Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα πάντως ως φοιτητής μου έκανε μια φορά παρατήρηση γειτόνισσα επειδή έβλεπα με φίλη GNTM και γελούσαμε με τις βλακειες που βλέπαμε :P

Ευτυχώς, σε εμένα το σαλόνι και το Υ/Δ ήταν κάτω από σαλόνι και κουζίνα αντίστοιχα των από πάνω, οπότε δεν ενοχλούσαν βράδυ με καμία ταινία ή καμιά μουσική σε ψιλό νορμάλ επίπεδα 

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eγω εχω το αντιθετο προβλημα. Εχω στην απεναντι πολυκατοικια μια γυναικα μεγαλης ηλικιας που ολη την ωρα βγαινει στο μπαλκονι και φωναζει στον οποιονδηποτε να κανει ησυχια γιατι θα φωναξει την αστυνομια. Πραγματικα δεν ακουγεται τπτ και ξαφνικα ακους την αντυπαθητικη πλεον φωνη της να φωναζει να κανουν ησυχια.

Μια φορα ειχε βγει και φωναζε σε κατι παιδακια που επαιζαν σε καποιο μπαλκονι και απλα ακουγες χαμηλοφωνες παιδικες φωνουλες. 

Εμενα μου φωναζει γιατι βγαινω στο μπαλκονι και καθαριζω το bbq. Tη μια φορα την ενοχλουσε ο ηχος του ατμοκαθαριστη (ενας μικρος της πλακας που εχω και ακουγεται λιγο περισσοτερο απο ατμοσιδεο) και την αλλη φορα που ετριβα το bbq με μια πλαστικη σπατουλα.

Πραγματικα παρακαλαω καθε φορα να φωναξει την αστυνομια και να τους πει παιζουν τα παιδακια στο απεναντι μπαλκονι στις 7 το απογευμα ή οτι ο απεναντι καθαριζει το bbq.

Αυτής στο τέλος της ρίχνεις ένα καντηλι. Κι αν θέλει ας καλέσει το 100. Ψυχολογικά έχει στάνταρ. 

• Like 2
Δημοσ.

Μου άρεσε η ιδέα της ηχογράφησης του και παίξιμο στα ηχεία. Αν δε πετύχει, το επόμενο βήμα μου θα ήταν να χε*ω στη πόρτα του, μέχρι να πάρει το μήνυμα.  

Δημοσ.

Ένας φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα με ένα γείτονά του. Μετά από 2-3 παρατηρήσεις του ανάφερε πως τα ωραία αυτοκίνητα καίγονται ωραία. 

Από τότε ξαφνικά ηρέμησε😂😂😂😂😂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, G.TH. είπε

Ζήτα του παραγγελιές, να το απολαμβάνεται κι οι δυο.

Μακάρι να ήξερε να παίζει...

• Sad 1
Δημοσ.

Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με  από κάτω γείτονα, δάσκαλο κλαρίνου.

Ε ειλικρινά κοντεψα να τρελαθώ. Είχαμε μιλήσει σε πολύ πολιτισμένο επίπεδο και κάπως ειχε περιορίσει την ένταση αλλά όχι τις ώρες.

Μιλάμε για έξι με οκτώ ώρες καθημερινά.

Δε μπορούσες να απολαύσεις τίποτα καθώς αυτός ο ήχος εισέβαλε σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Και μόνο που περίμενες ότι κάποια στιγμή θα ξανά ενοχληθεις, ήταν ένα συνεχές μαρτύριο.

Αυτό το οποίο με είχε βοηθήσει είναι που μου είχε δώσει στο περίπου μέρες και ώρες που θα έπαιζε οπότε είχα μια βάση.

Ευτυχώς μετακόμισε και έγινε πρόβλημα κάποιων άλλων άτυχων 

• Sad 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, majnun είπε

Ε ειλικρινά κοντεψα να τρελαθώ. Είχαμε μιλήσει σε πολύ πολιτισμένο επίπεδο και κάπως ειχε περιορίσει την ένταση αλλά όχι τις ώρες.

Δε μπορούσες να απολαύσεις τίποτα καθώς αυτός ο ήχος εισέβαλε σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Και μόνο που περίμενες ότι κάποια στιγμή θα ξανά ενοχληθεις, ήταν ένα συνεχές μαρτύριο.

Αυτό το οποίο με είχε βοηθήσει είναι που μου είχε δώσει στο περίπου μέρες και ώρες που θα έπαιζε οπότε είχα μια βάση.

Spoiler

ElcaTFBXUAEltAo.jpg.f7ec9fd5a85f0dde91a64e600c387ec4.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ (ίσως και να κάνω λάθος) ότι ένα μέρος του προβλήματος του ts είναι η δήλωσή του "Μου έχει γίνει εμμονή ιδέα"

Από τη στιγμή που τον ενόχλησε και είδε ότι ο άλλος δεν άκουσε τις όποιες νουθεσίες διαχειριστή/ιδιοκτήτη σίγουρα άρχισε να το σκέφτεται/"ακούει" πιο πολύ.

Από κει και πέρα:

Συγκρίσεις με περιπτώσεις ζώων (γαυγίσματα, κλπ) είναι λίγο άσχετες καθώς εκεί υπάρχουν και άλλα συνδυαστικά παραπτώματα πέραν του θορύβου. Δηλαδή μπορεί η παρέμβαση της αστυνομίας να ξεκίνησε από το γαύγισμα αλλά να προχώρησε με βάση το ότι ο σκύλος δεν επιτρέπεται να είναι μόνιμα στο μπαλκόνι (αν είναι μέσα στο σπίτι λογικά το γαύγισμα δεν ενοχλεί τον γείτονα αλλά τον ιδιοκτήτη).

Ναι, δεν επιτρέπεται μεγάλη φασαρία ακόμα και εκτός των ωρών κοινής ησυχίας. Δεν σημαίνει όμως ότι κάτι που είναι ενοχλητικό υπερβαίνει απαραίτητα τα όρια των db που "οριοθετούν" το "υπερβολικός θόρυβος". Και βέβαια για να τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο χρειάζονται σχετικές διαδικασίες έτσι ώστε να περάσει και κλιμάκιο να κάνει τις σχετικές μετρήσεις. Δεν γνωρίζω όμως αν αυτές οι μετρήσεις μπορούν να γίνουν σε συγκεκριμένο σημείο που θα υποδείξει ο μηνυτής (πχ μέσα στο σπίτι του) ή απλά στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό φυσικά έχει σημασία γιατί διαφορετικά μπορεί να μεταδίδεται/ενισχύεται ο ήχος στο σπίτι του ts και διαφορετικά στον γειτονικό χώρο

ΥΓ από εμπειρία συναδέλφου με διπλανό του καφέ μπαρ για ενοχλήσεις λόγω μουσικής και μετά την έναρξη των ωρών κοινής ησυχίας, δεν ήταν καθόλου εύκολη η τεκμηρίωση. Ακόμα και να περάσει κλιμάκιο για μέτρηση (που εννοείται θα περάσει, θα μετρήσει, θα φύγει) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκείνη τη στιγμή θα παίζει, θα έχει στο φουλ τον ενισχυτή ή δεν θα το πάρει χαμπάρι να αρχίσει να χτυπάει στο μπουζούκι το fur elise :P

36 λεπτά πριν, majnun είπε

Πριν πολλά χρόνια διπλανό κοριτσάκι μάθαινε (ήταν στην αρχή)...βιολί. Πέρασε ένα καλοκαίρι (ζέστη, ανοιχτά παράθυρα) με ιδιαίτερο ζήλο και δυστυχώς καθόλου πρόοδο :wacko:. Ευτυχώς μετακόμισαν σύντομα

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.

Για τα νομικα που δε ξερω αλλα λιγο το εψαξα το νετ δες εδω ενα καλο αρθρο με λυσεισ και προβληματα

http://ixoripansistop.gr/index.php/gr/2013-11-12-14-11-50/49-2014-03-10-12-10-36

Ωστοσο η ηχορυπανση ειναι προβλημα για μερικους ανθρωπους ασχετα νομοθεσιας: πολυ ευκολα προκαλει ψυχικα προβληματα, μειωνει παραγωγικοτητα και πρφανως διαταρασει τις κοινωνικες σχεσεις στη γειτονια.

Φανταστειτε για παραδειγμα να δινατε εξετασεις πχ πανελληνιες και ο αλλος να εκανε οτι εκανε; Αν υπαρχει μωρο που πρεπει να κοιμαται;

Κατανοω τον αλλο που θελει να ασκηθει αλλα θα πρεπει να υπαρχει μια συνενοηση με τη γειτονια (αμεσοι γειτονες).

• Like 1
Δημοσ.

Αν η ενταση δεν φτανει σε πραγματικα εκκοφαντικα επιπεδα δε μπορει ρεαλιστικα να γινει τιποτα.

Καποια κειμενα που βλεπω παραπανω αφορουν ωρες κοινης ησυχίας.

Για να γινει κατι για τις υπόλοιπες ωρες πρεπει, οπως προανέφερα, οι εντασεις να ειναι εκκοφαντικες, να "πιαστει" στα πρασα με αυτες τις εντασεις και μαλιστα αυτο το πιασιμο να γινει αρκετες φορες.

Ακομα και με τις ανω προϋποθέσεις η πιθανότερη εκβαση ειναι εσεις να χαλάσετε χρονο και λεφτα και αυτος απλα να πει δε θα το ξανακανω...

Η συμβουλή μου σε κατι τετοια ειναι προσέγγιση "φιλίας", "παιζεις πολυ καλα" "Τι μουσικη ακους" κτλ Μετα με ωραιο τροπο εξηγεις πως αισθάνεσαι και ζητας ανθρωπια και λογικη.

Ε τωρα αμα εχεις πεσει σε γαϊδούρια... Γινε και εσυ γαϊδούρι με αντίμετρα κτλ.

Σχετικα με τα αντιμετρα να πω οτι δε χρειάζονται λεονταρισμοι αλλα εξυπνα πραγματα π.χ. δες που παρκαρει και αν επιτρέπεται το παρκιγκ εκει lol 😂

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε

Αν η ενταση δεν φτανει σε πραγματικα εκκοφαντικα επιπεδα δε μπορει ρεαλιστικα να γινει τιποτα.

Και όμως, μπορεί να γίνει αν είναι συνεχόμενη χρήση. Πχ ακόμα και σκυλί να γαβγίζει συνεχόμενα, μπορεί να φάει πρόστιμο ο ιδιοκτήτης 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...