rafinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γνωρίζω ότι το jamjar αναφέρει ότι οι ιδιώτες (είτε έμμισθοι είτε άνεργοι) μπορούν να πωλούν μέσω του site τους μεχρι 10.000 ευρώ χωρίς να έχουν κάνει έναρξη στην εφορία. Παλιότερα εξηγούσαν λιγότερα πράγματα. Πλέον εξηγούν αρκετά (ακόμα και σε ποιους κωδικούς πρέπει να δηλωθούν τα έσοδα από το jamjar στην φορολογική δήλωση) και μέσα σε όλα υπάρχει και αυτή η παράγραφος: Μίλησα με το λογιστή μου και μου είπε πώς υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός τιμολογίων αγοράς που μπορούν να εκδωθούν το εξάμηνο. Ισχύει; Όχι. Ο περιορισμός αυτός αφορά τις αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης που με τη σειρά τους αφορούν την παροχή υπηρεσιών. Τα τιμολόγια αγοράς αφορούν εμπορική δραστηριότητα (αγορά, δηλαδή, προϊόντος και όχι υπηρεσίας) και έτσι, δεν υπάγονται σε αυτόν τον κανονισμό. Πηγή: https://www.jamjar.gr/help-center/category/30/an-eimai-idiotis Υπάρχει κάποιος που ως ιδιώτης χρησιμοποιεί το jamjar και ο λογιστής του τού είπε οτι δεν πρέπει να κάνει έναρξη; Ρωτάω γιατί νιώθω πως ορισμένοι λογιστές σε μεγάλο ποσοστό δεν ψάχνουν όσο θα έπρεπε την κατάσταση και μου φαίνεται πολύ περίεργο site που βρίσκεται στον όμιλο skroutz να λέει τέτοιες ανακρίβειες. Για παράδειγμα αν και οι περισσότερες περιπτώσεις που θα βρει κάποιος με μια αναζήτηση στο google σχετικά με το ΠΟΛ 1003/31.12.2014 που αναφέρεται στο jamjar είναι σχετικά παλιές... Σε όλες βλέπουμε λογιστές να αναφέρουν τις αποδείξεις δαπάνης που όπως αναφέρει το jamjar αυτές αφορούν παροχή υπηρεσιών και όχι πώληση αγαθών. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από rafinos
barman_ Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Τελικά αυτό το έχει δουλέψει κάποιος από εδώ? Μπορεί άτομο χωρίς επιχείρηση να το χρησιμοποιεί? Πως δικαιολογείται φορολογικά όλο αυτό? Η το αναλαμβάνει το jj αυτό με την χρέωση του 18%? Ευχαριστώ προκαταβολικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα