Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα τα θεματα λυνονται με 3 τροπους

1. Πας και μιλας αυτοπροσωπως, ευγενικα,ελπιζεις σε ανταποκριση.

2. Τα οσα αναφερει ο greekfragma

3. Υπαρχουν παληκαρια που αναλαμβανουν να γινουν πειστικοι οταν ο αλλος δεν παιρνει απο λογια

Προς αποφυγην παρεξηγησεων, εγω προτιμω παντα τον τροπο Νο 1

Οταν βαζεις τριτους κατευθειαν, γειτονες,ιδιοκτητες,αστυνομιες,ο αλλος συχνα πεισμωνει.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Eγω εχω το αντιθετο προβλημα. Εχω στην απεναντι πολυκατοικια μια γυναικα μεγαλης ηλικιας που ολη την ωρα βγαινει στο μπαλκονι και φωναζει στον οποιονδηποτε να κανει ησυχια γιατι θα φωναξει την αστυνομια. Πραγματικα δεν ακουγεται τπτ και ξαφνικα ακους την αντυπαθητικη πλεον φωνη της να φωναζει να κανουν ησυχια.

Μια φορα ειχε βγει και φωναζε σε κατι παιδακια που επαιζαν σε καποιο μπαλκονι και απλα ακουγες χαμηλοφωνες παιδικες φωνουλες. 

Εμενα μου φωναζει γιατι βγαινω στο μπαλκονι και καθαριζω το bbq. Tη μια φορα την ενοχλουσε ο ηχος του ατμοκαθαριστη (ενας μικρος της πλακας που εχω και ακουγεται λιγο περισσοτερο απο ατμοσιδεο) και την αλλη φορα που ετριβα το bbq με μια πλαστικη σπατουλα.

Πραγματικα παρακαλαω καθε φορα να φωναξει την αστυνομια και να τους πει παιζουν τα παιδακια στο απεναντι μπαλκονι στις 7 το απογευμα ή οτι ο απεναντι καθαριζει το bbq.

• Like 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Αυτή η σιγουριά οτι δε μπορεί να του κάνει τίποτα σε κανονικές ώρες....

τα έχουμε ξαναγράψει. 

ακόμα και ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας ΥΠΑΡΧΕΙ ανώτατο επιτρεπτό όριο που δε προσβάλει την ευζωία των υπολοίπων.

καλείτε περιπολικό για καταγραφή. Εάν εκείνη την ώρα ενοχλεί και το σημειώσουν στο βιβλίο συμβάντων θα πάτε μερικές μέρες μετά να πάρετε το αντίγραφο. Σε συνεννόηση και με τον υπεύθυνο αστυνομικό του τμήματος της περιοχής στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ θα φτιάξετε ένα φάκελο. 

ο αστυνομικός στο γραφείο αστυνόμευσης κοιτά τις υποθέσεις και φακέλους ανα εβδομάδα και κάνει τυχαίους ελέγχους. Αν διαπιστώσει ξανά ενόχληση ΟΛΕΣ τις ώρες προχωράει σε επιβολή διοικητικού προστίμου και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα.

αυτά έχω κάνει εγώ με σκυλιά που γαύγιζαν σε μπαλκόνια και αυλές μονοκατοικιών ανεξέλεγκτα όλο το 24ωρο.

Έχουν φάει οι ιδιοκτήτες από ένα 500άρικο έκαστος σε διοικητικό πρόστιμο και ενημερώθηκαν για πλήρη φάκελο εναντίον τους. Το ένα σκυλί δε ξαναβγήκε μπαλκόνι. Ο στ@ρχιδιστής 2ος ιδιοκτήτης είναι έτοιμος να ειδοποιηθεί για τη μήνυση εντός της εβδομάδας.

Μάστιγα της εποχής μιας και εχουμε γεμίσει φιλόζωους της po..as (συγγνώμη κιόλας), με το σκυλι παρατημένο στο μπαλκόνι να βολτάρουν και να απαντούν "ε και που να το ακούσω εκεί που είμαι"...1,2,3 και μετά έπαιξε μπάλα αλά greekfragma...Εξαφανίστηκαν τα σκυλιά (που δεν φταίνε και στο κάτω κάτω...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MariaLog είπε

οταν παιζει, βαλε μουσικη δυνατα , θα δεις για ποτε θα καταλαβει..

+1

Κολλάς ηχεία στον τοίχο και χώνεις (Aπό Death Metal μέχρι Hard Bass, και αν είσαι μερακλής βάλε και Merzbow). Κατά διαστήματα ελέγχεις αν έχει χαμηλώσει την έντασή του. Αν ναι, τον επιβραυεύεις χαμηλώνοντας και την δική σου (βλ. Pavlov's dog). Αν συνεχίζει στα ίδια, συνεχίζεις και εσύ.

Να είσαι αμείλικτος και συνεπής για να πάρει το μήνυμα. Δεν επικοινωνείς μαζί του επ'ουδενί. Δεν ανοίγεις πόρτες και δεν του μιλάς στο τηλέφωνο. Είναι αγώνας αντοχής. Ο πιο παλαβός θα επιβιώσει...

Επεξ/σία από Omnio3
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, vagos789 είπε

3. Υπαρχουν παληκαρια που αναλαμβανουν να γινουν πειστικοι οταν ο αλλος δεν παιρνει απο λογια

Οταν βαζεις τριτους κατευθειαν, γειτονες,ιδιοκτητες,αστυνομιες,ο αλλος συχνα πεισμωνει.

Δυστυχώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το 1 δεν (πολλά ψυχολογικά μετά τους εγκλεισμούς,πραγματικά...)Αλλά δεν παύεις να έχεις δίκιο...

Επεξ/σία από ChrisOnceMore
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Bitbit είπε

Και μετά που ξέρεις ίσως σχηματίσουν κανένα γκρουπάκι

με την κωδική ονομασία Μόνοι στη γη αφού δεν θα έχει μείνει γείτονας σε ακτίνα χιλιομέτρου.

Εγώ πάντως στηρίζω. Οντας φαν της ηχορύπανσης θα πηγαίνω στις συναυλίες να τους κοτσάρω τάλαρα στο κούτελο 

Δημοσ.

Αφού είναι από κάτω έχεις εσύ το πλεονέκτημα να του σπάσεις τα νεύρα. 

Όσο αστείο και αν σου φαίνεται πάρε μια μπάλα και παίζε μέσα στο διαμέρισμα. 

Εγώ είχα και σαν φοιτητής και αργότερα οικογένειες που έμεναν από πάνω μου και το πρωί που έπαιζαν με την μπάλα πριν πάνε σχολείο νόμιζα ότι παίζουν μέσα στο δωμάτιο μαζί μου. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Θα τον πιάσω από κοντά μέσα στην εβδομάδα μήπως και καταλάβει.

Μόλις τώρα, nikopoup είπε

Αφού είναι από κάτω έχεις εσύ το πλεονέκτημα να του σπάσεις τα νεύρα. 

Όσο αστείο και αν σου φαίνεται πάρε μια μπάλα και παίζε μέσα στο διαμέρισμα. 

Εγώ είχα και σαν φοιτητής και αργότερα οικογένειες που έμεναν από πάνω μου και το πρωί που έπαιζαν με την μπάλα πριν πάνε σχολείο νόμιζα ότι παίζουν μέσα στο δωμάτιο μαζί μου. 

Αμα δεν λειτουργήσει τίποτα να ξέρεις είναι το τελευταίο μου χαρτί 😂😂

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rose from hell είπε

παιζω drums για δεκαετίες στο πατρικο μου  (μονοκατοικια)

μονος και μαζί με μπαντες ,  ποτέ σε ώρα κοινής ησυχίας

ειμαι μαλωμενος με ολοι την γειτονια  

δεν καταφεραν ποτέ να μου κανουν τιποτα

Ναι, γιατί προφανώς κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρα, ή ξερω γω είναι διοικητής της αστυνομίας στο τοπικό τμήμα ο μπατζανάκης σου. 

Αλλιώς αναφέρονται πιο πάνω ξεκάθαρα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος.

Δημοσ.

Μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό με γείτονα που έπαιζε ντράμς, όχι μόνο ακούγοταν δυνατά αλλά ήξερε μόνο 3-4 κομμάτια και κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια μας τα έπρηζε.

Αρχίσαμε και βγαίναμε στο μπαλκόνι μετά το τέλος κάθε κομματιού και χειροκροτώντας του φωνάζαμε "Μπράβό!!", "Άξιος!!", "Τι κομματάρα ήταν αυτή!!!" και άλλα χαριτωμένα. Μας πήραν χαμπάρι οι δίπλα γείτονες και ξεκίνησαν κι αυτοί να κάνουν το ίδιο, ήταν πολύ διασκεδαστικό. 

Μετά από καμμιά βδομάδα ο ντράμερ είτε αισθάνθηκε άσχημα είτε νευρίασε και περιόρισε αρκετά τον χρόνο που έπαιζε.

The End. 

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Narayan είπε

Μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό με γείτονα που έπαιζε ντράμς, όχι μόνο ακούγοταν δυνατά αλλά ήξερε μόνο 3-4 κομμάτια και κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια μας τα έπρηζε.

Αρχίσαμε και βγαίναμε στο μπαλκόνι μετά το τέλος κάθε κομματιού και χειροκροτώντας του φωνάζαμε "Μπράβό!!", "Άξιος!!", "Τι κομματάρα ήταν αυτή!!!" και άλλα χαριτωμένα. Μας πήραν χαμπάρι οι δίπλα γείτονες και ξεκίνησαν κι αυτοί να κάνουν το ίδιο, ήταν πολύ διασκεδαστικό. 

Μετά από καμμιά βδομάδα ο ντράμερ είτε αισθάνθηκε άσχημα είτε νευρίασε και περιόρισε αρκετά τον χρόνο που έπαιζε.

The End. 

εμενα μου τηλεφωνουν οι γείτονες ( αυτοι που γουσταρουν)  και δινουν παραγγελιες 

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Omnio3 είπε

+1

Κολλάς ηχεία στον τοίχο και χώνεις (Aπό Death Metal μέχρι Hard Bass, και αν είσαι μερακλής βάλε και Merzbow). Κατά διαστήματα ελέγχεις αν έχει χαμηλώσει την έντασή του. Αν ναι, τον επιβραυεύεις χαμηλώνοντας και την δική σου (βλ. Pavlov's dog). Αν συνεχίζει στα ίδια, συνεχίζεις και εσύ.

Να είσαι αμείλικτος και συνεπής για να πάρει το μήνυμα. Δεν επικοινωνείς μαζί του επ'ουδενί. Δεν ανοίγεις πόρτες και δεν του μιλάς στο τηλέφωνο. Είναι αγώνας αντοχής. Ο πιο παλαβός θα επιβιώσει...

Εγώ πάντως με την "κουφή" (όποτε ήθελε άκουγε..) γειτόνισσα από πάνω είχα χάσει τον αγώνα.. Είχα αγοράσει ηχεία + ενισχυτές, τους είχα βάλει σχεδόν στο ταβάνι και ταρακουνιόταν όλο το σπίτι. Στα @@ της.. Τελικά μετακόμισα 🤪 (Καλά έτσι και αλλιώς θα έφευγα αλλά και πάλι, η ήττα είναι ήττα!)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, rose from hell said:

εμενα μου τηλεφωνουν οι γείτονες ( αυτοι που γουσταρουν)  και δινουν παραγγελιες 

η ελευθερία σου στο πόση μουσική και σε ποιά ένταση, σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του γείτονα να την ανέχεται και να θέλει να ζήσει χωρίς ηχορύπανση στον χώρο του που γειτνιάζει.

αντί λοιπόν να μπεις στη διαδικασία να βάλεις ηχομονωτικά και να έχεις καλή σχέση να πίνετε και κάνα καφεδάκι κρασάκι παρέα μια στο τόσο, προτιμάς να σε γαμοσταυρίζουν και να δοκιμάζεις τις αντοχές τους μέχρι κάποιος να πει ως εδώ και να ασχοληθεί με νομικούς ή και παράνομους τρόπους να σε συνετίσει.

ξέρεις...καμιά φορά στη ζωή λουζόμαστε αυτά που κοκορευόμαστε.

γελάς μέχρι να σου στάξει και σένα κάνα 500άρικο ή και καμιά μήνυση...ξινά τα γελάκια μετά :)

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 13
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Rapladaka είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Γράφω σήμερα τον πόνο μου με τον γείτονα από κάτω ο οποίος μου έχει τσακίσει το νευρικό σύστημα. Ξεκίνησε το μπουζούκι κάπου στην καραντίνα και από τότε παίζει κάθε μέρα τόσο δυνατά που με κλειστά παράθυρα ακούγεται κανονικότατα σαν να τον έχω στο σαλόνι μου. Να σημειωθεί ότι δουλεύω από το σπίτι γενικά και δεν την παλεύω άλλο. 

Δεν παίζει ώρες κοινής ησυχίας αλλά όλο τον χειμώνα έπαιζε καθημερινά 6 με 11 το βράδυ μέχρι που κάναμε παράπονα στον διαχειριστή και του είπε να μην παίζει μετά τις 9. Φυσικά τον έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και αναγκαστηκαμε να πάρουμε τον ιδιοκτήτη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα το διευθετήσει. Το θέμα είναι ότι αν και έχει συμμορφωθεί με το ωράριο κάπως, παίζει πλέον πιο δυνατά από ποτε, σε σημείο που και με noise cancelling ακουστικά το ακούω. Μου έχει γίνει εμμονή ιδέα και έχω καταντήσει να κλαιω κάθε μέρα από τα νεύρα μου όποτε το ακούω, για τέτοιο επίπεδο μιλάμε (επίσης παίζει άθλια οπότε απλά κάνει φασαρια). Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να βρω την ψυχική μου ηρεμία, με έχει πιάσει το στομάχι μου και έχω χάσει τον ύπνο μου και δεν ξέρω αν ωφελεί να κάνω πάλι παράπονα. Υπάρχει κάποια άλλη νομική οδός που να μπορώ να ακολουθήσω? Θέλω πολύ να μετακομίσω αλλά με ενοίκια 400+ για ένα 2αρι είναι σχεδόν αδύνατον!

Ρε, δεν έχεις καταλάβει ακόμα πόσο καλό γείτονα έχετε, να σας φτιάξει την διάθεση προσπαθεί ο άνθρωπος, σηκωθείτε να χωρέψετε ρε σαν Έλληνες που είστε και όχι φλώροι βλαχοευρωπαιοι. 

Troll mode off

Σκέψου να του χτυπήσεις το κουδούνι να του το πεις, δεν θα το έκανα καθώς σίγουρα θα άκουγα κανένα καντηλι και θα γινόταν τσακωμός. 

Κλήσεις στην αστυνομία συνέχεια από εσένα, πείσε και κανέναν γείτονα να καλέσει. Θα του κάνουν σύσταση. 

Μετα δικηγόρος και εξώδικο. Αν ούτε τότε αλλάξει τότε μήνυση. 

Η μετακόμιση είναι αμφιλεγόμενη λυση. Γλιτώνεις από εκείνον και έρχεται κάτι άλλο μετά, σκύλος γείτονα, παιδί γείτονα, κατάστημα και φασαρία απέξω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...