Προς το περιεχόμενο

Μπλε οθονες στα XP

Panathachamp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το (καινουργιο) PC εμφανιζει ανα τακτα και τυχαια χρονικα διαστηματα τις μπλε οθονες με διαφορα μηνυματα(π.χ. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA,BAD_POOL_CALLER,NO_MORE_IRP_STACK_LOCATIONS κλπ-κυριως το πρωτο εχω συναντησει πιο πολυ.)---Εχει αναφερθει ηδη στο Insomnia Forum .Αφου ελευθερωσα τα shared IRQ's(μεσω απενεργοποιησης απο τις ιδιοτητες του συστηματος-ειναι λαθος ο τροπος αυτος?) μιας εκ των δυο συσκευων που χρησιμοποιουσαν το ιδιο IRQ(π.χ. Firewire-usb controllers) και νομιζα οτι ειχα επιτελους ξεμπερδεψει,ξαναεμφανιστηκε το προβλημα...Καθως εχω σχεδον αποκλεισει το γεγονος να οφειλεται σε προβλήματικους drivers,κατεληξα οτι φταιει η μνημη(καλα που ειναι και Kingston...)Πριν ομως το στειλω για ελεγχο,ειναι δυνατο να οφειλονται οι συγκεκριμενες μπλε οθονες σε υψηλη θερμοκρασια?Πιανω αρκετα υψηλες(Athlon XP ~70C) αλλα δεν ξερω αν ειναι και τοσο ωστε να προκαλουν μπλε οθονες.Και πιστευω οτι καλυτερα ειναι να το στειλω πρωτα πριν αλλαξω το cooler,μην αρχισουν και μου λενε καμμια κοτσανα,ή μην κανω εγω καμια τετοια με την εγκατασταση του cooler.Εχετε κατι αλλο να προτεινετε?Plz μη μου πειτε να βαζω μια-μια τις καρτες 8) Μονο ενα modem εχω πανω και τη VGA,τα αλλα ειναι onboard.

Α,αν οφειλεται ας πουμε σε προβλήματικο driver,οι μπλε οθονες θα εμφανιζονται μονο οταν χρησιμοποιειται η αναλογη συσκευη(πχ καρτα ηχου-αναπαραγωγη MP3), η σε οποιαδηποτε τυχαια στιγμη?Η ιδια ερωτηση και για τα shared irq's,μονο οταν η συσκευη που προκαλει διενεξη χρησιμοποιειται?

Μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι,εφοσον δεν οφειλεται σε ελαττωματικο hardware,δε μπορει να σου τυχει κατι χειροτερο :evil:

Δημοσ.

Αμα σου πώ ότι έχω δίπλα μου μια Kingston 512 Mb KVR333X64C25 την οποία πελάτης μας ισχυριζόταν ότι του δημιουργεί προβλήματα. Ε, δε χρειάστηκε να τρέξω κάποιο τέστ. Με το που την κότσαρα πάνω στο σύστημα και πήγα να κάνω εκκίνηση, μου έσκασε μπλέ οθόνη με αναγνωριστικο 0x0000008E. Πάντως ενα προγραμματάκι για να τσεκάρεις τη μνήμη είναι το Memtest καθώς επίσης και το DocMemory

Δημοσ.

Φιλε μου αλαξε μνημη και μην ψαχνεισ τιποτα αλλο.Εχω φαει ωρες για τετοιο προβλημα και οταν μου το παρουσιαζει αλαζω μνημη και ολα οκ

Δημοσ.
Εμένα μου βγάζει 0χ0000007Ε μπορείς να μου πείς απο που απενεργοποιώ τα shared irqs?

Βασικα μου φανηκε λιγο μπακαλιστικος ο τροπος αλλα...Πας στο system information -> hardware resources->conflicts/sharings και κοιτας αν υπαρχουν shared irqs και απο ποιες συσκευες.Μετα απο τον device manager πας view->resources by type και επιλεγεις IRQ και απενεργοποιεις μια απο τις δυο συσκευες που χρησιμοποιουν το ιδιο irq,εφοσον μπορεις να λειτουργησει και χωρις αυτην το συστημα

Δημοσ.
Αμα σου πώ ότι έχω δίπλα μου μια Kingston 512 Mb KVR333X64C25 την οποία πελάτης μας ισχυριζόταν ότι του δημιουργεί προβλήματα. Ε, δε χρειάστηκε να τρέξω κάποιο τέστ. Με το που την κότσαρα πάνω στο σύστημα και πήγα να κάνω εκκίνηση, μου έσκασε μπλέ οθόνη με αναγνωριστικο 0x0000008E. Πάντως ενα προγραμματάκι για να τσεκάρεις τη μνήμη είναι το Memtest καθώς επίσης και το DocMemory

Ναι αλλα το memtest λεει οτι για φουλ ελεγχο θελει ολοκληρη μερα και πλεον...Δε νομιζω να μην εχει πεταξει μπλε οθονη σε τοσο μεγαλο διαστημα...Αρα,πακετο πισω,αφου σου πετυχε και σενα προβληματικη Kingston

Δημοσ.

Ε τότε δοκίμσαε το DocMem το οποίο κρατάει και λιγότερο και για να το κάνεις δεν μπαίνεις στο λειτουργικό, παρά δημιουργείς μια boot disk και το τρέχεις σε command prompt :wink:

Δημοσ.

Εγω επαιρνα IRQ LESS OR EQUAL οταν εβαλα RAS-to-CAS Latency 2.Διαπιστωσα οτι μονο με 3 δουλευε.Βαλε τα timings απ το BIOS σε 3-3-3 αν δεν ειναι ηδη ετσι.Εμενα το memtest το περναγε για 12 ωρες χωρις προβλημα με timings 2-2-2 ομως η μπλε οθονη ερχοταν ,ειτε σε 5 λεπτα λειτουργιας ,ειτε εκανε να ρθει 3 μερες!.Τωρα τις δουλευω σε 2-2-3 (εχω τις Kingston DDR 400 CL2.5) και ελυσα το προβλημα μου.Δεν εχει σχεση με IRQ's ,τραβαει ζορια η μνημη

Δημοσ.

Παιδιά, το ίδιο πρόβλημα (Μπλε Οθόνες) αντιμετώπισε και ο ξαδερφός μου με μια Kingston 512, με το που την άλλαξε όλα μια χαρά!

Γιατί έτσι η Kingston?

Δημοσ.

CPUZ report:

CAS# Latency 3.0 clocks

RAS# to CAS# 3 clocks

RAS# Precharge 3 clocks

Cycle Time (TRAS) 8 clocks

----------------------------------------

Τι τιμη προτεινεις να βαλω σε καθε απο αυτα(δεν εχω και μεγαλη ιδεα απο αυτα τα πραγματα...).Ακομα,αν αλλαξω τις τιμες μπορει να δημιουργηθει καποιο φυσικο προβλημα στις μνημες?

Η μνημη περιογραφεται ως εξης :512MB 400MHz DDR PC3200 DIMM 3-4-4

To 3-4-4 αναφερεται στα ras to cas,precharge & cycle time?

Επισης,το FSB ειναι στα 166 ενω η μνημη στα 200.Αυτο ειναι δυνατο να δημιουργει προβλήμα?(Περα απο χαμηλοτερες επιδοσεις)

Δημοσ.

"To 3-4-4 αναφερεται στα ras to cas,precharge & cycle time? "

Το πρωτο ειναι το Cas Latency το οποιο αναγραφουν ολες οι Kingston.Εγω εχω τις CL2.5

Τα υπολοιπα ειναι αυτα που λες,θα τα ρυθμισεις απ το BIOS ,εκει καθενα αναφερεται με την πληρη ονομασια οποτε δε θα σε μπερδεψουν.Η πιο ζορικη ρυθμιση ειναι η Ras-to-Cas παντως (ειναι αυτη που στο 2 εμενα μου πεταγε μπλε οθονες).

Που βρηκες ομως 3-4-4?Ειναι πολυ αργη!Εφοσον εχεις τα timings που λες τοτε οντως ζοριζεται καθως σηκωνει καθυστερηση 4 και οχι 3 στην οποια τη δουλευεις.

"Επισης,το FSB ειναι στα 166 ενω η μνημη στα 200.Αυτο ειναι δυνατο να δημιουργει προβλήμα?(Περα απο χαμηλοτερες επιδοσεις)"

Οχι

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Ε τότε δοκίμσαε το DocMem το οποίο κρατάει και λιγότερο και για να το κάνεις δεν[/b'] μπαίνεις στο λειτουργικό, παρά δημιουργείς μια boot disk και το τρέχεις σε command prompt :wink:

Ρε αστρολαμπε !!! και εδω μεσα εισαι ;;;; παντου εισαι !!! :grin: :grin: :grin:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...