herculesstrat Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Κάποτε με δύο χιλιάρικα εισόδημα στο σπίτι ζούσαμε άνετα, τώρα πια τα πράγματα είναι δύσκολα πολυ. Οι περισσότεροι ναι περνάνε δύσκολα αλλά αρκετοί έχουν έστω 1-2 σπίτι είτε χωράφια είτε κάτι να παράγουν εισόδημα. Δηλαδή αν δεν έχεις τίποτα από αυτά τι κάνεις; Ζεις πραγματικά χειρότερα και από τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου. Έχουμε καπιταλισμό χωρίς να έχουμε κάποια από τα καλά του. Εγώ ας πούμε δίνω τρίτη φορά πανελλήνιες γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να περάσω σε άλλη πόλη και δε μου δίνεται αυτή η δυνατότητα, Μην ακούσω τώρα ανοησίες του στυλ το πανεπιστήμιο δε σου δίνει χρήματα κλπ, Δεν έχω καν το εισόδημα να κάνω δική μου επιχείρηση δεν έχω καν τα κονέ να προσληφθώ σε μια καλή θέση Δεν έχω ούτε δικές μου πηγές εισοδήματος. Είναι πάρα πολλές φορές που απλά βγαίνω με τους φίλους μου με ένα Hell Που κάνει 0,70€ Ώστε να μην επιβαρύνω την οικογένειά μου Και πολλές φορές μάλιστα δεν μπορώ να ακολουθήσω τους φίλους μου σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Δεν έχω άδεια οδήγησης γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να δώσω 500 € μαζεμένα να βγάλω δίπλωμα Και η κοπέλα μου με παράτησε. Για ντύσιμο να μην το συζητήσω τρεις μαύρες μονόχρωμες μπλούζες έχω και ένα τζιν μόνο και πάρα πολλές φορές λόγω της εμφάνισης μου παρεξηγιέμαι. Κάθε καλοκαίρι έκανα κάποιες οικονομίες μάζευα χρήματα να πάρω έστω ένα ζευγάρι παπούτσια είτε πιο καλά ρούχα τώρα πια αυτό το πράγμα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Γενικά η ακρίβεια έχει χτυπήσει περισσότερο και στην κοινωνική μου ζωή παρά στην οικονομική, Δε θυμάμαι πολλά πράγματα από παλιά αλλά θυμάμαι ότι και σε ταβέρνες πήγαινα με τους γονείς μου και βόλτες κάναμε τώρα πια κανείς μας δεν έχει κοινωνική ζωή. Μπορεί να ακούγεται γελοίο αλλά η έλλειψη κοινωνικής ζωής χτυπάει άσχημα στην ψυχική υγεία. Εννοείται προσπάθησα να βρω δουλειά αλλά δεν με πήρανε πουθενά ζητανε εμπειρία και καλή εξωτερική εμφάνιση. Στην τελευταία συνέντευξη που πηγα μου είπανε 8ωρο με 350€/μήνα μισά ένσημα γιατί δεν έχω εμπειρία. Μπορεί η Ελλάδα να είναι μια πολυ ομορφη χώρα αλλά νιώθω πως ζω σε μια απ τις χειρότερες της Ευρώπης. 2
Bourdoulas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Με 2000 ευρώ εισόδημα αυτό που περιγράφεις δεν υπάρχει
herculesstrat Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Αν σκεφτείς ενοίκιο 400€, ρεύμα ήρθε 700€ με έκπτωση αέριο ήρθε 1000€, και 5 άτομα στην οικογένεια ναι δεν βγαίνεις
basilis_k6 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 γιατί εχεις 3 μαυρες μπλόυζες? εγω εβγάλα ολο το γυμνάσιο λύκειο με 2. εσεις οι νεοι ειστε αχάριστοι....
SabotazNic Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Εχουμε πολλους υπαλληλους, με τους περισσοτερους να μην εχουν τα προσοντα. Αυτο ειναι το προβλημα
tzotzo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν απαραίτητα η φτώχεια πάει πακέτο με την ανυπαρξία κοινωνικής ζωής. Και Βενεζουέλα και Τουρκία που επισκέφθηκα πρόσφατα οι άνθρωποι έχουν ζωή. Παρέες βόλτες επικοινωνία και κυρίως χαμογελούν. Ρώτησα αν πάρθηκαν μέτρα από την κυβέρνηση της Τουρκίας, στο κομμάτι του επισιτισμού, και μου απάντησαν χαρακτηριστικά πως ο ένας βοηθούσε τον άλλο, και πως δεν περίμεναν τα ψίχουλα της κυβέρνησης. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα εκεί, υπάρχει εκμετάλλευση υπάρχει όμως και το αίσθημα της αλληλεγγύης. Ισχυει πως κάποτε κάθε μέρα ήμασταν και σε άλλο σπίτι με άλλη παρέα και πλέον δεν βρίσκεις άνθρωπο να σηκώσει το τηλέφωνό. Νομίζω όμως πως εκτός από το οικονομικό, που παίζει έναν Χ ρόλο, σημαντικό κομμάτι είναι η αντίληψη του ατομικισμού που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Θα πρότεινα να βρεις μια τετράωρη δουλειά σε κάνα βενζινάδικο ή καφετερια ώστε να μπορεις να είσαι ψιλοανεξαρτητος. Ακόμα θα σε συμβούλευα να δεις μήπως φροντίσεις τον εαυτό σου στο κομμάτι του ψυχισμού σου. Φιλικά πάντα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από tzotzo
Προτεινόμενες αναρτήσεις