Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβαζω καθε μερα οτι η Γερμανια ισως εχει θεμα με το αεριο απο τη Ρωσια και αναρωτιεμαι αν πρεπει αποφυγω την εγκατασταση ατομικου λεβητα στο μπαλκονι.Καταλαβαινω οτι το αεριο που εισαγουμε εμεις ειναι κυριως Αζερικο αλλα δεν μπορω να προβλεψω πως θα εξεληχθει ολο αυτο.

Εναλλακτικη δεν υπαρχει μιας και η κεντρικη θερμανση που ειχαμε θα κλεισει και τα 3 κλιματιστικα που εχω σε συνδιασμο με τα παλια αλουμινια δεν ειναι λυση.

Το κοστος της εγκαταστασης ειναι μεγαλο για τα δικα μου δεδομενα και δεν θα ηθελα να τα πληρωσω και να μην μπορω να τα χρησιμοποιησω.

Δημοσ.

Θα εχουμε αεριο τον χειμωνα;

μπα

Αναφορά σε κείμενο

Reuters: Η Gazprom σταματά τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω "ανωτέρας βίας"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαθεσιμότητα θα έχουμε στην Ελλάδα. Τιμές υπερπολλαπλασιες σε βαθμό που κανένας δεν θα θέλει να το ανάψει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

μήπως καλύτερα να δώσεις τα χρήματα για τον λέβητα και να αλλάξεις τα κουφώματα με pvc?

όσον αφορά το φυσικό αέριο δεν μπορεί κάποιος να σού εγγυηθεί τίποτα. παροχή θσ υπάρχει αλλα οι τιμές είναι μη προβλέψιμες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα φθάσει μία εποχή που θα υπάρχει φυσικό αέριο αλλά εσύ δε θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Ήγγικεν η ώρα.

Επεξ/σία από dhmak
  • Confused 1
Δημοσ.

Θα έχουμε αέριο αλλα αν έχεις μικρά παιδίά πάρε και 2-3 σόμπες λαδιού για ασφάλεια.

• Confused 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Διαθεσιμότητα θα έχουμε στην Ελλάδα. Τιμές υπερπολλαπλασιες σε βαθμό που κανένας δεν θα θέλει να το ανάψει. 

λίγο δύσκολο , απο τη μία δίνουμε αέριο σε χώρες που έχει απαγορεύσει η Ρωσία , απο την άλλη το πρόσφατο άρθρο λέει οτι διακόπτει την παροχή σε έναν πελάτη (εμάς?) 

και το αμερικάνικο μετά τις ζημιές που είχε η εταιρία προμήθειας LNG δε φτάνει για χειμώνα στην Ευρώπη (κατα 20% μειωμένη παράδοση)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

λίγο δύσκολο , απο τη μία δίνουμε αέριο σε χώρες που έχει απαγορεύσει η Ρωσία , απο την άλλη το πρόσφατο άρθρο λέει οτι διακόπτει την παροχή σε έναν πελάτη (εμάς?) 

και το αμερικάνικο μετά τις ζημιές που είχε η εταιρία προμήθειας LNG δε φτάνει για χειμώνα στην Ευρώπη (κατα 20% μειωμένη παράδοση)

Έχουμε τον αγωγό από το αζερικο αέριο και τους σταθμούς LNG. Ως μικροί καταναλωτές που είμαστε θα μας φτάσει. Αν βρεθούμε στα πρόθυρα της μη διαθεσιμότητας θα κλείσουμε τον αγωγό προς Βουλγαρία και θα κρατήσουμε για εμάς, δεν νομίζω να έχουμε πολιτικούς με τέτοιο επίπεδο ηλιθιότητας που θα προτιμήσουν να στέλνουν αλλού αντί να κρατήσουμε εμείς αν κινδυνεύουμε. Τώρα για τις τιμές.... Δυστυχώς θα μας "τσούξει" πολύ. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Παίζει και το αζέρικο αέριο με τον αγωγό TAP. Αυτό που κάνει η Ρωσία θα της γυρίσει μπούμεραγκ γιατί κάποια στιγμή θα απεξαρτηθεί η Ευρώπη θέλει δε θέλει και τότε να τους δω με τι θα απειλούν....

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, The_Judas είπε

μήπως καλύτερα να δώσεις τα χρήματα για τον λέβητα και να αλλάξεις τα κουφώματα με pvc?

όσον αφορά το φυσικό αέριο δεν μπορεί κάποιος να σού εγγυηθεί τίποτα. παροχή θσ υπάρχει αλλα οι τιμές είναι μη προβλέψιμες.

Αυτο ετσι και αλλιως πρεπει να γινει αλλα παει ακριβοτερα συν του οτι υπαρχει αμονωτη πυλωτη απο κατω οποτε μιλαμε για παραπανω απο διπλα λεφτα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Έχουμε τον αγωγό από το αζερικο αέριο και τους σταθμούς LNG. Ως μικροί καταναλωτές που είμαστε θα μας φτάσει.

δε φτάνει , ειδικά το χειμώνα

1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Αν βρεθούμε στα πρόθυρα της μη διαθεσιμότητας θα κλείσουμε τον αγωγό προς Βουλγαρία και θα κρατήσουμε για εμάς, δεν νομίζω να έχουμε πολιτικούς με τέτοιο επίπεδο ηλιθιότητας που θα προτιμήσουν να στέλνουν αλλού αντί να κρατήσουμε εμείς αν κινδυνεύουμε.

ήδη έχουν πλάνο για άνοιγμα όλων των λιγνιτικών (άσχετα που λένε οτι δουλεύουν φουλ , ούτε οι μισές μονάδες δε δουλεύουν) και κάψιμο πετρελαίου αντί αερίου σε 2 μεγάλες μονάδες παραγωγής ενέργειας

Αλλά παραμένει πλάνο και είμαι σίγουρος οτι τίποτα δε λειτουργήσει σωστά , ήδη σα χρόνο αντίδρασης είμαστε 8-12 μήνες πίσω , αλλά έστω οτι θα λειτουργήσει είμαι βέβαιος οτι το κόστος των ρύπων θα είναι τεράστιο (ούτε λόγος για αναστολή λόγω έκτακτης ανάγκης). Απλά θα υπερχρεωθούμε κλασσικά ....

3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τώρα για τις τιμές.... Δυστυχώς θα μας "τσούξει" πολύ. 

το μόνο σίγουρο

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...