Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Τους πελάτες φυσικά και όχι. Άλλωστε αυτό κάνει πχ. η τάδε εταιρεία τηλεφωνίας που μπορεί να σε πάρει να σου κάνει πρόταση. Και μακρία το πήγες κιόλας, δεν χρειάζεται καν το πελατολόγιο μου. Περπατάς στο δρόμο και μπαίνεις σε κάθε μαγαζί και κάνεις προσφορές για λογιστικές υπηρεσίες

Το ότι σου πήρα έτοιμη λίστα με τα πάντα δεν το σχολίασες βλέπω…

κατάλαβα…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Thresh said:

fetchimage.jpg.c9438fee6a9b96d991024519f2dca0d8.jpg

Δεν βαρεθήκατε σε κάθε topic τόσα posts?

Βασικά μιας και είσαι μέσα - παίζει τρόπος να μην εμφανίζονται ποστ από άτομα τα οποία έχουμε κάνει μπλοκ, όταν κάποιος τους κάνει quote?

Έχω σιχαθεί να διαβάζω εμμέσως διαγαλαξιακές παπάτζες από μερικούς ανίδεους αργόσχολους εδώ μέσα, που απαντούν επί παντός επιστητού.

Θενκς 

Επεξ/σία από BaggsR
έχω τελειώσει λύκειο εγώ τώρα, ξέρω ορθογραφία, σίγουρα πράγματα
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το ότι σου πήρα έτοιμη λίστα με τα πάντα δεν το σχολίασες βλέπω…

κατάλαβα…

Μα εσύ εστίασες στους πελάτες και αν μου τους έκλεψες, και η απάντηση είναι φυσικά και όχι. Και φαντάζομαι συμφωνείς. Για την λίστα προφανώς κάτι παράνομο θα έκανες για να την λάβεις στα χέρια σου, και ναί, αν μιλάμε για φυσική λίστα (δηλαδή ένα μπλοκάκι που περιλαμβάνει το πελατολόγιο μου) φυσικά και είναι κλοπή, αφού μου αφαίρεσες κινητή περιουσία. 

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, BaggsR said:

Βασικά μιας και είσαι μέσα - παίζει τρόπος να μην εμφανίζονται ποστ από άτομα τα οποία έχουμε κάνει μπλοκ, όταν κάποιος τους κάνει quote?

Nope. 

• Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Herald είπε

Aν κλέψεις ένα λάπτοπ απτό πλαίσιο δεν υπάρχει θύμα; Μάλιστα...

Το θύμα είναι η εταιρία που το δημιούργησε ή που το μεταπωλεί. Η εταιρία που το δημιούργησε ή που το μεταπωλεί είναι το θύμα και όταν εσύ κατεβάζεις ένα παιχνίδι/ταινιά χωρίς να πληρώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν έχεις αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης.

32 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Sorry και όλας αλλά οι λέξεις είναι το παν. Εδώ μέσα πχ έχουμε γεμίσει με δήθεν σωστούς και υπεράνω κτλ κτλ (όπως και έξω βεβαίως βεβαίως) που τονίζουν τα «λάθη» και πόσο σωστοί είναι με κάθε ευκαιρία. Όπως λες είναι «παράνομο», όπως πχ και το να μοιράζεις έναν λογαριασμό netflix/spotify/etc, να δηλώνεις άλλη χώρα για να εκμεταλλευτείς συγκεκριμένες τιμές στις ίδιες υπηρεσίες ή steam etcetc, να πουλάς λογαριασμούς σε διάφορες εταιρείες κτλ κτλ κτλ. Για εκεί έχουμε θέμα και τους λέμε «παράνομους» και «κλέφτες» ή άλλο αυτό;

Το τι είναι «παράνομο» / ηθικό κτλ είναι μεγάλη συζήτηση. Το τι είναι κλέφτης και τι όχι από την άλλη όχι.

Φίλε μου, οι λέξεις ναι είναι το παν από την μία αλλά από την άλλη υπάρχουν πλέον και έννοιες που με τα χρόνια αποκτούν και άλλες σημασίες. Όταν κάποιος κάποτε όριζε τι είναι κλοπή, δεν είχε στο μυαλό του το ίντερνετ και διαμοιρασμό πληροφορίας σε τέτοιο εύρος.

Αν δεν σου κάνει η λέξη κλοπή, μπορούμε να χρησιμοποιούμε την φράση κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Το θύμα είναι η εταιρία που το δημιούργησε ή που το μεταπωλεί. Η εταιρία που το δημιούργησε ή που το μεταπωλεί είναι το θύμα και όταν εσύ κατεβάζεις ένα παιχνίδι/ταινιά χωρίς να πληρώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν έχεις αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης.

Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι την διαφορά. 

Αν κλέψεις ένα laptop απτό Πλαίσιο, το Πλαίσιο θα πρέπει να ξαναπληρώσει για να το αναπληρώσει.

Αν κατεβάσεις κάτι πειρατικό...τίποτα. Δεν ζημιώνεται κανείς

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα εσύ εστίασες στους πελάτες και αν μου τους έκλεψες, και η απάντηση είναι φυσικά και όχι. Και φαντάζομαι συμφωνείς. Για την λίστα προφανώς κάτι παράνομο θα έκανες για να την λάβεις στα χέρια σου, και ναί, αν μιλάμε για φυσική λίστα (δηλαδή ένα μπλοκάκι που περιλαμβάνει το πελατολόγιο μου) φυσικά και είναι κλοπή, αφού μου αφαίρεσες κινητή περιουσία. 

Θέλεις να μου πεις ότι θα μπει ο άλλος και θα σου πάρει όλα τα δεδομένα με τους πελάτες σου και την δουλειά τόσων χρόνων και εσύ όχι, κύριος, δεν θα πας στην αστυνομία για να δηλώσεις κλοπή…

όλα αυτά γιατί κάποτε, είπες να το παίξεις ετυμόλογος σε ένα AtiX και έναν KostaKri στο insomnia…

Βρε, τα ξαναδιαβάζετε αυτά που γράφετε???

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θέλεις να μου πεις ότι θα μπει ο άλλος και θα σου πάρει όλα τα δεδομένα με τους πελάτες σου και την δουλειά τόσων χρόνων και εσύ όχι, κύριος, δεν θα πας στην αστυνομία για να δηλώσεις κλοπή…

όλα αυτά γιατί κάποτε, είπες να το παίξεις ετυμόλογος σε ένα AtiX και έναν KostaKri στο insomnia…

Βρε, τα ξαναδιαβάζετε αυτά που γράφετε???

Μα προφανώς θα δηλώσω κλοπή, αλλά δεν μου έκλεψες τους πελάτες. ΕΣΥ εστίασες στους πελάτες, κατάλαβες το λάθος σου και τώρα αλλάζεις το επιχείρημα. Ελα ρε σύ...πολύ ασχολήθηκα.  Άντε δεν απαντάω άλλο, θα μας την πεί και ο thresh

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν κατεβάσεις κάτι πειρατικό...τίποτα. Δεν ζημιώνεται κανείς

Έτσι σου είπαν? Ή το σκέφτηκες μόνος σου?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θέλω να γίνω εριστικός αλλά είμαι άνθρωπος,  συγχωρέστε με. Πάμε...

Ναι, το βραστό νερό είναι νερό που ζεσταίνουμε και η πειρατεία έχει και θετικές πλευρές για όλα τα συμβαλλόμενα μέλη και αν χρειάζεται να σου να εξηγήσω το γιατί δεν αξίζεις το χρόνο μου γιατί δεν είναι θέμα κατανόησης αλλά μεροληψίας.

Το πραγματικό ζήτημα δεν είναι απλά η πειρατεία αλλά ο κέρδος σε παγκόσμιο επίπεδο, και δεν μιλάμε για για κάτι τόσο ταπεινό όσο η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που ένα "ανθρωπάκι" κλέβει μια εταιρεία που βγάζει πολλά εκατομμύρια, αλλά σε αυτά τα επίπεδα το μόνο που μετράει είναι ο τρόπος μεγιστοποίησης του κέρδους. Αυτό μπορούμε να το δούμε όλο και περισσότερο όταν πλέον δεν πληρώνεις για την κατοχή του λογισμικού αλλά για την άδεια χρήσης για όσο διάστημα σου το επιτρέπει ο κάτοχος, βλέπε digital games, game passes κτλ

Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα προβληματικό γιατί μετατρέπεται η ιδιοκτησία σε υπηρεσία και γίνεται ένας μόνιμος τρόπος αρμεγματος.

Αν και νόμιμο είναι πολύ πιο ανήθικο από το να κατεβάσεις ένα πειρατικό παιχνίδι που το κάνουμε τέτοιο θέμα πια και κατά την ταπεινή μου άποψη καταστρέφει την υγιή αγορά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα προφανώς θα δηλώσω κλοπή, αλλά δεν μου έκλεψες τους πελάτες. ΕΣΥ εστίασες στους πελάτες, κατάλαβες το λάθος σου και τώρα αλλάζεις το επιχείρημα. Ελα ρε σύ...πολύ ασχολήθηκα.  Άντε δεν απαντάω άλλο, θα μας την πεί και ο thresh

Είναι γνωστό ότι διαβάζεις αυτό που σε συμφέρει… 

βλέποντας τώρα και το αδιέξοδο που έρχεται με βάση τα επιχειρήματα σου είναι λογικό να βγάλεις το άσπρο μαύρο…

Επεξ/σία από AtiX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...