώρηση κτιρίου για την οπτική ινα της ΔΕΗ γιατί η προηγούμενη δεν πήγε και τόσο καλά, απο οτι κατάλαβα ο διαχειριστής δεν είναι θετικός και τόσο γιατι όπως μας ενημέρωσε ο εργολάβος θα πρέπει να τοποθετηθούν κανάλια και κουτιά σε ολα τα διαμερίσματα ανεξάρτητα αν δεν θέλει κάποιος στον όροφο, δεν γίνεται μόνο σε εμας (είμαστε ιδιοκτήτες) επίσης αν περάσει ο ΟΤΕ ΑΝ, θα χρειαστεί νεα εγκατάσταση (επίσης πρόβλημα για κάποιους)

Σκούρα τα πράγματα γενικά, πρέπει να καταργήσει τον χαλκο ΟΤΕ για να βάλουμε ινα.

Η ΔΕΗ πάντως δεν προχωράει χωρίς υπογραφή απο τον διαχειριστή.

Δεν νομίζω οτι ειναι στο χέρι κανενός διαχειριστή, ψάξτο. Εμένα προσωπικά η εταιρεία διαχείρισης που έχουμε ήταν ξεκάθαρη. Δεν μπορεί κανείς να σου πεί όχι εφοσον ενας ιδιοκτητης συμφωνει

Σωστά στα είπε, μπαίνουν σε όλους τους ορόφους κουτιά, μικρά και αναμένουν.

Αναφορικά αυτό που σου είπε με τον ΟΤΕ, νομίζω έχει ξεπεραστεί το θέμα, και πατάνε στα ίδια κουτιά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Κουτιά σε όλους τους ορόφους (Floor Box) και μετά για κάθε διαμέρισμα που θα κάνει αίτηση θα τραβάνε και κανάλι προς αυτό.

Ναι δυστυχώς ο ΟΤΕ θα κάνει ξεχωριστή, διότι δεν θέλουν να πληρώνουν νοίκια ο ένας στον άλλον από την στιγμή που έχουν ξεχωριστό δίκτυο στο δρόμο.

Η υπογραφή χρειάζεται για το τυπικό, ότι έχουν πάρει το ok για εργασίες σε περίπτωση που φωνάξει κάποιος αστυνομία.

Κανονικά ο διαχειριστής δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση διότι ο νόμος επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα κι αν θέλει μόνο ένας ιδιοκτήτης, όπως και στο φυσικό αέριο.

Βέβαια αν δεν μπορείς να τον αναγκάσεις, μόνο μέσω της νομικής οδού θα γίνει δουλειά.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, εγώ κατάλαβα οτι στο κάθε διαμέρισμα απο έξω θα βάλουν κουτί δηλαδή 2 σε κάθε όροφο. Εκει ήταν το θέμα με τα κουτιά, κανάλια λόγο αισθητικής σε 20τιας πολυκατοικία κλπ... αν ειναι ενα κανάλι σε καθε όροφο +το δικο μου, τρώγεται τους πείθω πιο εύκολα, είμαστε πολυ λίγα διαμερίσματα οπότε αφού έχουμε και νομοθεσία όλα καλά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lafayetter είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, εγώ κατάλαβα οτι στο κάθε διαμέρισμα απο έξω θα βάλουν κουτί δηλαδή 2 σε κάθε όροφο. Εκει ήταν το θέμα με τα κουτιά, κανάλια λόγο αισθητικής σε 20τιας πολυκατοικία κλπ... αν ειναι ενα κανάλι σε καθε όροφο +το δικο μου, τρώγεται τους πείθω πιο εύκολα, είμαστε πολυ λίγα διαμερίσματα οπότε αφού έχουμε και νομοθεσία όλα καλά.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η καλωδίωση ακολουθεί την σκάλα που ανεβαίνει στους ορόφους, και συνήθως "μέσα" από το κάγκελο και δεν φαίνεται τίποτα.

Το κουτάκι που μπάινει, είναι σε μέγεθος Α5 ας πούμε, σε κάθε όροφο και όσες δουλειές έχω δεί ειναι αρκετά προσεγμένες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, UncleKim said:

Αναφορικά αυτό που σου είπε με τον ΟΤΕ, νομίζω έχει ξεπεραστεί το θέμα, και πατάνε στα ίδια κουτιά.

Δυστυχως η ευτυχως οχι...

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, UncleKim said:

Ετσι μου ειπε ο τεχνικός στην αυτοψία κτιρίου, για αυτό το αναφέρω

Σε αλλους εχουν πει κι εχουν κανει ξεχωριστη εγκατασταση απο αυτη του ΟΤΕ/Nova/Voda.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Ετσι μου ειπε ο τεχνικός στην αυτοψία κτιρίου, για αυτό το αναφέρω

όχι σε καμία περίπτωση. για αυτό άλλωστε τρέχει να περάσει ίνες ο οτε από εκεί που δεν έβαζε και πέρασε ήδη η δεη.. επίσης δεν τα βρήκαν μεταξύ τους το καλοκαίρι που τους μάζεψε όλους η δεη και τους είπε ''θέλετε; πάρτε από το δίκτυο μας..'' και τώρα τρέχουν να σκάβουν :P 

• Haha 1
Δημοσ.

Πάντως αυτό με το σκάψιμο, εδώ Περιστέρι, τα έκαναν ξαφνικά σε χρόνο ρεκόρ, και με τέτοια τσαπατσουλιά ανευ προηγουμένου. Προς το παρόν το σκάψιμο του ΟΤΕ, έχει φτάσει μέχρι ένα στενό κάτω από το σπίτι μου. Αν σκάψει και έχουμε επιλογή πέρα από ΔΕΗ για Fiber, με αυτά που ακούω για το CGNAT  +  gaming από κονσόλα, μάλλον θα επιλέξω τον ΟΤΕ αν και εφόσον...

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Πάντως αυτό με το σκάψιμο, εδώ Περιστέρι, τα έκαναν ξαφνικά σε χρόνο ρεκόρ, και με τέτοια τσαπατσουλιά ανευ προηγουμένου. Προς το παρόν το σκάψιμο του ΟΤΕ, έχει φτάσει μέχρι ένα στενό κάτω από το σπίτι μου. Αν σκάψει και έχουμε επιλογή πέρα από ΔΕΗ για Fiber, με αυτά που ακούω για το CGNAT  +  gaming από κονσόλα, μάλλον θα επιλέξω τον ΟΤΕ αν και εφόσον...

έλα ρε, που είσαι; κηπούπολη είμαι και εγώ.. 

για αυτό λέω ότι τρέχει ο οτε να σκάβει, γιατί εκεί πάνω χρυσούπολη κηπούπολη χωράφα και προς τον άνεμο μας είχαν παρατημένουν ο οτε τόσα χρόνια από τις ίνες... αλλά τώρα που τα σάρωσε όλα η δεη τρέχει και δεν φτάνει... 😛  

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Karanikolis είπε

έλα ρε, που είσαι; κηπούπολη είμαι και εγώ.. 

για αυτό λέω ότι τρέχει ο οτε να σκάβει, γιατί εκεί πάνω χρυσούπολη κηπούπολη χωράφα και προς τον άνεμο μας είχαν παρατημένουν ο οτε τόσα χρόνια από τις ίνες... αλλά τώρα που τα σάρωσε όλα η δεη τρέχει και δεν φτάνει... 😛  

Στο πάρκο Νέας Ζωής.

Άσε, αυτο σκεφτόμουν κ εγώ. Τόσο καιρό τίποτα, και ξαφνικά έργα παντού! Ήρθε η ανάπτυξη (και το χώμα και οι κακοτεχνίες αλλά who cares....)

Δημοσ.

Λοιπόν ότι ήρθε το συνεργείο που κάνει τις ενώσεις, μου είπε ότι αν όλα πάνε καλά, ο ίδιος κάνει την ενεργοποίηση.
Οπότε ίδωμεν! Παίζει σήμερα μέσα στην μέρα να μπω από ΔΕΗ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...