Προς το περιεχόμενο

Επιλογή ηχείου

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αν αντικαθιστούσες τα r1700bt με τα r2750db, θα τα έβαζες στην ίδια θέση, όπως είχες τα r1700bt. Δεν καταλαμβάνουν τόσο μεγαλύτερο εμβαδό, από 5-6 πόντους παραπάνω μόνο σε πλάτος και βάθος. Είναι αρκετά ψηλότερα, όμως.

Αν είναι για άλλη θέση, οι βάσεις είναι χρήσιμες πρώτα από όλα για αισθητικούς λόγους (δείχνουν άχημα στο πάτωμα στους περισσότερους) και για να μην μεταφέρουν στερεόφερτο θόρυβο όσοι έχουν γείτονα σε από κάτω όροφο. Επίσης μειώνουν τη σκόνη που κάθεται στα ηχεία.

Δεν εννοω τοσο για stand επιδαπεδια, οσο επιτραπεζια (τα κλασικα παραλληλογραμμα που ισα ισα τα σηκωνουν). Διαβασα αυτο το σχολιο στο σκρουτζ (1η αξιολογηση)

image.png.098773c00c389db01cdc1bb8c71899e1.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν εννοω τοσο για stand επιδαπεδια, οσο επιτραπεζια (τα κλασικα παραλληλογραμμα που ισα ισα τα σηκωνουν).

Ούτε που πήγε το μυαλό μου ότι θα θέλει κανείς να βάλει σταντ επιτραπέζια και να χάσει την σύζευξη που δημιουργείται με το ημιεπίπεδο και προσφέρει μέχρι 6dB δωρεάν στις χαμηλές συχνότητες. Στις χαμηλές ούτως ή άλλως ακούς το δωμάτιο, οι αναδιπλώσεις που δημιουργεί είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές λόγω σύζευξης με το γραφείο. Ο ήχος αλλάζει πολύ ανάλογα με το ποια ακριβώς θέση τοποθετούνται τα ηχεία και αν έχεις την πολυτέλεια να δοκιμάσεις έστω λίγο διαφορετικές θέσεις, μπορεί να εξομαλύνεις λίγο και την επίδραση του δωματίου. Το αν χρειαστείς τελικά σταντς δεν μπορω να στο προβλέψω από πριν για να τα παραγγείλεις μαζί. Εγώ θα τα έβαζα πάνω στο γραφείο χωρίς σταντ σίγουρα πάντως και θα τα έφερνα με eq. Ειδικά αν έχει και η  κονσόλα σου eq, μπορείς να πετύχεις πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς να παιδευτείς.

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Διαβασα αυτο το σχολιο στο σκρουτζ (1η αξιολογηση)

Μου ακούγεται κάπως audiophile η συγκεκριμμένη αξιολόγιση, ενώ τα ηχεία για τα οποία πλήρωσε δεν είναι audiophile. Τα έχω προτείνει σε ένα νήμα το οποίο ξεκίνησε από αναζήτηση ντεσιμπελάτων ηχείων, το κόστος μπήκε στην εξίσωση σε δεύτερο χρόνο και η ποιότητα σε τρίτο.

Αν όντως σου λείπουν μερικά ντεσιμπέλ, θα τα βρεις καλή αναβάθμιση, καθώς έχουν πολύ ανώτερη δυναμική απόκριση όχι μόνο στις χαμηλές, αλλά και στα μεσαία. Η συχνοτική τους απόκριση είναι δευτερεύουσα. Αν φυσικά δε σου αρέσει out of the box (δεν το ξέρεις μέχρι να τα ακούσεις στο χώρο σου), ακόμα και χειρότερη να είναι από αυτών που έχεις τώρα, διορθώνεται μέσω EQ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αν όντως σου λείπουν μερικά ντεσιμπέλ, θα τα βρεις καλή αναβάθμιση, καθώς έχουν πολύ ανώτερη δυναμική απόκριση όχι μόνο στις χαμηλές, αλλά και στα μεσαία.

Ναι είδα αυτό το vs και συμφωνώ ότι κάπως πνίγεται ο ήχος στα r1700. Θα το σκεφτώ λιγάκι μιας και έχω ήδη τα edifier c2xd που κάθονται. 

Πάντως, μένω πιστός στην μάρκα και ανεβαίνω σιγά σιγά 😂. Αν τα έριχνα εξαρχής στα καλά, δεν θα ψαχνιόμουν τώρα. 

Κονσόλα δεν έχω (αν υπάρχει καμία καλή νορμάλ σε Budget, why not), έχω την soundblaster g6. Να τα βάλω πάνω λες ή απευθείας στο pc? (gigabyte x570 ultra για να δεις specs κάρτας ήχου) 

Επίσης, γνωρίζεις αν μπορώ να πάρω το μπάσο από τα c2xd και αν μπορώ να τα συνδέσω πάνω στα r2750? Με προέκταση έλεγα πίσω από τον καναπέ. Είναι με 3.5" Jack. Φαντάζομαι σε κονσόλα θα μπορώ. 

Επεξ/σία από SabotazNic

8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Εγώ θα έλεγα να πας σε ένα BT για μεγαλύτερη ευελιξία πχ το βάζεις κάπου χωρίς καλώδια και με το κινητό τσακ μπαμ profit :P 

Αν υπάρχει το χρήμα 

https://www.skroutz.gr/s/25466998/JBL-Ηχείο-με-λειτουργία-Karaoke-PartyBox-310-σε-Μαύρο-Χρώμα.html

(240 watt :P ) 

Αλλιώς κάτι σε πιο οικονομικό (κανονικά ειναι πιο φθηνό ~140 ευρώ κάνει αλλά το πουλάνε μόνο αμέρικα, στο link όμως τα βάζουν όλα μέσα αυτή ειναι η τελική τιμή δηλαδή δεν πληρώνεις κάτι extra ) 

https://www.ubuy.com.gr/en/product/1MVA7SFI-ion-pathfinder-280-all-weather-speaker-with-premium-wide-angle-sound

Κάτι σε λίγο πιο φθηνό 

https://www.ebay.de/itm/115456455602?hash=item1ae1bdb3b2:g:pEgAAOSw4ApixYAC

P.S τι φάση θα ειναι το playlist ? :P  

P.S 2 Ασχέτου playlist αν τελικά πάρεις μια απο τις επιλογές που προτείνω βάλε να παίξει αυτό στο φουλ (γιατί πιστεύω ότι ειναι το πλέον σίγουρο κομμάτι που δεν θα αρέσει σε κάποιον που ακούει τραπ :P  ) 

Βασικά απο εδώ παίξτο γιατί το βίντεο απο πάνω ειναι λίγο σάπιο το bitrate :P 

https://music.youtube.com/watch?v=VImp5EcN5TQ&list=RDAMVMVImp5EcN5TQ

ΛΑΛΙΩΤΗΣ APPROVES αλλά δε θα τους δώσω κουλτούρα, μόνο φρίκη και πόνο

43 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κονσόλα δεν έχω (αν υπάρχει καμία καλή νορμάλ σε Budget, why not),

Παρανόηση, ζητάω συγγνώμη, @SabotazNic. Αναφερόσουν σε gaming console. Τώρα κατάλαβα. Δε είναι απαραίτητη.

47 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Να τα βάλω πάνω λες ή απευθείας στο pc? (gigabyte x570 ultra για να δεις specs κάρτας ήχου) 

Είναι στην υλοποίηση η ποιότητα της onboard κάρτας ήχου. Όλα τα chipάκια της realtek είναι πολύ καλά. Δε βγαίνει συμπέρασμα από τα προσπέκτους. Θα πρέπει να είναι πολύ καλές και οι δύο κάρτες ήχου σου. Αν υπάρχουν διαφορές θα δυσκολευτείς να τις εντοπίσεις με το αυτί.

51 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Επίσης, γνωρίζεις αν μπορώ να πάρω το μπάσο από τα c2xd και αν μπορώ να τα συνδέσω πάνω στα r2750?

Δε νομίζω ότι μπορείς. Και να μπορούσες δε θα ακουγόταν καθόλου καλά, ειδικά σε απόσταση με τα δορυφόρια ακόμα χειρότερα. Εκτός και αν σου αρέσει τελείως bassheavy, δε θα χρειαστείς sub με τα r2750.

Έχουν διαφορετικό μπάσο από τα r1700 σου. Το μπάσο τους ακούγεται λιγότερο σωστό, αλλά κατεβαίνουν χαμηλότερα και συνολικά ακούγονται σαν αυτό που είναι: κάπως μεγαλύτερα και κάπως ακριβότερα ηχεία. Δεν είμαι σίγουρος αν το ακούς αυτό που λέω στο ντέμο που έβαλες.

Αν βάλω και γω δυο βίντεα από το σαφώς ανώτερο Kali Audio IN-8 από το ίδιο κανάλι youtube. Δυστυχώς είναι και τα 2 vs δίδρομων, ελαφρότερα φτηνότερων ηχείων και αδικούνται από τη σύγκριση. Όλων τα low woofer είναι οχτάιντσα, αλλά το Kali Audio είναι τρίδρομο και μάλιστα με ομοαξονικό mid+twitter το οποία αυξάνει πολύ την ποιότητά του.

Το πρώτο είναι vs του Adam Audio T8V με το πανάκριβο twitter του:

Το δεύτερο είναι vs Yamaha HS8:

Τα δίνει τζάμπα η Kali Audio γιατί φτιάχνει ακόμα όνομα. Σε λιγότερο από 5 χρόνια οι τιμές τους θα είναι άπιαστες.

12 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αν βάλω και γω δυο βίντεα από το σαφώς ανώτερο Kali Audio IN-8 από το ίδιο κανάλι youtube. Δυστυχώς είναι και τα 2 vs δίδρομων, ελαφρότερα φτηνότερων ηχείων και αδικούνται από τη σύγκριση. Όλων τα low woofer είναι οχτάιντσα, αλλά το Kali Audio είναι τρίδρομο και μάλιστα με ομοαξονικό mid+twitter το οποία αυξάνει πολύ την ποιότητά του.

Το πρώτο είναι vs του Adam Audio T8V με το πανάκριβο twitter του:

Το δεύτερο είναι vs Yamaha HS8:

Τα δίνει τζάμπα η Kali Audio γιατί φτιάχνει ακόμα όνομα. Σε λιγότερο από 5 χρόνια οι τιμές τους θα είναι άπιαστες.

Εγώ δεν βλέπω (sound pressure) ούτε την ακούω άδικη την σύγκριση τα yamaha είναι σαφώς ανώτερα το ίδιο και τα adam 

Βέβαια δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα απο κοντά έχω ακούσει τα yamaha και τα adam όμως και δεν νομίζω να τα πιάνει ειδικά κρίνοντας αποτι άκουσα απο το youtube και απο τα sound pressure γραφήματα.

Επίσης έχω ακούσει αρκετούς να παραπονιούνται ότι έχουν ένα hissing τα ηχεία που ειναι αρκετά κακό ειδικά για την τιμή τους τα yamaha ας πούμε είναι κρύσταλλο (καλά ειναι και το benchmark για monitor ηχείο θα πρέπει να πας πολύ πιο πάνω στην τιμή για να έχεις ελάχιστη διαφορά απο τα yamaha) 

Τέλος δεν νομίζω να τα δίνει τζάμπα ακριβώς το αντίθετο τα βγάζει υπερκοστολογιμένα για να βγάλει κέρδος και όνομα στην audiophile πιάτσα δεν είναι καν κανονικά τρίδρομα που ειναι αρκετά δύσκολο να κάνεις καλά τρίδρομα πατέντα ειναι έχουν τα μεσέα ενωμένα με τα ψηλά απο πλευράς driver και απλά τα domes δεν ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί άνοιξαν τρύπα σε αυτό των μεσέων απο όπου στο κέντρο βγάζει ηχο το dome των ψηλών. 

• Like 1

Στις 23/7/2022 στις 2:31 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Εγώ δεν βλέπω (sound pressure) ούτε την ακούω άδικη την σύγκριση τα yamaha είναι σαφώς ανώτερα το ίδιο και τα adam

Χαίρομαι πολύ που διαφωνείς, @Dr_Pepper. Δεν βλέπω, ούτε ακούω τον τρόπο με το οποίο συμβαίνει αυτό όμως.

Επίσης έχω ακούσει αρκετούς να παραπονιούνται ότι έχουν ένα hissing τα ηχεία που ειναι αρκετά κακό ειδικά για την τιμή τους τα yamaha ας πούμε είναι κρύσταλλο (καλά ειναι και το benchmark για monitor ηχείο θα πρέπει να πας πολύ πιο πάνω στην τιμή για να έχεις ελάχιστη διαφορά απο τα yamaha) 

Κατ' αρχάς και γενικά μιλώντας, από ένα ή δύο σχόλια στο amazon ή το skrutz για φύσημα στα ηχεία δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα ότι αυτός είναι εγγενής θόρυβος του ενισχυτή και όχι αποτέλεσμα βρόμικου ρεύματος στην εγκατάσταση του χρήστη. Τέτοια σχόλια αν δεν ήταν πολλά θα τα αγνοούσα.

Παρόλα αυτά δεν αποκλείω το γεγονός τα ΗS8 να έχουν ποιοτικότερους (αλλά και μικρότερους ενισχυτές). Η yamaha είναι ίσως ο παλιότερος κατασκευαστής (και) ενισχυτών που έχει επιβιώσει. Επίσης δεν αποκλείω τα IN-8 να είχαν παραπάνω φύσημα στην v1 τους και να είναι η βασική διαφορά με την πιο πρόσφατη v2.

Τέλος δεν νομίζω να τα δίνει τζάμπα ακριβώς το αντίθετο τα βγάζει υπερκοστολογιμένα για να βγάλει κέρδος και όνομα στην audiophile πιάτσα

Αυτή σου η δήλωση δε νομίζω ότι βγάζει νόημα. Ή τα δίνει για μεγάλο κέρδος ή τα δίνει για μικρό ούτως ώστε να δουλέψει word of mouth και όπως είχες την ευκαιρία να ακούσεις τα yamaha, να έχεις μια παραπάνω ευκαιρία να ακούσεις και αυτά.

δεν είναι καν κανονικά τρίδρομα που ειναι αρκετά δύσκολο να κάνεις καλά τρίδρομα πατέντα ειναι έχουν τα μεσέα ενωμένα με τα ψηλά απο πλευράς driver και απλά τα domes δεν ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί άνοιξαν τρύπα σε αυτό των μεσέων απο όπου στο κέντρο βγάζει ηχο το dome των ψηλών. 

Εδώ είσαι τελείως λάθος, εάν μου επέτρεπες. Μοιάζει σα να περιγράφεις μεγάφωνο διπλού κώνου (έχουν τα μεσέα ενωμένα με τα ψηλά απο πλευράς driver), αλλά σε αυτά οι δύο κώνοι δεν είναι ανεξάρτητοι. Από τη στιγμή που η τρύπα στην οποία αναφέρεσαι υπάρχει, δεν είναι δυνατόν να μη φιλοξενεί ξεχωριστό πηνίο φωνής. Για τους μαγνήτες που οδηγούν τα δύο αυτά πηνία φωνής τώρα τα μαγνητικά τους πεδία ίσως επιρρεάζονται και αν συμβαίνει λαμβάνεται υπ'όψιν, πάλι όμως αποκλείεται τα δύο πηνία φωνής να οδηγούνται από έναν ενιαίο και ομοιογενή μαγνήτη. Το αποτέλεσμα θα ήταν σκατά και δε θα ασχολούταν κανένας μαζί τους. H πατέντα την οποία έχουν κάνει είναι παλιά και ονομάζεται αξιοποίηση ομοαξωνικών μεγαφώνων. Απορρίπτεται από τους σχεδιαστές ηχείων πάρα πολύ συχνά, αλλά μόνον λόγω κόστους.

Επίσης τρίδρομο είναι και το crossover τους, φαίνεται από τα FR διαγράμματα, όπου έχουν ακόμα πιο ομαλή απόκριση από ότι τα άλλα δύο, στις περιοχές γύρω από τα crossover τους. Δεν βλέπω να αμφισβητείς αν εκείνα είναι πραγματικά δίδρομα.

Βέβαια δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα απο κοντά έχω ακούσει τα yamaha και τα adam όμως και δεν νομίζω να τα πιάνει ειδικά κρίνοντας αποτι άκουσα απο το youtube και απο τα sound pressure γραφήματα.

Αν τα έχεις ακούσει σε στούντιο επαγγελματικό, λάβε υπόψιν ότι για οικιακή χρήση για την οποία κάνουμε λόγο, εκεί δε θα ακούγεται η on-axis απόκριση όπως αυτές που δίνουν οι κατασκευαστές και βλέπουμε στα review, αλλά λόγω του ότι οι αντανακλάσεις αποσβαίνονται πολλές φορές λιγότερο, το ακουστικό αποτέλεσμα θα πλησιάζει περισσότερο την out-of-axis/power band απόκριση. Tο οχτάιντσο για να μην κελαϊδάει περισσότερο on-axis από ότι off-axis θέλει κροσάρισμα στα 550Ηz και κάτω για audiophile (<0.5dΒ απόκλιση) και στα 650-950Ηz για hi-fi (1.0-1.5dB απόκλιση). Από εκεί μέχρι τα 2kHz που τα κόβουν η Yamaha και η Adam είναι μια οκτάβα δρόμος, έχουμε μπει σε τακτικές επαγγελματικού ήχου (SPL ασχέτως ποιότητας και ομοιογένειας) και η απόκλιση on/off axis ξεπερνά τα 8.5dB. Αποτέλεσμα των προηγούμενων είναι ότι δεν έχουμε απλά ένα μεγάλο βύθισμα στα 2Kz και την οκτάβα γύρω τους, αυτό θα διωρθώνονταν με EQ, αλλά ότι ακούς άλλο πράγμα στη μία γωνία ενός καναπέ και άλλο στην άλλη. Άρα δεν λένε ψέματα οι κατασκευαστές τους ότι είναι σχεδιασμένα για χρήση nearfield monitor σε επαγγελματικό στούντιο.

Τα Kali IN-8 το ξεπερνούν αυτό αξιοποιόντας ξεχωριστό μεσαίο και κροσάροντας woofer-mid στα 280Hz. Το τεράιντσο επιτρέπεται να κροσαριστεί πιο ψηλά (μισή διάμετρος = διπλάσια συχνότητα crossver για ίδια απώλεια πιστότητας). To δεύτερο crossover point τους μεταξύ mid-high στα 2.8KΗz με 3dB απόκλιση κατευθυντικότητας, παρόλο που δεν είναι ούτε audiophile, ούτε καν hi-fi, είναι πολύ πιο μαζεμένο και το καθιστά πολύ πιο κατάλληλο για περισσότερες χρήσεις όπως hi-fi, αλλά και ολιγομελείς μαζώξεις. Δεν είναι αυστηρά και αποκλειστικά για nearfield σε επαγγελματικό στούντιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/7/2022 στις 1:57 ΜΜ, SabotazNic είπε

Δεν εννοω τοσο για stand επιδαπεδια, οσο επιτραπεζια (τα κλασικα παραλληλογραμμα που ισα ισα τα σηκωνουν). Διαβασα αυτο το σχολιο στο σκρουτζ (1η αξιολογηση)

Τα stand χρειάζονται για δύο λόγους. Πρώτον, για να μην υπάρχει συντονισμός με το γραφείο. Δεύτερον, για να μην ενισχύονται άσκοπα οι μεσοχαμηλές νότες και ακούγεται ο ήχος μπουκωμένος σαν να βγαίνει από πηγάδι ή σωλήνα(εξαρτάται και από το ηχείο βέβαια). Αυτό δηλαδή που περιγράφει ο άλλος στην αξιολόγηση σαν μπάσο από το γραφείο που σε πλημμυρίζει και δεν είναι καλό.

Σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις "δωρεάν μπάσο" από το γραφείο υπό την έννοια της αύξησης του εύρους των συχνοτήτων. Δηλαδή ηχείο που ζορίζεται μετά τα 70Hz ΔΕΝ θα φτάνει χαμηλότερα(π.χ. 40Hz) επειδή το έβαλες πάνω σε γραφείο. Μόνο περιττές μεσοχαμηλές θα πάρεις.

Audiophile λέμε γενικά τα καλής πιστότητας ηχεία. Δεν έχει σημασία το marketing λοιπόν αλλά αντικειμενικοί παράγοντες. Αντικειμενικές αξιολογήσεις ηχείων που εμφανίζουν υψηλή στατιστική συσχέτιση με αυτό που λέμε αντιληπτή ποιότητα βρίσκεις εδώ:

https://pierreaubert.github.io/spinorama/

Σχετικά με τον TS η μόνη απάντηση είναι επαγγελματικά ηχεία τύπου κόρνας(σαν αυτά στις εκδηλώσεις) αν τα θέλει αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Αν θέλει και ποιότητα, αφότου διώξει τον γείτονα, θα πληρώσει πάρα πολλά.

Επεξ/σία από pirmen56

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...