Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Sarandis said:

7/2 επιθεώρηση, 11/2 πρωί έκαναν όλη την εγκατάσταση μέχρι μέσα, το μεσημέρι ήρθαν άλλοι να βάλουν το router.

Άρα 4 μέρες πήρα για σένα, μια χαρά. Τώρα για μένα το βλέπω λίγο παραπάνω με την καθαρά Δευτέρα μπροστά αλλά όσο έχω υπηρεσίες από starlink δεν με καίει και τόσο, ας πάρει λίγο παραπάνω.
Πιο πολύ τρομάζω με αυτά που βλέπω να σου κάνει σαν υπηρεσία, δεν με παίρνει να έχω κακό connection και ούτε το πιλοτικό είναι δικαιολογία γιατί ναι μεν μέρος της προσφοράς είναι κάποια πάγια δώρο αλλά αν δεν έχεις υπηρεσίες ή είναι τραγικά κακές πρέπει με κάποιον τρόπο να αποζημιώσουν και όχι μείωση παγίου για 2-3 μέρες.
Δεν θέλω και το διπλό ΝΑΤ για να παίξω με το δικό τους CPE και το δικό μου pfSense. Αν spoofάρω την mac address του CPE τους της wan port, με DHCP δεν παίζει; που θα φάω άκυρο; Στο ότι δεν θα έχω tr-069; Αυτό έτσι και αλλιώς θα το κόψω με την πρώτη ευκαιρία.

• Like 1
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, comfuzio said:

Δεν θέλω και το διπλό ΝΑΤ για να παίξω με το δικό τους CPE και το δικό μου pfSense. Αν spoofάρω την mac address του CPE τους της wan port, με DHCP δεν παίζει; που θα φάω άκυρο; Στο ότι δεν θα έχω tr-069; Αυτό έτσι και αλλιώς θα το κόψω με την πρώτη ευκαιρία.

Μιας και το all-in-one CPE τους δεν μπαίνει σε bridge, φαντάζομαι εννοείς με δικό σου XGS-PON ONT/SFP, οπότε το πρώτο βήμα είναι αρχικά να καταφέρει αυτό να κάνει register και να μπει σε λειτουργική φάση με SN spoofing, PLOAM password και ό,τι άλλο χρειάζεται στο XGS-PON.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.

image.png.91a0de39b0b9fdc1f28e154e859cfe71.png

Οκ την Τετάρτη θα έρθουν νωρίς το πρωί, με πήραν και τηλέφωνο καμιά ώρα πριν το viber sms. Θα παίζω άραγε την ίδια μέρα αργότερα; Να δω τι θα κάνω μετά το starlink ως το τέλος του μήνα που πλήρωσα, με βλέπω για load balancing xD

35 minutes ago, infin1tyGR said:

Μιας και το all-in-one CPE τους δεν μπαίνει σε bridge, φαντάζομαι εννοείς με δικό σου XGS-PON ONT/SFP, οπότε το πρώτο βήμα είναι αρχικά να καταφέρει αυτό να κάνει register και να μπει σε λειτουργική φάση με SN spoofing, PLOAM password και ό,τι άλλο χρειάζεται στο XGS-PON.

Έχω το leox που έπαιζα στην cosmote το οποίο είναι spoofable και υπάρχουν guides (όπου δανείστηκα και εγώ και συμπλήρωσα) αλλά έχει 2500mbps οπτικό αν θυμάμαι καλά, σίγουρα θα μπορώ να του περάσω τα info του CPE τους αλλά δεν ξέρω αν θα παίζει με αυτήν την διαφορά σε ταχύτητα και αν παίζει, σίγουρα θα τους χτυπάει στο μάτι να έχουν 10gpbs τα πάντα όλα και 1 στα 2.5.
Δεν έχω 10gbps XGS-PON και ούτε έχω ψάξει να βρω κάτι παρόμοιο με το leox

Βασικά υποθέτω ότι μιλάμε για αυτό: https://www.leolabs.pl/ont-leox-lxe-010x-a.html θα ρωτήσω για τιμή

• Super Moderators
Δημοσ.
47 minutes ago, infin1tyGR said:

Δεν νομίζω ότι θα παίξει ένα GPON ONT.

Ναι δεν πρόκειται, πρέπει να πάρει κάποιος το XGS-PON Leox, το οποίο είναι πεταμένα λεφτά γιατί αργά ή γρήγορα θα δώσουν ξεχωριστό δικό τους ΧGS-PON ONT με 10GbE port.

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, Thresh said:

Ναι δεν πρόκειται, πρέπει να πάρει κάποιος το XGS-PON Leox, το οποίο είναι πεταμένα λεφτά γιατί αργά ή γρήγορα θα δώσουν ξεχωριστό δικό τους ΧGS-PON ONT με 10GbE port.

Το οποίο αργά για μερικούς από εμάς είναι ζημιά βέβαια, όπως και το να μην παίζει σωστά η public ip για ΝΑΤ είτε αυτή είναι στατική είτε δυναμική.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, comfuzio said:

Το οποίο αργά για μερικούς από εμάς είναι ζημιά βέβαια, όπως και το να μην παίζει σωστά η public ip για ΝΑΤ είτε αυτή είναι στατική είτε δυναμική.

Μια χαρα παιζει με DMZ και ΝΑΤ.

Δημοσ.
1 minute ago, Thresh said:

Μια χαρα παιζει με DMZ και ΝΑΤ.

Λέω για το να μην μπορώ να βάλω δικό μου εξοπλισμό πάνω στο ΟΝΤ. Τώρα το πόσο μια χαρά είναι το διπλό ΝΑΤ εκ πείρας όχι δεν είναι μια χαρά αλλά 10 τρομάρες

• Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, comfuzio said:

Λέω για το να μην μπορώ να βάλω δικό μου εξοπλισμό πάνω στο ΟΝΤ. Τώρα το πόσο μια χαρά είναι το διπλό ΝΑΤ εκ πείρας όχι δεν είναι μια χαρά αλλά 10 τρομάρες

Μπορείς να τον βαλεις, απλα δεν θα ειναι στο "100%" των δυνατοτητων. Θα παιζει χωρις προβληματα απο την στιγμη που ειναι με DMZ και σε λιγο καιρο που ειπαν οτι θα φερουν ΟΝΤ θα φυγει το ΖΤΕ και θα παιζει το pfsense κατευθειαν πανω του..

Μπορει στο ενδιαμεσο να ξεκλειδωσουν και το bridge mode.

Δημοσ.
Στις 11/2/2025 στις 9:32 ΜΜ, Thresh είπε

Public IP όχι static, αλλά και πάλι οι περισσότερες IP κάμερες πλέον συνδέονται με server κι έτσι δεν την έχει ανάγκη.

Το θέμα είναι αν δεν θες οι κάμερες να πηγαίνουν στο cloud της εκάστοτε εταιρείας και θες να μην βγαίνουν internet αλλά να είναι στο σπίτι σε δικό τους DVR. Τότε μάλλον έχεις θέμα και χρειάζεσαι στατικ

Δημοσ.
4 minutes ago, ovidius80 said:

Το θέμα είναι αν δεν θες οι κάμερες να πηγαίνουν στο cloud της εκάστοτε εταιρείας και θες να μην βγαίνουν internet αλλά να είναι στο σπίτι σε δικό τους DVR. Τότε μάλλον έχεις θέμα και χρειάζεσαι στατικ

Μπορείς να παίξεις με ZeroTier σε αυτή την περίπτωση, παίζει και πίσω από NAT.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, ovidius80 said:

8 minutes ago, infin1tyGR said:

Μπορείς να παίξεις με ZeroTier σε αυτή την περίπτωση, παίζει και πίσω από NAT.

Ή Tailscale.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/2/2025 στις 4:40 ΜΜ, kostis123 είπε

Εδώ και λίγες ήμερες η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην περιοχή μου, αλλά εχω το εξής πρόβλημα:

Χρησιμοποιώ δικό μου router (Unifi Cloud Gateway Ultra)

Μίλησα με το 214-214-8555 και με ενημέρωσαν ότι η οπτική ινα συνδέετε απευθείας πάνω στον router που παρέχουν δωρεάν, ο οποίος είναι κλειδωμένος και δεν μπορεί να γίνει bridge με τον δικό μου.

Έχει καταφέρει κάποιος από το forum να χρησιμοποιήσει την fibergrid σύνδεση με δικό του router ?
Αυτά που μου είπε ο εκπρόσωπος του τηλ κέντρου ισχύουν ? Πράγματι η οπτική συνδέετε απευθείας στον router και ο router ειναι κλειδωμενος χωρις να μπορεις να τον βαλεις σε bridge mode - ειναι δυνατον ?

Έκανα την αίτηση πρίν 2 μέρες. Ωστόσο επειδή έθεσα αυτά τα θέματα κατέληξα να μιλήσω με level II τεχνικό που φαινόταν οτι το είχε το θέμα . Μου είπε λοιπόν ότι για δικό μου εξοπλισμό θα μου δώσουν ΟΝΤ απλά δεν τα έχουν παραλάβει ακόμα. Οταν μιλησα για Bridged node μου απάντησε οτι δεν γίνεται λογω του firmware. Του απάντησα ότι αυτό που λέει νομικά και τεχνικά δεν στέκει καθώς τεχνικά το ρουτερ που δίνουν έχει αυτή την δυνατότητα και οτι αυτοί σαν admins είναι ικανοί να το κάνουν. Νομικά είναι υποχρεωμένοι να  το κάνουν εφόσον δεν μου παρέχουν ΟΝΤ. Η απάντηση ήταν ότι ως πάροχος δεν μου αρνούνται να έχω το δικό μου εξοπλισμό όπως προβλέπει ο νόμος αλλά το bridge mode δεν έχει ενταχθεί ακόμα στις διαδικασίες τους ως εταιρεία. Του είπα ότι θα προχωρήσω με την σύνδεση και ότι αν στον μήνα  που μεσολαβεί μέχρι την ενεργοποιηση της γραμμής από την αίτηση δεν υπάρχει ΟΝΤ διαθέσιμο θα το απαιτήσω νομικά και προχώρησα στην αίτηση 

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ή Tailscale.

Το ξέρω αλλά δεν θέλω. Θέλω όλες μου οι υπηρεσίες να είναι self hosted. Ξέρω ιδιοτροπία αλλά αυτό είναι

Δημοσ.

Γενικά, όσον αφορά Bridge Mode και CGNAT, όλοι οι αρόχοι του πλανήτη δίνουν τις όποιες δυνατότητες βάσει των δικών τους πολιτικών και δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να τους επιβάλει κάτι πέραν της σύνδεσης. Ειδικά για το CGNAT είναι πλέον παγκόσμιο καθεστώς την τελευταία δεκαετία όπου μόνον επί έξτρα πληρωμής δίδεται σταθερή δημόσια διεύθυνση, ενώ οι απλές είναι πίσω από ΝΑΤ. Απλά μέχρι τώρα στην χώρα μας ήμασταν τυχεροί, αλλά πλέον τείνει να γίνει και σε μας καθεστώς.

Νομικά είναι υποχρεωμένοι να μας παρέχουν απρόσκοπτη σύνδεση στο διαδίκτυο και, αν το επιθυμούμε, με δικό μας εξοπλισμό. Το αν αυτή είναι πίσω από ΝΑΤ ή όχι, είναι καθαρά θέμα δικής τους πολιτικής και όχι κανονιστικού πλαισίου.

Το Bridge Mode επ' ουδενί βοηθά στο CGNAT. Μια χαρά μπορεί να υπάρχει σύνδεση πίσω από ΝΑΤ, με ενεργό το Bridge Mode και δικό μας εξοπλισμό.

1 ώρα πριν, ovidius80 είπε

Το ξέρω αλλά δεν θέλω. Θέλω όλες μου οι υπηρεσίες να είναι self hosted. Ξέρω ιδιοτροπία αλλά αυτό είναι

Μπορείς να στήσεις VPN (π.χ. Wireguard) σε δικό σου hosted server σε κάποια εταιρεία στο διαδίκτυο, οπότε μέσω αυτού να συνδέεσαι απ' έξω στο τοπικό σου δίκτυο. Δεν υπάρχει θέμα ούτε με CGNAT στην σύνδεσή σου ούτε να βγαίνουν οι συσκευές σου εκτός τοπικού δικτύου.

Για όλα υπάρχουν λύσεις, απλά δεν είναι πάντοτε δωρεάν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/2/2025 στις 10:47 ΠΜ, Thresh είπε

Εδώ δεν έχει καλύψει ούτε στο 1/5 του λεκανοπεδίου Αττικής που είναι η περισσότερη πελατεία ανα τμ και θα πάνε επαρχία?

Ισα ισα, επαρχια που ειμαι εγω δεν υπαρχει καν καποιο πλανο για σκαψιμο, οποτε μονο εναερια αν ερθει κατι. Απο ατομα που δουλευουν ΑΔΜΗΕ παντως, ξερω οτι την περνανε απο πυλωνες (και βασικα ψιλο εχει ολοκληρωθει αυτο το σταδιο)

Μακαρι να δωσουν διακλαδωσεις σε καποια μεγαλα μερη συντομα. Εδω που ειμαι, υπαρχει θεμα απο τους κατοικους σχετικα με την ποιοτητα του δικτυου και εχει ενοχληθει ο δημος σχετικα

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...