Lucifer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, έχει έρθει ένας καινούριος γείτονας που όποτε δε του ουρλιάζει η γκόμενά του, χαλαρώνει ακούγοντας τραπ στη διαπασών. Αναζητώ ένα αυτόνομης τροφοδοσίας ηχείο που μπορεί να ραγίσει σοβά, να προκαλέσει βλάβες στο DNA και να αποδίδει καλά μπάσα. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει το playlist. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, Lucifer είπε Αναζητώ ένα αυτόνομης τροφοδοσίας ηχείο Εννοείς αυτοενισχυόμενο να υποθέσω; Χωρίς ξεχωριστό ενισχυτή και επιπλέον καλώδια δηλαδή; 8 λεπτά πριν, Lucifer είπε έχει έρθει ένας καινούριος γείτονας Ποια είναι η σχετική του θέση και απόσταση ως προς το δικό σου σπίτι/διαμέρισμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, PC_Science_Lefkada είπε Εννοείς αυτοενισχυόμενο να υποθέσω; Χωρίς ξεχωριστό ενισχυτή και επιπλέον καλώδια δηλαδή; Ποια είναι η σχετική του θέση και απόσταση ως προς το δικό σου σπίτι/διαμέρισμα; Ακριβώς, δε θέλω να μπλέξω με έξτρα ενισχυτές. Καλώδια, είσοδοι, συνδεσιμότητα κτλ δε με νοιάζουν, απλώς ό,τι έχω από ηχοσυστήματα/στερεοφωνικά κτλ δε νοιώθω πως μου αρκούν αναφορικά με την έντασή τους. Όσο για τη θέση είναι στο ίδιο επίπεδο, απέναντι στο δρόμο στα 6,7 μέτρα; Δεν παρεμβάλλεται τίποτα ανάμεσα στις βεράντες μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μετά μου λένε εμένα να ηρεμήσω στο θέμα με τα φώτα αυτοκινήτων που έχω ανοίξει. Μήπως υπάρχει κάνα κενό διαμέρισμα? Να στείλει ο @Rapladaka αυτόν που παίζει μπουζούκι. Budget? Έχω τα edifier 1700bt και ακούγονται αρκετά δυνατά. Έχουν και bt για να μην μπλέξεις γενικά με καλώδια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, Lucifer είπε Όσο για τη θέση είναι στο ίδιο επίπεδο, απέναντι στο δρόμο στα 6,7 μέτρα; Ίδιο επίπεδο είναι καλό. Για όσους δε θα λάβουν μέρος άμεσα στο loudness balcony war τουλάχιστον. Θα ενοχληθούν λιγότερο από άλλα πιθανά σενάρια. Τα 6-7 μέτρα δεν είναι τόσο πολλά, θα σου βρω μια εγκυημένη λύση σε μη αστρονομικό κόστος. Το ηχείο αυτό τι σκοπεύεις να το κάνεις αφότου θα έχει ολοκληρωθεί (με οποιαδήποτε πιθανή έκβαση) ο πόλεμος; Θα το κρατήσεις μάλλον για να ακούς ή θα το πουλήσεις/χαρίσεις; 53 λεπτά πριν, Lucifer είπε Αναζητώ ένα αυτόνομης τροφοδοσίας ηχείο που μπορεί να ραγίσει σοβά, να προκαλέσει βλάβες στο DNA και να αποδίδει καλά μπάσα. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει το playlist. Από τη μία θέλω να σε καθυσηχάσω, να σε ηρεμίσω και να σου προτείνω να το δεις διαφορετικά, αλλά από την άλλη σιχαίνομαι την trap όσο τίποτα και θεωρώ σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένες τις ιδέες που σου μπαίνουν. Πιο άθλιο, μισογύνικο, γιάπικο και εν τέλει μισάνθρωπο είδος μουσικής δεν έχει περάσει από τον πλανήτη. Δεν αναφέρομαι μόνο στο στίχο, έχει το ρυθμό και τη μουσική που αξίζει σε τέτοιο στίχο. Τέλος πάντων, σκέψου το με ηρεμία μερικές μέρες, @Lucifer. Κάτι τέτοιοι τύποι συνήθως πάνε γυρεύοντας και ίσως να βρει το δάσκαλο του από μόνος του πολύ σύντομα με άλλο τρόπο. Σε αυτό που ζήτησες πάντως, θα σου χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Είναι τύπου χωνιού, κατευθυντικό και ο ήχος θα πηγαίνει σχεδόν εξολοκλήρου απέναντι στο γείτονα και δε θα σου γυρνάει μέσα στο δικό σου δωμάτιο. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 135 dB!?! Θα το πάω στο αεροδρόμιο να τρομάζω τα Jumbo Jets. (Σίγουρα εκτός μπάτζετ βέβαια) Το ηχείο σκόπευα να το κρατήσω για πιο νορμάλ χρήση σε συνδυασμό με ένα αρχαίο μίνι hifi που έχω ήδη στη βεράντα για ψηστικές. Η χρήση του ως ωστικού death metal όπλου θα είναι στρατηγική, περιορισμένη και το κατά δύναμιν στιγμιαία, ακριβώς γιατί οι άλλοι γείτονες δε φταίνε σε τίποτα. Υπάρχει πάντα και plan Β το οποίο είναι απλά βρωμόμπομπες δεμένες σε γουρούνες, delivery είτε με χέρι είτε με σφεντόνα, αλλά έχουν σκυλάκι και φοβάμαι ότι θα πάθει καμιά ζημιά απ' την τρομάρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μάλιστα, δες αυτά τα δύο επομένως αν σου αρέσει κάποιο. Σε δυνατότερο και ποιοτικότερο μεταξύ των δύο (η τιμή είναι για ένα τεμάχιο): https://www.skroutz.gr/s/20755392/Kali-Audio-Αυτοενισχυόμενο-Ηχείο-Studio-Monitor-3-Δρόμων-IN-8-140W-Τεμάχιο-Μαύρο.html Και σε φτηνότερο (η τιμή τους είναι για ζευγάρι): https://www.skroutz.gr/s/19955231/Edifier-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-3-Δρόμων-R2750DB-136W-Ζεύγος-Μαύρα.html Μην περιμένεις εκκωφαντικά ντεσιμπέλ από κανένα από τα δύο (ειδικά από τα Edifier), αλλά θα παίζουν δυνατά, δυνατότερα από τα δίδρομα (είναι τρίδρομα και τα δύο). Το Kali Audio το βγ'αζει και σε πεντάιντσο με 2 ντεσιμπέλ λιγότερα (θα βγαίνει κοντά στα Edifier η ένταση του), αν σου φαίνεται μεγάλο με το οχτάιντσο woofer του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, PC_Science_Lefkada είπε Μάλιστα, δες αυτά τα δύο επομένως αν σου αρέσει κάποιο. Σε δυνατότερο και ποιοτικότερο μεταξύ των δύο (η τιμή είναι για ένα τεμάχιο): https://www.skroutz.gr/s/20755392/Kali-Audio-Αυτοενισχυόμενο-Ηχείο-Studio-Monitor-3-Δρόμων-IN-8-140W-Τεμάχιο-Μαύρο.html Και σε φτηνότερο (η τιμή τους είναι για ζευγάρι): https://www.skroutz.gr/s/19955231/Edifier-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-3-Δρόμων-R2750DB-136W-Ζεύγος-Μαύρα.html Μην περιμένεις εκκωφαντικά ντεσιμπέλ από κανένα από τα δύο (ειδικά από τα Edifier), αλλά θα παίζουν δυνατά, δυνατότερα από τα δίδρομα (είναι τρίδρομα και τα δύο). Το Kali Audio το βγ'αζει και σε πεντάιντσο με 2 ντεσιμπέλ λιγότερα (θα βγαίνει κοντά στα Edifier η ένταση του), αν σου φαίνεται μεγάλο με το οχτάιντσο woofer του. Πρώτον ευχαριστώ πάρα πολύ, δεύτερον με έφτιαξες άσκημα με το πρώτο που είναι και monitor. Επειδή σε βλέπω γατί σε αυτά, ξέρεις αν και το ζεύγος edifier είναι και αυτό flat; Με έβαλες σε τριπάκι για το "studio" που σκαρώνω κομμάτια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 2 σετάκια Edifier που είχα ακούσει πριν 3-4 χρόνια, μόνο flat δε τα έλεγες... Χρωμάτιζαν πολύ τον ήχο, σαν hifi ένα πράμα, σε παρόμοιο μήκος κύματος θα προτιμούσα Mackie ή M-Audio προσωπικά. Αν θες flat σε φάση έκανα χάλια μίξη στα ακουστικά και πρέπει να τη κανακάνω γιατί στα ηχεία ακούγεται χάλια, θα πήγαινα σε Focal https://www.skroutz.gr/s/27972614/Focal-Αυτοενισχυόμενο-Ηχείο-Studio-Monitor-2-Δρόμων-Alpha-50-Evo-55W-Τεμάχιο-Μαύρο.html Ό,τι πιο flat έχω ακούσει από κοντά για home studio, μιξάρισμα doom metal και να νιώθεις τις διαφορές κιθάρας και μπάσου (οριακές αλλά υπάρχουν), και να είναι φουλ ευχάριστη εμπειρία το μιξάρισμα. Δυστυχώς δε κατέχω άλλες μάρκες, μόνο τα Kef αλλά εκεί ξεφεύγουμε πολύ σε χρήματα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, έχω πραγματικά μηδέν απορίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 34 λεπτά πριν, thanasis00 είπε 2 σετάκια Edifier που είχα ακούσει πριν 3-4 χρόνια, μόνο flat δε τα έλεγες... Χρωμάτιζαν πολύ τον ήχο, σαν hifi ένα πράμα, σε παρόμοιο μήκος κύματος θα προτιμούσα Mackie ή M-Audio προσωπικά. Ισχύει ότι μόνο flat δεν είναι τα Edifier. Τα συγκεκριμμένα θα πρέπει να είναι και λιγότερο φλατ από τα δίδρομά της. Τα πρότεινα σαν φτηνά τρίδρομα τα οποία να δίνουν αν όχι ακριβώς, τουλάχιστον πολύ κοντά στα 105 average spl = 111 max spl που απαιτεί το Hi-Fi, προκειμένου να καθίσουν 2 άτομα να ακούσουν μουσική και η συζήτησή του να μην τη σκεπάζει. Για ακρόαση δε θες φλατ ήχο επ' ουδενί. Ούτε για παραγωγή (mixdown) θες φλατ ήχο. Για κάποιο λόγο επικρατεί αυτή η παρανόηση. Τα studio monitor δεν είναι όλα φλατ. Αυτά που είναι φλατ προορίζονται για επαγγελματικά στούντιο φουλ στην ηχομόνωση και δε χρειάζεται να αποδίδουν μεγάλες εντάσεις (μονώνεται όχι μόνο ο εξερχόμενος, αλλά και ο εισερχόμενος θόρυβος). Όταν προσπαθούμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή ερασιτεχνική μείξη από το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι μας θέλουμε περισσότερα ντεσιμπέλ. Τουλάχιστον όσοι μένουν σε μεγάλες πόλεις ή σε κέντρα μικρότερων (όσοι μένουν χωριό έχουν τζάμπα στούντιο!). Όταν προσπαθεί κανείς να διακρίνει και να πάρει αποφάσεις για λεπτομέρειες που είναι -30 ή -40dB χαμηλότερα από τα όργανα που δίνουν τις κορυφές του κομματιού, αυτό είναι αδύνατον να γίνει σε οσοδήποτε φασαριόζικο περιβάλλον με ηχεία που περιορίζονται στα 90dB. Θέλει περισσότερα. Είναι σημαντικότερο να μας αρέσει, να μας πορώνει και να είναι καθαρό σε μεγάλες εντάσεις το ηχοσύστημα που μειξάρουμε. Αν τα ηχεία μας έχουν φούσκωμα 9dB σε μια περιοχή αυτό θα εμφανιστεί σαν μια τρύπα των 9dB στη μείξη μας. Το να χαθούν 9dB signal to noise ratio σε κάποια μικρή περιοχή είναι το τελευταίο που θα καθορίσει αν μια μείξη είναι επιτυχής ή όχι. Το αν χρειάζεται διόρθωμα αυτή η τρύπα ή όχι, θα το αποφασίσει αυτός που θα κάνει το mastering και δε γίνεται να το κάνει ο ίδιος που κάνει το mixdown για πολλούς περισσότερους λόγους από το ότι το mastering πρέπει να γίνει ως αποτέλεσμα συμβιβασμού ανάμεσα σε τουλάχιστον 2 ηχοσυστήματα αναφοράς και άλλα 2 ακουστικά αναφοράς. Όπως στους εκδοτικούς οίκους ο επιμελητής είναι πάντα διαφορετικό πρόσωπο από το μεταφραστή ή το συγγραφέα, στις δισκογραφικές ο masterer είναι πάντα διαφορετικός από τον παραγωγό. 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Αν θες flat σε φάση έκανα χάλια μίξη στα ακουστικά και πρέπει να τη κανακάνω γιατί στα ηχεία ακούγεται χάλια, θα πήγαινα σε Focal https://www.skroutz.gr/s/27972614/Focal-Αυτοενισχυόμενο-Ηχείο-Studio-Monitor-2-Δρόμων-Alpha-50-Evo-55W-Τεμάχιο-Μαύρο.html Focal γαμάει. Κατασκευάζει δικά της κορυφαία μεγάφωνα (και woofer και twitter). Αυτό είναι το φτηνότερο μοντέλο της και ίσως να του λείπουν μερικά ντεσιμπελ βέβαια, αναλόγως και τη χρήση για την οποία προορίζεται πάντα. Νομίζω ότι τα Kali Audio είναι πιο κατάλληλα για περισσότερες χρήσεις, όπως μικρές μαζώξεις για ψησήματα, αλλά και καταλληλότερα για παραγωγή μουσικής εκτός επαγγελματικού στούντιο ηχογραφήσεων. Ευχαριστώ πολύ τον @thanasis00 που βάζει μια διαφορετική οπτική στη συζήτηση και εύχομαι να ακουστούν και άλλες προτάσεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 @PC_Science_Lefkada πιο επεξηγηματικό και εμπειριστατωμένο κείμενο δε πάει! Ας πούμε ότι εγώ τα είπα από τη λαϊκή σκοπιά, και ο @PC_Science_Lefkada από τη τεχνική και επαγγελματική! Θα τα μελετήσω τα Kali περισσότερο, καθώς δεν έχω εμπειρία από αυτή τη μάρκα! Ευχαριστούμε πολύ για την επεξήγηση, έμαθα αρκετά πράγματα από το παραπάνω κείμενο! Να σημειώσω ότι επειδή πριν χρόνια είχα κάνει ηχογράφηση ενός δίσκου, ήταν τρομερά ενδιαφέρον πόσο διαφορετικά ακουγόταν η μουσική στα επαγγελματικά Focal με το ηχομωνομένο control room, και πως το άκουγα εγώ στα ακουστικά μου ή στα σπιτικά μου hifi ηχεία... Υπήρχε απίστευτο clarity, πείραζες κάτι απειροελάχιστα στη κονσόλα μίξης, από volume μέχρι EQ, και ένιωθες την αλλαγή ανάμεσα σε όλα τα κανάλια και τα όργανα... Πρέπει να άκουσα τη τελική μίξη σε τουλάχιστον 5-6 setups για να δω πως ακούγεται η μίξη... Αλλά εννοείται σε μπαλκονάκι με ψήσιμο κλπ τα flat είναι κρίμα! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Ψηθηκα εγω ομως για τα edifier r2750db. Αξιζει σε σχεση με τα r1700bt που εχω? Στα comments βλεπω οτι θελει τουλαχιστον καποιο stand. Ισχυει? Για χρηση σε δωματιο σε μονοκατοικια, οποτε δεν εχω θεμα με ηχο 😈 και συνδεση με soundblaster g6 (λογω κονσολας) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 19/7/2022 στις 4:31 ΜΜ, Lucifer είπε Καλησπέρα, έχει έρθει ένας καινούριος γείτονας που όποτε δε του ουρλιάζει η γκόμενά του, χαλαρώνει ακούγοντας τραπ στη διαπασών. Αναζητώ ένα αυτόνομης τροφοδοσίας ηχείο που μπορεί να ραγίσει σοβά, να προκαλέσει βλάβες στο DNA και να αποδίδει καλά μπάσα. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει το playlist. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Εγώ θα έλεγα να πας σε ένα BT για μεγαλύτερη ευελιξία πχ το βάζεις κάπου χωρίς καλώδια και με το κινητό τσακ μπαμ profit Αν υπάρχει το χρήμα https://www.skroutz.gr/s/25466998/JBL-Ηχείο-με-λειτουργία-Karaoke-PartyBox-310-σε-Μαύρο-Χρώμα.html (240 watt ) Αλλιώς κάτι σε πιο οικονομικό (κανονικά ειναι πιο φθηνό ~140 ευρώ κάνει αλλά το πουλάνε μόνο αμέρικα, στο link όμως τα βάζουν όλα μέσα αυτή ειναι η τελική τιμή δηλαδή δεν πληρώνεις κάτι extra ) https://www.ubuy.com.gr/en/product/1MVA7SFI-ion-pathfinder-280-all-weather-speaker-with-premium-wide-angle-sound Κάτι σε λίγο πιο φθηνό https://www.ebay.de/itm/115456455602?hash=item1ae1bdb3b2:g:pEgAAOSw4ApixYAC P.S τι φάση θα ειναι το playlist ? P.S 2 Ασχέτου playlist αν τελικά πάρεις μια απο τις επιλογές που προτείνω βάλε να παίξει αυτό στο φουλ (γιατί πιστεύω ότι ειναι το πλέον σίγουρο κομμάτι που δεν θα αρέσει σε κάποιον που ακούει τραπ ) Βασικά απο εδώ παίξτο γιατί το βίντεο απο πάνω ειναι λίγο σάπιο το bitrate https://music.youtube.com/watch?v=VImp5EcN5TQ&list=RDAMVMVImp5EcN5TQ Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 15 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ψηθηκα εγω ομως για τα edifier r2750db. Αξιζει σε σχεση με τα r1700bt που εχω? Αξίζει, θα είναι μεγαλούτσικη αναβάθμιση. Έχεις όμως και την επιλογή προσθήκης sub. Είτε ενός, είτε δύο. 15 ώρες πριν, SabotazNic είπε Στα comments βλεπω οτι θελει τουλαχιστον καποιο stand. Αν αντικαθιστούσες τα r1700bt με τα r2750db, θα τα έβαζες στην ίδια θέση, όπως είχες τα r1700bt. Δεν καταλαμβάνουν τόσο μεγαλύτερο εμβαδό, από 5-6 πόντους παραπάνω μόνο σε πλάτος και βάθος. Είναι αρκετά ψηλότερα, όμως. Αν είναι για άλλη θέση, οι βάσεις είναι χρήσιμες πρώτα από όλα για αισθητικούς λόγους (δείχνουν άχημα στο πάτωμα στους περισσότερους) και για να μην μεταφέρουν στερεόφερτο θόρυβο όσοι έχουν γείτονα σε από κάτω όροφο. Επίσης μειώνουν τη σκόνη που κάθεται στα ηχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα