Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά στην οδήγηση είμαι λίγο αντιδραστικος. Αν κάνει ο άλλος μαλ*κια (πχ σημερινό να μην σταματήσει μηχανή σε κυκλικό κόμβο (stop αυτός που μπαίνει) και ας έστριβε δεξιά στην επόμενη έξοδο), θα κορναρω. Ε με την ψηλή σκάλα απλά θα κάνω μια φορά σινιάλο και μετά θα τα κοπανήσω και εγώ. Ναι ξέρω, από το να μην βλέπουν και οι 2 οδηγοί, ας μην βλέπει μόνο ο ένας (εγώ). Σήμερα ένας με απλό ιχ είχε ενοχλητική μεσαία σκάλα. Του έκανα σινιάλο και έβαλα ψηλή χωρίς να αλλάξει αυτός κάτι. Οπότε μάλλον είχε ψηλά την μεσαία σκάλα. 

Πιο παλιά με ένα suv το ίδιο. Μόνο που αυτός έβαλε μετά ψηλή για να καταλάβω ότι έχει μεσαία, αλλά είχα τυφλωθεί ήδη. 

Είμαι υπερβολικός ή μάλλον στα κτεο δεν γίνεται σωστός έλεγχος? Άσε που βλέπω κάποιους που έχουν όντως ψηλή σκάλα, ακόμα και μέσα σε οικισμό/πόλη. 

Σε εμάς, το αριστερό φανάρι της μεσαίας είναι πιο χαμηλά και όποτε δεν χτυπάει σχεδόν καθόλου το αντίθετο όχημα (στην ευθεία φαίνεται η διαφορά τους).

Μονο εγώ είμαι υπερβολικός ή όντως τώρα τα φώτα ενοχλούν? Να μην μιλήσω για κάποια led. 

• Like 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πρέπει να ηρεμήσεις, δεν οδηγούμε με τόσα νεύρα.

Δεν ειπα οτι ειμαι νευρικος, αντιδραστικος :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Η ηλικία σου;

26 :P

Αλλα anyway, τον τελευταιο χρονο γενικα πολλοι εχουν φουλ ενοχλητικα φωτα, και αρκετοι οντως τα ξεχνανε γτ αν τους κανω σινιαλο, τα κλεινουν

Δημοσ.

Είχα παρόμοια θέματα με σένα με τα νεύρα. Παλιότερα δεν άντεχα όταν μου έσκαγαν προσπέραση ενώ επιτάχυνα (δηλαδή ρε μπρο τι προσπερνάς μετά να μου κάτσεις μπροστά ενώ θα πάμε με την ίδια ταχύτητα;). Επομένως το πάταγα τέρμα για να μην τους αφήσω, εφόσον δε διέκρινα άλλο αμάξι στο αντίθετο ρεύμα. 

Επειδη ανακαλυψα ότι είναι επικίνδυνο (αν εμφανιστεί άλλο αμάξι πώς θα συνεννοηθώ με τον άλλον ποιος θα κόψει;), το σταμάτησα, μετά από πολλή προσπάθεια. Πλέον κάνω και δεξιά να βοηθήσω την προσπέραση 🙂. Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει 100% τα Anger issues και κορνάρω διπλάσιες φορές από τον μέσο οδηγό, αλλά το δουλεύω κι αυτό. 

Στα λέω όλα αυτά για να σου πω ότι όλα γίνονται με προσπάθεια. Μέχρι κι εγώ κατάφερα εν τελεί να ηρεμήσω. Στην περίπτωσή σου, καλύτερα κανε ένα σινιάλο αν σε ενοχλούν και μετά άστους στην ησυχία τους ό,τι και αν κάνουν. Και η μάνα μου είχε ψηλά τα φώτα και δεν το ήξερε. Της έκαναν σινιάλο καμία 10ρια αυτοκίνητα και τα χαμηλώσαμε. Εγώ στο παπάκι το ίδιο, απλώς εκεί τα φώτα κοιτούσαν το φεγγάρι 😂.

• Like 5
  • Sad 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Γενικά στην οδήγηση είμαι λίγο αντιδραστικος. Αν κάνει ο άλλος μαλ*κια (πχ σημερινό να μην σταματήσει μηχανή σε κυκλικό κόμβο (stop αυτός που μπαίνει) και ας έστριβε δεξιά στην επόμενη έξοδο), θα κορναρω. Ε με την ψηλή σκάλα απλά θα κάνω μια φορά σινιάλο και μετά θα τα κοπανήσω και εγώ. Ναι ξέρω, από το να μην βλέπουν και οι 2 οδηγοί, ας μην βλέπει μόνο ο ένας (εγώ). Σήμερα ένας με απλό ιχ είχε ενοχλητική μεσαία σκάλα. Του έκανα σινιάλο και έβαλα ψηλή χωρίς να αλλάξει αυτός κάτι. Οπότε μάλλον είχε ψηλά την μεσαία σκάλα. 

Πιο παλιά με ένα suv το ίδιο. Μόνο που αυτός έβαλε μετά ψηλή για να καταλάβω ότι έχει μεσαία, αλλά είχα τυφλωθεί ήδη. 

Είμαι υπερβολικός ή μάλλον στα κτεο δεν γίνεται σωστός έλεγχος? Άσε που βλέπω κάποιους που έχουν όντως ψηλή σκάλα, ακόμα και μέσα σε οικισμό/πόλη. 

Σε εμάς, το αριστερό φανάρι της μεσαίας είναι πιο χαμηλά και όποτε δεν χτυπάει σχεδόν καθόλου το αντίθετο όχημα (στην ευθεία φαίνεται η διαφορά τους).

Μονο εγώ είμαι υπερβολικός ή όντως τώρα τα φώτα ενοχλούν? Να μην μιλήσω για κάποια led. 

Θα σου πω την εμπειρία μου. Άλλαξα τα μεσαία από κίτρινα σε λευκά λεντ σε πασίγνωστο που έχει όνομα με φώτα κλπ. Εμένα το ύψος το ρυθμίζει αυτόματα, ανάλογα το βάρος που έχει το αμάξι. Κάνει ένα πάνω-κάτω δεξιά-αριστερά στα φώτα και κεντράρει. Από τότε που τα άλλαξα οι μισοί μου έπαιζαν τα φώτα νομίζοντας ότι έχω τη μεγάλη σκάλα. Προφανώς ήταν υπερβολικά δυνατά. Δεν μπορούσα να τα κατεβάσω παρά μόνο να τα αλλάξω. Με τα πολλά και αφού κατάλαβα ότι ενοχλούν πολλούς, άρα είναι λάθος, τα άλλαξα και δεν μου κάνουν σήμα. Τώρα όταν ανοίγεις τις πόρτες η καμπίνα φαίνεται από το φεγγάρι😄 (τα έβαλα εκεί).

Δημοσ.

Καλά γενικά οδηγαω τέρμα δεξιά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν ξέρω αν φταίει η μυωπία και ο πολύ μικρός αστιγματισμος, αλλά η υψηλή σκάλα (ή ψηλή μεσαία) με ενοχλεί. Ειδικά αν δεν υπάρχει καλή διαγράμμιση. 

Μακάρι απλά να έκαναν την δουλειά τους τα κτεο. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δεν εχεις παει ποτε σε κτεο ε?

Εχω παει. Δεν εχω δει τι κανουν, αλλα δεν ειναι δικια τους αρμοδιοτητα? Ή εννοεις οτι απλα ξεπετανε τα αμαξια?

Δημοσ.

Να μαζευτούμε εμείς οι αντιδραστικοί για κάνα group therapy 😄

Αυτές οι παραβιάσεις προτεραιότητας στους κυκλικούς κόμβους με εξοργίζουν απίστευτα. Ειδικά τώρα τελευταία που βάζουν το ανάποδο τρίγωνο για παραχώρηση προτεραιότητας και όχι το πατροπαράδοτο στοπ (σωστά κάνουν) γίνεται το έλα να δεις.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά ηρεμία στο τιμόνι -και γενικά παντού δηλαδή. Κόντεψα να σκοτώσω άνθρωπο επειδή έβρισε την μητέρα μου που δεν του έκανα χώρο, ενώ στην πραγματικότητα ήμουν στη λωρίδα μου και δεν είχα που αλλού να πάω. Είναι κρίμα να παρακαλάς μετά να μπορούσες να τα πάρεις όλα πίσω. Δεν αξίζει.

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Εχω παει. Δεν εχω δει τι κανουν, αλλα δεν ειναι δικια τους αρμοδιοτητα? Ή εννοεις οτι απλα ξεπετανε τα αμαξια?

προφανως δεν κοιτάνε ουτε τα βασικα, ποσο μαλλον φωτα.

Spoiler

η λίστα που υποτιθετε κοιτανε τα γαματα ιδιωτικα κτεο (που μας φορτωσαν για να αυξάνουν τις τιμες καθε χρονο, ανταγωνισμος που και καλα δουλευει υπερ του καταναλωτη 😅) ειναι τεράστια αλλα τα 55-60 ευρω φαινετε δεν τα αξιζει. δεν κοιτανε τιποτα απολύτως. περνάνε πλεον οχηματα χωρις καν να πανε κτεο και εσυ πιστευεις οτι θα κοιτάξουνε τα φωτα σου? περνάω 2 αμαξια χωρις καν τα βασικα τριγωνο/πυροσβεστηρα, ποια φωτα...

• Like 2
Δημοσ.

Οσοι έχετε νευράκια πηγαίνετε σε καμία σχολή ασφαλούς οδήγησης, να φάτε τα καντηλάκια σας, να μάθετε λίγο οδική συμπεριφορά μπας και αρχίσετε να οδηγάτε σαν άνθρωποι. Γιατί από τα γραφόμενα απλά μετακινείτε το όχημα δεν οδηγάτε. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Καταρχάς ηρεμία.
Όσο αούγκανοι είναι οι άλλοι, δεν είναι λόγος να κάνουμε τα ίδια και χειρότερα.

Πάντως τα φώτα-αντιεροπορικοί προβολείς κάποιων είναι τελείως κουραστικά, ακόμη και επικίνδυνα σε ορισμένες φάσεις.
Βέβαια στα @@ τους. Και αυτών που τα βάζουν και του Κράτους που πετάει αετό ως συνήθως.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...