cloud13 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Δείγμα με το φακό αυτό σε α6500 σώμα: Και εδώ δείγμα πάνω στην α6000: Μισές να καταφερω να βγαζω σε ποιοτητα και εγγύτητα θα νιώθω τέλεια! Φοβερες! 1
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 23 ώρες πριν, cloud13 είπε Καλησπερα σε ολους! Ενδιαφέρομαι να μεταπηδησω από την κλασσικη φωτογραφια μεσω κινητου (έχω ενα s10) σε κάτι ποιοτικότερο με έμφαση τη macro φωτογραφια. Με συναρπαζει το close up σε διαφορα αντικειμενα (σταλαγματιες, φυλλα, καθημερινα αντικειμενα) και εντομα κλπ και ταυτοχρονα θα ηθελα και αξιοπρεπη αποδοση σε πορτραιτα κλπ σε διακοπές, εαν ειναι δυνατον με έναν φακο. Επίσης θα ηθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος (bluetooth ή κατι άλλο) που να στέλνει η μηχανή τη φωτό στο κινητό για ποστ, επεξεργασία αποθήκευση κλπ χωρις να έχω εξοπλισμό/laptop μαζί. Τι θα μου προτεινατε σε entry level? Αν δεν γινονται ταυτοχρονα αυτα που ζηταω που να κινηθω σε φακους και είδος? Μπατζετ υπολογίζω γύρω στο 700αρι ιδανικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! σου προτεινω 2 εναλλακτικες ειτε παιρνεις καινουριο εξοπλισμο mirroless η βρισκεις μεταχειρισμενο σε τιμες χωμα dslr. 1
cloud13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Καλησπερα σε ολους! Πηρα την α6000 τελικανε τον κιτ φακο αλλα μου προτειναν στο μαγαζι να τη μαθω πρωτα καλα να πειραματιστω πριν παω σε εξτρα/αλλο φακο. Ενα δειγμα του τι εβγαλα, ζοριζομαι ακομα στην εστιαση αλλα γενικα ωραια μηχανουλα συμπαγης και το nfc λυνει χερια! 1
babisskg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, cloud13 είπε Καλησπερα σε ολους! Πηρα την α6000 τελικανε τον κιτ φακο αλλα μου προτειναν στο μαγαζι να τη μαθω πρωτα καλα να πειραματιστω πριν παω σε εξτρα/αλλο φακο. Ενα δειγμα του τι εβγαλα, ζοριζομαι ακομα στην εστιαση αλλα γενικα ωραια μηχανουλα συμπαγης και το nfc λυνει χερια! Καλές λήψεις ! 1
Cntrl+X Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, cloud13 είπε Καλησπερα σε ολους! Πηρα την α6000 τελικανε τον κιτ φακο αλλα μου προτειναν στο μαγαζι να τη μαθω πρωτα καλα να πειραματιστω πριν παω σε εξτρα/αλλο φακο. Ενα δειγμα του τι εβγαλα, ζοριζομαι ακομα στην εστιαση αλλα γενικα ωραια μηχανουλα συμπαγης και το nfc λυνει χερια! Καλοκλικωτη η μηχανή. Να έχεις υπόψη ότι ο κιτ φακός που έχει (λογικά ο 16-50) δε μπορεί να εστιάσει αν πλησιάζεις το θέμα κοντύτερα από περίπου 20 εκατοστά (για την ακρίβεια λιγότερο από 25 εκατοστά από την απόσταση θέματος-αισθητήρα). Επίσης η μεγέθυνση που θα έχεις σε αυτή την απόσταση θα είναι περίπου το 20% αυτής που θα είχες με ένα macro φακό. Κάπου έχω κάποια δείγματα εικόνων με τον 7artisans 60mm macro και θα ανεβάσω, ωστόσο υπάρχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό που σου είπαν ότι πρέπει πρώτα να μάθεις καλά τον κιτ. 3
cloud13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, babisskg είπε Καλές λήψεις ! Ευχαριστω! Προφανως μετα απο 1324234 προσπαθειες αυτο! 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Καλοκλικωτη η μηχανή. Να έχεις υπόψη ότι ο κιτ φακός που έχει (λογικά ο 16-50) δε μπορεί να εστιάσει αν πλησιάζεις το θέμα κοντύτερα από περίπου 20 εκατοστά (για την ακρίβεια λιγότερο από 25 εκατοστά από την απόσταση θέματος-αισθητήρα). Επίσης η μεγέθυνση που θα έχεις σε αυτή την απόσταση θα είναι περίπου το 20% αυτής που θα είχες με ένα macro φακό. Κάπου έχω κάποια δείγματα εικόνων με τον 7artisans 60mm macro και θα ανεβάσω, ωστόσο υπάρχει μεγάλη αλήθεια σε αυτό που σου είπαν ότι πρέπει πρώτα να μάθεις καλά τον κιτ. Ευχαριστω πολυ! Ισχυει αυτος ειναι ο κιτ φακος, αυτο που κανω ειναι να πηγαινω λιγο πιο μακρια να εστιαζει καθαρα και να κροπαρω μετα για να ερθει το close up οσο πιο καλο γινεται. Νομιζω με αυτο το φακο δε μπορω να κανω και πολλα παραπανω για αυτου του ειδους τις φωτο αλλα μαθαινω ακομα οκ. Πειραματιζομαι κυριως με διαφραγμα και κλειστρο, το iso εχω σχεδον κατασταλαξει οτι ειναι μαπα να το ανεβαζω ιδιαιτερα κανει πολυ θορυβο.. ΥΓ. Η ειμαι ακομα πολυ αμπαλος η δεν εχει επιλογη να κροπαρω τις ληψεις μου πανω στη μηχανη.. στελνω στο κινητο οτι τραβαω και παιζω απο εκει μετα. Αν καποιος εχει να προτεινει και κανενα app για εξτρα φιλτρα και tweaks καλοδεχουμενο! Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από cloud13
babisskg Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, cloud13 είπε Ευχαριστω! Προφανως μετα απο 1324234 προσπαθειες αυτο! Ευχαριστω πολυ! Ισχυει αυτος ειναι ο κιτ φακος, αυτο που κανω ειναι να πηγαινω λιγο πιο μακρια να εστιαζει καθαρα και να κροπαρω μετα για να ερθει το close up οσο πιο καλο γινεται. Νομιζω με αυτο το φακο δε μπορω να κανω και πολλα παραπανω για αυτου του ειδους τις φωτο αλλα μαθαινω ακομα οκ. Πειραματιζομαι κυριως με διαφραγμα και κλειστρο, το iso εχω σχεδον κατασταλαξει οτι ειναι μαπα να το ανεβαζω ιδιαιτερα κανει πολυ θορυβο.. ΥΓ. Η ειμαι ακομα πολυ αμπαλος η δεν εχει επιλογη να κροπαρω τις ληψεις μου πανω στη μηχανη.. στελνω στο κινητο οτι τραβαω και παιζω απο εκει μετα. Αν καποιος εχει να προτεινει και κανενα app για εξτρα φιλτρα και tweaks καλοδεχουμενο! Ακόμη και φτασμένος φωτογράφος να ήσουν , αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεσαι χρόνο για να εξοικειωθείς με τις λειτουργίες και την χρήση μιάς συγκεκριμένης μηχανής . Ίσως να σου έπαιρνε λιγότερο χρόνο , πάλι όμως θα έπρεπε να ρίξεις μιά ματιά στο user manual . Αυτά πάνε αντάμα , ενώ ένα καλό ξεκίνημα είναι να δουλέψεις με το user manual , χρησιμοποιώντας κάθε φορά ένα από τα shooting modes δλδ ξεκινάς με το απολύτως αυτόματο , δεν είναι ντροπή , τραβάς μόνον σε αυτό το mode για καμιά εβδομάδα η και περισσότερο , διαβάζοντας κάθε τόσο την λειτουργία του μέσα από το εγχειρίδιο . Όσο κι' αν σου φαίνεται απίστευτο , υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που δεν έχει λειτουργήσει την μηχανή του σε auto mode , για διάφορους λόγους . Μέσα στο auto mode υπάρχει δυνατότητα , ανάλογα για κάθε μηχανή να έχεις δυνατότητα παρέμβασης σε κάποια πράγματα . Παράλληλα το auto mode σου δίνει τον χρόνο , να αφιερώνεσαι στο κάδρο , την σύνθεση της εικόνας , αφού δεν σε απασχολεί με ρυθμίσεις . Αφού πάρεις μία πρώτη γεύση , μπορείς στην συνέχεια να δουλέψεις με τον ίδιο τρόπο στο program mode , που σου δίνει την δυνατότητα για κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις . Κάθε φορά θα χωνεύεις από λίγο , ενώ διαβάζοντας το user manual , όπου κάποια από αυτά προχωράνε λίγο πιο πέρα από το συνηθισμένο , θα είσαι πιο έτοιμος , ενώ δεν θα έχεις χάσει καμία φωτογραφία . Δεν είναι κακό να δουλεύεις με το auto mode , ενώ παράλληλα εξασκείσαι σε άλλους τρόπους λήψης πχ γονατίζοντας αντί να είσαι όρθιος . Καλή επιτυχία . 1 1
highpriest Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Καλές λήψεις! Για μακρο θα σου πρότεινα αφου εξοικειωθείς με την κάμερα, να πάρεις και έναν εξειδικευμένο φακό και ας είναι και manual φτηνός για αρχή. 1 1
Cntrl+X Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή αναφέρθηκε ο 7artisans macro 60mm, ο οποίος είναι πολύ φτηνός για όσα προσφέρει κατά τη γνώμη μου, παραθέτω δείγματα με Panasonic GM1. Εδώ μια Trithemis annulata: και εδώ από τον ίδιο φακό, κροπαρισμένη και συμπεσμένη στα 1500x1000 pixels (Orthetrum brunneum): Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από Cntrl+X 4 1
cloud13 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Ευχαριστω πολυ τωρα θελω να τον παραγγειλω αυριο το πρωι με αυτα που βλεπω 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα