Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, comfuzio είπε

Και μετά βλέπω δεν έχει κάνει τικ εδώ:
image.png.e38afe80148621c6ff59137bec3e6681.png

Παρόλο που το ζήτησα αρκετές φορές, να κάνω με στυλό εγώ τικ;

Τηλεφωνικά μου είχαν πει οτι δεν τικάρεις τίποτα εσύ. Για το συγκεκριμένο αν το επιλέξουν θα πρέπει να περιμένεις πότε θα έχουν διαθέσιμο ont. Πάρε και επιβεβαίωσέ το μη σε πάρω στο λαιμό μου. Δες και με τη static, πες τους είναι static public ή όχι

• Like 1
  • Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 hours ago, Sarandis said:

Αυτό λέω και γω. Έχω 100άρα στο router και 194 έξω. Επίσης παίζει χωρίς pppoe, λέει dhcp. Δεν ξέρω τι υλοποίηση έχουν κάνει.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνουν 1:1 NAT τώρα στην αρχή. Μετά που θα μαζέψει κόσμο, σίγουρα δεν θα παίζει αυτό. Άλλωστε ήδη το συμβόλαιο προβλέπει CG-NAT και, αν δεν το θες, στατική με +7€/μήνα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνουν 1:1 NAT τώρα στην αρχή. Μετά που θα μαζέψει κόσμο, σίγουρα δεν θα παίζει αυτό. Άλλωστε ήδη το συμβόλαιο προβλέπει CG-NAT και, αν δεν το θες, στατική με +7€/μήνα.

Προς το παρόν δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Τους είχα ρωτήσει γραπτώς, παίζει cgnat; πριν πάρω το συμβόλαιο. Και μου λένε θες static. Λέω οκ, προχωράμε. Χθες βλέπω 100αρα μέσα, 194 έξω. Παίρνω τηλ, μου λέει έτσι δουλεύει. Τον αμφισβητώ, λέω δεν υπάρχει περίπτωση. Μου λέει έτσι δουλεύει, σου κάνει αντιστοίχιση με μια συγκεκριμένη αντί να αλλάζει. Τα υπόλοιπα τα έγραψα, προς το παρόν λειτουργεί. Τώρα τι στήσιμο έχει απο πίσω πραγματικά δεν ξέρω. Αν αντιμετωπίσω πρόβλημα και αν μάθω κάτι θα ενημερώσω εδώ.

Δημοσ.

Ααα, άρα ζήτησες ή σου προσφέρανε από μόνοι τους static πριν πάρεις το συμβόλαιο; Ανορθόδοξος να τρόπος να το υλοποιήσουν πάντως 😛

• Haha 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Sarandis είπε

Αυτό λέω και γω. Έχω 100άρα στο router και 194 έξω. Επίσης παίζει χωρίς pppoe, λέει dhcp. Δεν ξέρω τι υλοποίηση έχουν κάνει.

Στην πρώτη εικόνα με παραξενεύει το VLAN ID με τιμή 836, όταν συνήθως είναι 835 για Internet και 836 για VoIP.

Στην δεύτερη εικόνα η IP που ξεκινά από 100 πρέπει να είναι του gateway δηλαδή του server του παρόχου μέσω του οποίου βγαίνεις διαδίκτυο. Κάπου αλλού πρέπει να αναφέρεται ποια ΙΡ έχεις πάρει μέσω DHCP.

Έχεις VoIP τηλεφωνία; Δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν αυτά αφορούν την τηλεφωνία και όχι την σύνδεση στο διαδίκτυο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμα να δίνει VoIP η ΔΕΗ.

Και με το "Data_Voice_Mgmt" που βλέπω, μάλλον στο ίδιο VLAN θα είναι μαζί με τα άλλα services.

6 minutes ago, jkoukos said:

Κάπου αλλού πρέπει να αναφέρεται ποια ΙΡ έχεις πάρει μέσω DHCP

Αναφέρει ξεχωριστά IP και Gateway, και τα 2 ξεκινούν από 100.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
Στις 10/2/2025 στις 1:07 ΜΜ, Thresh είπε

Torrents, seeding. 😛

Επειδή και στην δική μου περιοχή, μόνο ΔΕΗ Fiber είναι διαθέσιμη:

εννοεις οτι δεν θα ειναι δυνατό το torrent (leeching/ seeding)?
port forwarding παλιοτερα εκανα για να σηκώσω http server νομιζω, που αλλού χρειάζεται; 🤔

Δημοσ.
1 minute ago, warped said:

εννοεις οτι δεν θα ειναι δυνατό το torrent (leeching/ seeding)?

Δεν είναι απαραίτητο το port forwarding για τα torrents, απλώς σε περιορίζει ότι θα συνδέεσαι με άλλα άτομα που έχουν ανοιχτά ports αυτοί. Αν δεν έχει κανένας μεταξύ 2 ατόμων (είτε με port forwaring είτε με UPnP), δεν θα συνδεθούν ποτέ μεταξύ τους. Αυτό δεν έχει τόσο σημασία σε δημοφιλή torrents με πολλά peers, αλλά έχει σημασία σε πιο «σπάνια» torrents και κυρίως σε private trackers.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, infin1tyGR said:

Δεν είναι απαραίτητο το port forwarding για τα torrents, απλώς σε περιορίζει ότι θα συνδέεσαι με άλλα άτομα που έχουν ανοιχτά ports αυτοί. Αν δεν έχει κανένας μεταξύ 2 ατόμων (είτε με port forwaring είτε με UPnP), δεν θα συνδεθούν ποτέ μεταξύ τους. Αυτό δεν έχει τόσο σημασία σε δημοφιλή torrents με πολλά peers, αλλά έχει σημασία σε πιο «σπάνια» torrents και κυρίως σε private trackers.

Με πρόλαβε.

Πάντως θυμάμαι ότι στις περιπτώσεις που είχα ξεχαστεί και δεν είχα κάνει port forward (επειδή πχ είχα αλλάξει router), το μεγάλο πρόβλημα ήταν στο ψόφιο upload όχι στο τόσο στο download, αλλά με μικρότερες συνδέσεις όμως, δεν ξέρω τι νούμερα θα βλέπει κάποιος στην 1Gbps.

Δημοσ.

Εδώ και λίγες ήμερες η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην περιοχή μου, αλλά εχω το εξής πρόβλημα:

Χρησιμοποιώ δικό μου router (Unifi Cloud Gateway Ultra)

Μίλησα με το 214-214-8555 και με ενημέρωσαν ότι η οπτική ινα συνδέετε απευθείας πάνω στον router που παρέχουν δωρεάν, ο οποίος είναι κλειδωμένος και δεν μπορεί να γίνει bridge με τον δικό μου.

Έχει καταφέρει κάποιος από το forum να χρησιμοποιήσει την fibergrid σύνδεση με δικό του router ?
Αυτά που μου είπε ο εκπρόσωπος του τηλ κέντρου ισχύουν ? Πράγματι η οπτική συνδέετε απευθείας στον router και ο router ειναι κλειδωμενος χωρις να μπορεις να τον βαλεις σε bridge mode - ειναι δυνατον ?

• Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, kostis123 said:

Εδώ και λίγες ήμερες η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην περιοχή μου, αλλά εχω το εξής πρόβλημα:

Χρησιμοποιώ δικό μου router (Unifi Cloud Gateway Ultra)

Μίλησα με το 214-214-8555 και με ενημέρωσαν ότι η οπτική ινα συνδέετε απευθείας πάνω στον router που παρέχουν δωρεάν, ο οποίος είναι κλειδωμένος και δεν μπορεί να γίνει bridge με τον δικό μου.

Έχει καταφέρει κάποιος από το forum να χρησιμοποιήσει την fibergrid σύνδεση με δικό του router ?
Αυτά που μου είπε ο εκπρόσωπος του τηλ κέντρου ισχύουν ? Πράγματι η οπτική συνδέετε απευθείας στον router και ο router ειναι κλειδωμενος χωρις να μπορεις να τον βαλεις σε bridge mode - ειναι δυνατον ?

Yeah αναγκαστικά double NAT (triple μαζί με το CGNAT) μέχρι να αρχίσουν να δίνουν σκέτο ΟΝΤ, το έχουν επιβεβαιώσει μιας κι είναι υποχρεωμένοι από τον κανονισμό της ΕΕΤΤ, στο οποίο θα μπορείς να βάζεις απευθείας πάνω το CGU.

Αν βιάζεσαι, θα πρέπει να αγοράσεις δικό σου XGS-PON ONT και να δοκιμάσεις spoofing, με όχι σίγουρα αποτελέσματα.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Στην πρώτη εικόνα με παραξενεύει το VLAN ID με τιμή 836, όταν συνήθως είναι 835 για Internet και 836 για VoIP.

Στην δεύτερη εικόνα η IP που ξεκινά από 100 πρέπει να είναι του gateway δηλαδή του server του παρόχου μέσω του οποίου βγαίνεις διαδίκτυο. Κάπου αλλού πρέπει να αναφέρεται ποια ΙΡ έχεις πάρει μέσω DHCP.

Έχεις VoIP τηλεφωνία; Δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν αυτά αφορούν την τηλεφωνία και όχι την σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δεν έχω voip, προφανώς είναι reserved το 836.

Άλλη ip δεν εμφανίζει, λογικά είναι κρυμμένη, ούτε new wan μπορώ να κάνω. Αν καταφέρω να σκαλίσω και να ανοίξω τίποτα, θα ενημερώσω.

Επίσης δεν είναι για gamers που κυνηγάνε τα ms, νομίζω είμαι +15 στο cs2 με server amsterdam

Δημοσ.

Για αρχή θα φάμε στην μάπα την φόλα router τους μέχρι να μας δώσουν ΟΝΤ, μετά βάζουμε δικό μας router και τέλος!
Τώρα να πληρώνουμε και 7€ την στατική και να είναι shared; εγώ που θέλω να κάνω σίγουρα ΝΑΤ 80+443 (και κάποιες άλλες) για nginx hosting που κάνω σπίτι θα κλαίω μάλλον αν είναι καπαρωμένες από άλλον user.
Με βλέπω να κόβω την στατική γιατί πολλά τα 7€ για shared IP και να παίρνω ένα vm με 4€ και με tailscale vpn να φέρνω την κίνηση από το vm αυτό στα δικά μου services...

Δημοσ.
Just now, comfuzio said:

Τώρα να πληρώνουμε και 7€ την στατική και να είναι shared; εγώ που θέλω να κάνω σίγουρα ΝΑΤ 80+443 (και κάποιες άλλες) για nginx hosting που κάνω σπίτι θα κλαίω μάλλον αν είναι καπαρωμένες από άλλον user.

Αυτό το συμπέρασμα πώς βγαίνει; Η στατική των 7€ δεν θα είναι shared, ακόμα κι αν τη δίνουν με τον περίεργο 1:1 NAT τρόπο που είδαμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...