Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχεις στοιχεία για αυτό ή είναι η άποψη σου; Ας πούμε τα παιχνίδια που δεν υπάρχουν πειρατικά πουλάνε 90m τεμάχια; Γιατί τόσο είναι τα downloads στα torrent sites. 

Ένα προς ένα δεν πιστεύω πως είναι η αναλογία, πιο πολύ μου κάνει ένα ποσοστό κοντά στο 15-20% να αγόραζε τα παιχνίδια με την κυκλοφορία τους και άλλο ένα 50-60% όταν έπεφτε η τιμή τους ή όταν έβγαινε σε προσφορά… πχ, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτό δείχνουν…

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, oKoBoko είπε

Πολλές έννοιες μαζεμένες όλες μαζί λάθος.

Καπιταλισμό θα βρεις και στην Β.Κορέα. Κρατικό καπιταλισμό. Να μιλάμε για καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς στα πλαίσια του κράτους δικαίου (διαχωρισμοί εξουσιών, δικαιώματα στο άτομο και ουχί στις κλίκες-κολλεκτίβες-συνιστώσες, φιλοσοφία του νόμου κτλ κτλ)

"(τι ωφελούμαι π.χ. με την πειρατεία)" λογικό άλμα. Και ο παιδεραστής ωφελείται από την παιδεραστία. Και; Υπάρχει νόμος του κράτους δικαίου που προστατεύει της ελευθερίες των ανθρώπων μέσα στο κράτος δικαίου. Μία από τις ελευθερίες τους είναι και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Η ελευθερία του Α δεν μπορεί να καταργεί την ελευθερία του Β.

Η βάση σου είναι άκυρη.

Τα άτομα να μάθουν σε ανοιχτό λογισμικό. 

Η google δίνει τσάμπα και μπράβο στην google. Αν ο Α δίνει τσάμπα δεν δίνει νομιμοποίηση στον Β να κλέβει τον Γ.

Και τώρα ώρα για πλάκα.
Γιατί τα άτομα αγοράζουν πανάκριβο hardware και δεν το πειρατεύουν από κάπου ας πούμε. Θα μειωθεί και κάποιος δίκτης φτώχειας. Σίγουρα της δικής τους.

Η εταιρείες που κλαίγονται δεν μας πειράζουν. Αρκεί να μην κλέβονται. 

Η ιδεολογία στην οποία αναφέρομαι είναι η ιδεολογία του τσαμπατζή. Απλά έχει πάντα ένα συγκεκριμένο φιλοσοφικό πρόσημο :)

Όταν ιδιωτικές επιχειρήσεις δρουν ανήθικα(ή και στο όριο της παρανομίας) με σκοπό το μέγιστο δυνατό κέρδος των μετόχων δεν μπορούν να κουνάνε το δάκτυλο στα υπόλοιπα άτομα για το τι θα κάνουν στη ζωή τους.

Π.χ. ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν ως καρτέλ και σε ληστεύουν με τιμές πολύ υψηλότερες από αυτές που θα επικρατούσαν σε μια πλήρως ανταγωνιστική αγορά. Μέχρι να δεχτούν πρόστιμο έχουν βγάλει τα 100πλάσια.

Άλλο παράδειγμα οι game pupblishers που προσπαθούν μέσω καμουφλαρισμένου τζόγου(lootboxes) και microtransactions να εκμεταλλευτούν αδύναμους χαρακτήρες ανθρώπων για να τους αποξενώσουν από το περιβάλλον τους και να τους απομυζήσουν οικονομικά.

Εταιρείες που σχεδιάζουν τα προϊόντα τους να χαλάνε μετά από προκαθορισμένο χρόνο γνωρίζοντας ότι ο καταναλωτής όπου και να στραφεί θα πέσει πάνω σε καρτέλ με παρόμοιες τακτικές.

Η λογική του τζαμπατζή, δηλαδή του "κοιτάω την πάρτη μου" εντάσσεται σε μια γενικότερη λογική λοιπόν. Αυτή της εποχής μας και ξέρεις καλά πώς λέγεται.

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Herald είπε

Το ότι το προσωποιείς και λές ότι εγώ κάνω εκείνο και το άλλο λέει πολλά από μόνο του. Δεν είμαι υπέρ της πειρατείας ούτε πειρατεύω προσωπικά, απλά λέω ότι δεν υπάρχει θύμα. 

Δεν ξέρω τι νομίζεις ότι "λέει", αλλά θύματα υπάρχουν.

Άλλο αν δεν βολεύει να τα σκεφτόμαστε και να νομίζουμε πως έχασε η Βενετιά βελόνι άμα δεν παντελόνιασαν τα πάντα οι μεγάλοι.

Γιατί, ένα πράγμα που διαπιστώνω σταθερά στη θεωρία περί μη ύπαρξης θυμάτων είναι το πλήρες προσπέρασμα του απλού εργαζόμενου που πλήττεται.

Ένα τέτοιο, συγκεκριμένο και πολύ δικό μου παράδειγμα έδωσα. Ζημιώνομαι σταθερά, κι επειδή έχω την τύχη και την ατυχία να έχω μεταφράσει βιβλία που έχουν κάνει σημαντικές πωλήσεις, το έχω ζήσει κατ' επανάληψη.

Μέχρι και σε παραλία μου πρότεινε προ ετών μέλος της ευρύτερης παρέας, που δεν ήξερε ποιος ακριβώς ήμουν (φίλος φίλης) να μου δώσει να διαβάσω ένα μυθιστόρημα "που έκανε τρελές πωλήσεις", πειρατικό, σπασμένο αρχείο.

Κι ήταν δική μου μετάφραση.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ένα προς ένα δεν πιστεύω πως είναι η αναλογία, πιο πολύ μου κάνει ένα ποσοστό κοντά στο 15-20% να αγόραζε τα παιχνίδια με την κυκλοφορία τους και άλλο ένα 50-60% όταν έπεφτε η τιμή τους ή όταν έβγαινε σε προσφορά… πχ, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτό δείχνουν…

Kαι αυτά τα νούμερα ψηλά είναι. Αν δείς πχ. τι έγινε με το GTA V στο epic store θα καταλάβεις. Μιλάμε για παιχνίδι 10ετίας, που είχε φτάσει να κοστίζει 5-10€, βγήκε στο epic δωρεάν και έπεσε το site απτά downloads...Έκανε μύρια κατεβάσματα, παιχνίδι που ουσιαστικά όποιος το ήθελε το είχε αγοράσει ήδη..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nickol-us είπε

Οπότε τι μας λέει η έρευνα;

Όταν οι εταιρίες κλέβουν είναι κερδοφόρες...

αυτή την έρευνα την γνώριζαν οι Έλληνες πολλά χρόνια πριν...

Είσαι καλά. Μόνο οι Έλληνες. Εξάλλου όλα τα κρακ από την εποχή του φλοπι στην Ελλάδα τα φτιάχνανε... 

Πειρατής από το πρώτο μου pc (1997 αρχές 1998) και ο λόγος που πέταξα ν64 για υπολογιστή.. 20 χρόνια τώρα δλδ επι τελώ κοινωνικό έργο... Το Νόμπελ μου εδώ και τώρα!!!!!!!! Δεν γαμ@μιεται και το Νόμπελ, θα κεταβασω ένα σπασμένο... Από το mini nova... 

• Super Moderators
Δημοσ.

Κακώς συγχέεται το κόστος του αντικειμένου που βουτάνε (όσοι το βουτάνε, γιατί έχουμε εδώ και μέλη που απλά υπερασπιζονται τη βούτα χωρίς να βουτάνε, οπότε δεν θέλω να παρεξηγηθώ ως προς αυτό) με την πράξη της βούτας.

Έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο άνθρωποι που έστησαν πολύ συμπαθητικές indie προσπάθειες, τις οποίες διέθεταν έναντι εξευτελιστικά χαμηλής τιμής, γιατί ο (για ιδεολογικούς λόγους) απροστάτευτος κόπος τους ανέβηκε σε τορεντάδικα σε χρόνο μηδέν, και κατέβηκαν από εκεί πολλαπλάσιες φορές από αυτές που πωλήθηκε κανονικά.

Ακόμη κι αν δεχτούμε ως ένα βαθμό την (αναπόδεικτη ου μην και παράλογη) θεωρία πως όσοι βουτάνε, αν δεν βούταγαν δεν θα ασχολούνταν καθόλου, ένα μέρος αυτών που βουτάνε σίγουρα θα αγόραζαν. 

Θύματα υπάρχουν. Απλά, βολεύει να μην τα σκεφτόμαστε, γιατί όταν τα σκεφτόμαστε υπάρχει ο κίνδυνος να πάψουν να είναι απρόσωπες πολυεθνικές με τεράστια υπερκέρδη και να αποκτήσουν μορφή, να γίνουν άνθρωποι που οι αμοιβές τους συρρικνώνονται γιατί "δεν πουλάμε αρκετά" και καταλήγουν να βλέπουν τον κόπο τους φωτοτυπημένο και σπασμένο σε τάμπλετ και κινητά των 1500 ευρώ από ανθρώπους που μετά τους τσαμπουνάνε θεωρίες πως τα 12 ευρώ που έχει το βιβλίο νόμιμα "είναι πολλά".

Ίσως και να είναι πολλά, βέβαια, αν το κινητό των 1500 το έχουν πάρει με 1501 δόσεις, αλλά εκεί περνάμε σε άλλα πεδία που δεν είναι της παρούσης.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Όποιος κάθεται και κατεβάζει μουσική, ταινίες, παιχνίδια και προγράμματα για να τα σβήνει αμέσως απλά είναι ηλίθιος.

Εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν και χρήση αυτών. 

Αλλά με τέτοια παιδιάστικα και άνευ ουσίας επιχειρήματα που προσπαθείς να κάνεις κωλοτούμπες δεν έχει νόημα να συνεχίσω. 

Υπάρχει παράδειγμα έστω και περιορισμένης κλίμακας εξάλειψης της πειρατείας. Το Denuvo. Τελικά η χρήση του δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο αναμενόταν, ούτε η μη χρήση του απέτρεψε ποιοτικούς AAA τίτλους από το να σπάσουν κάθε ρεκόρ εν σχέσει με άλλους προστατευμένους για πάνω από 9μηνο.

Δημοσ.
54 minutes ago, Herald said:

Επειδή πιστεύεις ότι αν δεν υπήρχε να την κατεβάσει θα σε πλήρωνε. 

Πιστεύεις ότι κανένας δεν θα το έκανε? 

Δημοσ.

Ενω να πουλανε το Guardian of the galaxy 60€ ενα χρονο μετα την κυκλοφορια και με το που σπασει να πεφτει στα 30€ ειναι τιμια ζητιανια 🤣

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hoback είπε

καλησπέρα σε όλους

ειλικρινά τώρα αν ο μισθός του Έλληνα εργαζομένου ήταν αξιοπρεπείς θα έμπαινε στην διαδικασία της πειρατείας?

τι γνώμη έχετε ? 

Πλάκα έχεις :) 0 κρακ έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα. 0 σαιτ με τορεντ στην Ελλάδα... 0 πρόγραμμα αντιγραφής - ριπ - ίσο από Ελλάδα.. 0.000001% στην παγκόσμια αγορά.... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NickTG είπε

Πιστεύεις ότι κανένας δεν θα το έκανε? 

Δεν έχω ιδέα (πιστεύω ελάχιστοι, αλλά δεν έχω στοιχεία one way or another), αλλά έστω και 1 να μην το έκανε τότε πάμε αυτόματα στο ότι η πειρατεία δεν έχει θύματα κατανάγκη.

Δημοσ.
3 minutes ago, Herald said:

Δεν έχω ιδέα (πιστεύω ελάχιστοι, αλλά δεν έχω στοιχεία one way or another), αλλά έστω και 1 να μην το έκανε τότε πάμε αυτόματα στο ότι η πειρατεία δεν έχει θύματα κατανάγκη.

Βέβαια έστω και 1 να το αγόραζε σε περίπτωση που δεν το έβρισκε τόσο εύκολα σημαίνει ότι κάποιος έχασε. 

• Like 2
Δημοσ.

Τα ναρκωτικά, η πειρατεία και το εμπόριο ποτού μπορούν να σε βγάλουν απο την φτώχεια και γιαυτό ειναι παράνομα εκτός απο το εμπόριο ποτού που αρχικά ήταν παράνομο και τώρα απλά βρήκαν την άκρη να κάνουν αυτοί το κουμάντο και εσύ ο μικρός να περιμένεις μόνο μια φορά τον χρόνο να βγάλεις λίγο τσίπουρο και μέτα απο 1002 γραφειοκρατικές αρλούμπες να πουλήσεις την περιορισμένη και ελεγμένη ποσότητα σου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...