Mythoplasths Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, kurkosdr είπε Υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί ακόμα δισκάκια ως archival storage; Σοβαρά; Με τις τιμές των εξωτερικών HDD να έχουν πέσει στα 0.06€ ανά GB και τις τιμές των εξωτερικών SDD να έχουν πέσει στο 0.15€ ανά GB, όποιος κάνει archive ή backup σε δισκάκια πληρώνει έξτρα για το προνόμοιο να έχει το ρίσκο το οποίο περιγράφεις. Παίρνεις λοιπόν ένα δίσκο 1TB ή 2TB (HDD ή SDD ανάλογα με το πορτοφόλι) και παίρνεις backup το user directory του πισιού συν ότι οικογενειακές φωτό και βίντεο έχεις μαζέψει σε δισκάκια όλα αυτά τα χρόνια και είσαι κομπλέ. Υπάρχει φυσικά και η λύση του cloud backup, αν και προσωπικά την χρησιμοποιώ ως δεύτερη λύση αφού λόγω της χαμηλής ταχύτητας με την οποία γίνεται το backup (10Mbps upload στη δική μου περίπτωση) το cloud backup το κάνω μια φορά το χρόνο και αν. Όχι δεν το θέλω να τρέχει μόνιμα. Τα δισκάκια πλέον είναι χρήσιμα αν δεν θες να χαρίζεις αρχεία χωρίς να χαρίζεις usb drives και αν έχεις cd player ή dvd player στο αυτοκίνητο χωρίς USB slot. Και εκεί είναι η πίκρα για τη δεύτερη περίπτωση (αυτοκίνητο), δεν υπάρχουν DVD DL RW, οπότε για τα DVD τερματίζεις στα 4.38GB. --- Τώρα για το CD Ripping που λέει το άρθρο, υπάρχει μια μικρή επανάσταση στο τομέα των φυσικών μέσων σε ορισμένες χώρες, αφού μαζί με το περιεχόμενο παίρνεις και album, εξώφυλλο και τα συναφή. Εδώ άλλοι αγοράζουν βινύλια και κασέτες. Και στην περίπτωση του CD παίρνεις και DRM-free αρχεία σε lossless ποιότητα αν το κάνεις rip σε FLAC. Δεν βλέπω που το πρόβλημα αν ο άλλος έχει χώρο στο σπίτι του για physical copies. Ssd και συμβατοί δίσκοι για αντίγραφα ασφαλείας; η είσαι νεαρός ή τυχερός ή και τα δύο μαζί.. Ssd για αντίγραφα που αν κάνει τσαφ πάνε.. Με τους συμβατούς είχες μια μικρή πιθανότητα να τα βγάλεις.. Ρε παιδια όχι τους δίσκους για ιδανική λύση ως τράπεζα αντιγράφων... Έλεος δλδ.
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μα δεν χρειάζεται κανείς να έχει cd στο pc του (αν και εγώ έχω στο desktop μου). Υπάρχουν εξωτερικά usb cd drives για αυτές τις δουλειές (έχω πάρει για το laptop μου). Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από MauroPaltoudias 2
Mythoplasths Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Μα δεν χρειάζεται κανείς να έχει cd στο pc του (αν και εγώ έχω στο desktop μου). Υπάρχουν εξωτερικά usb cd drives για αυτές τις δουλειές (έχω πάρει για το laptop μου). Εχω ένα εξωτερικό σαμσουγκ dvd r 8 χρόνια. Σκυλί του πολέμου... 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, Mythoplasths είπε Εχω ένα εξωτερικό σαμσουγκ dvd r 8 χρόνια. Σκυλί του πολέμου... Βάστα γερά γιατί σε λίγο καιρό θα τα εξαφανίσουν και δαύτα! Στις 20/7/2022 στις 9:41 ΠΜ, Volga είπε Τι πιθανότητες έχει να σκάσει κεραυνός ή φωτιά στο cloud σε Data Server της Microsoft ή της Google και να χαθούν τα δεδομένα σου (όταν κρατάει backup ακομη και το ίδιο το data server) και τι πιθανότητες να γίνει αυτό στο χώρο μας. Αυτό σκέψου μόνο. Αν νιώθεις οτι το σπίτι σου προστατεύεται περισσότερο από Data Server των 2 μεγαλύτερων εταιρειών της γης, οκ πάω πάσο. Να πούμε λίγο και για τις πιθανότητες διαρροής προσωπικών δεδομένων. Δεν το έχουμε σχολιάσει καθόλου αυτό, μέχρι στιγμής.
Mythoplasths Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Βάστα γερά γιατί σε λίγο καιρό θα τα εξαφανίσουν και δαύτα! Να πούμε λίγο και για τις πιθανότητες διαρροής προσωπικών δεδομένων. Δεν το έχουμε σχολιάσει καθόλου αυτό, μέχρι στιγμής. Γιου χαβ ει γκουντ ποιντ.
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 28 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε Γιου χαβ ει γκουντ ποιντ. Άει (ναι, με έψιλον και γιώτα) όλγουεϊς τράι του ντου μάι μπέστ. Θενκ γκοντ δερ'ς σάμουαν ιν χίερ, χου απρίσϊεϊτς μάι έφορντ.
Volga Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Βάστα γερά γιατί σε λίγο καιρό θα τα εξαφανίσουν και δαύτα! Να πούμε λίγο και για τις πιθανότητες διαρροής προσωπικών δεδομένων. Δεν το έχουμε σχολιάσει καθόλου αυτό, μέχρι στιγμής. Εκεί είναι η πραγματική φωτιά! Η το αποδέχεσαι ή οχι.
Mythoplasths Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, Volga είπε Εκεί είναι η πραγματική φωτιά! Η το αποδέχεσαι ή οχι. Καλά και τα κλαουντ. Αλλά συνέταιρο στα @@ ( τα δεδομένα μου) δεν βάζω...
jikarous Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Στις 18/7/2022 στις 8:00 ΜΜ, ANTiL00P είπε Εγώ έχω ☝️🧐 κι εγω 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα