Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα οδήγησης και χρηματισμός

kesking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισχύει ότι στην Αθήνα για να περάσεις τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης γίνεται μόνο με μίζα ( χρηματισμό); Αν είναι αλήθεια, τότε είμαστε άξιοι τής μοίρας μας....Επειδή δεν είμαι από Αθήνα, αλλά ο γιος μου φοιτητής εκεί βγάζει τώρα δίπλωμα, πέρασε τα σήματα και τώρα μου λέει ότι στην οδήγηση πρέπει να μιζάρει, αλλιώς δεν περνάει (έτσι τού λένε όλοι ).Εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ με καμμιά κυβέρνηση( ούτε με Κ.Κ.Ε. ). Εσείς απο Αθήνα τι λέτε;

• Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Μόλις τώρα, kesking είπε

Ισχύει ότι στην Αθήνα για να περάσεις τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης γίνεται μόνο με μίζα ( χρηματισμό); Αν είναι αλήθεια, τότε είμαστε άξιοι τής μοίρας μας....Επειδή δεν είμαι από Αθήνα, αλλά ο γιος μου φοιτητής εκεί βγάζει τώρα δίπλωμα, πέρασε τα σήματα και τώρα μου λέει ότι στην οδήγηση πρέπει να μιζάρει, αλλιώς δεν περνάει (έτσι τού λένε όλοι ).Εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ με καμμιά κυβέρνηση( ούτε με Κ.Κ.Ε. ). Εσείς απο Αθήνα τι λέτε;

Ισχύει οτι ισχύει παντού. Φυσικά και παίζει λάδωμα, με τις σχολές οδηγών συνήθως στο κόλπο. Φυσικά και γίνεται χωρίς να λαδώσεις, αλλά θα πρέπει να οδηγήσεις αψεγάδιαστα. Επειδή όμως αν θέλουν να σε κόψουν θα σε κόψουν, και το παράβολο της επανεξέτασης κοστίζει, συνήθως λαδώνεις για να το πάρεις κατ ευθείαν να ξεμπερδεύεις. 

Οτι λαδώνεις δεν σημαίνει οτι δεν ξέρεις να οδηγείς και vice versa. Ούτε φταίει το λάδωμα για τα ατυχήματα. Το ξέρω να οδηγώ με το έχω οδηγική παιδεία δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένα.

Δεν είναι απόλυτο οτι για να πάρεις δίπλωμα πρέπει να δώσεις μίζα. Υπάρχουν πολλές σχολές που δεν δέχονται το μιζάρισμα. Σε πάνε με την αξία σου για να δώσεις εξετάσεις. Και φυσικά σε προετοιμάζουν καλύτερα (θεωρώ) απο τις άλλες σχολές που έχουν την μίζα ψωμοτύρι. Γνώρισα πολλές μεγαλοσχολές ως απόφοιτος του ανάλογου ΙΕΚ. Αν σε πάει καλά προετοιμασμένο η σχολή, δύσκολα σε κόβουν. Προτείνω να πάρει την καρτέλα του απο την σχολή και να πάει σε άλλον εκπαιδευτή. Να κάνει μερικά μαθήματα παραπάνω γιατι η αλήθεια είναι πως τα βασικά πακέτα των σχολών δεν σε βγάζουν οδηγό... Αντί να δώσει μίζα να τα δώσει σε μερικά παραπάνω μαθήματα και να βελτιώσει την οδηγησή του αποκτώντας αυτοπεποίθηση. 

Επισκέπτης
31 λεπτά πριν, kesking είπε

Όχι, απο προσφατη εμπειρια.

16 λεπτά πριν, GeminiMAX είπε

Δεν είναι απόλυτο οτι για να πάρεις δίπλωμα πρέπει να δώσεις μίζα. Υπάρχουν πολλές σχολές που δεν δέχονται το μιζάρισμα. Σε πάνε με την αξία σου για να δώσεις εξετάσεις. Και φυσικά σε προετοιμάζουν καλύτερα (θεωρώ) απο τις άλλες σχολές που έχουν την μίζα ψωμοτύρι. Γνώρισα πολλές μεγαλοσχολές ως απόφοιτος του ανάλογου ΙΕΚ. Αν σε πάει καλά προετοιμασμένο η σχολή, δύσκολα σε κόβουν. Προτείνω να πάρει την καρτέλα του απο την σχολή και να πάει σε άλλον εκπαιδευτή. Να κάνει μερικά μαθήματα παραπάνω γιατι η αλήθεια είναι πως τα βασικά πακέτα των σχολών δεν σε βγάζουν οδηγό... Αντί να δώσει μίζα να τα δώσει σε μερικά παραπάνω μαθήματα και να βελτιώσει την οδηγησή του αποκτώντας αυτοπεποίθηση. 

16 λεπτά πριν, GeminiMAX είπε

Εγω το 2004 που εδωσα, περασα με τη πρωτη και χωρις λαδι.

Απο τα 5 ατομα που διναμε, οι 3 κοπηκαν.

Η μια γιατι περασε στοπ χωρις να σταματησει και η αλλη μπηκε αναποδα σε μονοδρομο.

Μετα γκρινιαζαν και λεγαν οτι την επομενη φορα θα λαδωσουν για να το παρουν σιγουρα...

• Like 1

εμεις στη σειρά μου λαδώσαμε ολοι. θα μπορουσα να το αποφυγω; οχι.

καθαρα εμπλεξα με λαθος ανθρωπο που με προετοίμασε για εξετάσεις. στάνταρ θα με πηγαινε για δευτερη προσπαθεια όσο τέλεια και αν τα έκανα.

ή αλλη επεσε με τη μοτοσυκλέτα και την περάσαν.

οι εξεταστες δεν κοιταζαν καν. δεν παιζει καν να εκανα κάποιες απο τη δοκιμασια σωστα απλως τα πηγαινα ολα ευθεια να τελειωνω.

Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και σοβαρός νέος, αλλά με παίρνει τηλέφωνο ψαρωμένος και δεν ξέρω τι να του πω, βασικά του εχω πει να παει να δώσει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση και θα δούμε.....

• Like 2

Είναι καθαρά που θα πέσεις δάσκαλο & εξεταστή, αλλά και τι μπορείς εσύ ο ίδιος να υποστηρίξεις από θέμα χρημάτων. 

Εγω έδωσα δύο διαφορετικές περιόδους εξέτασεις, μια για αμάξι και μια για μηχανή. Για το αμάξι είχα πολύ χρόνο στην διάθεση μου και λίγα χρήματα, επέλεξα να μην λαδώσω και πέρασα.

Για την μηχανή επειδή επειδή δούλευα και για να πάω στις εξετάσεις έπρεπε να χάσω το μεροκάματο. Τα έβαλα κάτω και είδα οικονομικά και χρονικα πως με συμφέρει να λαδώσω. 

Στο αμάξι έκανα πορεία περίπου 20 λεπτά και φουλ ερωτήσεις. 

Στην μηχανή ένα τετράγωνο ούτε 5 λεπτά. 

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Εγω το 2004 που εδωσα, περασα με τη πρωτη και χωρις λαδι.

Απο τα 5 ατομα που διναμε, οι 3 κοπηκαν.

Η μια γιατι περασε στοπ χωρις να σταματησει και η αλλη μπηκε αναποδα σε μονοδρομο.

Μετα γκρινιαζαν και λεγαν οτι την επομενη φορα θα λαδωσουν για να το παρουν σιγουρα...

Εγώ πάλι την πρώτη φορά που έδωσα πάτησα στη διπλή γραμμή στην προσπάθεια μου να προσπεράσω σταματημένο φορτηγό (δε γινόταν αλλιώς), και οι εξεταστές (βασικά η μία) με έκοψε αιτιολογώντας πως αν ερχόταν άλλος από την άλλη μεριά και γρήγορα μπορεί να έπεφτε πάνω μου...

Κατά τη γνώμη μου ήταν ξεκάθαρο ότι έψαχναν ευκαιρία να με κόψουν μια και δεν έσταξα λάδι, φυσικά και γκρίνιαξα μετά, αλλά ούτε την επόμενη φορά έδωσα κάτι.

Πήρα το δίπλωμα πριν ούτε ένα μήνα. Δεν αναφέρθηκε ποτέ το ζήτημα λάδι. Λάθη δεν έκανα, δε με ζόρισαν κιόλας θα έλεγα. Τώρα πόσοι κόπηκαν πόσοι και αν λάδωσαν κλπ δεν έμαθα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν έδινα εγώ θυμάμαι ήταν θέμα εξεταστή.

Υπήρχαν εξεταστές που δεν έπαιρναν λάδι, εξεταστές που δεχόντουσαν λάδι για να είναι πιο επιηκείς και εξεταστές που απαιτούσαν λάδι αλλιώς εφευρίσκαν λάθη εκεί που δεν υπήρχαν.

Συνήθως οι δάσκαλοι από την εμπειρία τους γνωρίζουν ποιός εξεταστής θέλει τι, το θέμα είναι αν θα στο πουν, γιατί είναι και αυτοί συνήθως στο κόλπο.

Πλέον δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα με κάμερες κλπ συστήματα επιτήρησης που είχαν εξαγγείλει οτι θα ενσωματωθούν στη διαδικασία.

Επεξ/σία από agnostos13

ο θεσμος του λαδωματος ειναι μια απ'τις (πολλες) παθογενειες αυτης της χωρας που πρεπει να εκλειψουν.
υφισταται; ναι. μπορεις να περασεις χωρις να λαδωσεις; προφανεστατα και ναι, τι αποριες ειναι καν αυτες; ποιος και πως θα σε κοψει εαν τα κανεις ολα σωστα;

υποπεριπτωσεις των υποπεριπτωσεων του στυλ "α φρεναρα αποτομα γιατι ευθυγραμμιστηκε ο κρονος με τον ερμη και και και" μονο ειναι καραμπινατες συμπεριφορες για τις οποιες υπαρχει ενδεχομενο να σε κοψουν, εαν δε λαδωσεις, αλλα ειναι σπανιοτατες.

επισης τι ακριβως παει να πει "ετσι του λενε "ολοι""; ποιοι ειναι οι "ολοι"; οι ελληναρες δασκαλοι που τα κανουν πλακακια με τους διεφθαρμενους εξεταστες για να βγαζουν ποσοστα απ'τα λαδωματα; ή οι αφελεις μαθητες, θυματα των δασκαλων; 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...