Προς το περιεχόμενο

Συνδέσεις τουλάχιστον 100/20 Mbps θεωρεί πλέον αποδεκτές η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν διαβαζουν οι δικοι μας που παιρνουν αποφάσεις πρεπει να ξέρουν τι σημαίνει το 100/20 η να το λενε καθαρα 100 down 20 up.

Οι δικοι μας εκαναν την διαίρεση 100/20 και μας δινουν λιγο πανω απο 5 .... Και θα μας λένε ειμαστε πανω και απο την Αμερική

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Παντως όντως το 100/20 πρεπρι να ειναι το ελάχιστο πλέον

Επεξ/σία από kinitos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στην ελλάδα πρεπει να οριστεί πλεον σαν μινιμουν το 50/10. βεβαια μολις προσφατα αποκτήσαμε ρουτερ παροχου που πιανει σημα μεχρι το μπανιο οπότε εχουμε δρομο ακομα. 

19 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

στην ελλάδα πρεπει να οριστεί πλεον σαν μινιμουν το 50/10. βεβαια μολις προσφατα αποκτήσαμε ρουτερ παροχου που πιανει σημα μεχρι το μπανιο οπότε εχουμε δρομο ακομα. 

Εγώ περιμένω ακόμη τον διπλασιασμό που υποσχέθηκαν λολ  ναι οκ όπου είναι τεχνικά εφικτό είπαν για να έχουν μια πασπαρτού δικαιολογία για να το βάλουν μόνο εκει που θέλουν για να πουν ότι το έχουν κάνει κάπου. Είμαι 10 μέτρα απο καμπίνα FTTC έχω 2 συνδέσεις 50 VDSL αλλά υπάρχουν πόρτες και για άλλους (άρα δεν χρησιμοποιώ το 100% του bandwidth που πάει στην καμπίνα) το καταλαβαίνω αυτό 1) ρωτώντας τον οτε παίζοντας το πελάτης που ενδιαφέρεται 2) αν βάλω γειτονικούς αριθμούς τηλεφώνου βγάζει διαθεσιμότητα VDSL 50 3) πρόσφατα έχει βάλει ένας γείτονας 50άρα και πριν κάνει αίτηση αλλά και εφού ήδη του "ήρθε" η 50άρα τα "1" και "2" είχαν γίνει και γίνανε και μετά απο την δική συνδρομή και περίμενα μήνες για διπλασιασμό προτού αυτός κάνει κάτι. 

3 hours ago, BadIronTree said:

Και εγώ πήγα από 1 upload με ΟΤΕ 10+ χρόνια σε Starlink με 15-20 minimum 40-70 MAX  upload και ένοιωσα άνθρωπος... τώρα χαλιέμαι που έχω 5 upload στην δουλεια :D  

Δουλεύει καλά? Υποθέτω είσαι σε αγροτική περιοχή?

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω που τα λεμε παντως 100Mbps δεν ειναι και η τρελη ταχυτητα που ηταν καποτε. Κανονικα θα επρεπε να ηταν το standard στις μερες μας. Η inalan ηδη διπλασιασε τις ταχυτητες!

image.png.424fd90bd6a4fb4e29a0badfb09ae707.png

Επεξ/σία από nick_corobos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Και για να καταλάβεις ακόμη καλύτερα τον βαθμό της Σαπίλας όταν λένε οι Αμερικάνοι  να βάλουν 100/20 ελάχιστον εννοούν ελάχιστο

Δηλαδή οι ΗΠΑ είναι μια αχανής έκταση με ερήμους βουνά κτλ ΕΚΕΙ θα ειναι το ελάχιστον. 

Στις πόλεις και τριγύρω απο αυτές εδώ και χρόνια έχουν 1gbps για την πλάκα τους! 

Δες και την άλλη πλευρά όμως: Στις ΗΠΑ υπάρχουν περιοχές που αντιπροσωπεύουν το 6% των νοικοκυριών(!) που δεν έχουν καθόλου broadband και μπαίνουν με δορυφόρο ή 56Kbps (εξού και η επιχειρηματική ευκαιρία για παρόχους τύπου Starlink). Μερικές περιοχές στις ΗΠΑ δεν έχουν καν σταθερή γραμμή.

Μετά υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που έχουν μόνο έναν μονοπωλιακό ISP, συνήθως Comcast Cable ή κάτι παρόμοιο, ο οποίος φυσικά τους το βαράει στα αυτιά χωρίς να παρέχει κάτι ιδιαίτερο σε πραγματικές ταχύτητες.

Ας δούμε λοιπόν και τα καλά της Ελλάδας: Λόγω του πρώην μονοπωλίου του ΟΤΕ έχουμε ένα δίκτυο που καλύπτει όλη την Ελλάδα (ναι, όπως την καλύπτει, σημασία έχει ότι δεν μένει κανείς απ' έξω), και με το local loop unbundling ("απελευθέρωση τηλεπικοινωνιών") δεν πληρώνουμε 100€ το μήνα σε μονοπωλιακούς παρόχους για μέτριο cable internet, ούτε έχουμε τίποτα τρισκατάρατα data caps.

Αν θες να συγκρίνεις με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εντάξει, αλλά όχι με το αποτυχημένο μοντέλο των ΗΠΑ!

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 11
  • Thanks 3

5 ώρες πριν, atrigane είπε

Εδώ 50ρα. 4-12 πιάνουμε, ανάλογα τα κέφια τους. Με 5-30 αποσυνδέσεις την ημέρα. Πάλι ανάλογα τα κέφια τους. Αυτά.

Καλό είναι να ζητήσεις επίσκεψη από τεχνικό να ελέγξει την γραμμή σου και την εσωτερική σου καλωδίωση. 

7 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Εγώ περιμένω ακόμη τον διπλασιασμό που υποσχέθηκαν λολ  ναι οκ όπου είναι τεχνικά εφικτό είπαν για να έχουν μια πασπαρτού δικαιολογία για να το βάλουν μόνο εκει που θέλουν για να πουν ότι το έχουν κάνει κάπου. Είμαι 10 μέτρα απο καμπίνα FTTC έχω 2 συνδέσεις 50 VDSL αλλά υπάρχουν πόρτες και για άλλους (άρα δεν χρησιμοποιώ το 100% του bandwidth που πάει στην καμπίνα) το καταλαβαίνω αυτό 1) ρωτώντας τον οτε παίζοντας το πελάτης που ενδιαφέρεται 2) αν βάλω γειτονικούς αριθμούς τηλεφώνου βγάζει διαθεσιμότητα VDSL 50 3) πρόσφατα έχει βάλει ένας γείτονας 50άρα και πριν κάνει αίτηση αλλά και εφού ήδη του "ήρθε" η 50άρα τα "1" και "2" είχαν γίνει και γίνανε και μετά απο την δική συνδρομή και περίμενα μήνες για διπλασιασμό προτού αυτός κάνει κάτι. 

Το αν είναι εφικτό η όχι να γίνει διπλασιασμός δεν έχει να κάνει με το bandwidth. Αν δεν σου βγάζει διαθεσιμότητα 100 mbps μην περιμένεις διπλασιασμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω και δυο χρόνια περίπου στην Άνοιξη Αττικής που έγινε αναβάθμιση απο ΟΤΕ, η Wind παίζει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα 190/20. Βρίσκομαι περίπου 100 μέτρα απο το καφαο όπου έχουν φέρει οπτική ινα 😉. Εγω βεβαια συνδέομαι με χαλκό. Ο ρούτερ κλειδώνει στα 300/60... Βεβαια στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν πολλές περιοχές που δεν ξεπερνάνε τα 20-30Mbps download... Σημεία των καιρών...🙃💫

Πάντως για να μην μιζεριάζουμε συνέχεια, γίνονται αναβαθμίσεις σε όλη την Ελλάδα. Με τους ρυθμούς αυτούς σε 3-4 χρόνια θα φτάσει η οπτική ίνα σε κάθε σπίτι (FTTH) και σε ταχύτητες που θα φτάνουν το 1GBps... Τι, όχι? 😮

Παρεπιμτόντως σε μια φίλη που μένει στην Αγγλία, σε μια πόλη μία ώρα απο Οξφόρδη, της έκανε πρόταση ο πάροχος στο internet να αναβαθμίσουν την οπτική ινα, απο τα 200/20 σε 1Gbps με 10 λίρες επιπλέον... 

13429797520.png 

Επεξ/σία από panos279

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...