SabotazNic Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 21 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Οσοι έχετε νευράκια πηγαίνετε σε καμία σχολή ασφαλούς οδήγησης, να φάτε τα καντηλάκια σας Οκ βρήκαμε το άτομο που έχει ενοχλητικά φώτα ή παραβιάζει στοπ.
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, SabotazNic είπε Καλά γενικά οδηγαω τέρμα δεξιά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν ξέρω αν φταίει η μυωπία και ο πολύ μικρός αστιγματισμος, αλλά η υψηλή σκάλα (ή ψηλή μεσαία) με ενοχλεί. Ειδικά αν δεν υπάρχει καλή διαγράμμιση. Μακάρι απλά να έκαναν την δουλειά τους τα κτεο. δεν βοηθά η οδήγηση τέρμα δεξιά. υπάρχει και εκεί κίνδυνος απο οδηγούς που παρκάρουν παράνομα ή απο διαφορα φυσικά εμπόδια κλπ.
SabotazNic Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Βασικά στον χθεσινό, από τα 300+μ μεταξύ μας απόσταση κατάλαβα οτι έχει θέμα με τα φώτα, αφού ήδη τα έβλεπα να με χτυπάνε. Μόλις τώρα, The_Judas είπε δεν βοηθά η οδήγηση τέρμα δεξιά. υπάρχει και εκεί κίνδυνος απο οδηγούς που παρκάρουν παράνομα ή απο διαφορα φυσικά εμπόδια κλπ. Καλά προφανώς εννοώ δεν δρόμους με ορατότητα. Αναφέρομαι σε παλιές εθνικές οδούς (πχ Εδεσσας - Γιαννιτσών) κτλ
Dark_Nightfall Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Και που να δεις τους μπετόβλακες που βάζουν xenon σε μαμά φανάρι για τα μεσαία και τα ΜΕΓΑΛΑ όπως επίσης και για τους προβολείς ομίχλης και όταν σκάνε πίσω σου νομίζεις ότι προσγειώνεται διαστημόπλοιο. 1
tutuyo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) αντιδραστικος = δεν εχεις ψυχραιμια. Και στην κακια ωρα (φτου φτου φτου) δεν θα αντιδρασεις λογικα αλλα αντιδραστικα οδηγούμε παντα αμυντικα και αν μπορουμε προβλεπουμε καταστασεις. Δεν ειναι διαγωνισμος, δεν κερδιζει καποιος, ουτε χανει. 30'' θα βρεις μπροστα σου τον μαλακα με τα λαθος ρυθμισμενα φωτα, το μπουρι που ξεκουφαινει, τον ηλιθιο που νομιζει οτι με σφηνες θα κερδισει χρονο στο μποτιλιαρισμα. Αστον να περασει, να φυγει μακρυα απο τον πωπω σου Εσφαξε η μηχανη το στοπ σε κυκλικο? Το αφηνεις να περασει και ας στουκαρει καπου αλλου. Δεν θα τον πας κοντρα να φρεναρεις στο τελευταιο εκατοστο. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από tutuyo 11 1
LongTom Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε Και που να δεις τους μπετόβλακες που βάζουν xenon σε μαμά φανάρι για τα μεσαία και τα ΜΕΓΑΛΑ όπως επίσης και για τους προβολείς ομίχλης και όταν σκάνε πίσω σου νομίζεις ότι προσγειώνεται διαστημόπλοιο. Εν το μεταξύ, οι περισσότεροι διαστημικοί μπετόβλακες (και γενικά ο μέσος Έλληνας οδηγός) δεν ανάβουν σωστά τα φώτα ομίχλης όταν έχει ομίχλη την ημέρα. Ακόμη και εάν δεν βλέπεις στα 20μ και την κόβεις με μπουγατσομάχαιρο. Τα κρατάνε για τις νύχτες...
makis269 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε Γενικά στην οδήγηση είμαι λίγο αντιδραστικος. Αν κάνει ο άλλος μαλ*κια (πχ σημερινό να μην σταματήσει μηχανή σε κυκλικό κόμβο (stop αυτός που μπαίνει) και ας έστριβε δεξιά στην επόμενη έξοδο), θα κορναρω. Ε με την ψηλή σκάλα απλά θα κάνω μια φορά σινιάλο και μετά θα τα κοπανήσω και εγώ. Ναι ξέρω, από το να μην βλέπουν και οι 2 οδηγοί, ας μην βλέπει μόνο ο ένας (εγώ). Σήμερα ένας με απλό ιχ είχε ενοχλητική μεσαία σκάλα. Του έκανα σινιάλο και έβαλα ψηλή χωρίς να αλλάξει αυτός κάτι. Οπότε μάλλον είχε ψηλά την μεσαία σκάλα. Πιο παλιά με ένα suv το ίδιο. Μόνο που αυτός έβαλε μετά ψηλή για να καταλάβω ότι έχει μεσαία, αλλά είχα τυφλωθεί ήδη. Είμαι υπερβολικός ή μάλλον στα κτεο δεν γίνεται σωστός έλεγχος? Άσε που βλέπω κάποιους που έχουν όντως ψηλή σκάλα, ακόμα και μέσα σε οικισμό/πόλη. Σε εμάς, το αριστερό φανάρι της μεσαίας είναι πιο χαμηλά και όποτε δεν χτυπάει σχεδόν καθόλου το αντίθετο όχημα (στην ευθεία φαίνεται η διαφορά τους). Μονο εγώ είμαι υπερβολικός ή όντως τώρα τα φώτα ενοχλούν? Να μην μιλήσω για κάποια led. από κακία και ψυχολογικά πολλοί στον δρόμο ανεβάζουν ψηλά μέχρι τέρμα τα φώτα για να σε στραβώνουν , έχω πετύχει τέτοιους πολλές φορές που επειδή είχαν στοπ και δεν τους άφησα όπως και καλά έκανα να περάσουν πρώτοι , όταν βρέθηκαν πίσω μου ανέβασαν τα φώτα ψηλά και καλά για να με στραβώσουν , είναι συχνό φαινόμενο τώρα τελευταία λόγο των πολλών ψυχολογικών κατάλοιπων από τις συνεχόμενες καραντίνες να συμβαίνουν τέτοια πράγματα όταν πιάνουν το τιμόνι άνθρωποι που χρίζουν φροντίδα ειδικού ψυχολόγου.
draculias Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 8 ώρες πριν, me3ikan είπε Ειδικά τώρα τελευταία που βάζουν το ανάποδο τρίγωνο για παραχώρηση προτεραιότητας και όχι το πατροπαράδοτο στοπ (σωστά κάνουν) γίνεται το έλα να δεις. Αυτό με το ανάποδο τρίγωνο παίζει οι 9 στους 10 να μην γνωρίζουν τι σημαίνει. Και στην Ελλάδα ως γνωστόν, αφού δεν γνωρίζω, απλά αγνοώ... 5 1
Dantε Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μεγαλο θεμα με τα φωτα στο δρομο κατ εμε εχουν τα σκουτερ (και συγκεκριμενα αυτα). Και αφορα ακρανωτους σκουτεραδες σχεδον παντα. Επειδη κανουν διηθηση και δε θελουν να τους εμποδιζεις,πανε με τη μεγαλη σκαλα ανοιχτη ωστε να σε τυφλωνουν μεσα απο το καθρεπτη σου και να τους ανοιγεις δρομο. Εχουν δηλαδη μονιμα μερα-νυχτα αναμμενη τη μεγαλη σκαλα. Οι τυπαδες με τα 47 προβολακια ειναι πιο σπανια περιπτωση βεβαια αλλα εξισου ενοχλητικη. 2
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, me3ikan είπε Αυτές οι παραβιάσεις προτεραιότητας στους κυκλικούς κόμβους με εξοργίζουν απίστευτα. Ειδικά τώρα τελευταία που βάζουν το ανάποδο τρίγωνο για παραχώρηση προτεραιότητας και όχι το πατροπαράδοτο στοπ (σωστά κάνουν) γίνεται το έλα να δεις.
lary7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μια απο τα ίδια. Παλαιότερα ειχαμε τα σαράβαλα με φώτα στον ουρανό γιατί δεν έδινε 5€ να τα ρυθμίσει. Τώρα έχουμε τους φθηνιάριδες τρόμπες που βαζουν τα κινεζοled και φωτίζουν τον ISS. Οπότε σε όλους αυτούς πετάς τα μεγάλα, που τα έχει δυνατά το αμάξι μου, μπας και προβληματιστούν. Το πιο τραγικό είναι πως τα κινεζοled μετά απο λίγους μήνες χάνουν ένταση, οπότε συνεχίζουν να πανιάζουν ενώ παράλληλά δεν βλέπει καλά και αυτός που τα έχει, αλλά επιμένει να πιστευει ότι έκανε καλή επιλογή. PS: Πλέων έχουν βγάλει οι σοβαρές εταιρίες λάμπες led πιστοποιημένες και road legal που λογικά δεν πανιάζουν, αλλά ποιός δίνει 80 οταν ο κινέζος κανει 25...
agnostos13 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, SabotazNic είπε Γενικά στην οδήγηση είμαι λίγο αντιδραστικος. Αν κάνει ο άλλος μαλ*κια (πχ σημερινό να μην σταματήσει μηχανή σε κυκλικό κόμβο (stop αυτός που μπαίνει) και ας έστριβε δεξιά στην επόμενη έξοδο), θα κορναρω. Ε με την ψηλή σκάλα απλά θα κάνω μια φορά σινιάλο και μετά θα τα κοπανήσω και εγώ. Ναι ξέρω, από το να μην βλέπουν και οι 2 οδηγοί, ας μην βλέπει μόνο ο ένας (εγώ). Σήμερα ένας με απλό ιχ είχε ενοχλητική μεσαία σκάλα. Του έκανα σινιάλο και έβαλα ψηλή χωρίς να αλλάξει αυτός κάτι. Οπότε μάλλον είχε ψηλά την μεσαία σκάλα. Πιο παλιά με ένα suv το ίδιο. Μόνο που αυτός έβαλε μετά ψηλή για να καταλάβω ότι έχει μεσαία, αλλά είχα τυφλωθεί ήδη. Είμαι υπερβολικός ή μάλλον στα κτεο δεν γίνεται σωστός έλεγχος? Άσε που βλέπω κάποιους που έχουν όντως ψηλή σκάλα, ακόμα και μέσα σε οικισμό/πόλη. Σε εμάς, το αριστερό φανάρι της μεσαίας είναι πιο χαμηλά και όποτε δεν χτυπάει σχεδόν καθόλου το αντίθετο όχημα (στην ευθεία φαίνεται η διαφορά τους). Μονο εγώ είμαι υπερβολικός ή όντως τώρα τα φώτα ενοχλούν? Να μην μιλήσω για κάποια led. Κατά κύριο λόγο οχήματα με φανάρια xenon/led ενοχλούν περισσότερο όταν χτυπάνε πάνω σου λόγω υψηλότερης φωτεινότητας από τις παλαιού τύπου (αλογόνου) λάμπες. Φυσικά υπάρχουν αρκετά συστήματα που βελτιώνουν τη κατάσταση (αυτόματη ρύθμιση δέσμης/φωτεινότητας, καθαρισμός φαναριού κλπ) αλλά και πάλι δεν θα είναι 100% σωστά σε όλες τις περιστάσεις. Από την άλλη προβληματικά τέτοια συστήματα, κακορυθμισμένα ή βρόμικα φανάρια, και μετατροπές με ακατάλληλες λάμπες κάνουν το πρόβλημα ακόμα πιό έντονο! Τώρα αν υπολογίσεις οτι είναι της μόδας τα SUV τα οποία πλέον εξοπλίζονται με εργοστασιακά xenon/led στις περισσότερες εκδόσεις είναι αναμενόμενο να αυξάνονται αυτά τα προβλήματα και ειδικά απέναντι σε χαμηλότερα "συμβατικά" οχήματα. Όσο για τα ΚΤΕΟ στην Ελλάδα, νομίζω δεν εμμένουν ιδιαίτερα σε τέτοια θέματα τα οποία θεωρούν στην καλύτερη δευτερεύουσας σημασίας. ΥΓ. Πάντως αν και υπάρχουν αρκετές αφορμές να εκνευριστείς στο δρόμο καλό είναι να είσαι χαλαρός καθώς το να καταλήξεις να στραβωθείς ακόμη περισσότερο από κάποιον με ισχυρότερα φώτα όταν του παίζεις τα δικά σου φώτα είναι το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί αν επιλέξεις να πας στην κόντρα. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από agnostos13
dkstopo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, me3ikan είπε Να μαζευτούμε εμείς οι αντιδραστικοί για κάνα group therapy 😄 Αυτές οι παραβιάσεις προτεραιότητας στους κυκλικούς κόμβους με εξοργίζουν απίστευτα. Ειδικά τώρα τελευταία που βάζουν το ανάποδο τρίγωνο για παραχώρηση προτεραιότητας και όχι το πατροπαράδοτο στοπ (σωστά κάνουν) γίνεται το έλα να δεις. επιτέλουν μερικοί βαζουν το σωστό σήμα το ΣΤΟΠ ειναι το πλέον ακατάλληλο για ΚΚ
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, dkstopo είπε επιτέλουν μερικοί βαζουν το σωστό σήμα το ΣΤΟΠ ειναι το πλέον ακατάλληλο για ΚΚ Εδω βαζουν στοπ σε λωριδες επιταχυνσης...
jimis_vts Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, SabotazNic είπε Οκ βρήκαμε το άτομο που έχει ενοχλητικά φώτα ή παραβιάζει στοπ. Καθόμουνα στην αμμουδιά και μάζευα κοχύλια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα