Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα οδήγησης και χρηματισμός

kesking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, kesking είπε

Ισχύει ότι στην Αθήνα για να περάσεις τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης γίνεται μόνο με μίζα ( χρηματισμό);

Όχι. Ισχύει ότι και στις άλλες πόλεις.

Εσείς απο Αθήνα τι λέτε;

Λέμε να πεις του γιου σου να έρθει στην πόλη σας να βγάλει δίπλωμα που είναι πεντακαθαρίδηδες όλοι 😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Όχι. Ισχύει ότι και στις άλλες πόλεις.

Λέμε να πεις του γιου σου να έρθει στην πόλη σας να βγάλει δίπλωμα που είναι πεντακαθαρίδηδες όλοι 😄

Στην Αθήνα παίζει πολύ περισσότερο το λάδωμα σε σχέση με την επαρχία. Συνήθως επαρχία και πιο εύκολο είναι να βγάλεις το δίπλωμα και δε χρειάζεται λάδι.

1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε

Στην Αθήνα παίζει πολύ περισσότερο το λάδωμα σε σχέση με την επαρχία. Συνήθως επαρχία και πιο εύκολο είναι να βγάλεις το δίπλωμα και δε χρειάζεται λάδι.

Αμφιβάλλω. Για το ποσοστό μιλάς ή για το πλήθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Απλά αν μιλάμε για μικρή πόλη/κωμόπολη θα βρεις πιό εύκολα ένα φίλο συγγενή (ή συγγενή φίλου) να κάνεις τη δουλειά σου...

Επεξ/σία από agnostos13

Αναλογα τον δασκαλο και την κληρωση των εξεταστων που γινεται πριν να δωσεις για διπλωμα....Εγω την πρώτη φορά επεσα σε αδιάφθορο που μας εκοψε ολους,καπου στα 10 ατομα μιας και ειχαμε προετοιμαστεί για λαδι και την πατήσαμε,οποτε εμεινα με το 200ρι στην τσεπη και ξαναπληρωσα παραβολο επανεξέτασης....Την δεύτερη ομως φορά οι λαδιαρηδες που κληρωθηκαν το εδωσαν αερα πατέρα....ολα αυτα το 2009..

Τωρα αν ξαναεδινα εξετασεις ολα αυτα τα λεφτα θα τα εδινα για εξτρα μαθηματα,οχι για να γινω οδηγαρα αλλα γιατι σημασια εχει να μπορεις παιρνοντας το διπλωμα να εισαι σε θεση να μετακινήσεις με σχετική ασφάλεια το πρωτο σου αυτοκινητο ...Αυτο έχει περισσοτερη σημασια και οχι το διπλωμα αυτο καθεαυτό....

Εμένα ο δάσκαλος που πήγα μου είπε από το πρώτο μάθημα «αν θες να λαδώσεις, να πας να βρεις άλλον δάσκαλο». Πέρασα κανονικά, με την πρώτη, κόπηκε ένας που καβάλησε πεζοδρόμιο σε μια στροφή. Το 2000 αυτά.

Ισχύει ότι στην Αθήνα για να περάσεις τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης γίνεται μόνο με μίζα ( χρηματισμό); Αν είναι αλήθεια, τότε είμαστε άξιοι τής μοίρας μας....Επειδή δεν είμαι από Αθήνα, αλλά ο γιος μου φοιτητής εκεί βγάζει τώρα δίπλωμα, πέρασε τα σήματα και τώρα μου λέει ότι στην οδήγηση πρέπει να μιζάρει, αλλιώς δεν περνάει (έτσι τού λένε όλοι ).Εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ με καμμιά κυβέρνηση( ούτε με Κ.Κ.Ε. ). Εσείς απο Αθήνα τι λέτε;

Όχι, δεν γίνεται μόνο με χρηματισμό (aka λάδωμα) αλλά ΚΑΙ με χρηματισμό. Όπως τόσα και τόσα πράγματα, στη ζωή και την καθημερινότητά μας (δεν το λέω για να το αποδεχτούμε αλλά για να είμαστε down to earth).

Ούτε και στην Αθήνα είναι διαφορετικά από την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ή την Καβάλα.

Είναι καλό το ότι "δεν μπορείς να το δεχτείς" και θα έλεγα αν μπορείς να το μεταφέρεις και στο γιο σου αυτό το σκεπτικό. Να πάει προετοιμασμένος σωστά για τις εξετάσεις και να μην αφήσει κανένα εξεταστή (ή ακόμα και το άγχος) να τον "κόψει".

Τώρα αυτό για το οποίο σου μετέφερε σαν δεδομένο (χωρίς καμία διάθεση προσβολής) δύο τινά συμβαίνουν. Ή τον παραμύθιασε ο κύκλος του ή ο εκπαιδευτής του (που μπορεί να ανήκει σε άλλο..."κύκλο") ή το προτιμάει σαν πιο εύκολη λύση για να ξεμπλέξει (εσύ ξέρεις αν είναι φυγόπονος).

Δύο διπλώματα που πήρα δεν έδωσα τίποτα. Στη μηχανή ο εξεταστής στο γκρούπ πριν από εμάς ήταν στο αμάξι και ούτε καν κοιταγε όταν δώσαμε εμείς ήταν τυπικός χρόνους/γραμμές κλπ. 

Δεν έκοψε κανέναν από όσους δεν λαδωσαν αλλά είναι και που θα πέσεις.

• Like 1

Όταν τα άτομα που εμπλέκονται κάνουν σωστα τη δουλειά τους δεν ζητάνε τίποτα, και πολλοι εχουν δώσει με αυτό το  καθεστώς.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις συνήθως γίνεται μια έμμεση νύξη απο τον δάσκαλο όταν τελειωσουν τα μαθήματα με τρόπο που δημιουργεί αμφιβολία για το αποτέλεσμα της εξέτασης (θεωρείς οτι είσαι πραγματικά έτοιμος; θες να πληρώσεις πάλι παράβολα; δεν θες να το σιγουρέψουμε; κτλ) ώστε ο υποψήφιος να πιέστει ψυχολογικά και να πληρώσει.

Όλα αυτά σε συνεννόηση με τους εξεταστές και με την ανοχή των προισταμένων εννοείται.

Απο έκει και πέρα ή τα δίνει και περνάει ή δεν τα δίνει και εξετάζεται κανονικά (άν είναι καλός θα περάσει).

Υπαρχουν και σχολες οδηγησης που περιλαμβανουν το λαδι στην αρχικη τιμη , εσυ νομιζεις οτι δεν λαδωσες αλλα τελικα..λαδωσες ! :lol:

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα Τρίκαλα όταν έδωσα σήματα (2014), είχα δει έναν με φυλλάδιο ολόκληρο για τις προσπάθειες. 28 στάμπες χαχαχα

Να πω την αλήθεια, και εγώ και όσοι γνωρίζω στην ηλικία μου. πέρα από τα παράβολα +τα μαθήματα (450-500 συνολικά τότε), δεν δώσαμε ευρώ παραπάνω. 

ΩΣΤΟΣΟ, έχω ακούσει για άτομα, συνήθως κάποιες κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας, που το δίπλωμα το πλήρωσαν τριπλά...

Θυμήθηκα κιόλας, μπηκαν σε ένα Suzuki Jimny με CNG εγώ (120 κιλά τότε), δάσκαλος + 3 χοντροί πίσω 120 κιλά ο ένας στάνταρ. Ενώ μου είχε μάθει τότε ο δάσκαλος να ξεκινάω σε ανηφόρα χωρίς χειρόφρενο, μου έκανε νόημα να το τραβήξω στις γραμμές του ΟΣΕ χαχαχα

Επεξ/σία από Sakiz105

αμα θελει να σε κοψει μπορει. εκει πρεπει να επεμβει ο δασκαλος ομως. υπαρχουν λαμογια που αν δεν δωσεις θα σε κοψουν. ξερουν σημεια και δρομους που θα σε πανε να σου ζητησουν κατι που απλα δεν μπορεις να κανεις με την πρωτη προσπαθεια. 

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Αμφιβάλλω. Για το ποσοστό μιλάς ή για το πλήθος?

Έδωσα επαρχία και το λάδι δεν έπαιζε καν ως ενδεχόμενο. Επίσης, σύμφωνα με τον δάσκαλο, δεν κόβεται κανένας εδώ έτσι κι αλλιώς.

Εχω και γνωστούς στην Αθήνα, όπου αν δε λαδώσεις σου κανουν τη ζωή δύσκολη. Βέβαια συνήθως αν οδηγάς τέλεια, θα σε περάσουν.

Θα μου πεις ότι είναι μόνο προσωπική εμπειρία. Δυστυχώς, όμως, δε γίνεται να υπάρξει επίσημο στατιστικό για αυτό το πράγμα, καθότι το λάδωμα είναι παράνομο.

Εποχές Πασοκάρας το λάδι ήταν η νόρμα αλλά δεν σε εκοβαν αν εκανες καμία χοντράδα. Οποίος δεν έδινε τα 70 χιλιάρικα τον έβαζαν να μπει ανάποδα σε στενά, να πατησει διπλή, έβγαζαν χάρακα να μετρήσουν την αποσταση στο παρκάρισμα κτλ κτλ κτλ. 

• Like 1

2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ούτε και στην Αθήνα είναι διαφορετικά από την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ή την Καβάλα.

Στην Πάτρα πριν 20 χρόνια, με το που πήγαινες σε οποιαδήποτε σχολή, σου έδιναν ένα χαρτί που έλεγαν πως δεν υπάρχει λάδωμα και πως αν συναντήσουμε κάποιο τέτοιο περιστατικό να το καταγγειλουμε άμεσα. Και πιο φθηνά από την Αθήνα ήταν, σχεδόν μισή τιμή.

Τώρα στο θέμα μας, έχω την αίσθηση πως επειδή έγινε μια τρελή ρεμουλα με διπλώματα και άδειες στο υπουργείο συγκοινωνιών στον Άλιμο, και καρατομησαν αρκετούς, έχει εξαλειφθεί αρκετά το φαινομενικά του λαδιού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...