Προς το περιεχόμενο

Έρευνα υποδηλώνει ότι η πειρατεία λογισμικού μειώνει τη φτώχεια

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

ποια σχολή δίνει πρόσβαση σε autocad να πάω να την σπουδάσω και εγώ; εγώ που ήμουν αρκετά χρόνια φοιτητής λόγο του οτι δούλευα τα πρώτα χρόνια ούτε mail δεν μας είχαν δώσει. προς το τέλος πήραμε άδεια στο office και πανεπιστημιακό mail. δεν είμαι αρχιτέκτονας αλλά χρειάστηκα και autocad και matlab origin κτλ δεν έχουν ούτε καν μία άδεια από αυτά τα προγράμματα ούτε σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή να μπορεί ένας φοιτητής να πάει να δουλέψει έστω και εκεί  να μην λεμέ ότι θέλουμε. δεν την ενδιαφέρει την κάθε εταιρία να το φοιτητής θα κατεβάσει παράνομα γιατί ο φοιτητής θα μάθει το πρόγραμμα και όταν πιάσει δουλειά η εταιρία-μαγαζί θα αγοράσει αυτό το πρόγραμμα. μην λέμε ότι να ναι εκτός και αν μιλάς για Ελβετία Αγγλία κτλ που και εκεί δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με τις άδειες.

Υ.Γ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ GAMING..............................

Πάντως εγώ που σπούδασα πληροφορική, είχαμε πρόσβαση σχεδόν σε ότι λογισμικό της Microsoft θέλαμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

ποια σχολή δίνει πρόσβαση σε autocad να πάω να την σπουδάσω και εγώ; εγώ που ήμουν αρκετά χρόνια φοιτητής λόγο του οτι δούλευα τα πρώτα χρόνια ούτε mail δεν μας είχαν δώσει.

Στο τμημα της Συρου παντως εχουμε Creo, Autocad, Adobe suite, Mail/eclass κτλ. Το να πας σε ενα προσφατο τμημα, ποσο μαλλον που σχετιζεται με τεχνολογια, εχει τα θετικα του σε αυτην την χωρα. Σε ολα αυτα μπορω να εχω προσβαση μεσω vpn που μας προσφερουν. 

Παντως κλασικα στο ινσομνια χαθηκε το νοημα του αρθρου.  Μην βλεπετε Ελλαδα που εχουμε (δωρεαν) εκπαιδευση, και καποιοι μπορει να εχουμε προσβαση στα παραπανω προγραμματα απο σχολες κτλ. Ενας που θελει να ασχοληθει με μονταζ, επεξεργασια, 3d ή δεν ξερω τι αλλο, δεν εχει δωρεαν επιλογες, ή οι δωρεαν ειναι πολυ περιορισμενες. Καπως πρεπει να χτισεις ενα προτφολιο αν θες να ασχοληθεις σε τετοιους κλαδους. Οι εργοδοτες δεν θα σε ρωτησουν αν τα εκανες αυτα σε παρανομα ή νομια λογισμικα. 

26 minutes ago, kata_tixi said:

ποια σχολή δίνει πρόσβαση σε autocad να πάω να την σπουδάσω και εγώ;

Autocad και Matlab κατέβασα σε PC πριν λίγο καιρό με mail του ΠΑΔΑ. 

3 hours ago, flexpick said:

Για τους ανηλικους σιγουρα ειναι και γι αυτο ζητανε και ταυτοτητες.

Αυτοι εχουν την ευθυνη να μη δεχονται ανηλικους

Ναι. Και; Τι σημαίνει αυτό; Ότι εσύ έχεις νομιμοποίηση να κατεβάζεις πειρατικά επειδή δεν μπορεί να σε σταματήσει ο δημιουργός; 

Να το τεντώσουμε λίγο. Μία γυναίκα φταίει αν δεν μπορεί να σταματήσει τον βιαστή της; 

Δηλαδή είναι δύσκολο να πεις "ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ" και να μην κάνουμε φιλοσοφική γυμναστική; 

• Confused 1

Θα το ξανά γράψω γιατί το σβήσανε... Μετα από 22 σερί χρόνια ως πειρατής σε λογισμικά ( από το πρώτο multi sim - workbench - iris pro etc) μέχρι και σήμερα..Απαιτώ νομπελ τζακ σπαροου ή έστω γκραμι κοκκινογενης. Διαφορετικά θα κατευασω σπασμένο. Κουφαλες. Μια μεταλλική πλάκα έστω μαμά τερεζας στο όνομα της Παναγίας της γκρακεντιας μεγάλη η χάρη της. 

• Like 2
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Θα το ξανά γράψω γιατί το σβήσανε... Μετα από 22 σερί χρόνια ως πειρατής σε λογισμικά ( από το πρώτο multi sim - workbench - iris pro etc) μέχρι και σήμερα..Απαιτώ νομπελ τζακ σπαροου ή έστω γκραμι κοκκινογενης. Διαφορετικά θα κατευασω σπασμένο. Κουφαλες. Μια μεταλλική πλάκα έστω μαμά τερεζας στο όνομα της Παναγίας της γκρακεντιας μεγάλη η χάρη της. 

Ώπα μεγάλε στακα κάπου!!! Διεκδικώ και εγώ το ίδιο Νόμπελ ;)

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Δηλαδη εμεις που δουλευαμε το Discology σε Amstrad 6128 και το xCOPY σε Amiga 500 τι πρεπει να ζητησουμε ?

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
  • Thanks 2

Μόλις τώρα, k_w_t είπε

Δηλαδι εμεις που δουλευαμε το Discology σε Amstrad 6128 και το xCOPY σε Amiga 500 τι πρεπει να ζητησουμε ?

Τα σκεύη (σέβη μου) μεγάλε μαγιστρε... Κάνω μοκο.. Εγώ μπήκα μετά. Γουιν 95-98... 

• Like 2

απο οσα πραματα εχω κανει πειρατικο download δεν υπαρχει ενα που θα αγοραζα,ουτε ενα.Αλλοι ομως εχουν αγορασει επειδη εγω ανοιξα κουβεντα για κατι που κατεβασα παρανομα.

• Like 1

23 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Με τιμές Γερμανίας/Σουηδίας και μισθούς Ελλάδας, δεν είναι περίεργο που αρκετός κόσμος  βρίσκει software από τον "θείο". 

Mου αρέσει που οταν υπολογίζουν τις απώλειες απο την πειρατεία, ξεχνάνε οτι οι περισσότεροι απο αυτούς δεν θα τα αγόραζαν ετσι και αλλιώς, αφού είναι μπατήριδες. Δεν μιλάμε για αυτούς που έχουν κατι pc τούμπανα η ειναι επαγγελματίες και τα έχουν όλα σπασμένα, αυτά είναι καραγκιοζλίκια.

Ακριβως αυτό. Το θετικό είναι οτι πλεον υπάρχουν πολλά αξιόλογα προγράμματα open source τα οποια μην ξεχνάμε οτι αναπτύσσονται απο προγραμματιστές στον ελεύθερο τους χρόνο, χωρις αμοιβή. 

1 ώρα πριν, Mythoplasths είπε

Αν έχεις προλάβει mini nova... Μισό μισό έστω :)

Πιάνει στον amstrad 6128 που αντιγράψαμε δισκέτες στου ξαδέρφου μου το μηχάνημα? :) Εγώ δεν είχα δικό μου, αλλα ήμουν μέσα :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, oKoBoko είπε

Ναι. Και; Τι σημαίνει αυτό; Ότι εσύ έχεις νομιμοποίηση να κατεβάζεις πειρατικά επειδή δεν μπορεί να σε σταματήσει ο δημιουργός; 

Να το τεντώσουμε λίγο. Μία γυναίκα φταίει αν δεν μπορεί να σταματήσει τον βιαστή της; 

Δηλαδή είναι δύσκολο να πεις "ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ" και να μην κάνουμε φιλοσοφική γυμναστική; 

Οχι σημαινει οτι η λογικη μην αγοραζε το 10χρονο το τζογο-παιχνιδι που ειπες ειναι αντιθετη με ολα τα υπολοιπα που γραφεις

Τωρα καλη η προσπαθεια με τις συναισθηματικα φορτισμενες λεξεις αλλα δε πιανει σε ολους, προχωραμε

Να φωναζουμε οταν το κρατος κανει τα στραβα ματια μονο στον πολιτη αλλα και στις εταιρειες 

Επεξ/σία από flexpick

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Snoob είπε

Δεν ξέρω τι νομίζεις ότι "λέει", αλλά θύματα υπάρχουν.

Άλλο αν δεν βολεύει να τα σκεφτόμαστε και να νομίζουμε πως έχασε η Βενετιά βελόνι άμα δεν παντελόνιασαν τα πάντα οι μεγάλοι.

Γιατί, ένα πράγμα που διαπιστώνω σταθερά στη θεωρία περί μη ύπαρξης θυμάτων είναι το πλήρες προσπέρασμα του απλού εργαζόμενου που πλήττεται.

14 ώρες πριν, Chape είπε

Αφαιρείς χρήματα που θα πήγαιναν στην εταιρεία που επένδυσε κάποια εκατομμύρια για την ανάπτυξη του λογισμικού/παιχνιδιού/ταινίας κτλπ. Οπότε ναι είναι κλοπή. 

Τι κοινό έχουν τα ανωτέρω posts; Παραγνωρίζουν την έννοια του διαθέσιμου εισοδήματος. Του περιορισμένου εισοδήματος που έχει μια οικονομία ή ένας καταναλωτής για να ρίξει στην αγορά είτε μέσω κατανάλωσης, είτε μέσω επένδυσης.

Ας πούμε ότι κάποιος gamer, ο Χρήστος π.χ., δαπανά κάθε χρόνο 2.000€ για τοπ GPU και τα παίζει όλα τζάμπα. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 2.000€ για το gaming. Αυτό είναι το ταβάνι του.

Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι αν με κάποιο super DRM αναγκάζουμε τον Χρήστο να αγοράζει όλα τα games, τότε αυτός θα ξεπεράσει την ετήσια δαπάνη των 2.000€. ΛΑΘΟΣ. Απλά θα κόψει ΠΟΛΥ από την GPU και θα τα ρίχνει στα games αφού οι εισοδηματικές του δυνατότητες είναι δεδομένες. Στην οικονομία της αγοράς το χρήμα δεν εξαφανίζεται, απλά αλλάζει κατανομή. Ακόμα και όταν βάζεις τα λεφτά σου στην Τράπεζα αυτή το δίνει πίσω στην οικονομία είτε ως καταναλωτικά, είτε ως επενδυτικά δάνεια.

Κάποιος εργαζόμενος/επιχειρηματίας πρέπει να "κλάψει" για να "γελάσει" κάποιος άλλος.

Αν φαίνονται πολύ θεωρητικά όλα αυτά ας μιλήσουμε με πρακτικά παραδείγματα. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί το hardware στις κονσόλες πουλιέται στο κόστος ή και κάτω του κόστους; Η κονσόλα είναι κλειστό οικοσύστημα με μηδενική πειρατεία. Άρα έχει συμφέρον να δελεάσεις κάποιον να μπει εύκολα για να του τα τρως από το software με υπερτιμημένα games.

Aντίθετα το pc είναι ανοικτή πλατφόρμα με μαζική πειρατεία. Αντί λοιπόν να ασχολούνται με το software ανεβάζουν την τιμή του εισητηρίου(hardware) στα ύψη. Ένα δυνατό gaming pc ξεπερνάει κατά >3 φορές το κόστος μιας κονσόλας και πρέπει διαρκώς να αναβαθμίζεται για να κρατάει την υπεροχή του απέναντί της. Υπεροχή που δεν είναι ανάλογη των χρημάτων που πληρώνεις. Σκεφτείτε απλά ότι η RTX 2080 των 800€ κάποτε σήμερα τα βρίσκει σκούρα μέχρι και σε 1080p σε games που οπτικά δεν αξίζουν. Με άλλα λόγια οι επιχειρηματίες προσαρμόζονται στο δεδομένο της πειρατείας με εσκεμμένα κακό κώδικα.

"Μα εγώ πληρώνω μόνο hardware με τα 2.000€ που έδωσα για RTX 3090. Οι game devs δεν παίρνουν τίποτα". Άλλη μια πλάνη αφού οι hw εταιρείες προμοτάρουν συνεχώς νέες τεχνολογίες για τις οποίες οι devs πληρώνονται μέσω χορηγιών(AMD gaming evolved, nvidia gameworks κτλ.)

Με απλά λόγια είτε θα στα φάνε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο. Τα λεφτά σου πάντως δεν θα αυξηθούν με μαγικό τρόπο για να τους ταΐζεις όλους.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...