Herald Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Είναι γνωστό ότι διαβάζεις αυτό που σε συμφέρει… Το πρώτο σου πόστ λέει - κατά λέξη "δηλαδή αν εγώ σου πάρω πελάτες σου δεν είμαι κλεφτης" - αλλά εγώ διαβάζω ότι θέλω 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε Έτσι σου είπαν? Ή το σκέφτηκες μόνος σου? Την στιγμή που διάβασα το πόστ σου έβαλα να κατέβει μια ταινία, απλά για proof of concept. Μολίς κατέβει θα πατήσω delete και θα την σβήσω. Ποιός ζημιώθηκε; ΥΓ1. Βασικά θα βάλω να την δώ κιόλας, θα ψάξω μία που να υπάρχει και στο netflix (στο οποίο έχω συνδρομή). Ακόμα και να την δώ, ποιός ζημιώθηκε; Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Την στιγμή που διάβασα το πόστ σου έβαλα να κατέβει μια ταινία, απλά για proof of concept. Μολίς κατέβει θα πατήσω delete και θα την σβήσω. Ποιός ζημιώθηκε; Όποιος κάθεται και κατεβάζει μουσική, ταινίες, παιχνίδια και προγράμματα για να τα σβήνει αμέσως απλά είναι ηλίθιος. Εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν και χρήση αυτών. Αλλά με τέτοια παιδιάστικα και άνευ ουσίας επιχειρήματα που προσπαθείς να κάνεις κωλοτούμπες δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Όποιος κάθεται και κατεβάζει μουσική, ταινίες, παιχνίδια και προγράμματα για να τα σβήνει αμέσως απλά είναι ηλίθιος. Εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν και χρήση αυτών. Αλλά με τέτοια παιδιάστικα και άνευ ουσίας επιχειρήματα που προσπαθείς να κάνεις κωλοτούμπες δεν έχει νόημα να συνεχίσω. Οκ, θα την δώ κιόλας. Είναι ταινία που υπάρχει στο netflix στο οποίο έχω συνδρομή. Ποιός ζημιώθηκε τώρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Herald είπε Το πρώτο σου πόστ λέει - κατά λέξη "δηλαδή αν εγώ σου πάρω πελάτες σου δεν είμαι κλεφτης" - αλλά εγώ διαβάζω ότι θέλω Δεν είναι ανάγκη να πέφτεις τόσο χαμηλά ώστε να προτιμάς να καταλαβαίνεις ότι θα σου πάρω τους πελάτες στην πλάτη και θα τους μεταφέρω στις δικές μου εγκαταστάσεις… το έκανες την πρώτη φορά και γέλασα, νόμιζα ότι το ξεκαθαρίσαμε όταν ρώτησες… αν επιμένεις βέβαια δικαίωμα σου να αντιλαμβάνεσαι ότι θες, δεν θα γελάνε με εμένα… Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkstopo Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Επίσης και οποιος ανοίξει το σπιτι σου και στα αδειάσει και αυτό μειώνει την φτώχεια Οτι να 'ναι διαβαζουμε εδω στο insomnia εσυ φσνταζομαι εχεις ολο το λογισμικο σου νομιμο δεν χρησιμοποιησες ποτε σου παρανομο ουτε καν ταινια δεν ειδες. κανενας που χρησιμοποιησε λογισμικο παρανομο δεν αδειασε κανενος σπιτι. μαλιστα οι εταιρειες το εχουν στα πλανα τους αυτο... Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από dkstopo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Οι μεταφραστές, για να σας δώσω ένα παράδειγμα, πληρωνόμαστε και με ποσοστά επί των πωλήσεων. Όταν κατεβάζει ο άλλος πειρατικές τις μεταφράσεις μου, χάνω χρήματα. Και δεν είμαι ούτε ζάπλουτος, ούτε κεφαλαιοκράτης, ούτε τίποτε. Απλός εργαζόμενος είμαι, που περιμένει τις εκκαθαρίσεις μια φορά το χρόνο για να πάρει ελάχιστα κατοστάρικα. Αρπάξτε ό,τι θέλετε. Απλά, μη νομίζετε πως δεν υπάρχουν συνέπειες ή ότι "πολεμάτε το κεφάλαιο" έτσι: οι πρώτοι που την τρώνε τη ζημιά, είναι οι εργαζόμενοι και, πάντα πρώτοι, οι εξωτερικοί συνεργάτες. Συνεχίστε. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Δεν είναι ανάγκη να πέφτεις τόσο χαμηλά ώστε να προτιμάς να καταλαβαίνεις ότι θα σου πάρω τους πελάτες στην πλάτη και θα τους μεταφέρω στις δικές μου εγκαταστάσεις… το έκανες την πρώτη φορά και γέλασα, νόμιζα ότι το ξεκαθαρίσαμε μιας και ρωτάς… αν επιμένεις βέβαια δικαίωμα σου να αντιλαμβάνεσαι ότι θες, δεν θα γελάνε με εμένα… Μα τότε που κολλάνε οι πελάτες; Μπήκες στο γραφείο μου χωρίς την έγκριση μου και κάτι πήρες είναι το παράδειγμα, εσύ εστιάσες στους πελάτες. Αφού μπήκες στο γραφείο μου και κάτι πήρες προφανώς είναι μεταξύ άλλων και κλοπή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, dkstopo είπε κανενας που χρησιμοποιησε λογισμικο παρανομο δεν αδειασε κανενος σπιτι. μαλιστα οι σοβαρες εταιρειες το εχουν στα πλανα τους αυτο... Και όλοι οι μαγαζάτορες μέσα στο κέρδος τους, τι, να καταργήσουμε το αδίκημα της κλοπής??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Snoob είπε Οι μεταφραστές, για να σας δώσω ένα παράδειγμα, πληρωνόμαστε και με ποσοστά επί των πωλήσεων. Όταν κατεβάζει ο άλλος πειρατικές τις μεταφράσεις μου, χάνω χρήματα. Και δεν είμαι ούτε ζάπλουτος, ούτε κεφαλαιοκράτης, ούτε τίποτε. Απλός εργαζόμενος είμαι, που περιμένει τις εκκαθαρίσεις μια φορά το χρόνο για να πάρει ελάχιστα κατοστάρικα. Αρπάξτε ό,τι θέλετε. Απλά, μη νομίζετε πως δεν υπάρχουν συνέπειες ή ότι "πολεμάτε το κεφάλαιο" έτσι: οι πρώτοι που την τρώνε τη ζημιά, είναι οι εργαζόμενοι και, πάντα πρώτοι, οι εξωτερικοί συνεργάτες. Συνεχίστε. Επειδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε να την κατεβάσει θα σε πλήρωνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, oKoBoko είπε Επίσης ο ισχυρισμός ότι "η αφύπνηση που παρατηρείτε στα ζωικά είδη, προκαλεί την ηλιοφάνεια" φαίνεται πιθανός. Η επίδραση αυτή είναι συνεπής και στατιστικά σημαντική και για τις 365 μέρες του χρόνου. Αυτό το χούι του τσαμπατζή μιας συγκεκριμένης ιδεολογικής αποχρώσεως να μην λέει ότι είναι τσαμπατζής και να κάμει φιλοσοφική γυμναστική και πιρουέτες για να δώσει πολυδιάστατη εξήγηση και να αποφύγει την συζήτηση για το ανήθικο δεν τελειώνει ποτέ... Μπερδεύουμε την βούρτσα, το αίτιο γίνετε αιτιατό, η συσχέτιση γίνεται απόδειξη κ.ο.κ Χρέος κάθε ανθρώπου στον καπιταλισμό είναι η μεγιστοποίηση του ατομικού κέρδους μέσα από τη σύγκριση οριακού οφέλους(τι ωφελούμαι π.χ. με την πειρατεία)-οριακού κόστους(τι χάνω αν με πιάσουν ή αν περιμένω πολύ να σπάσει το Denuvo). Δεν υπάρχει καθόλου ηθική παρά μόνο ευκαιρίες προς εκμετάλλευση. Μέσα από τη μεγιστοποίηση του ατομικού συμφέροντος, όπως πρώτος παρατήρησε ο Adam Smith προάγεται το συλλογικό συμφέρον. Τα ίδια λένε Milton Friedman και η υπόλοιπη αυστριακή σχολή. Κάποιες σκέψεις: 1) Αυτό που λέει ο icenex πιο πάνω για άτομα που μαθαίνουν σε πειρατικό λογισμικό και μετά βοηθάνε εταιρείες να βγάλουν πολλαπλάσια λεφτά με τις γνώσεις τους. Η google δίνει δωρεάν το Tensorflow για να προσελκύσει ταλέντα που θα το μάθουν. 2) Άτομα που αγοράζουν πανάκριβο PC hardware με την προσδοκία να παίξουν εκατοντάδες τζάμπα games σε μέγιστα settings. 3) Εταιρείες που κλαίγονται ότι "Δεν βγαίνω μάνα μου με την πειρατεία. Λυπηθείτε τον αόματο" αλλά μυστηριωδώς σχεδόν ποτέ δεν κλείνουν. Και όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά εφαρμόζουν τις πιο επιθετικές τακτικές διαφορισμού τιμής για μέγιστο κέρδος(DLC, microtransactions, regional pricing κτλ.) Άρα η ιδεολογία στην οποία αναφέρεσαι είναι η κυρίαρχη της εποχής. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Επειδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε να την κατεβάσει θα σε πλήρωνε. Επειδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε να την κατεβάσει δεν θα την αγόραζε; Ναι, βέβαια, είναι πάρα πολύ φυσική ανθρώπινη συμπεριφορά να απλώνεις το χέρι και να αρπάζεις κάτι που δεν σε ενδιαφέρει. Ό,τι σε βοηθά να τα βρίσκεις καλύτερα με τον εαυτό σου, δεν έχω θέμα, εγώ σας έδωσα απλά ένα παράδειγμα των συνεπειών. Θέλετε να φαντασιώνεστε πως ό,τι βουτάτε, αν δεν το βρίσκατε λουφέ, δεν θα το αγοράζατε ποτέ και για κανένα λόγο, ελεύθερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Herald είπε Μα τότε που κολλάνε οι πελάτες; Μπήκες στο γραφείο μου χωρίς την έγκριση μου και κάτι πήρες είναι το παράδειγμα, εσύ εστιάσες στους πελάτες. Αφού μπήκες στο γραφείο μου και κάτι πήρες προφανώς είναι μεταξύ άλλων και κλοπή. Ειδες κανέναν εδώ μέσα να εστιάζει στο είδος της πειρατείας? Είναι σαν να σου λέμε για παιχνίδια και εσύ να απαντάς μα κανένα παιχνίδι δεν παραπονέθηκε… 🤣 Έλα στο θέμα, για το παράδειγμα μου έχεις να πεις κάτι ή όπως σε συμφέρει τα βλέπεις και κρίνεις??? 4 λεπτά πριν, Herald είπε Επειδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε να την κατεβάσει θα σε πλήρωνε. Για να την κατεβάσει, ναι… Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από AtiX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Snoob είπε Επειδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε να την κατεβάσει δεν θα την αγόραζε; Ναι, βέβαια, είναι πάρα πολύ φυσική ανθρώπινη συμπεριφορά να απλώνεις το χέρι και να αρπάζεις κάτι που δεν σε ενδιαφέρει. Ό,τι σε βοηθά να τα βρίσκεις καλύτερα με τον εαυτό σου, δεν έχω θέμα, εγώ σας έδωσα απλά ένα παράδειγμα των συνεπειών. Θέλετε να φαντασιώνεστε πως ό,τι βουτάτε, αν δεν το βρίσκατε λουφέ, δεν θα το αγοράζατε ποτέ και για κανένα λόγο, ελεύθερα. Το ότι το προσωποιείς και λές ότι εγώ κάνω εκείνο και το άλλο λέει πολλά από μόνο του. Δεν είμαι υπέρ της πειρατείας ούτε πειρατεύω προσωπικά, απλά λέω ότι δεν υπάρχει θύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oKoBoko Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 2 minutes ago, pirmen56 said: Χρέος κάθε ανθρώπου στον καπιταλισμό είναι η μεγιστοποίηση του ατομικού κέρδους μέσα από τη σύγκριση οριακού οφέλους(τι ωφελούμαι π.χ. με την πειρατεία)-οριακού κόστους(τι χάνω αν με πιάσουν ή αν περιμένω πολύ να σπάσει το Denuvo). Δεν υπάρχει καθόλου ηθική παρά μόνο ευκαιρίες προς εκμετάλλευση. Μέσα από τη μεγιστοποίηση του ατομικού συμφέροντος, όπως πρώτος παρατήρησε ο Adam Smith προάγεται το συλλογικό συμφέρον. Τα ίδια λένε Milton Friedman και η υπόλοιπη αυστριακή σχολή. Κάποιες σκέψεις: 1) Αυτό που λέει ο icenex πιο πάνω για άτομα που μαθαίνουν σε πειρατικό λογισμικό και μετά βοηθάνε εταιρείες να βγάλουν πολλαπλάσια λεφτά με τις γνώσεις τους. Η google δίνει δωρεάν το Tensorflow για να προσελκύσει ταλέντα που θα το μάθουν. 2) Άτομα που αγοράζουν πανάκριβο PC hardware με την προσδοκία να παίξουν εκατοντάδες τζάμπα games σε μέγιστα settings. 3) Εταιρείες που κλαίγονται ότι "Δεν βγαίνω μάνα μου με την πειρατεία. Λυπηθείτε τον αόματο" αλλά μυστηριωδώς σχεδόν ποτέ δεν κλείνουν. Και όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά εφαρμόζουν τις πιο επιθετικές τακτικές διαφορισμού τιμής για μέγιστο κέρδος(DLC, microtransactions, regional pricing κτλ.) Άρα η ιδεολογία στην οποία αναφέρεσαι είναι η κυρίαρχη της εποχής. Πολλές έννοιες μαζεμένες όλες μαζί λάθος. Καπιταλισμό θα βρεις και στην Β.Κορέα. Κρατικό καπιταλισμό. Να μιλάμε για καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς στα πλαίσια του κράτους δικαίου (διαχωρισμοί εξουσιών, δικαιώματα στο άτομο και ουχί στις κλίκες-κολλεκτίβες-συνιστώσες, φιλοσοφία του νόμου κτλ κτλ) "(τι ωφελούμαι π.χ. με την πειρατεία)" λογικό άλμα. Και ο παιδεραστής ωφελείται από την παιδεραστία. Και; Υπάρχει νόμος του κράτους δικαίου που προστατεύει της ελευθερίες των ανθρώπων μέσα στο κράτος δικαίου. Μία από τις ελευθερίες τους είναι και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Η ελευθερία του Α δεν μπορεί να καταργεί την ελευθερία του Β. Η βάση σου είναι άκυρη. Τα άτομα να μάθουν σε ανοιχτό λογισμικό. Η google δίνει τσάμπα και μπράβο στην google. Αν ο Α δίνει τσάμπα δεν δίνει νομιμοποίηση στον Β να κλέβει τον Γ. Και τώρα ώρα για πλάκα. Γιατί τα άτομα αγοράζουν πανάκριβο hardware και δεν το πειρατεύουν από κάπου ας πούμε. Θα μειωθεί και κάποιος δίκτης φτώχειας. Σίγουρα της δικής τους. Η εταιρείες που κλαίγονται δεν μας πειράζουν. Αρκεί να μην κλέβονται. Η ιδεολογία στην οποία αναφέρομαι είναι η ιδεολογία του τσαμπατζή. Απλά έχει πάντα ένα συγκεκριμένο φιλοσοφικό πρόσημο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, AtiX είπε Για να τα κατεβάσει, ναι… Έχεις στοιχεία για αυτό ή είναι η άποψη σου; Ας πούμε τα παιχνίδια που δεν υπάρχουν πειρατικά πουλάνε 90m τεμάχια; Γιατί τόσο είναι τα downloads στα torrent sites. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα