kormos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, Υπάρχει κάποια πρόταση για αξιόλογη εφαρμογή διαχείρισης κωδικών (και να μπορείς να κάνεις εισαγωγή/εξαγωγή τη βάση του)? Αν μπορεί να λειτουργήσει σε iOS, macOS, Windows, Android θα ήταν επιθυμητό. Έχω εντοπίσει τις παρακάτω: Norton password manager Strongbox Bitwarden KeePass Δεν με ενοχλεί αν υπάρχει κόστος αγοράς/συνδρομής. Μφχ
giostau Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το 1Password. Έχει όλα αυτά που θες και (προσωπικά πάντα) βολεύει. Δεν είναι free! 1
kormos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, giostau είπε Καλησπέρα, προσωπικά χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το 1Password. Έχει όλα αυτά που θες και (προσωπικά πάντα) βολεύει. Δεν είναι free! Δεν με ενοχλεί αν είναι δωρεάν ή όχι. Να σου πω την αλήθεια το είχα αγοράσει παλιά... Βέβαια μετά όταν το έκαναν με συνδρομή... Με χάλασε που ακύρωσαν την έκδοση και χάθηκαν τα προνόμια. Είναι ο μόνος λόγος που δεν ασχολήθηκα πάλι μαζί της... 1 ώρα πριν, 1ns0mn1a είπε + lastpass.com Δεν έχω ασχοληθεί με αυτή, την είδα ως εφαρμογή/υπηρεσία. Θα ρίξω μια ματιά Θενξ και τους δύο 🙂
micos000 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Το last pass είναι πάρα πολύ καλό και το χρησιμοποιώ χρόνια. Τελευταία όμως, στην δωρεάν έκδοση επιτρέπει την χρήση μόνο από έναν "τύπο" συσκευής, δηλαδή διαλέγεις υπολογιστή ή κινητό. Το επόμενο είναι το bitwarden που είναι δωρεάν και δεν έχει περιορισμούς σε συσκευές. 1
kormos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, micos000 είπε Το last pass είναι πάρα πολύ καλό και το χρησιμοποιώ χρόνια. Τελευταία όμως, στην δωρεάν έκδοση επιτρέπει την χρήση μόνο από έναν "τύπο" συσκευής, δηλαδή διαλέγεις υπολογιστή ή κινητό. Το επόμενο είναι το bitwarden που είναι δωρεάν και δεν έχει περιορισμούς σε συσκευές. Το πρώτο που αναφέρθηκε και πάλι θα το κοιτάξω... Το δεύτερο το έχω δει και βλέπω ότι καλύπτει και πολλές πλατφόρμες... Θενξ🙂
XPHSTOS_ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Χρησιμοποποιώ χρόνια το keepass, personal usage, με desktop app το KeeWeb αλλά είναι "κουραστικό" να πρέπει να το κάνω sync προσωπικά ο ίδιος σε όλες μου τις συσκευές, επίσης μου έχει τύχει μια φορά να μου βγάλει "corrupted" το αρχείο με τους κωδικούς. Γιατί? Γιατί το άνοιξα από το κινητό με την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος! Και αμέσως "κλείδωσε" όπως πήγα να ανοίξω την desktop εφαρμογή. Ευτυχώς είχα την database με τους κωδικούς στο dropbox οπότε με το versioning που προσφέρει απλά πήγα μια version πίσω και έτσι πρακτικά δεν έχασα τίποτα. Επίσης δεν έχει τόσο intuitive auto-type σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι λίγο πιο hardcore... BitWarden, το πρότεινα και το χρησιμοποιούμε στην δουλειά μου αλλά και εκεί μου λείπουν κάποια πράγματα και γενικά νιώθω ότι είναι φτωχό! Δεν έχουμε την free έκδοση, την επι πληρωμή έχουμε αλλά νιώθω ότι κάτι μου λείπει.... Δεν μπορώ να φτιάξω δικά μου password templates. Τα folders είναι "bind" to user και η default του λειτουργία στο desktop app είναι όλοι κωδικοί χύμα. Σε επίπεδο εταιρίας είχα καθίσει και είχα οργανώσει κάπως το που ανήκει το κάθε password αλλά εν τέλει η οργάνωση είχε γίνει μόνο σε μένα. Χρησιμοποιούμε και τα collections αλλά δεν ξέρω αν το κάνουμε σωστά. Σαν collections έχουμε ορίσει το αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας αλλά ιδανικά θα θέλαμε και sub-collection ίσως ή τα folders να ήταν κοινά για όλους. Επίσης δεν τρελάθηκα και με το auto-complete του. Το LastPass το χρησιμοποιούσαμε στην παλιά μου εταρεία. By far το πιο εύχρηστο για όλους, αλλά κάναμε πολύ βασική χρήση. Ούτε πολλά δικαιώματα σε usergroups θέλαμε ούτε τίποτα.. πολύ plain χρήση. Αλλά οι εντυπωσεις μου είναι καλές. Για το OnePassword μόνο καλά λόγια ακούω, ότι είναι ναι μεν το πιο "ακριβό" αλλά και το αξιόπιστο και feature rich. Προσωπική εμπειρία δεν έχω. 1
kormos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, XPHSTOS_ είπε Χρησιμοποποιώ χρόνια το keepass, personal usage, με desktop app το KeeWeb αλλά είναι "κουραστικό" να πρέπει να το κάνω sync προσωπικά ο ίδιος σε όλες μου τις συσκευές, επίσης μου έχει τύχει μια φορά να μου βγάλει "corrupted" το αρχείο με τους κωδικούς. Γιατί? Γιατί το άνοιξα από το κινητό με την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος! Και αμέσως "κλείδωσε" όπως πήγα να ανοίξω την desktop εφαρμογή. Ευτυχώς είχα την database με τους κωδικούς στο dropbox οπότε με το versioning που προσφέρει απλά πήγα μια version πίσω και έτσι πρακτικά δεν έχασα τίποτα. Επίσης δεν έχει τόσο intuitive auto-type σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι λίγο πιο hardcore... BitWarden, το πρότεινα και το χρησιμοποιούμε στην δουλειά μου αλλά και εκεί μου λείπουν κάποια πράγματα και γενικά νιώθω ότι είναι φτωχό! Δεν έχουμε την free έκδοση, την επι πληρωμή έχουμε αλλά νιώθω ότι κάτι μου λείπει.... Δεν μπορώ να φτιάξω δικά μου password templates. Τα folders είναι "bind" to user και η default του λειτουργία στο desktop app είναι όλοι κωδικοί χύμα. Σε επίπεδο εταιρίας είχα καθίσει και είχα οργανώσει κάπως το που ανήκει το κάθε password αλλά εν τέλει η οργάνωση είχε γίνει μόνο σε μένα. Χρησιμοποιούμε και τα collections αλλά δεν ξέρω αν το κάνουμε σωστά. Σαν collections έχουμε ορίσει το αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας αλλά ιδανικά θα θέλαμε και sub-collection ίσως ή τα folders να ήταν κοινά για όλους. Επίσης δεν τρελάθηκα και με το auto-complete του. Το LastPass το χρησιμοποιούσαμε στην παλιά μου εταρεία. By far το πιο εύχρηστο για όλους, αλλά κάναμε πολύ βασική χρήση. Ούτε πολλά δικαιώματα σε usergroups θέλαμε ούτε τίποτα.. πολύ plain χρήση. Αλλά οι εντυπωσεις μου είναι καλές. Για το OnePassword μόνο καλά λόγια ακούω, ότι είναι ναι μεν το πιο "ακριβό" αλλά και το αξιόπιστο και feature rich. Προσωπική εμπειρία δεν έχω. Καλημέρα, Ευχαριστώ για το χρόνο της ανάλυσης! KeePass όντως έχει καλή δομή και πολλά στοιχεία που χρειάζομαι, αλλά δεν βλέπω κάποια έκδοση Mobile και σε πρώτες δοκιμές με τα Norton password manager, Bitwarden εντοπίζω έντονα πως δεν έχουν μια απλή ουσιαστικά χρησιμότητα του υποφακέλου... Δεν θα ήθελα να είναι όλα χύμα αλλά κατηγοριοποιημένα. Θα δω και τα υπόλοιπα...
XPHSTOS_ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Έχει mobile έκδοση, το KeePassDroid αλλά είναι ότι κάνει intergrate στον browser του κινητού or something... Δουλεύει αλλά όταν χρησιμοποιώ το δακτυλικό αποτύπωμα μετά δεν μπορώ να το ανοίξω από το σταθερό, γιατί ο κωδικός είναι λάθος ή το αρχείο corrupted. Την 1η φορά που το έπαθα πραγματικά έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου... κωδικοί χρόνων να πάνε στράφι έτσι. Η σκέψη μου ήταν να μεταβώ στο bitwarden, και το δούλεψα σε προσωπικό επίπεδο για λίγο και μετέπειτα στην δουλειά και ευτυχώς που το είδα στην δουλειά γιατί τελικώς καταλλήγω ότι δεν μου αρέσει τόσο. Βέβαια ίσως σε προσωπικό επίπεδο να είναι οκ, γιατί εκεί όντως οι φάκελοι θα έχουν κάποιο νόημα! Θα ήθελα να τσεκάρω περισσότερο τα LastPass / Dashlane αν και το 2ο νομίζω πλέον δεν υποστηρίζει USB authentication κάτι το οποίο το σκέφτομαι μελλοντικά. Να πάρω ένα YubiKey δηλαδή. Τέλος, έχω την εντύπωση ότι κάπου είχε πάρει το μάτι/αυτί μου για breaches στο LastPass... μπορεί να είχα δει και άρθρο εδώ στο insomnia....
kormos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, XPHSTOS_ είπε Έχει mobile έκδοση, το KeePassDroid αλλά είναι ότι κάνει intergrate στον browser του κινητού or something... Δουλεύει αλλά όταν χρησιμοποιώ το δακτυλικό αποτύπωμα μετά δεν μπορώ να το ανοίξω από το σταθερό, γιατί ο κωδικός είναι λάθος ή το αρχείο corrupted. Την 1η φορά που το έπαθα πραγματικά έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου... κωδικοί χρόνων να πάνε στράφι έτσι. Η σκέψη μου ήταν να μεταβώ στο bitwarden, και το δούλεψα σε προσωπικό επίπεδο για λίγο και μετέπειτα στην δουλειά και ευτυχώς που το είδα στην δουλειά γιατί τελικώς καταλλήγω ότι δεν μου αρέσει τόσο. Βέβαια ίσως σε προσωπικό επίπεδο να είναι οκ, γιατί εκεί όντως οι φάκελοι θα έχουν κάποιο νόημα! Θα ήθελα να τσεκάρω περισσότερο τα LastPass / Dashlane αν και το 2ο νομίζω πλέον δεν υποστηρίζει USB authentication κάτι το οποίο το σκέφτομαι μελλοντικά. Να πάρω ένα YubiKey δηλαδή. Τέλος, έχω την εντύπωση ότι κάπου είχε πάρει το μάτι/αυτί μου για breaches στο LastPass... μπορεί να είχα δει και άρθρο εδώ στο insomnia.... Βλέπω πως είναι για Android συσκευές μόνο όμως... Εμένα με βλέπω με αυτές τις εντυπώσεις/εμπειρίες να πηγαίνω τελικά σε Strongbox...και ας κάνω χειροκίνητα την εισαγωγή/εξαγωγή κωδικών ή και στο 1Password... Το ψάχνω ακόμα
pp6210 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 lastpass και απο εμένα, όχι την free version. Απροβλημάτιστη λειτουργία αρκετά χρόνια τώρα σε win και android! 1
kormos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, pp6210 είπε lastpass και απο εμένα, όχι την free version. Απροβλημάτιστη λειτουργία αρκετά χρόνια τώρα σε win και android! Το έχω στη λίστα για να το δουλέψω λίγο 🙂 Ευχαριστώ για την ενημέρωση
spirit)earth)aflame Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 μετα την αλλαγή στο lastpass που είπε ο @micos000 το γύρισα σε bitwarden, σε windows και android. Για την απλή χρήση που του κάνω δε μου λείπει τίποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 +1 για το Bitwarden. Απλό, εύχρηστο και είναι και open sourced.
Anton1s1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, Εγώ χρησιμοποίω Avira Password Manager(AWM) και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Δουλεύει σε win, android και iphone και συγχρονίζουν άψογα. Επίσης πολύ βολικό το face id ,fingerprint για είσοδο. Στα win ζητάει ενα master password μονο. Η εφαρμογή είναι freeware και αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει περιορισμός συσκευών. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα