Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, oKoBoko είπε OK ας σπάσουμε πλάκα. Τα data είναι στο δίσκο σου. Ο δίσκος μπορεί να κινηθεί άρα είναι κλοπή. Τα bytes κινούνται στα καλώδια - οπτικές ίνες. Άρα είναι κλοπή. Το φλασάκι το κινούν, και τα cd-ακια τα κινούν. κοκ. Και τα bitcoins που δεν υπάρχουν να τα πιάσεις να τα χαιδέψεις, μπορεί να κλαπούν. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή να εκτυπώσει το binary και να του κλέψεις την εκτύπωση για να ενώσεις τις κουκίδες; Μάλλον εστίασες στο λάθος πράγμα. Η διαφοροποίηση της κλοπής από την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτήσιας δεν είναι η κινητικότητα του αντικειμένου, είναι η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ξένου πράγματος. Ελπίζω όντως να σπάς πλάκα και να μην το έγραψες σοβαρά το από πάνω πόστ... 10 λεπτά πριν, oKoBoko είπε Να μου πεις ότι παράσιτα υπάρχουν παντού. ΟΚ. Δεν διαφωνώ. Για αυτό λέω δέχομαι να ακούσω από κάποιον ότι είμαι τσαμπατζής και τα λοιπά. Όχι όμως πιρουέτες, παξιμάδια, σούζες, κωλοτούμπες και λοιπά ακροβατικά τύπου "δεν είναι κλοπή"... Να το πούμε "Μήτσο" τότε να μην μαλώνουμε. Μα εσύ είσαι που το αποκαλείς κάτι που ΔΕΝ είναι. Ο ΝΟΜΟΣ τον οποίο τόση ώρα μοστράρεις σαν νομοταγής που είσαι...διαφωνεί με ΕΣΕΝΑ. Η πειρατεία ΔΕΝ είναι κλοπή και δεν διώκεται ως κλοπή. Δεν κατανοείς το παράδοξο της θέσης σου, να προσπαθείς να πείσεις ότι είσαι νομοταγής την στιγμή που δεν δείχνεις κανέναν σεβασμό ώς πρός τους νόμους. Ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις ποιός ζημίωθηκε επειδή εγώ χτές βράδυ κατέβασα μια πειρατική ταινία ξερώ γώ....προφανώς δεν θα απαντήσεις και ξέρουμε γιατί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oKoBoko Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 minute ago, Herald said: Μάλλον εστίασες στο λάθος πράγμα. Η διαφοροποίηση της κλοπής από την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτήσιας δεν είναι η κινητικότητα του αντικειμένου, είναι η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ξένου πράγματος. Ελπίζω όντως να σπάς πλάκα και να μην το έγραψες σοβαρά το από πάνω πόστ... Το ξένο πράγμα είναι η ιδιοκτησία που λες... Κλοπή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, oKoBoko είπε Το ξένο πράγμα είναι η ιδιοκτησία που λες... Κλοπή. Συμφωνώ. Στην πειρατεία ΔΕΝ υπάρχει αφαίρεση ξένου πράματος, γιαυτό και δεν είναι κλοπή. Δεν διαφωνείς με εμένα, με τους νόμους και τον νομοθετή της χώρας διαφωνείς. Και το παίζεις και νομοταγής πανάθεμα με Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oKoBoko Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 8 minutes ago, Herald said: Μάλλον εστίασες στο λάθος πράγμα. Η διαφοροποίηση της κλοπής από την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτήσιας δεν είναι η κινητικότητα του αντικειμένου, είναι η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ξένου πράγματος. Ελπίζω όντως να σπάς πλάκα και να μην το έγραψες σοβαρά το από πάνω πόστ... Μα εσύ είσαι που το αποκαλείς κάτι που ΔΕΝ είναι. Ο ΝΟΜΟΣ τον οποίο τόση ώρα μοστράρεις σαν νομοταγής που είσαι...διαφωνεί με ΕΣΕΝΑ. Η πειρατεία ΔΕΝ είναι κλοπή και δεν διώκεται ως κλοπή. Δεν κατανοείς το παράδοξο της θέσης σου, να προσπαθείς να πείσεις ότι είσαι νομοταγής την στιγμή που δεν δείχνεις κανέναν σεβασμό ώς πρός τους νόμους. Ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις ποιός ζημίωθηκε επειδή εγώ χτές βράδυ κατέβασα μια πειρατική ταινία ξερώ γώ....προφανώς δεν θα απαντήσεις και ξέρουμε γιατί https://opi.gr/vivliothiki/nomologia/politika-dikastiria/areios-pagos?start=70 Άρειος Πάγος 1720/2004 Άρειος Πάγος 1720/2004 Στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελούν: α) η ύπαρξη πνευματικού έργου συγκεκριμένου δημιουργού, β) το έργο να είναι πρωτότυπο, υπό την έννοια της ατομικότητας που αντανακλά την ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης δημιουργικής διαδικασίας, γ) η αναπαραγωγή του έργου από το πρωτότυπο, δηλαδή η εκ νέου παραγωγή-εμφάνιση έργου ήδη εμφανισθέντος, δ) η άνευ δικαιώματος θέση του έργου σε κυκλοφορία ή κατοχή αυτού με σκοπό να τεθεί σε κυκλοφορία, η οποία πραγματώνεται ευθύς ως το έργο - αντικείμενο του εγκλήματος καθίσταται προσιτό στο κοινό (ΠοινΧρ 2005, σελ. 700, ΠοινΔικ 2005, σελ. 125 περίλ., σελ. 160 - σημ. Γ. Νούσκαλη). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, oKoBoko είπε https://opi.gr/vivliothiki/nomologia/politika-dikastiria/areios-pagos?start=70 Άρειος Πάγος 1720/2004 Άρειος Πάγος 1720/2004 Στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελούν: α) η ύπαρξη πνευματικού έργου συγκεκριμένου δημιουργού, β) το έργο να είναι πρωτότυπο, υπό την έννοια της ατομικότητας που αντανακλά την ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης δημιουργικής διαδικασίας, γ) η αναπαραγωγή του έργου από το πρωτότυπο, δηλαδή η εκ νέου παραγωγή-εμφάνιση έργου ήδη εμφανισθέντος, δ) η άνευ δικαιώματος θέση του έργου σε κυκλοφορία ή κατοχή αυτού με σκοπό να τεθεί σε κυκλοφορία, η οποία πραγματώνεται ευθύς ως το έργο - αντικείμενο του εγκλήματος καθίσταται προσιτό στο κοινό (ΠοινΧρ 2005, σελ. 700, ΠοινΔικ 2005, σελ. 125 περίλ., σελ. 160 - σημ. Γ. Νούσκαλη). Άρα δεν είναι κλοπή. Είναι παραβίαση / καταπάτηση / κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Misnomer είναι σαν το "data theft". Στα αγγλικά αναφέρεται σαν copyright infringement, όχι κλοπή. Κλοπή είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράματος από την κατοχή τρίτου. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια. Ας βάλω και εγώ ένα link να δείξω ότι έχω δίκιο 😜 According to the US Copyright Office, copyright infringement occurs when a copyrighted work is reproduced, distributed, performed, publicly displayed, or made into a derivative work without the permission of the copyright owner. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kata_tixi Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, KostasKri είπε Πάντως εγώ που σπούδασα πληροφορική, είχαμε πρόσβαση σχεδόν σε ότι λογισμικό της Microsoft θέλαμε. χαιρω πολυ αδερφε δεν μιλαμε μονο για ενα τμημα ή περιπτωσεις . γενικοτερα ειδικα και παλιοτερα δεν υπηρχαν αδειες και εγω έχω φιλους απο πληροφορικη μεχρι και τζαμπα αδεια windows τους δίνανε και μιλαω για 10+ χρονια πριν. στο γενικοτερο συνολο των σχολών δεν δίνουν άδειες για προγράμματα που τα χρησιμοποιεί ο φοιτητης. και παλι ξανα λεω η ουσια της ερευνας ειναι για χωρες και για ατομα με χαμηλο εισόδημα που δεν μπορούν να αγοράσουν μια άδεια και μέσω της πλαγίας οδού είτε δουλευουν και βγαζουν χρηματα είτε μαθαινουν και βρίσκουν δουλεια . αρα ετσι του αυξανει τον πλουτο και οχι επειδη δεν πληρωσαν την αδεια Μόλις τώρα, Herald είπε Άρα δεν είναι κλοπή. Είναι παραβίαση / καταπάτηση / κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Misnomer είναι σαν το "data theft". Στα αγγλικά αναφέρεται σαν copyright infringement, όχι κλοπή. Κλοπή είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράματος από την κατοχή τρίτου. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια. Ας βάλω και εγώ ένα link να δείξω ότι έχω δίκιο 😜 According to the US Copyright Office, copyright infringement occurs when a copyrighted work is reproduced, distributed, performed, publicly displayed, or made into a derivative work without the permission of the copyright owner. 8 λεπτά πριν, oKoBoko είπε https://opi.gr/vivliothiki/nomologia/politika-dikastiria/areios-pagos?start=70 Άρειος Πάγος 1720/2004 Άρειος Πάγος 1720/2004 Στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελούν: α) η ύπαρξη πνευματικού έργου συγκεκριμένου δημιουργού, β) το έργο να είναι πρωτότυπο, υπό την έννοια της ατομικότητας που αντανακλά την ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης δημιουργικής διαδικασίας, γ) η αναπαραγωγή του έργου από το πρωτότυπο, δηλαδή η εκ νέου παραγωγή-εμφάνιση έργου ήδη εμφανισθέντος, δ) η άνευ δικαιώματος θέση του έργου σε κυκλοφορία ή κατοχή αυτού με σκοπό να τεθεί σε κυκλοφορία, η οποία πραγματώνεται ευθύς ως το έργο - αντικείμενο του εγκλήματος καθίσταται προσιτό στο κοινό (ΠοινΧρ 2005, σελ. 700, ΠοινΔικ 2005, σελ. 125 περίλ., σελ. 160 - σημ. Γ. Νούσκαλη). μάγκες ξυπνάτε και μείνετε στην ουσια του αρθρου-ερευνας. ουτε ηθικο ουτε νομιμο χαρακτηρίζει η έρευνα την πειρατεια , ουτε καν μπαινει σε αυτη την διαδικασία να την αναλύσει . απλα λεει οτι μεσω της πειρατίας ο κοσμος βρισκει δουλεια και απασχοληση δεν αυξανει τον πλουτο του επειδη εχει στην κατοχη του προγραμμα χωρις αδεια. αφηστε τα δικαστήρια και μεινετε στην ουσια. επισης δεν μιλαει ουτε για gaming ουτε για μουσικη και ταινιες. μιλαει ξεκάθαρα για λογισμικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Πάντως, παρουσιάζει ενδιαφέρον η θεωρία πως δεν υπάρχουν θύματα από το λουφέ του καθενός, τη στιγμή που υπάρχει νομοθεσία για την προστασία αυτών των δικαιωμάτων/περιουσιακών στοιχείων. Μας λένε κάποιοι, δηλαδή, πως υπάρχει νόμος που προστατεύει, ποιους, ακριβώς; Αφού "θύματα" λένε (και, φοβάμαι, δεν το γράφουν για να τρολάρουν, το πιστεύουν πραγματικά) δεν υπάρχουν... Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω το λάθος να επιχειρήσω να αντιμετωπίσω με τη λογική καταφανείς παραλογισμούς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oKoBoko Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 5 minutes ago, Herald said: Ας βάλω και εγώ ένα link να δείξω ότι έχω δίκιο Δεν δουλεύει έτσι. Αν ποστάρω το λινκ του facebook δεν έχω δίκιο. Είναι απόφαση του αρείου πάγου. Και είναι και πάρα πολύ όμορφα γραμμένη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, oKoBoko είπε Δεν δουλεύει έτσι. Αν ποστάρω το λινκ του facebook δεν έχω δίκιο. Είναι απόφαση του αρείου πάγου. Και είναι και πάρα πολύ όμορφα γραμμένη. Εξισώνει ο άρειος πάγος την κλοπή με την πειρατεία; Αφού ξέρεις ότι δεν είναι έτσι, γιατί επιμένεις απλά για να μην παραδεχτείς ότι έχεις άδικο; Δεν έχει πάει κανείς πειρατής μέσα για κλοπή, για copyright infringement πάνε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 2 hours ago, pirmen56 said: Άλλη μια πλάνη αφού οι hw εταιρείες προμοτάρουν συνεχώς νέες τεχνολογίες για τις οποίες οι devs πληρώνονται μέσω χορηγιών(AMD gaming evolved, nvidia gameworks κτλ.) Με απλά λόγια είτε θα στα φάνε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιζετε με τις λέξεις . Αν και ο herald έχει δίκιο κατα την γνωμη μου ετυμολογικά διότι μιλάμε για αντιγραφή και όχι αφαίρεση συννενοούμαστε μεταξυ μας νομίζω οταν λέμε ότι είναι κλοπή . Δεν χρειάζεται να λέει κάποιος για Linux και να καταλήγουμε στο οτι Linux ειναι ο kernel . Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από Aztec Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 8 λεπτά πριν, Snoob είπε Πάντως, παρουσιάζει ενδιαφέρον η θεωρία πως δεν υπάρχουν θύματα από το λουφέ του καθενός, τη στιγμή που υπάρχει νομοθεσία για την προστασία αυτών των δικαιωμάτων/περιουσιακών στοιχείων. Μας λένε κάποιοι, δηλαδή, πως υπάρχει νόμος που προστατεύει, ποιους, ακριβώς; Αφού "θύματα" λένε (και, φοβάμαι, δεν το γράφουν για να τρολάρουν, το πιστεύουν πραγματικά) δεν υπάρχουν... Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω το λάθος να επιχειρήσω να αντιμετωπίσω με τη λογική καταφανείς παραλογισμούς. Θα μπορούσες απλά να απαντήσεις με μια πρόταση εδώ και 12 σελίδες και να μας πείς ποιό είναι το θύμα. Χτές κατέβασα μια ταινία την οποία έκανα delete αμέσως μόλις τελείωσε το download χωρίς να την δώ. Άρα έπραξα το αδίκημα της πειρατείας. Ποιό είναι το θύμα και τι έχασε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, oKoBoko είπε Το ξένο πράγμα είναι η ιδιοκτησία που λες... Κλοπή. Τα αγαθά πνευματικής ιδιοκτησίας είναι δημόσια αγαθά(public goods). Για να μην θεωρεί ότι τρολάρω, είναι δημόσια αγαθά με την έννοια που αποδίδει η οικονομική επιστήμη. https://en.wikipedia.org/wiki/Public_good_(economics) Αναφορά σε κείμενο In economics, a public good (also referred to as a social good or collective good)[1] is a good that is both non-excludable and non-rivalrous. For such goods, users cannot be barred from accessing or using them for failing to pay for them. Also, use by one person neither prevents access of other people nor does it reduce availability to others.[1] Therefore, the good can be used simultaneously by more than one person.[ Λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει και αυτός που δεν το έχει πληρώσει(μη αποκλειστικότητα στη χρήση). Παράνομα φυσικά αλλά πρακτικά εύκολο. Η χρήση λογισμικού από κάποιον δεν στερεί τη χρήση του ίδιου λογισμικού από κάποιον άλλο(μη ανταγωνιστικότητα στη χρήση). Άπειρα αντίτυπα χαμηλού κόστους. Ένα αμάξι π.χ. δεν είναι δημόσιο αγαθό γιατί όταν το οδηγάει ο ληστής αυτομάτως δεν μπορεί ταυτόχρονα να το οδηγεί και ο ιδιοκτήτης. Εδώ έχουμε κλοπή=στέρηση. Εξαιτίας της φύσης τους είναι πολύ δύσκολο για τις επιχειρήσεις που παράγουν τα πρώτα να αποφύγουν το πρόβλημα του τζαμπατζή( "free-rider" problem). Όπως έδειξα όμως προηγουμένως(Denuvo, πανάκριβο hardware, κρυπτογραφημένη μετάδοση, φορολόγηση του πληθυσμού με ποσοστά υπέρ των δημιουργών για κάθε άγραφο CD που πουλιέται κλπ.) μπορούν να περιορίσουν τις απώλειές τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Aztec είπε Παιζετε με τις λέξεις . Αν και ο herald έχει δίκιο κατα την γνωμη μου ετυμολογικά διότι μιλάμε για αντιγραφή και όχι αφαίρεση συννενοούμαστε μεταξυ μας νομίζω οταν λέμε ότι είναι κλοπή . Δεν χρειάζεται να καταλήγουμε οπως οταν λέμε για Linux και καταλήγουμε στο οτι Linux ειναι ο kernel . Έχει την σημασία του γιατί όταν χρησιμοπείς κάτι ανήθικο που έχει θύματα (την κλοπή) για να το εξισώσεις με κάτι που δεν είναι υποχρεωτικά ανήθικο ή και δεν έχει θύματα, ε διαπράττεις αδίκημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 hour ago, jmirko15 said: Fun fact: Σύμφωνα με έρευνες τα τελευταία 10+ χρόνια οι πειρατές είναι καλύτεροι πελάτες από τους ηθικολόγους παραπάνω. Δεν ξέρω αν πιάνομαι σε αυτούς, ίσως για κάποιους ναι μιας και δεν κατεβάζω πειρατικά γενικά, αλλά δέχομαι να κάνω σύγκριση με έναν τυπικό Έλληνα πειρατή να δούμε ποιος έδωσε μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος του τα τελευταία χρόνια για software. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα