Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω κάρτα γραφικών έχει Intel 620 αλλά πόση χωρητικότητα έχει; GB. Έχει 128mb ή 4125 (4GB).

Ευχαριστώ πολύ 

DFF33FD8-E632-485B-9E87-9E04ABD4DE4A.jpeg

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Gamers_st είπε

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω κάρτα γραφικών έχει Intel 620 αλλά πόση χωρητικότητα έχει; GB. Έχει 128mb ή 4125 (4GB).

Ευχαριστώ πολύ

Spoiler

DFF33FD8-E632-485B-9E87-9E04ABD4DE4A.jpeg

H Intel HD620 είναι μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και ως εκ τούτου δεν έχει δικιά της ξεχωριστή και αυτόνομη μνήμη γραφικών (Vram), αλλά χρησιμοποιεί ένα τμήμηα της κανονικής μνήμης του συστήματος. Συνήθως μπορείς να επιλέξεις πόση μνήμη θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο BIOS της μητρικής.

Στο screenshot που ανέβασες φαίνεται ότι από τη συνολική μνήμη συστήματος (4145MB ~= 4 GB), τα 128MB είναι αυτή τη στιγμή δεσμευμένα αποκλειστικά για χρήση από την HD620 και τα υπόλοιπα 4017MB είναι διαθέσιμα προς χρήση για το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές του.

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

H Intel HD620 είναι μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και ως εκ τούτου δεν έχει δικιά της ξεχωριστή και αυτόνομη μνήμη γραφικών (Vram), αλλά χρησιμοποιεί ένα τμήμηα της κανονικής μνήμης του συστήματος. Συνήθως μπορείς να επιλέξεις πόση μνήμη θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στο BIOS της μητρικής.

Στο screenshot που ανέβασες φαίνεται ότι από τη συνολική μνήμη συστήματος (4145MB ~= 4 GB), τα 128MB είναι αυτή τη στιγμή δεσμευμένα αποκλειστικά για χρήση από την HD620 και τα υπόλοιπα 4017MB είναι διαθέσιμα προς χρήση για το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές του.

Σε ευχαριστώ πολύ! Το laptop μου έχει 8GB RAM δηλαδή θα μου πάρει τα 4GB εάν χρειάζεται πχ ένα παιχνίδι; 

Και πως μπορώ να επιλέξω πόσα gb θέλω για το σύστημα και πόση για την ram του υπολογιστή; 

Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!

Το λειτουργικό είναι αυτό 

24E3E7BE-32C8-4E0F-837E-F9B694A72D23.jpeg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Gamers_st είπε

Και πως μπορώ να επιλέξω πόσα gb θέλω για το σύστημα και πόση για την ram του υπολογιστή; 

Στο έχω απαντήσει ήδη. Αν υπάρχει σαν επιλογή, θα είναι στο BIOS. Αν δεν υπάρχει, ρυθμίζεται αυτόματα.

6 ώρες πριν, Gamers_st είπε

εάν χρειάζεται πχ ένα παιχνίδι; 

Δε θα δεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην απόδοση με αύξηση της μνήμης που διαθέτεις στην iGPU. To bottleneck θα είναι στον πυρήνα της iGPU.

Αντίθετα, με το να παίζεις παιχνίδια καλοκαιριάτικα σε ένα laptop που δεν προορίζεται για παιχνίδια (μη gaming), είναι δυνατόν να επισπεύσεις το πότε θα σου χαλάσει.

Το ότι δεν παίζει καλά τα παιχνίδια, δε σημαίνει ότι το laptop σου δεν κουράζεται για να πετύχει αυτό το φτωχό αποτέλεσμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πραγματικα GB ειναι αυτα που εχει η καρτα και 64GB μνημη να βαλεις στο μηχανημα δεν παει να πει οτι η καρτα σου θα γινει 32GB τοτε δεν θα αγοραζαμε καρτες η laptop με καλες καρτες θα αγοραζαμε μνημες που ειναι και ποιο φθηνες.

Η δικια σου καρτα ειναι 128MB και εκτος απο Y8 Poki και Mame μην βαλεις κατι αλλο γιατι θα ρωτας γιατι δεν εχω εικονα στο επομενο θεμα σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Τα πραγματικα GB ειναι αυτα που εχει η καρτα και 64GB μνημη να βαλεις στο μηχανημα δεν παει να πει οτι η καρτα σου θα γινει 32GB τοτε δεν θα αγοραζαμε καρτες η laptop με καλες καρτες θα αγοραζαμε μνημες που ειναι και ποιο φθηνες.

Η δικια σου καρτα ειναι 128MB και εκτος απο Y8 Poki και Mame μην βαλεις κατι αλλο γιατι θα ρωτας γιατι δεν εχω εικονα στο επομενο θεμα σου.

Βασικά, η μέγιστη vram που μπορεί να φτάσει είναι τα 32gb, οπότε... Προφανώς τραβάει ότι χρειάζεται την δεδομένη στιγμή, με μέγιστα τα 4gb. Πως μπορεί να φτάσει τα 32, δεν ξέρω. 

https://www.techcenturion.com/intel-uhd-graphics-620#:~:text=As this is an Integrated,be less than the RAM.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικά, η μέγιστη vram που μπορεί να φτάσει είναι τα 32gb, οπότε... Προφανώς τραβάει ότι χρειάζεται την δεδομένη στιγμή, με μέγιστα τα 4gb. Πως μπορεί να φτάσει τα 32, δεν ξέρω. 

https://www.techcenturion.com/intel-uhd-graphics-620#:~:text=As this is an Integrated,be less than the RAM.

Μήπως αυτά μπορεί να τα τραβήξει για κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές όπως photoshop για άνοιγμα πολλαπλών αρχείων και όχι για παιχνίδια;

Φυσικά σε μια κάρτα δεν παίζει μόνο η μνήμη ρόλο γιατί έχουμε δει κάτι κάρτες με την μισή μνήμη να πατάνε κάτω κάτι άλλες με διπλάσια.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Μήπως αυτά μπορεί να τα τραβήξει για κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές όπως photoshop για άνοιγμα πολλαπλών αρχείων και όχι για παιχνίδια;

Φυσικά σε μια κάρτα δεν παίζει μόνο η μνήμη ρόλο γιατί έχουμε δει κάτι κάρτες με την μισή μνήμη να πατάνε κάτω κάτι άλλες με διπλάσια.

Όχι απλά εσένα ειναι 128MB επειδή έτσι ειναι ρυθμισμένη στο bios σου. 

Πρέπει να έχεις παραπάνω GB ram απο αυτό που θες να δώσεις στο σύστημα πχ αν έχεις 8GB σύνολο δεν μπορείς να δώσεις 7 ας πούμε γιατί χρειάζονται και τα windows κτλ ram.

Απο εκει και πέρα η μνήμη παίζει ρόλο ειδικά στις igpu (δεν ειναι ξεχωριστές κάρτες ειναι τσιπάκια μέσα στον επεξεργαστή αυτά) 

Δεν μπορεί φυσικά μια γρήγορη μνήμη να κάνει την igpu σου να παίζει σαν μια 3090. 

Αλλά (πχ έστω έχεις UHD 620)

Το σύστημα σου με UHD 620 και 1600Μhz ram θα βγάζει λιγότερα FPS απότι το ίδιο σύστημα με 2133Mhz ram. 

Δηλαδή παίζει ρόλο σημαντικό η ταχύτητα της μνήμης (hz και latency(CL) ) 

H ποσότητα της μνήμης παίζει και αυτή έναν ρόλο αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο η ταχύτητα (εκτός αν πάμε σε ακραίες περιπτώσεις που δεν έχεις αρκετή μνήμη για την ανάλυση που πας να παίξεις) γενικά όσο μεγαλύτερη η ανάλυση του παιχνιδιού τόσο περισσότερη μνήμη χρειάζεσαι. 

Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικές απαιτήσεις όσο αφορά την ποσότητα της μνήμης αλλά ένας γενικός μπούσουλας ειναι πχ για 720p 2GB είναι καλά και για 1080p 4GB είναι καλά γενικά. (2 και 4 που αναφέρω εννοώ αφιερωμένα /δεσμευμένα στην igpu μέσω του bios όχι πχ 4gb συνολική μνήμη συστήματος! ) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...